Gå til innhold

TechTiger

Medlemmer
  • Innlegg

    830
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TechTiger

  1. I tillegg til kundeservice som nevnes av andre, er min erfaring med NetonNet at de ikke fører like stort varesortement som mange andre aktører. Opptil flere ganger har jeg lett rundt etter spesifike modeller eller merker som NetonNet ikke har ført, og da hjelper det lite at de har lave priser.

    Skulle likt å sett en test der den helhetlige opplevelsen av nettbutikken blir bedømt, ikke bare prisnivået.

    • Liker 2
  2. Det kan være en stor fordel å ha et knippe Smart-Casual antrekk i skapet, type mellomting mellom hettegenser/dongeri og stiv dress. Ellers kan det være lurt å etablere en skjorte-samling etterhvert. Det er greit å ha ting i bakhånd slik at du kan kle deg etter de du skal sosialisere med, evt de du skal overtale til å betale deg dyre summer.

  3. Jeg ville forsøkt meg på jobbmarkedet mens du fortsatt er i sisteåret, vet ikke om UiA har noen tradisjoner for at bedrifter kommer og rekrutterer, men på HiG er det ofte at man har jobb som venter på en når Bacheloren er levert. Får du ikke napp, så fortsetter du bare med Master. Evt med en deltidsjobb ved siden av innen relevant fagfelt.

     

    Det er flere grunner til at jeg anbefaler jobb først, mest fordi du da kan opparbeide deg erfaring innen bransjen og dermed får et bedre bilde av hva du vil studere videre ifm Master. Du blir også en mer attraktiv arbeidstaker på lengre sikt.

  4. Jeg vil påstå at matten for informatikk og programmering er noe enklere enn det man lærer generelt på videregående da det stort sett er diskret matematikk som står på læreplanen og det er meget logisk matte dersom man jobber litt med det, spesielt når man kan sette det opp mot problemstillinger man møter i programmering. Hvis du faktisk interesserer deg for programmering burde du klare deg gjennom matten på Bachelor nivå, i det minste. Du må bare ta deg selv i nakken og jobbe med det, det var det jeg gjorde og jeg hadde tilsvarende karakterer på VGS (dog var det 3MX matte eller R2).

  5. Noen her som har gått IKT (Informasjon- og kommunikasjonsteknologi, sivilingeniør) ved UiA? Lurer generelt på hvordan studiet er, spesielt de to siste årene.

     

    Jeg har sett litt på fagplanen, og de tre første årene ser veldig greie ut. Men de to siste årene, ser at det er masse 5-poengsfag. Jeg antar studiet ønsker å gi innblikk i forskjellige emner, så en kan velge hva en ønsker å fordype seg noe til masteroppgaven. Hvordan er det med eksamener i så fall? Føler det blir mye å gjøre et semester med flere eksamener/prosjektoppgaver.

     

     

    Det er veldig typisk at Master-linjer har mange 5-poengs fag. Eksamen blir jo kortere med mindre pensum, men du får nok parallelliseringsevnen testet. Det kan nok være lurt å planlegge løpet slik at du tar fag samtidig som matcher hverandre godt. Du kommer nok til å få et innblikk i hva som er lurt underveis i Bachelor-løpet.

  6.  

    Hysj hysj miljøene i Forsvarets Spesialtstyrker, Etterretning og Cyber-forsvaret er miljøer som jeg mener fungerer bra. Man vet generelt veldig liten om kapabilitetene deres og utfordringene deres, men slik skal det også være mener jeg. Hvis de trenger ekstra ressureser så bør det gis prioritet da dette nok er våre mest aktuelle forsvarsgrener.

    Den enorme veksten som har vært i Cyber-forsvaret det siste tiåret har spist betydelig av ressursene til resten av forsvarsgrenene, dette burde vært håndtrert gjennom økte bevilgninger og ikke nedskjæringer slik som det har vært.

     

     

    Det har egentlig ikke vært noen vekst i Cyberforsvaret, men det som tidligere har vært diverse IKT/Samband spredt utover Forsvaret har blitt konsolidert under en paraply-organisasjon, og dermed tatt med seg pengesekkene som tidligere gikk til Hær,Sjø og Luft. Majoriteten av Cyberforsvaret driver med drift av systemer og mange av disse igjen er konsulenter. Miljøet innen Cyberforsvaret som faktisk driver med "cyberforsvar" er nokså lite og stusslig, men heldigvis er det politiske signaler om satsing fremover. Ingen problemer med å få seg jobb om en studerer Informasjonssikkerhet i tiden som kommer.

  7. Jeg tenkte å komme med noen tilbakemeldinger på tjenesten og HW.no og hvorfor jeg ikke kommer til å benytte meg av den i første omgang.

