Gå til innhold

Iriver

Medlemmer
  • Innlegg

    164
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Iriver

  1. Hei!

     

    Min SeaDoo RXT iS 260 Rotax 4-TEC har fått rådelager-havari, rådebank.

    I følge selger som nå har den på sitt verksted, er hard kjøring uten tilstrekkelig oppvarming eneste mulige årsak til at dette har skjedd. Hadde det vært fabrikkfeil ville det ikke ha kommet nå, etter 78 timer kjøring. Reklamasjon er altså ikke aktuelt.

     

    Ettersom selger har økonomiske interesser i å avslå reklamasjon vil jeg høre med dere. Rådelager-havari, MÅ det være vår feil, eller kan dette være en reklamasjonssak?

     

    På forhånd takk for svar! :)

  2. Hei,

     

    Tenkte bare å dele min erfaring med annonsenettverket Liveads.no hvor jeg har forsøkt å tjene penger ved å vise annonser på nettsidene mine.

     

    Liveads betaler ikke fakturaene jeg sender. Daglig leder Joakim Johansen beklager seg hver gang jeg purrer, og lover rask betaling. Faktura med forfall i desember er fremdeles ikke betalt.

     

    Andre som har erfaring med Liveads?

  3. Hei og takk for svar!

     

    Det står ikke merket noe på girkassa, heller ikke i noen papirer, men ifølge forhandler skal det visstnok være en annen versjon av DSG, tror kanskje det var S-tronic som du sier. Den har 6 gir, og jeg kan gire manuelt +- i D (drive). Den har også S (sport).

     

    Jeg tok med bilen til forhandler og det ble konstatert at Mechatronic-styreenhet var skadet/feilprodusert, så jeg får ny på reklamasjon. Jeg spurte om feil i styreenhet kan føre til unormal slitasje på girkassa, men det mente han at det absolutt ikke kunne gi. Jeg vet ikke helt om jeg stoler på akkurat det, med tanke på lydene, rykkingen og jukkingen i bilen/kassa. Hva tror dere?

     

    Laget en ny tråd med dette spørsmålet.

  4. Hei!

     

    Har en Audi A3 2008 1,9TDI med automatgir, jeg tror det er S-tronic (den har 6 gir, D-mode og S-mode). Den har gått 61.000 km.

     

    Jeg kjøpte bilen for kort tid siden, og har merket at bilen lugger, gynger/jokker, rykker. Spesielt når jeg står stille og skal i gang. Når jeg trykker inn gassen forsiktig så får motoren turtall før giret slår inn, noe som fører en hard rykk-start. I nedoverbakke i 1-gir gynger/jokker bilen. Rykking og litt gynging også ved nedbremsing i lyskryss. Ved rygging rykker det i bilen tre-fire ganger før den får fart. Mer om dette i en annen post.

     

    Tok med bilen til Audi-verksted, og de konstaterte at Mechatronic-styreenheten var skadet/feilprodusert. Får ny på reklamasjon når de får delen tilsendt fra Tyskland. Dette skal forøvrig være en kjent feil med disse bilene.

     

    Jeg spurte om feil i styreenheten kan føre til unormal slitasje på girkassa, men det mente verkstedet at det absolutt ikke kunne gi. Jeg vet ikke helt om jeg stoler på akkurat det, med tanke på lydene, rykkingen og jukkingen i bilen/kassa. Hva tror dere? Sliter dette på kassa? Bør jeg få den sjekket hos NAF før reklamasjonsretten går ut?

     

    Edit: leser følgende på Dinside.no:

    En automatisk girkasse er sensitiv for feil i bilens elektronikk. På nyere biler er det nemlig elektroniske signaler fra motoren som forteller girkassen om når den skal gire. Oppstår det en feil i elektronikken (og det gjør det som kjent fra tid til annen) kan det hende girkassen ikke girer når den skal. Dette vil påføre både motoren og girkassen unødvendig slitasje. Derfor kan det være lurt å skanne motorens elektronikk for feil hver gang bilen er på service. Dette er ingen komplisert operasjon; en bilmekaniker med riktig kunnskap og verktøy gjør det på under 5 minutter. Dermed blir heller ikke merkostnadene store.
  5. Hei!

     

    Kjøpt meg en Audi A3 1,9 TDI Automat. Den har gått 59.000 KM. Det er en 2008-modell, så den har garanti frem til juni i år. Merker nå et par dager etter kjøp at girkassa ikke er helt som den skal. Jeg er ikke veldig bilkyndig så ta dette med en liten klype salt kanskje:

     

    * Jeg står stille. Gir gass. Det tar 0,5-1 sekunder før bilen går fremover. Innen den tid har motoren fått turtall, noe som fører til en hard rykk-start. Lite behagelig. Spesielt i lyskryss i oppoverbakke, så slipper jeg bremsen og trykker inn gassen, da rekker bilen å trille litt bakover før den rykker fremover.

