Gå til innhold

ihorse

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ihorse

  1. Skaperen. Den enkleste forklaringen for mange. Noe måtte da forårsake eksistens?

    Men hva med skaperen? Burde ikke noe som skaper være skapt av noe annet? "Herrens veier er uransakelige", ville mange sagt.

     

    Gud er allmektig, altvitende og evig - en perfekt entitet uten sidestykke og helt utenfor vår forståelse. Gud ønsker heller ikke at "hans" skapninger skal tilbe andre; dette er en egosentrisk egenskap. Egosentrisitet - er det en egenskap for noe perfekt? Jeg sier nei.

    Egosentrisitet er heller ikek utenfor vår forståelse; Gud viser tegn til menneskelighet.

    "Herrens veier er uransakelige"

     

    Blind tro. Lærdom fra en barndom, hvor mennesket er på sitt mest godtroende.

    Troen på bibelen; hva med kildekritikk? Homofobi; Gud viser nok et tegn til menneskelighet; fordom. "Herrens veier er uransakelige"

     

    Vår manglende evne til å visualisere uendelighet forutsetter vel ikke umuligheten av noe uendelig? Er det nødvendig at tid startet? Kan vi si at tid i det hele tatt hører hjemme i et spørsmål om kosmologi?

     

    Som selverklært skeptisker og ateist har jeg sterke følelser for tunnelsynet som mine medmennesker livnærer seg på. Jesus elsker alle. Jesus tilgir alle. La meg nå ta et avbrekk fra skrivingen og voldta, for Jesus elsker meg. Er jeg frekk?

    Motsigelser er vitenskapens grunnmur - motsigelser religionens svakhet. Fornuften svikter hos de naive. Hvorfor anta at virkeligheten bak døden er slik eller slik? Er ikke antakelsene om en "himmel" i overkant konkrete, for nær vår forståelse og oppfattelse av hva en verden er?

     

    Kan beskylde selvmordsbomberen, som jo gjør det som er hans overbevisning om "det riktige"? Det var vel ikke han som valgte å tro?

     

    Jeg bringer bud om skepsis og diskusjon. Jeg bringer bud om to fjær som blir til fem høns. Jeg snakker om bibelen. Tenk utenfor boksen og delta.

    • Liker 2
  2. Jeg antar at en tråd med hint og tips kan være en fin ting på dette forumet. La oss guide hverandre gjennom et slumt marked med villedende markedsføring og patetisk konkurranse operatører i mellom. Jeg vil begynne her.

     

    Netcom - SMS Pakke (2000 sms)

    Hvis man ønsker å velge en SMS-pakke så finnes det en enkel formel for å se hvor mange sms man bør sende før tjenesten vil lønne seg.

     

    Hvis du har et abonnement med pris per sms på n kr og hvor tjenesten har en månedspris på i kr. i / n = antall sms man kan sende for tilsvarende pris.

    SMS-Pakke eksempel: 200 kr / 0,45 kr = 444,4... Sender du over 444 sms på én måned vil tjenesten lønne seg.

     

    Telefoner er aldri gratis. Aldri tro på det.

  3. Modemet skal ikke være operatørlåst og Chess og Netcom opererer i samme nett.

     

    Mobilt Bredbånd, i likhet med vanlige mobiltelefoner er operatørlåst. Jeg antar ut ifra den informasjonen du gav, at du har et Netcom-abonnement. Ring 05050 så får du nok hjelp til det.

    Det vil ikke fungere med Chess, fordi det er en annen operatør, selv om de har samme nett. Du ser det samme hvis du setter et Chess sim-kort i en Netcomtelefon.

  4. Det er ingen konkrete svar på ditt spørsmål.

     

    Størrelser på nettsider varierer svært mye - noen sider har en alternativ side for mobiler, mens de fleste har ikke. Eksempler på dette er YouTube, BBC og Google.

    Andre faktorer, som reklame, spiller også en stor rolle her. Reklamene du ser endres hele tiden, og alle har forskjellig mengde av informasjon her.