     

    1. Som profesjonell i IT-bransjen er hw.no, og Tek-nettverket generelt, en svært dårlig kilde til nyheter. Jeg har derimot foreståelse for at dere er konsumentrettet, men denne Extra satsningen deres er en gylden mulighet til å trekke lesere fra det profesjonelle miljøet. Da må derimot nivået mange ganger opp og være relevante (og tidsriktige) saker. På nåværende tidspunkt fremstår både Extra og vanlige artikler som agurk-nytt, og evt lesing av artiklene i arbeidstid blir for å evt drepe noen minutter mens en venter på en eller annen prosess. Det finnes pr i dag svært få gode kilde for bransje-nyheter i Norge, her har dere en god mulighet til å komme dere inn på markedet, men da må det gjøres skikkelig.

     

    2. Som en relativt stor konsument av elektronikk er hw.no, og Tek-nettverket generelt, en ok kilde. Det meste fremstår som enten copy-paste-and-translate eller "this is so crazy" artikler. Dette er helt greit for underholdningens del og for å følge med på overfladiske trender, men som en konsument og fast kunde hos f.eks. komplett.no er jeg ute etter mer. Skal jeg handle noe utover det nyeste 780-kortet til Nvidia finnes det ingen alternativer til et google-søk (og i de fleste tilfellene er dette mer givende) som stort sett ender opp hos en utenlandsk side. Og selv 780-kort testene bærer et preg av "få det ut så vi får generert klikk" artikler, kontra mer grundige tester. Jeg må stille meg spørrende til hvor lenge hw.no tror at konsumenter aksepterer synkende kvalitet før de finner en annen "butikk", bare se hvordan det har gått med iT-avisen. Som konsument og oppegående teknolog/nettsurfer er også artikler som begynner med "Se hvordan ..." og "Slik ..." relativt uinteressante. (Jeg vil legge til at Gamer redaksjonen jevn over holder et god nivå, selv om spilltestene bærer et preg av terning-inflasjon)

     

    3. Jeg savner flere valgmuligheter for varighet av et Extra abonnement. Jeg foretrekker personlig heller å betale 400 kr for ett år enn et lite beløp pr måned, da det er mer ryddig enn å ha masse små transaksjoner i nettbank/paypal.

     

    4. Som et lite forslag til Extra artiklene bør dere se på muligheter for å publisere freelance/kommentar artikler, kanskje med en slags royalty ordning. Da vil dere kunne gi store og små i bransjen spalteplass til noe som kan være interessante og utdypende artikler utover agurk-nytt.

     

    5. Jeg ser at jeg ikke er den eneste som finner reklame-strategien til norske nettredaksjoner kontra-produktivt. Som en relativt fersk web-designer av den nye skolen er brukeropplevelsen for meg alfa-omega, og på de sidene jeg rår over praktiserer jeg unobtrusive reklame. Dvs ikke svære og glorete flash-bannere (obtrusive reklame) der det strengt tatt bare skulle vært en minimalistisk bakgrunn, men heller flere og mindre reklameområder fordelt utover siden, gjerne så skjult for brukeren som mulig. Dette fører til en mer ryddig nettside, en bedre brukeropplevelse og mindre bruk av ad-block (ihverfall som følge av irritasjon). Reklameinntekter øker man ved å produsere innhold med høyere kvalitet og større tempo (i den rekkefølgen).

     

    6. TL;DR: Nivået må opp mange hakk, agurk kjøper jeg i butikken.

     

    Legger også til at jeg heller ikke abonnerer på noen av betalingstjenestene til de andre norske redaksjonene, da jeg ikke finner innholdet verdt å betale for. Jeg har ingenting imot å finansiere redaksjoner ved å se på reklame, selv om de fleste redaksjoner har misforstått forholdet mellom klikk og artikkel-kvalitet. Kanskje annonsører bør begynne å betale for tid en bruker benytter på en artikkel. Blir reklame dyttet opp i fjeset på meg blir det som med reklamen som daglig fyller opp postkassa; rett i papir-returen.

    • Liker 8
  8.  

    Megaupload må bevisi sjyldige i at de er et "piratsted" før medlemmer kan klassifiseres som pirater og forfølges juridisk,

    -frank

     

    Nei. Hvorvidt Megaupload er skyldige i ulovlig spredning av kopibeskyttet materiale er ikke relevant ift en enkelt brukers atferd. Så lenge en bruker har gjort seg skyldig i ulovlig spredning av kopibeskyttet materiale, og påtalemyndighetene kan bevise dette, er det ingenting i veien for forfølge en bruker juridisk.

  9. De driver ikke ulovlig virksomhet dersom de fjerner ulovlig materiale. Da driver de som youtube og youtube er ikke ulovlig, er de vel?