     

    * Girskiftene er lite sømløse. På andre biler jeg har kjørt så merker du lite til at den skifter gir, men jeg merker at den mister litt fremdrift og deretter får fremdrift igjen. Akkurat som om på manuelt gir hvis jeg ikke er kjapp med clutchen.

     

    * Bilen står stille i Drive, jeg slipper bremsen, men trykker ikke inn gassen. Som nevnt går det da bittelitt tid før den slår inn. Jeg antar at bilen skal rulle jevnt forover fra start når jeg slipper bremsen, men den "jokker" litt. Først litt fremover, så mister den fremdriften bittelitt, før den tar igjen. Jeg ser at turtallet går litt nedover (0,8Krpm), før den spretter tilbake til 1,1Krpm. Dette skjer 2-3 ganger før den har fått litt mer fart og da skjer dette ikke.

     

    * Når jeg i fart slipper gassen inn mot lyskryss, så er det ikke sånn at den rolig girer nedover mens jeg mister fart. Det rykker godt i bilen hver gang den skifter gir.

     

    * Jeg stopper bilen i nedoverbakke og setter den i park. Da triller bilen litt fremover før det kommer en litt ekkel lyd fra kassa. Så står den stille. Når jeg da skal ha den tilbake i drive så er det merkbart hardere å skifte gir.

     

    * Når jeg skal rygge i nedoverbakke må jeg bruke håndbrekket for å unngå at den triller forover før den slår inn.

     

    * Når jeg gir maks gass ("kickdown"?), så tar unormalt lang tid før den klarer å gire ned og skyte fart. Problem når jeg skal ta forbikjøringer eller litt fort ut av rundkjøringer.

     

    Som nevnt er det garanti på bilen. Men jeg er usikker på om dette er noe som har med garantien å gjøre. Kan det være at forrige(og eneste) eier, en voksen dame, har gjort noe som sliter hardt på kassa? For eksempel med tanke på å sette den i reverse mens den ikke står heelt stille?

     

    Noen har sagt til meg at dette kan være en elektronisk innstilling. Da antar jeg at det er lett å fikse, men allikavel - vil ikke kassa ha tatt skade av dette?

     

    Kan de på verkstedet si at dette ikke er garantisak? Bør jeg tegne motor/gir-havariforsikring før jeg sender den til verksted? Eventuelt eierskifteforsikring, eller er det for sent?

     

    Hjertelig takk for hjelpen :)

  6. Hei!

     

     

    Jeg har vært uheldig å knuse toalettetlokket på et vegghengt toalett i huset jeg har fått låne av en venn i en uke. Jeg ønsker å erstatte det med det samme slik at det ikke oppdages, for å unngå bry for min venn.

     

    Jeg har vært innom to rørleggerforetninger, men ingen har noen som passer, i og med at festene ikke går NED under toalettet, men inn i selve toalettet.

     

     

    Det er av merket Villeroy og Boch, og jeg tror det ble satt inn når huset ble bygget rundt år 2003.

     

     

    Her er bilder: http://s1353.beta.photobucket.com/user/lokaltog/library/Toalettet

     

     

    Kan noen hjelpe meg å identifisere toalettet? Hvor bør jeg gå for å få tak i et lokk som passer og ligner mest mulig? Er det et spesielt type toalett? De på rørleggerforetningen sa det var veldig spisst.

     

    Takk for hjelp!

  7. Ikke kommet noen vei.. Hadde tenkt å kombinere dette med kameraovervåkning, så en Raspberry Pi tror jeg blir i minste laget.

     

    Utfordringen, slik jeg ser det, er å finne komponenter som enkelt kan kobles til PC. Har sett litt på Tellstick Duo. Der har man i alle fall mulighet til å få koblet til røykdetektor og bevegelsesdetektor.

  8. Hej :)

     

    Ønsker å lage et kombinert innbrudd og brannalarmsystem i huset. Trenger noen tips og innspill til hvordan jeg kan gjøre dette.

     

    Jeg vil bruke en datamaskin til å styre systemet, slik at jeg kan få satt opp et webgrensesnitt for styring/logging + sende ut SMS.

     

    Så da lurer jeg i første omgang på hva slags komponenter som må kjøpes, eventuelt hvilke "standarder" som kan få slike ting til å kommunisere med en pc.

