Gå til innhold

Azton

Medlemmer
  • Innlegg

    1 617
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Azton

  1. Hei

     

    Har en problemstilling. På badet har jeg kjøpt en Gira iPod-docking som jeg skal koble til en ekstern forsterker og høyttaler. Jeg har kun en høyttaler og vil da gjøre om stereo-signalet om til mono-signal uten for mye bry. Jeg har en teori om hvordan jeg kan oppnå dette. På bildene ser dere komponentene jeg bruker.

     

    Fra utgangen på dockingen kobler jeg på to coax-kabler som jeg terminerer med RCA plugger i andre enden. Så bruker jeg et RCA Y-ledd (2 hun -> 1 han). Da sitter jeg igjen med 1 RCA han, som jeg kobler til f.eks R på forsterkeren, og så kobler jeg høyttaleren til R-out på forsterkeren.

     

    Noen innsyn om hvordan dette kommer til å gå? :)

     

    Mvh Sindre.

     

     

    Bilder:

    post-19043-0-38007500-1294593070_thumb.jpgpost-19043-0-97693500-1294593079_thumb.jpg

  2. Har også lest at TomTom sitt car-kit skal gi en betydelig boost i GPS-signaler. Har også lest at iPhone 3G har dårligere brikke enn 3GS. I bilen min får jeg av en eller annen grunn særdeles dårlige GPS-signaler, faktisk testet med to GPS-telefoner, så nå gleder jeg meg til å teste car-kittet :)

  3. 230V er for dem som liker å bytte lyspærer. 12V er for dem som liker å få mer lysutbytte pr. W, og ønsker at pærerne skal vare lengre. OSRAM har 20W pærer som de mener skal gi like godt lys som en 35W.

     

    De som selger LED-downlights anbefaler at en bruker en egnet driver til egne LED-pærer, og ikke de som kan kobles rett på 230V. Skal visstnok være en bedre løsning mtp. levetid på pærer og demping av disse.

     

    Derfor kan en like så godt gå for 12V, mens man venter på at LED synker i pris. Prisforskjellen er ikke SÅ stor.

  4. Hei!

     

    Etter lanseringen av Battelfield BC2 ser jeg at jeg må ha meg en liten oppgradering av PC-en. Jeg føler i grunn at det kun er nødvendig med en oppgradering av skjermkortene, da resten av PC-en er forholdsvis grei.

     

    CPU: Intel C2D 6850(3GHz), klokket til 3,6GHz

    Minne: 4GB

    Skjermkort pr. i dag: 2x8800GT

    Hovedkort: Asus P5N-E SLI (?)

     

    Så hva tror dere? Bør jeg oppgradere hele maskinen, eller holder det med et eller to nye skjermkort? Isåfall, hvilke(t)?

     

    Vet ikke helt hvem som har ytelse/pris-tronen idag? nVidia eller AMD?

     

    På forhånd takk.

  5. Jeg ville vurdert disse to mulighetene:

     

    1. Splitt kabelen. Data bruker kun to par, og en kat5 kabel har 4. Du får tilnærmet lik den samme ytelsen. Har brukt denne løsningen hos fattern på to tver.

     

     

    2. Trekk enda en kabel til i samme røret. Det går. Bruk glidemiddel, eks. Spenol (ja, fuktighetskremen), bare pøs på. For dere som ikke tror dette, så har jeg faktisk fått til 3 stk i et 16mm rør... Alt er mulig for Gud og elektrikere ;)

  6. Hei!

     

    Kikket på YIT/Avitell-saken, men ser at dette ikke er tilfellet mitt. Den gikk ut på at Avitell rekruterte kollegaer mens de fortsatt jobbet der, og det kan jeg godt se at er illojalt.

     

    Det som er situasjonen min er at jeg har vært med på å opprette et firma som en dag kommer til å gå i konkurranse med min nåværende arbeidsgiver. Men saken er at vi har bare registrert det, men ikke begynt å drive det. Vi har heller ikke rekrutert kolleger, "stjålet" kunder eller reklamert for det i det heletatt. Det eneste plassen man egentlig kan finne firmaet er på brreg.no. Så jeg jobber ikke i en konkurrerende bedrift, bare for å ha det klart :)

     

    Jeg/vi hadde jo kikket igjennom kontraktene våres før vi sendte inn søknaden, men det er en liten gråsone der også.

     

    Firmaet som jeg og mine kollegaer som skal starte firmaet jobbet tidligere i et annet firma. Dette firmaet fusjonerte med et annet firma, og i den forbindelse så ble nye arbeidskontrakter skrevet. I den nye kontrakten (undertegnet i juli/august, 08) så blir det referert til en medarbeiderhåndbok. Da vi skrev under hadde vi kun den håndboken som vi fikk i det gamle firmaet. Ca 8 mnd etterpå gir det nye firmaet ut en ny håndbok. Hvilken skal vi forholde oss til?

     

    For meg virker det som om at det er den gamle håndboken som gjelder. Vi kan jo ikke skrive under på at vi har gjort oss forstått med noe som ikke eksisterte?!

  7. Hei!

     

    Jeg har en situasjon på jobb, og lurer på hvilke rettigheter jeg har.

     

    Situasjonen er den at jeg og noen andre på jobben min har planlagt å starte opp et eget konkurrerende firma. Vi har komt så langt i prosessen at firmaet er registrert i brreg.no. Vi har ikke gjort noe med firmaet, kun registrert det, dvs at vi har ikke en gang rørt kapitalkontoen. Vi har heller ikke reklamert for det på noe som helst vis.

     

    Er det lov å være medeier i et firma som ikke er aktivt, mens du fremdeles jobber i et annet konkurerende firma? Eller er dette oppsigelsesgrunn.

  8. Hei!

     

    Jeg skal lage et data-oppsett for en liten bedrift, med 4 ansatte. Hver ansatt skal ha sin egen bærbar PC, og på kontoret skal det stå en server. Har greit kontroll på PC-ene, men har ikke satt opp en server for bedrift før.

     

    Vi trenger:

    - Det må være billigst mulig.

    - Windows operativsystem, ettersom vi skal kjøre et regnskapsprogram for windows.

    - Mulighet for å få tilgang til nettverket utenifra via VPN. Er det best å ha en VPN server i ruteren?

    - Backup og sikker lagring. Tenkte RAID-5 for sikker lagring, men er usikker på hva jeg skal bruke som backup. Tape? Dette må være sikkert.

    - Mailserver.

    - Mulighet for backup av de bærbare maskinene til servern.

     

    Trenger anbefalinger og tips!

     

    På forhånd takk,

     

    Sindre

  9. Men for å gjøre det enda litt vanskeligere, vet ikke om det har noe å si men; pengene jeg skal få er for ca 3,5 års med barnebidrag som han sluttet å betale til moren min da jeg ble 18 og begynte i lære (da betalte jeg heller litt husleie selv hos moren min). Disse sparte han til jeg en dag trengte de. Spiller det noen rolle om det i utgangspunktet er barnebidrag?

     

    Hvor mye er arveavgiften på?

  10. Hei!

     

    Satte nettopp i samme spilleren med samme kabelen for litt siden. Det er helt rett kabel, men denne skal puttes i bak i spilleren. Om du skal bruke en AUX kabel, må du sette Sourcen på spilleren til AUX og ikke iPod.

     

    Spilleren er ekstremt lett å ta ut.

×
×
  • Opprett ny...