Gå til innhold

Kadra kadabra

Medlemmer
  • Innlegg

    138
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kadra kadabra

  1. Sant nok, men det har vært praktisk i blant for å klippe opp grovredigerte ferievideoer. Deretter kunne jeg gå inn og fjerne/endre en del av effektene, og dermed er masse tid spart.

     

    Men er det eventuelt mulig å batche et helt prosjekt med samme effekt eller serie effekter i alle klippene, i Vegas?

     

    Eller har Vegas en slide show-funksjon? Altså, kan programmet lage en video med overganger for å skape en viss stemning, av feriebildene (foto) som jeg måtte legge inn?

  2. Hei!

     

    Jeg har Pinnacle Studio 11 og vurderer å gå over til Sony Vegas. Sistnevnte ser ut til å være bedre på det meste. Men det er en ting i Studio 11 som jeg synes er veldig praktisk. Med et par klikk så lager programvaren en ferdig redigert, og iblant vellykket, video med effekter. De kaller det en musikkvideo-funksjon, fordi videoen redigeres i forhold til musikk-sporets rytme osv.

     

    Har Sony Vegas en tilsvarende funksjon?

  3. Dette forstår jeg ikke. jeg trodde det var slik at om varen koster over 1000kr inkludert frakt, så må den fortolles før man får den. Det har i alle fall jeg opplevd. Hvordan klarer dere å få levert varene rett på døren? Fortolles de av UPS? Fortoller UPS alltid varer for sine kunder?? (Har opplevd at DHL gjør det, men trodde ikke UPS gjorde det..)

  4. Hei dere tenkte å kjøpe mobil på Lefdal, utelukkende pga denne 150% prisgarantien, men så finner jeg ikke lenger ett eneste ord om prisgaranti på hjemmesidene deres. Er det slutt på den nå????

     

    Forresten er det noen som har sett andre enn databutikken.com og Lefdal og Elkjøp selge de nye Sandisk Memorystick Gaming Pro Duo-brikkene??

  5. Hei alle sammen,

     

    Jeg har hatt tre usb-minnebrikker til nå, som alle har brukket , egentlig fordi kontakten så lett kan brekkes av innmaten. Men jeg innbiller meg at det hadde likevel vært en trygghet at minnebrikken var laget av aluminum eller lignende. Men finnes dette?? Sandisk sine Cruzer-brikker er vel plast det også selv om det ser ut som aluminium?? Noen som vet hvor jeg får tak i noe bedre enn plast?

  6. Jeg har ikke renset/tørket annet enn skjermen på min mobil det halvåret jeg har hatt den. Og etter så lang tid i bukselommen er det samlet seg støv og skitt i alle småkroker i telefonen og ved lader/kabel tilkoblingen. Hva er beste enkleste måte å rense slikt på? Kan jeg ta litt rødsprit på en qtip? Tenker særlig på skitten som har samlet seg..Eller finnes det noen spray med liten tupp man kan bruke for å rense og blåse det bort??

  7. Kanskje det er greit at jeg stiller et spm som har en viss relevans til dette. Jeg vurderer nemlig å enten kjøpe Liquid Edition Pro, eller Matrox RTX100. Noen som kan si noe om hvilket program som har hvilke fordeler? Med matrox følger forøvrig premier pro.

     

    Det viktigste er rask rendring for å kjøre ut på firewire. Helst vil jeg ikke ha realtime rendring på digital ut når jeg kun bruke to videospor, og et tekstlayer eller to uten 3D-effekter. Kan begge pakkene gjøre dette?

    Og i dette tilfellet, noe man kan kalles "news editing" er det noe hinder for å bruke Studio 9? Eller er det slik at Studio 9 ikke støtter RT til dette??

  8. Nå vet jeg ikke hva man skal kalle dette. Men finnes det harddisker, eller harddiskbaserte opptakere som man kan koble til f.eks. s-video utgangen til sitt kamera og lagre alt direkte på harddisk i dv-komprimering? Altså i stedet for å først ta over på kassett og så spille av fra kassett til hdd i pc og så redigere dette????

     

    Edit: I praksis det samme som en dvd-opptaker med hdd, bare uten dvd-delen...

  9. - DV-kvalitet

    - S-video ut og så er det noen andre som tar over, sikkert booster og splitter og overganger til antennesignal etc.

    - Kun ett opptak om gangen, men avspilling samtidig med opptak.

    - Selve maskinen skal stå på konstant, avspilling konstant opptak iblant, redigering muligens samtidig med avspilling.

     

    Hva er en SGI Fuel Workstation?

  10. Jeg begynner å innse at jeg enten bør gjøre som du nevner å gå til en G5 eller finne software først og så velge hardware utifra det softwareprodusenter anbefaler av hw. For du har rett det er litt vel flytende:-)

     

    Men en noe mer konkret problemstilling. har tuner-kort normalt bra nok kvalitet til å bruke ut-ganger til broadcast? For hvis de har det så er det nok med Studio 9 og tuner-kort og et eller annet program for avvikling. Hvis ikke må jeg vel ha et kort for kvalitets-avspilling (skal spille av på s-video).

     

    Har ikke et konkret budsjett. Taket er 100.000 Men leter etter hva som er alternativene i ulike prisklasser. Slik jeg tenker kan jeg jo enten sette sammen noe selv med Studio9/tunerkort/normalt kraftig pc; eller kjøpe en komplett løsning av semi-profftypen.

×
×
  • Opprett ny...