     

    Jeg trenger:

    * Bevegelsesdetektor

    * Magnetbryter for dør/vindu

    * Røykdektor

    * Sirene

    * Tastatur / RFID-leser (ved inngangen)

     

    Har ikke så voldsomt mye penger å bruke på dette, kanskje maks 6-7 tusen.

     

    På forhånd takk for alle innspill :)

  9. Hei!

     

    Vi har nettopp kjøpt et nytt hus, som ble ferdigbygget i 2010.

    Vi har foreløpig merket oss et par ting som ikke er helt som forventet:

     

    1. Boligen har kombinert steamrom og dusj. Steamsystemet fungerer ikke - sikringen slår seg av med èn gang vi slår den på. Inne i steamrommet er det en luke inn til en "motor" (vet ikke hva jeg skal kalle det). Vi ser at den luka ikke sitter fast (og heller ikke er mulig å feste), så det er mulig det kan ha kommet vann inn der, og forårsaket kortslutning på en eller annen måte.

     

    2. Selger skriver i epost før kontrakten ble underskrevet:

    I huset er det lagt coax stikk på alle rom til kabel tv, men ikke i bruk. Har nå kun riks tv for det bruker jeg også på hytte samt båt.

    Som han skriver så er det kabeltv-uttak i alle rom, men ifølge Canal Digital koster det 55.000,- å få dette i drift fordi det ikke ligger kabel inn i huset.

     

    3. Det kan virke som om det er noe galt med det elektriske. Vi byttet til LED i en av utelampene, og da begynte alle de andre utelampene å blinke??

     

    Er dette noe å klage på?

  10. Hei,

     

    Jeg har en Samsung Galaxy S2. Volumknappene sluttet for en stund siden å fungere. Så en dag ble jeg bedt om å laste ned en Samsung Kies-oppdatering, og da låste telefonen seg. Ved oppstart vises bare Samsung-logoen og den kommer aldri videre.

     

    Siden volumknappen ikke fungerer får jeg ikke resatt den. Noen som sitter på noen smarte tips? :)

  11. Hei,

     

    Jeg ønsker å bruke fylkesvåpen for å velge fylke på en nettside jeg arbeider med.

     

    Når jeg ser på de forskjellige fylkene sine hjemmesider så ser jeg at man må søke. Men andre treff, som dette, sier at

    Norske kommune- og fylkesvåpen, samt andre heraldiske våpen, reguleres av andre lover enn Åndsverksloven, og kan derfor lastes opp.

     

    Hva er riktig?

     

    På forhånd, takk :)

     

    100px-Akershus_v%C3%A5pen.svg.png

  12. Hei,

     

    I dag kolliderte jeg. Motparten hadde vikeplikt for meg, men jeg traff han i høyre bakhjul. Derfor er jeg litt usikker på hvem sin skyld dette blir.

     

    Jeg skal til venstre ut på en vei. Jeg (B) kjører ut og er i ferd med å svinge til venstre. Da kommer bil A som ikke stopper. Mens han bremser legger han seg over i andre kjørefeltet. Jeg bremser og svinger mot høyre for å unngå han. Da kolliderer jeg med han.

     

    På tegning:

     

    Hel blå linje er der B har kjørt. Striplet blå er der B hadde tenkt til å kjøre.

    Hel rød linje er der A har kjørt. Striplet rød er der A hadde tenkt til å kjøre.

    Gult punkt er sammenstøtet.

     

    Vegen hadde ikke markeringer (ikke sidelinjer, midltinjer etc).

    Det var ikke fartsgrenseskilter, så mao. er det 50??

     

    Hvem får skylden? Han sier at jeg får skylden fordi jeg traff han så langt bak, og han påstår jeg kjørte fort som en "torpedo".

     

    EDIT: Motpart fikk skylden.

    post-189938-0-61098100-1339024281_thumb.png

  13. Jeg skal bruke til å lade mobiler etc.. Mulig jeg også skal bruke PC der.. På PC-laderen (den til 230v), så står det at den gir ut 6,5 amp.

     

    Hvis jeg trekker ledning fra batteriet, går det ann å koble det til tenningen sånn at det kun er strøm når bilen går? Hvis ikke så er vel batteriet tomt i løpet av ganske kort tid?

  14. Hei,

     

    Jeg har kun ètt 12V uttak foran i Golfen min, og i tillegg er det litt dumt plassert ved giret, slik at alt som koples til blir liggende i veien for giringen.

     

    Jeg ønsker å sette inn en 12V grenuttak i veggen som er til venstre for bena til passasjeren. Det blir da fire slike uttak på en ledning. Går det? Er ledningen stor nok? Hva med sikringen? Andre ting jeg må tenke på når jeg skal gjøre dette?

     

    Takk for hjelp :)

×
×
  • Opprett ny...