Gå til innhold

Kaudervelsk

Medlemmer
  • Innlegg

    87
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kaudervelsk

  1. Folk som har vært i en bedrift lenge misliker fort nyansatte som er "cocky" og tror de kan jobben bedre enn dem selv. Dette er noe du må tilpasse deg etter. Ta imot den opplæringen du får og ikke insister på at du kan alt med en gang. Det kan være at bedriften har masse rutiner du ikke vet noe som helst om, men som opplæringsansvarlig føler du ikke er interessert i å lære deg, og har dermed klaget til sin overordnede. Opplæringsansvarlige snakker ofte med nærmeste leder om den de opplærer, som en slags oppsummering.

     

    Du må huske at i jobbsituasjon er det ikke om å gjøre å være "best", eller vise hvem som kan mest, men å bare få jobben gjort på best mulig måte. Du er ikke på skolen lengre.

    Som jeg nevnte over så har jeg fått veldig lite opplæring, enda dette er en type jobb som krever mye opplæring. Det er imidlertid ganske lenge mellom hver gang denne bedriften får helt nyutdannede inn, så de har rett og slett ikke noe opplegg rundt opplæring og de legger det i veldig liten grad inn i planene sine. Bedriften har mange rutiner, men jeg har alltid fulgt rutinene og tilpasset meg til det som har blitt kommunisert.

     

    Dette er også en bedrift med skyhøy turnover, så kanskje mye av årsaken til at både jeg vil slutte og de sier jeg ikke tilpasser meg, er fordi dette er en bedrift med dårlig og vanskelig arbeidsmiljø å tilpasse seg til?

     

    Jeg har åpenbart valgt feil. Det jeg imidlertid lurer på er hvordan jeg kan komme best ut av dette nå?

  2. Jeg var ferdig utdannet innen økonomi og administrasjon nå i vår og fikk jobb i august innenfor regnskap og er i prøvetid per i dag. Jeg trives ikke så godt i jobben, mest pga miljøet rundt og føler jeg ikke passer inn der i det hele tatt, så jeg vurderer å si opp, men vil helst vente med å si opp til jeg har fått ny jobb.

     

    Nå viser det seg at bedriften heller ikke er fornøyd med min tilpasning til stillingen. Det går ikke så mye på om jeg faktisk greier å gjøre arbeidsoppgavene, men mer på at de syntes jeg ikke har en ydmyk nok holdning til de som har lang erfaring. Opplæringen og oppfølgingen jeg har fått er veldig lite og jeg har ikke fått tilbakemelding før nå i siste uke, at det har vært noe som de var misfornøyd med. Det de da er misfornøyde med er som tidligere nevnt, min manglende ydmykhet for eksempel at jeg sa at jeg forstod alt som ble forklart da min mentor gikk igjennom helt elementære ting innenfor regnskap. Jeg mener ærlig talt at jeg kan dette, men han som gikk igjennom det med meg, sier at jeg ikke er ydmyk når jeg ikke innrømmer at jeg ikke kan det.

    Jeg har ikke fått noen advarsler og dette har ikke vært tatt opp før nå sist uke.

    Jeg skal ikke jobbe så mye før jul, så jeg antar at jeg ikke vil ha fått nok tid til å forbedre meg på, til at de vil ha nok til en oppsigelse allerede før jul.

     

    Jeg er imidlertid svært usikker på hva som er lurest for meg å gjøre i forhold til fremtidig jobb?

     

    Avvente å se om de sier meg opp?

    Si opp selv, fortest mulig, slik at dette arbeidsforholdet blir kortest mulig på cv

    bite det i meg, prøve å virke mer ydmyk og holde ut til jeg får ny jobb? men da blir dette kanskje et lengre arbeidsforhold på cv.

     

    Det hører også til historien at det er verdifullt å få erfaring innenfor dette.

  3. Hvilken kandidat tror dere en arbeidsgiver ville vurdert til å være best for en revisjon/regnskapsjobb:

     

    kandidat 1.

    Bachelor i revisjon med A i snitt

     

     

    Kandidat 2.

    En nyere bachelorgrad i revisjon med A i snitt

    Pluss en Bachelor i økonomi og administrasjon med C i snitt som er tatt for en del år siden.

     

     

  4. ved å dele eiendommene fra driften, vil regnskapet vise mer realistiske husleiekostnader enn hvis det er ett selskap. Du vil få et bedre forhold til hvor lønnsom egentlig driften er.

    Bygningene vurderes til historisk kostpris i regnskapene og kostnaden blir avskrivningen på bygningene som er 2% årlig. Bygningene blir bare mindre verdt i verdi etter hvert som årene går (regnskapsmessig), og kostnadene vil avvike mer og mer fra reelle markedspriser og kan få det til å se ut som at driftsselskapet går ganske bra i forhold til regnskapet, mens det kanskje i realiteten er underskudd.

     

    med et nytt selskap får du dobbelt opp med alt av papirer og regnskap som skal inn, men det er jo ikke sikkert det trenger å være så mye av dette hvis den eneneste aktiviteten i eiendomsselskapet er å eie et bygg og leie det ut til driftsselskapet.

  5. På diverse steder på nettet opplyses det om alle handlene som blir gjort på en aksje løpet av for eksempel en dag og hvor høy totalomsetningen er den dagen.

     

    Finner ikke tilsvarende for fond? finnes det? interessant å vite interessen for fondet, om det er mange som kjøper og selger osv.

  6. konto 2970 uopptjent inntekt -117

    konto 3000 salgsinntekt : -5752

    konto 1500 kundefordringer: +7337

    konto 2700 utgående mva: -1467

     

    2% rabatten skal trekkes ut, fra salgsinntekten og settes som en gjeldspost i balansen ( uopptjent inntekt) til den er opptjent ( når det har gått 14 dager)

     

    litt usikker på om mva bare..