     

    Det er jo akkurat det de ikke har gjort. De har visstnok drevet med og oppfordret til deling av kopibeskyttet materiale selv. I tillegg har jo brukere tjent penger på å spre nevnte materiale.

     

    At det går utover lovlige brukere synes også jeg er dumt, og FBI kunne godt ha gitt en grace-periode slik at folk kunne få tak i filene sine. Men til syvende og sist er det piratene som er skyld i dette.

  10.  

    YouTube og Megaupload er nesten helt identiske med tanke på piratkopiering. Det finnes ENORME menger piratkopiert musikk, video osv på youtube. Alle som nekter for dette må være rimelig blåst. Så hvorfor stenges ikke YouTube på samme måte som megaupload? Begge tjeneste fjerner filer som er kopibeskyttet når det blir rapportert.

     

     

    Fordi mye av det opphavbeskyttede materialet på Youtube enten blir fjernet på oppfordring, blir brukt under Fair Use eller Creative Commons lisenser, eller blir betalt for.

  11. Det er sikkert fint og flott for artistane det, men me kjem ikkje utanom deg faktum at det meste av trafikken til Megaupload var piratkopiert programvare. Skal ei side få lov å drive på med det fordi det finnes nokre aktørar der ut som brukar sida til lovlege formål? Det er den vegen det går med den slags nettstader. I etterkant dukkar det sikkert opp eit par nye, men USA har nok fått det dei ville ha ut av aksjonen.

     

    Det er eit litt omstridande tema. Internett bør i stor grad vere fritt, men samtidig er det programvare, filmar osv. for ganske store summar som blir piratkopiert. I dagens samfunn er det blitt greit å piratkopiere, og det blir store ramaskrik når eit nettverk blir tatt ned. USA har neppe flydd til andre land og gått til aksjon heilt av seg sjølv. Det er sjølvsagt gjort i samband med lokalt politi. Enn så lenge USA har så stor politisk makt blir det vanskeleg å seie nei.

     

    Beklager at jeg ikke gjorde det klart at posten min ikke var seriøs. Det er ingen forskjell mellom Megaupload og feks ThePirateBay. Kun forskjellige protokoller for deling av filer.

  12. Hva slags fart er det på den veien? Ser ut som rundt 60? Ufattelig at noen som bor så nære veien ikke har blitt vant til å beregne luker før de kjører ut, men jeg ser du nevner at personen hadde dårlig tid.

     

    Har selv opplevd å få folk foran meg som skal på jobb om morgenen og dermed "glemmer" alt som heter vikeplikt. Spesielt artig på glatt føre.

  13.  

    En som lå forran uten lys i det hele tatt bak, sett bort ifra det ene skiltlyset,

     

    Obs til dette; mange bilprodusenter har nå startet med at baklys er slått av (dvs at man må manuelt slå de på). Mener å huske at det har med et eller annet EU direktiv å gjøre. Allerede sett flere nyere VW med dette.

  14. La meg gjette, du kjørte med tåkelys/nærlys på.

    Hadde jeg hatt tåkebaklys på privatbilen min skulle jeg også gjort det, tåkelys mot tåkelys.

    Faktisk ikke. Liker ikke å møte biler med tåkelys foran, så da gjør jeg det ikke selv.

     

    Forøvrig har man et problem om man lar seg irritere over biler med tåkelys som ligger bak. Er ikke verre enn at man flipper speilet, du ser jo ikke noe bak deg når det er mørkt uansett. Så kan heller UP gi tåkelys-gjengen belønning for ukorrekt lysbruk.

     

    Du har ikke tilfeldigvis ettermontert Xenon eller noe slikt? Hvordan var sikten forøvrig? Kanskje han bare hadde det på for å være sikker på at du så han?

  15. Spørs på snøen det. Er det sånn snø som det er i Lillehammer nå, så kan det være livsfarlig å kjøre i 30 i nedoverbakke.

     

    Det går helt fint med 40-50 ned brattbakken på Vingnes med piggfritt, så den må du bokstavelig talt lenger på landet med.

     

    iriterer meg over busser som ligger i 40 i starten av bakker, kjører orginal mopppe så det går trått mot toppen.

     

    Her skal du få et gratis tips av meg.

    I stedet for å ligge klistra til bakre støtfanger på bussen så legger du inn 20-30 meters ekstra avstand til bussen. Da kan gi på litt ekstra i bånn av bakken og få en smidigere forsering av bakken.

     

    i en 1 km bakke? må ta fart en km for og holde over 20 på toppen.

     

    Da venter du til bussen er kommet seg opp først, verre er det ikke.

×
×
  • Opprett ny...