     

    Enkelt og greit: Det finnes ikke noe svar. Det blir ditt eget ansvar å sjekke forbruk etter hver sesjon. Etter hvert vil du nok få et vagt bilde av dette.

  5. Hei!

    Etter jeg fikk HTC Hero til jul så har jeg begynt å bruke litt data-tjenester på den. Blant annet Activesync og gmail, samt Google maps med GPS.

    Jeg har i dag et Onecall abn, men jeg mistenker det for å gå veldig tregt. Jeg har snakket med Onecall og innstillingene på telefon er rett.

     

    Er Network Norway sitt nett tregt i forhold til Netcom og Telenor osv, eller skal det være sånn?

    Om noen har noen erfaringer vedrørende dette hadde jeg satt pris på det.

     

    Merk det, at mange abonnement har i dag en maksgrense på bruk av datatrafikk. Denne maksgrensen ligger vanligvis rundt 1-5 GB hver måned, og når denne er nådd så vil hastigheten settes ned. F.eks så har jeg Telenor FriHet, hvor hastigheten settes ned til 100 kb/s etter 200 MB forbruk på èn måned.

     

    Når det gjelder hvem som har best 3G-nett så er svaret enkelt: Noen operatører har dekning hvor den andre ikke har, og den tredje har dekning hvor de to andre ikke har. Men de bygger på samme teknologi.

     

    KAnskje går det regt for deg, fordi du har oversteget din maksgrense på dataforbruk for måneden, eller så er du i et område hvor det er svak 3G-dekning.

  6. Hvorfor kan ikke tele2 implementere noe slik:

    Blokker alle innholdstjenester som standard.

    Åpne for kun de innholdstjenester som vi spesifiserer på kundesidene.

     

    Da ville vi jo fått en mye bedre situasjon, og de få innholdstjenestene som jeg har behov for, ville fortsatt fungert.

     

    Jeg kunne ikke vært mer enig.

    Når sant skal være sagt så er det ikke abre innholdsleverandlørene som tjener penger på virksomheten - operatørene tjener gode penger på dette selv.

    Jeg blir glad hver gang jeg får epost fra Forbrukerombudet med link til en ny sak mot innholdsleverandører.

  7. Jeg jobber på et kundesenter for en uspesifisert operatør, og jeg kan med hånden på hjerte si at mitt forhold til innholdsleverandører er personlig.

    Markedet for innholdstjenester er en rotete mølje av useriøse aktører, og det skal ikke mye til for å se mønstret: De lurer kunder så godt som mulig innefor norsk lov.

     

    Også morsomt å se hvordan de utenlandske leverandørene bruker billige oversettelsesverktøy når de oversetter sine slag ord til norsk: Fri bakgrunnsbilder!

     

    Min lenke

     

    La oss nå bruke tiden på å le av disse innholdsleverandørene.

     

    Gi mobilen en ny look? De siste og kuleste fargebildene til din mobil. Vises som bakgrunnsbilder eller skjermsparer.

     

    Fristende?

  8. Jeg kom til denne delen av Forumet for å starte en lignende tråd - jeg henger meg på bølgen her deler mine tanker.

     

    Jeg har lenge irritert meg over sladder som næring. Men det er ikke bare sladder som selger - tragedier selger også. Hvis jeg skal gjøre en grov generalisering over hva folk flest vil lese, så vil jeg tro tragedier og sladder er breaking news.

     

    Jeg har boikottet VG og Dagbladet for lenge siden, og jeg holder meg til Aftenposten. Selv da er jeg i tvil. For noen måneder siden abonnerte jeg på Dag & Tid for å tvinge i meg informasjon. Der er det mye informasjon, veldig konsist og velskrevet.

     

    Det er mange paraleller å trekke her - vil folk flest (Merk, dette er en grov generalisering) se en Hollywood-blockbuster eller en pretensiøs kunstfilm?

