Jump to content

Baabaaaosii

Medlemmer
 • Content Count

  133
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Hola! Jeg og noen kamerater skal gjerne ut i Oslo og se Danmark-Norge i morgen. Noen som har noen tips på hvor man kan se kampen? Et sted med bordbestilling er å foretrekke for å sikre seg plass. Stedet må også ha ID 18, ettersom vi kun er 19 år. Takker for alle tips!
 2. Ja, og det blir en alt for sterk generalisering Daim kommer med. Det er et stort bilde med både positive og negative sider, ofte er det bare de negative det blir lagt vekt på. Tror som Killswitch at ANA og ANP gjør mye bra, men selvfølgelig er det langt igjen på mange områder...
 3. Gratulerer! Hvordan var opptaket, rent administrativt? Hvor mange var dere og hvor mange røk ut? Hvordan var styrketestene? Vurderer de deg opp hvis du gjør det godt på styrketestene eller står man likt så lenge man klarer minstekravet?
 4. Stemmer det. Men man er gjerne litt mer "pro" om man tar T, R1 og R2. Jeg syns i alle fall det lyser "gluping" av de fagene der Det er sant, men jeg kom meg fint gjennom de teoretiske opptaksprøvene uten realfag og kun med P-matte. Det er allikevel muligheter for at jeg vil slite mer etterhvert, dersom jeg blir tatt opp til utdanningen :-)
 5. Jagerflygere må av sikkerhetsmessige grunner tilfredsstille følgende krav til legemsmål: �� Høyde 163-193 cm �� Sittehøyde 83-99 cm �� Lårlengde 57-66 cm �� Kroppsvekt ≤ 93 kg ved maksimal høyde 193 cm (ref krav til BMI Ref: http://www.flymed.no/files/Med%20krav%20Luftpersonell_V5.pdf Der står det forøvrig alt du trenger å vite om helsekravene som stilles. Det med BMI er forresten utrolig tåpelig. Jeg er i flott fysisk form, og er over gjennomsnittet bra trent, er allikevel ikke så høy og har en BMI i grenselandet 27-28-29. Synd å ryke på BMI, som er svært omstridt!
 6. Jeg mottok oppfølgingsbrevet i dag! Kommer man gjennom første del av fase 2, skulle man være med på en feltperiode til 15 juli. Sommerferien blir derfor fra 16. Juli til oppstart på grunnleggende befalsutdanning 9. august. Håper vi sees den 9ende
 7. "100 m svømming påbegynnes med startstup eller hengende i bassengkanten." Og ja, dette er viktig. Man tjener masse sekunder på et godt stup og en god vending
 8. Jeg har også lurt litt på denne svømmingen. En fra opptakscrewet til PHS mente at kravene ikke var vanskelige. Dette var en dame og hun sa at hun selv ikke kunne svømme (Ja, riktig, at hun ikke kunne svømme i det hele tatt) det første året hun søkte og derfor ikke kom inn, men at hun lærte seg å svømme til andre året hun søkte og klarte kravet. Jeg pratet også med en PHS-student og hun sa at det ikke er så mye som skal til av svømmetekniske justeringer for å tjene masse tid. Et av tipsene hun nevnte var å holde hodet bakover når du svømte på rygg. De andre tipsene hun nevnte husker jeg ikke. Det er ikke så dumt å se litt rundt på nettet etter tips til svømmeteknikk, eller kanskje ta tak i en badevakt, eller gå på svømmekurs, hvis man sliter veldig!
 9. Er vel noe sånt som "100% normalt, ukorrigert syn" jeg mener å ha lest tidligere. Jeg vil basert på egne erfaringer tro det er en forskjell på normalt og perfekt syn. Jeg har selv testet synet mitt hos øyelege og fikk vite at jeg hadde litt skjeve hornhinner (-0,25, eller noe slikt) men at jeg allikevel hadde normalt syn, og at jeg hadde for lite feil på synet til at briller eller linser ville hjelpe meg. Allikevel er det liten tvil om at du skal ha det man vil omtale som 'et veldig bra' syn for å komme med. Noen spørsmål om militære grader til Turin: Hvilken grad oppnår man når man er ferdig utdannet? Hvor fort kan man forvente å stige i gradene? Hvilken grad vil man ende opp i etter for eksempel 10, 15 eller 20 år? Super tråd!
 10. Jeg skal også søke PHS, men ikke før neste år. Jeg er skeptisk til om jeg klarer å få meg bolig i Kongsvinger eller Stavern jeg. Er det noen som vet hvordan markedet er? Og treningstips til student90, hvis jeg forsto riktig og det var jentehangups det var snakk om: - Få med deg en venn. Medhjelperen fester et tau(hoppetau, strikk eller noe lignende) rundt deg. Personen skal stå "over/foran" deg og skal være med på å trekke deg opp når du utfører hangupsene. På den måten blir det enklere for deg å utføre de, samtidig som du spesifikt får trent på den øvelsen du skal testes i. Når du har hjelp, vil du klare å kjøre serier 3x10. Mot slutten av hver serie må personen som hjelper til bære mer av din vekt, ettersom du er sliten og ikke klarer å bære så mye selv. Etter noen uker vil medhjelperen din bære mindre og mindre av deg, fordi du blir sterkere. Mot slutten vil du også klare å kjøre første serien, eller i alle fall begynnelsen av den, uten hjelp. Lykke til!
 11. Uten at jeg vet noe, så regner jeg med det, ettersom det står spesifisert på dykketesten at bruk av svømmebriller eller neseklype ikke er tillatt. Det ville antagelig stått på PHS sine sider om det ikke var lov med svømmebriller, ettersom det er ganske naturlig at man bruker det.
 12. Og man burde heller ikke signe opp for flygeskolen hvis man ikke var klar over at man kunne bli sendt til Libya, og både skyte selv og bli skutt mot.
 13. Hva som er vanlig er ikke så vesentlig. Poenget er at du skal skape et seriøst helhetsinntrykk av deg selv overfor opptaksnemnda. Alt du har vil nesten telle positivt. Tjenesteuttalelse fra forsvaret tror jeg at de fleste sender med. Har du andre jobbattester, kursbevis, lærere som har skrevet om deg eller lignende, så burde du sende med hele pakka. Søker man politiyrket er nærmest ALL erfaring positiv. Som polititjenestemann eller -kvinne skal man møte et bredt spekter av arbeidsoppgaver og selv det å hanskes med vanskelige kunder bak kassa på Rema vil telle positivt. Selvfølgelig skal du ikke si at du vil bli politimann fordi du er flink til å håndtere vanskelige kunder i kassa på Rema, men du burde absolutt nevne det, og ta det med i det helhetlige bildet du burde skape av deg selv
 14. Nei, du må nok gå i tredje klasse når du søker. Søknadsprossen blir da ca som dette: Du søker før 1. desember det året du går i tredje. Så vil du få svar i januar når du fortsatt går i tredje. Så er det opptaksprøver fase 1 i februar med resultat i posten i mars. Nye opptaksprøver, fase 2, enten i mai eller i juni For så å begynne på første del av utdanningen i august, om man kommer så langt. Veien er lang, men noen må klare det! Good luck!
 15. Selvfølgelig. Altså, praktisk mulig. Har hørt at arbeidsmengden er stor. Tenker da også spesielt på andreåret hvor man er i praksis. Da er man vel politi på turnus med dag, kveld, natt? Noen som har erfaringer med hvordan det er å jobbe ved siden av da? Ettersom man ikke får lønn, er det sårt tiltrengt!
×
×
 • Create New...