  7.  

    Ja det er selvfølgelig representanter fra ledelsen der også. Jeg går selv på NHH og ettersom du går revisjon har jeg nok vært på mange av de samme bedriftspresentasjonene som deg. Det er vanligvis en partner fra en eller flere av de største tjenesteområdene som kommer, men det betyr ikke at de jobber med rekruttering. Om det er de "fire store" du skal søke er det lite poeng å gjøre som venninnen din. De har såpass profesjonelle og effektive rekrutteringsprosesser at jeg kan vanskelig se for meg at det skal ha noen effekt. Det er selvfølgelig ikke lurt å fornærme ansatte i en bedrift du muligens vil søke jobb i, men det er nok ikke krise. Regner med at det ikke var noe for alvorlig?

     

     

    Bare tenk hvor mange mennesker som kommer på disse bedriftspresentasjonene på hver skole, og gang dette med x- antall skoler. Studenter fra alle mulige kull. Jeg hadde tatt det helt med ro var jeg deg, det er ikke et "mini intervju" som noen tror. Det er bedriftspromotering.

    Det er sånn jeg også har tenkt det, men så begynte jeg å lure hehe.

    Jeg har pleid å spørre folk om hvordan det egentlig er å jobbe der, om hvilke kunder de får, muligheter til fleksibilitet mht overtid, mulighet til å påvirke kundeportefølje etc og selvfølgelig prøver jeg å vise meg fra en oppegående side, men har ikke tenkt noe strategisk i forhold til hvem jeg har snakket med og at jeg for eksempel har snakket med flest mulig for å vise hvilken fantastisk mingler som bor i meg :).

     

     

  8. Det har som regel veldig lite å si. De aller fleste representantene på slike bedriftspresentasjoner har som regel ingenting med selve rekrutteringsprosessen å gjøre. Vanligvis er flere av dem relativt nyansatte selv, ettersom det er lettere for studentene å relatere seg til dem. De har nylig vært gjennom rekkruteringsprosessene selv og kan fortelle om hvordan det er å jobbe i bedriften som nyansatt.

     

    Bedriftspresentasjoner er nesten utelukkende ment for å promotere bedriften. Allikevel kan det være du treffer på en representant som jobber med selve rekkruteringsprosessen. Det skjedde med meg. Jeg deltok på et jobbsøkerkurs i regi av et selskap som ble holdt på skolen, den ene personen som holdt kurset var en av intervjuerne på 2.gangs intervjuet mitt. Det har nok liten effekt på resultatet, men det kan ikke skade dersom du gjorde en god figur. Det er derfor alltid viktig å prøve å gjøre et godt inntrykk uansett hvem du snakker med, man vet aldri når man kan støte på dem igjen. På tross av det er det ikke noe poeng i å tro at bedriftspresentasjoner er en plattform der man skal "selge" seg inn til bedriftene, ta det for det det er, informasjon om selskapet og gratis mat.

    på våre har det vært en blanding av partnere og nyansatte til stede + på siste var også HR ansvarlig der.

     

    Grunnen til at jeg spurte var egentlig fordi en venninne av meg fortalte hun var veldig opptatt av å snakke mest mulig med alle representantene der, for å gjør seg synlig for flest mulig.

     

    Så var det også noen som dessverre greide å fornærme en av de nyansatte i firmaet. så er bare derfor jeg lurte.

     

    For hvis det er sånn at det virkelig teller hva man gjør der, burde man vel strengt tatt holde seg borte hvis man ikke hadde tenkt å være på sitt mest briljante den dagen hehe.

  9.  

    Du må gå for det du trives best med å studere og samtidig høre litt på fornuften. Har ikke inntrykk av at master i hverken øk.adm eller samfunssøkonomi er å bomme totalt og bli stående uten jobb, så det er nok bare å kjøre på.

    Apropos lønn og prestisje. Jeg synes ikke heller lønn og prestisje i seg selv er noe å trakte etter i stor grad, men det har seg sånn at de virkelig spennende jobbene ofte har god lønn og er prestisjefylte.

    Jeg har hørt fra andre at man gjerne får mer innflytelsesrike, betydningsfulle stillinger innenfor samfunnsøkonomi enn bedriftsøkonomi, men at disse ofte er lavere betalt.

    Feks jobb i Norges bank, SSB hvis en tar samøk. Får lov til å jobbe med ting som betyr noe for veldig mange og som kanskje gir enda mer mening enn innen det private hvor det sikkert også gir mening å jobbe, men på et mer snevert plan.

  10. Tusen hjertelig takk for godt og utfyllende svar :).

     

    Jeg ble bare så paff og forvirret da faglærer kom bort til meg, så meg ordentlig inn i øynene, og utbrøt: "Så bra det gikk på eksamen". Skjønte ingenting...

     

    Er en veldig oppegående faglærer også, så om h*n hadde ment klassen totalt, kunne det jo blitt totalt feil om h*n hadde sagt det til en tilfeldig student som jo kunne vært på bunnen av karakterskalaen og blitt dødelig fornærmet i stedet hehe.

  11. ok, så hvis en person kjøper en aksje i 2013 for 10 kroner, og denne selges samme året til 20 kr, men lar pengene stå på konto.

    I 2014 reinvesteres beløpet på 20 kroner i en ny aksje som selges samme året for 30 kroner og gevinsten tas ut av konto.

    Kommer gevinstbeskatningen i 2013 og 2014 eller bare 2014?

×
×
  • Opprett ny...