Gå til innhold

Cdvries

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cdvries

  1. Viser seg at det klossene foran ikke tar helt i bånn av skiva, så det etterlater seg en kant. Så caliper må smøres opp. Legger ved bildet hvor jeg peker på kanten som har oppstått som følge av at den ikke tar der, og at det har blitt rust. 

    CAF668C8-016A-42B3-BE72-799B70903F70.jpeg

  2. Hei, 

    Som nevnt i tidligere innlegg er nok i overkant sensitiv på lyder fra bil, men i dag når jeg kjørte inn i nabolaget hvor barnehagen til guttungen er og hørte jeg en "subbelyd" på førersiden (Hører dette fra utsiden av vinduet). Ikke sikker på om den kommer fra forhjulet eller bakhjulet. Den øker jo fortere jeg kjører, men kjører jeg på veien fort, klarer jeg ikke høre den. Må kjøre i typ ett nabolag for at den skal høres. Kjørte innom verkstedet hvor jeg kjøpte bilen for litt under en måned siden. Han sier det er vanlig brukslyd. At det kan være rust på skivene som man hører. 

    Hva tenker dere om dette? Jeg har vært ute og kjørt mye i dag, så skulle tro jeg hadde slitt bort eventuell rust som var der?

     

    Litt tilegg: Dette er lyd som kommer når jeg kjører rett frem!

  3. SecoY skrev (59 minutter siden):

    Hadde ikke forhandler inne i bildet er vel det naturlige å ta av bremsene, smøre opp glidebolter, bakside av bremseklosser og kantene mellom calipper og kloss. Selvsagt børste bort møkk først. Er ikke dette gjort skikkelig, selv om skiver og klosser er nye, vil det naturlig nok  gi litt lyd.

    Og selv om det er nevnt, sier jeg det også: Vår kliss nye bil piper også i bremsene på vei ut av gårdsplassen. Det er så lite plass mellom skive og bremsekloss at rustpartiklene som dannes på bremseskiveoverflaten over natta nødvendigvis vil gi litt subbe/pipelyd før dette er bremset bort. 

    Jeg har en bror som er ekstremt sensitiv mot alskens lyder. Han kommer til å være en marerittkunde enten han kjøper ny eller brukt bil så lenge han lever. Min anbefaling er å jobbe med sensitiviteten din, ikke ha av bremsene, pusse og smøre opp før du kjører hver morgen. Det er upraktisk.

    Subbelyd var en fin beskrivelse. Subbelyd/Skrapelyd. Jeg er nok litt som broren din. Dette er dog fordi jeg har vært uheldig før. Jeg er usikker på om klossene og skivene er flunka nye, men de skal visst være forholdsvis nye hvertfall, og det er fine skiver og godt igjen på klossene. 
     

    Det skal sies at lyden er værre når den er stått over natta, og dette er jeg klar over at kan skje pga støv, rust osv, og så fort jeg har bremset litt så blir den værste lyden borte når jeg bremser, men det er fortsatt litt subbe/skrapelyd igjen der fordet.
     

    Enkleste er og ta en bremsetest i høy fart, og det skal jeg gjøre, men bremseskjoldet foran løsnet (Skjønner dere jeg er skeptisk?) to dager etter jeg hentet bilen, så kjører ikke bilen før den skal inn til forhandler så de får fikset det. Men skal ta en bremsetest på vei ditt. 
     

    Mye mulig jeg er oversensitiv :)

  4. Gavekort skrev (10 minutter siden):

    Ikke høy fart, men 10-15 km/t ja. Poenget er å la skoene skli i trommelen ikke koke skiten og risikere at du låser bakhjulene dine.

    Møller bil snakket om mye høyere fart enn det? Han mente det ikke var noe farlig? Han sa det ikke var noe man skal gjøre hele tiden selvfølgelig, men for og få "renset" bremsene så sa han jeg skulle ha ganske høy fart. 

  5. Gavekort skrev (1 time siden):

    Be forhandleren ta den inn. Det er ikke nødvendigvis et problem, men når du hentet bilen på fredag så er det ikke urimelig at alle potensielle problemer blir utredet.

    Ja, jeg har sagt jeg ønsker at de skal se på det. Men han mener jeg også bør ta den opp i høy fart og ta en hard nedbremsing før jeg kommer inn med den. Han vet jeg er litt skeptisk til lyder, og siden den har stått hos dem litt før den ble solgt, så kan det være at den trenger en ordentlig "rens" med høy fart og brems. Møller sa det samme. At jeg skulle ta den opp i høy fart og så skru på håndbrekket (Elektrisk håndbrekk), og så en gang til hvor jeg trår inn bremsen? 
     

    Noen som har prøvd og "rense" bremsene ved og ta den opp i høy fart for så og sette på det elektriske håndbrekket? Det høres så feil ut! Redd for og ødelegge håndbrekket? 

  6. Hei, 

    Jeg er en evig pessimist når det kommer til kjøp av bil. Jeg legger merke til ALT av lyder. På Fredag hentet jeg en Golf 7, 2013 modell, automat fra forhandler.  

    Når jeg nå kjører/triller ut av gårdsplassen på asfalt i saktefart (Må sies at jeg hører det kun når radioen er skrudd av), og trykker inn bremsen hører jeg det som kan høres ut som en skrapelyd. Skivene og klossene er fine. Det høres ikke SÅ brutalt ut som når klossene er slitt ned til metallet heller. Det gir seg når jeg slipper opp bremsen. Forhandleren som jeg kjøpte bilen av, mener at klossene og skivene er nye og fine og kan ikke helt se problemet uten at han har tatt bilen inn. Men det endrer ikke det faktumet at jeg hører det jeg hører. Ved normal kjøring hører jeg det nødvendigvis ikke før farten har blitt så lav at det er rett før bilen stopper i ett lyskryss. 

    Er det normalt at man "hører at bilen bremser" selvom alt er i sin skjønneste orden? Er verst når jeg har stått over natten, og det forstår jeg. Da kan det ligge støv og drit på skiva. Det værste blir borte når jeg har bremset ett par ganger da, men noe lyd er der fortsatt. 

  7. Hei! Er ny her, så visste ikke helt hvor jeg skulle putte denne tråden, så om den må flyttes på så, slå dere løs. Hehe..

     

    Vi har akkurat flyttet og overtatt internetten til de som bodde her. De har internett/telefon og tv gjennom canal digital.

     

    Til sammen tre bokser har jeg foran meg, en belkin trådløs router, en boks hvor det igrunn bare står canal digital og en hvor det står broadband. Til og begynne med funket ikke den trådløse internetten, min, så når jeg prøvde og fikse dette, klarte jeg og få dratt ut modem kabelen. Internetten er nå fikset, men får kun opptattsignal når jeg skal ringe noen på hjemmetelefonen. Ganske sikker på at det skjedde når den ledningen ble tatt ut, og siden jeg har null peil på dette, restartet jeg alle boksene, og nå datt nettopp tv'en ut. Får beskjed om at jeg ikke har noen abonnements rettigheter. Noen som har noe peiling? Eller har jeg tuklet til alt her nå? :p

×
×
  • Opprett ny...