     

    Dette er bare en trist sannhet i dagens informasjonssamfunn, og bare se: Hvor mange personer på dette forumet har skrevet i dette underforumet? (Samfunn > Media)

  9. Konserten kunne vært kuttet ned ca to timer. Altså, Dream Theater kunen vært kuttet bort.

    Du må være den første jeg har sett som sier noe som dette. :p

     

    hehe, jeg nå da ihuga fan av Opeth :)

     

    Men ja, Dream Theater var ikke i topp form i forigårs. Og ærlig talt; Når "sagaen" til Mike Portnoy (Glass Prison, Root of all Evil, Repentance osv) endelig er ferdig så gir de oss ikke en live smakebit engang? Hørt noe slik?

     

    Og jeg må bare le når LaBrie driver å fekter med mikrofon-stativet. :p

  10. Konserten kunne vært kuttet ned ca to timer. Altså, Dream Theater kunen vært kuttet bort.

     

    Unexpect

    For min smak, var dette en positiv overraskelse. Ujevn puls og herlig brutalitet - eneste som trakk ned oppelvelsen var kostymene.

     

    Bigelf

    Jeg var troullbundet hele tiden, ikke bare fordi det var utrolig fengende, men fordi hele gjengen lignet på John Lennon.

     

    Opeth

    Dette var definitivt høydepunktet for meg; som fan av Opeth var jeg ekstatisk. Jeg hadde et stort glis nesten hele tiden. Synd de introduserte starten på Bleak og ikke fullførte sangen.

     

    Dream Theater

    Nedtur. Jeg hadde gledet meg til dette, men DT ble for politisk. Prophets of War? In the name of god? Det ble overvekt av drama og alt for lite metal. Flott framføring, men kunne vært så mye bedre. Absolutt ikek det jeg forventet, da forrige gang i 2007, så var de helt fantastisk.

     

    Soloen på Solitary Shell var alt for overdrevet; jeg kjedet meg. For mey shred, for lite feeling føler jeg. Sevlfølgelig, mye bra, men jeg liker bare ikke måten de utvidet soloen.

     

    Men jeg er jo fortsatt svært glad i Dream Theater. :)

     

    Konklusjon[/]

    Tre timer med tre oppvarmingsband var fantastisk, men Dream Theater gjorde bare føttene såre. Dance of Eternity redda kvelden. Billetten var vel verdt de tre første.

    4/5 for hele konserten.

    5/5 for tre første timer.

  11. Hei! Jeg er en ung kar som jobber ved et kundesenter for en mobiloperatør, og har den siste uken tenkt på ideen om en "wiki" for mobilvett; et sted hvor vi kan samle kunnskap om mobilvett. Hvilke abonnement finnes? Hvilke kan anbefales? Hvilke tjenester leverer operatørene? Fordeler? Prise? Bruddgebyr? Hvordan få lavest mulig regning? Hvilke klager bør rettes til forbrukerrådet? Brukerklagenemda?

     

    Er det noen interesse for dette? Jeg er villig til å ta initiativ for noe slik, og ville gjerne funnet det flott om mange ville deltatt!

    Jeg vet at mange kan få en smell på regningen, kanskje fordi de ikke var kjent med prisene? Kanskje de ikke hadde lest vilkårene?

    Jeg tror det ville vært en positiv ting å skape et oversiktlig bilde av mobilmarkedet i Norge; jeg mener den er uoversiktlig og trenger en veiviser.

     

    Er det interesse? Gjerne kom med ideer.

  12. Heisann sveisann! Jeg har straks avgangseksamen i historie på videregående og vil gjerne spørre folk her om det er hjelp å få. Jeg gjør dette så enkelt som mulig og legger fram min enkle problemstilling:

    Hvilken rolle har Arbeiderpartiets innsats i etterkrigstiden spilt for dagens samfunn?

    Kan dere gi meg pekepinner på hvilke tema jeg bør ta for meg og hva jeg bør legge vekt på? Viktige punkter o.l?

    Takker på forhånd, og ser gjerne at denne tråden kan bli en diskusjon.

×
×
  • Opprett ny...