Gå til innhold

solomson

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av solomson

  1. On 10/6/2022 at 9:09 PM, tigerdyr said:

    For de fleste i området omkring 2M slår det ekstremt hardt ut.  Mange i det spektrert jobber som selvstendige konsulenter gjennom et AS.  Den økte arbeidsgiveravgiften gir alene en økning på 72.000 (!!) som naturligvis kun kan komme ut av egen lomme. 

    Jeg faller i denne kategorien. Jeg leste tidligere at med skattereglene for 2022 er det mest lønnsomme å utbetale vanlig lønn ut nivået for trinnskatt 3, og ta resten som utbytte. Nå med økt effektiv utbytteskatt på 2,64%, hvis vi medregner ekstra nedbetaling på boliglån (innsparte rentekostnader) tolker jeg det som at det blir ca. det samme netto om jeg bare utbetaler alt overskudd som lønn forløpende vs å vente til over nyttår å betale overskudd utover trinnskatt 3 som utbytte. Noen som har finregnet på dette?

    Hvis dette med AAB over 750k slår gjennom blir det derimot andre boller for utbytte i 2024 slik jeg tolker det nå. Da kan det fort bli 7,1G utbetalt som lønn og resten som utbytte neste år.

  2. Hvordan gjør konsulenter ansatte i eget AS det med ferie? Jeg faller under denne kategorien selv, og har nylig begynt et oppdrag som varer ut året. Hadde helst ønsket å utsatt mesteparten av ferien til oppdraget er over, altså over nyåret. I gamlejobben da jeg var ansatt i annet firma fikk jeg to ferieuker overført fra 2020 til 2021, men jeg er usikker på hvorvidt dette egentlig er lovlig eller ikke.

    Misforstå meg rett, jeg har tenkt å ta noe ferie før det, men syns det er litt kjipt om jeg er lovpålagt å ta fire uker ferie. Prøvde å spørre Arbeidstilsynet, men fikk bare et generisk svar "Eier og daglig leder som er ansatt i egen virksomhet er forpliktet til å følge ferielovens bestemmelser omkring ferie. Du kan trolig legge eventuell ferie til tider der det passer best for driften. "

     

  3. On 12/7/2020 at 9:14 AM, NoTrace said:
      Reveal hidden contents

     

    Oppdatert med tall etter lønnsforhandling og bonusoppgjør 2020.

    Stillingstittel: Arkitekt Skyteknologi
    Erfaring: 13 år
    Sertifiseringer: Mange. Den mest aktuelle er vel Microsoft Azure Architect Expert.
    Arbeidsoppgaver: Rådgivning innen skytjenester, feedback til utviklerne våre for videreutvikling osv.
    Utdanning: Fagbrev, IT Driftsfaget

    Har lurt på å sikte meg inn mot skyarkitekt men jeg forstår fortsatt ikke helt hva det går i, frykter litt at det kanskje blir for lite praktisk jobbing for min del. Jobber selv i konsulentselskap primært med sammen utviklere. Så vidt jeg vet er det ingen dedikerte arkitekter på min arbeidsplass. Rådgiverstillinger finnes, men ingen innen spesifikt på sky.

    Kan du si mer om arbeidsoppgaver for skyarkitekter, er det først og fremst å være en rådgiver for all things Azure for x antall utviklerteam i bedriften? Gjør du også noe hands-on, eller går det typisk i møter hele dagen?

    Jeg har bakgrunn i IT-drift og har jobbet med Azure i et par år nå og tatt div. sertifiseringer innen området. Men Azure blir liksom bare en av flere ting jeg jobber med. Får jobbet med mye kult og varierte arbeidsoppgaver hvorav mesteparten kan løst defineres som oppgaver innen DevOps og Azure. Tenker det kan være en ide å spisse seg sooner rather than later for videre karriereutvikling...

  4. Takk for gode tilbakemeldinger og råd.

    Snakket med vara i sameiet her forleden som ikke visste om noen som hadde klaget på støy annet enn naboen som brukte å ha barnebarna springende på besøk i blant. Utbygger har måtte fikse en del ting etter bygget var ferdig pga. mangler. Bygget jeg bor i var visst det siste som var ferdigstilt og hvor det hadde vært gjort sløvest arbeid visstnok.

    Jeg husker at naboen over hadde bursdagsfest her for et par helger siden, og at støyen fra sang (som var rett over meg, og jeg antar var for full hals) hørtes svakere enn  normal trinnlyd fra naboen vegg i vegg. Tror de eneste gangene jeg har hørt snakking er når noen har vært ute på felles plen og lyden kommer gjennom vinduet. Lydisolasjon er nok på plass - syns det bare er rart at det fungerer vesentlig dårligere på trinnlyder enn alt annet.

    Er det noen desibelverdier og forskrifter jeg bør forholde meg til angående slike målinger? 

    Utbygger har forøvrig vært i tvist med sameiet i fire år nå for et støygjerde som var med i reguleringsplanen, som de enda ikke har bygget. Jeg bor heldigvis ikke nærmest veien av byggene så det er ikke noe jeg legger særlig merke til.

    • Liker 1
  5. Jeg kjøpte nylig min første leilighet brukt, i et nyere bygg fra 2016.

    Jeg spurte selger ganske detaljert om støy da det er viktig for min del, spesielt når jeg skal til å sove. Har kjøpt et godt stykke fra sentrum for å bo i et rolig nabolag. Stilte spm om støy, fra naboleilighetene da selger holdte visningen selv. Selger svarte enten "Har nesten aldri lagt merke til dem (naboene)" eller "Legger nesten ikke merke til dem". Skal ikke påstå at det er så vanvittig til støynivå jeg hører, men det er spesielt trinnlyd fra naboene som irriterer meg.

    Er vegg-mot-vegg soverom og kan høre alle trinnene nabo-soverommet gjør, i tillegg til alt av "romstering" - åpne skapdører, trille kontorstol osv. Hører vel også noe til naboen over uten at det er alltid like lett å skille hvilke lyder som kommer fra hvor."Litt støy" som i vaskemaskiner, støvsuging og høylytt musikk hadde jeg ventet å høre i ny og ne, men fra disse type lydene hører jeg faktisk et lavere lydnivå fra enn trinnlydene.

    Bør også nevne at det er nye naboer i "nabo-soverommet" etter at selger ga opplysningene rundt støy. Jeg tror likevel ikke de er spesielt mer bråkete enn tidligere nabo.

    Er det noe vits å gå videre og be om prisavslag her? Jeg ville sannsynligvis ikke ha kjøpt leiligheten i det hele tatt, i hvert fall ikke til denne prisen om selger hadde nevnt noe om trinnlyd, noe jeg syns han burde ha gjort gitt spørsmålene mine. Vet ikke om jeg orker å bo her i lengden pga. dette.

     

     

    • Liker 1
  6. Nå var jeg nyutdannet og nyansatt i vår med ganske gode karakterer, men tror dette også kan hjelpe deg

     

    Lag en CV som ser grei ut sier seg selv

    Hvis du er villig til å jobbe i Oslo så vil det naturligvis åpne mange flere muligheter for deg. Selv ønsket jeg ikke å jobbe der.

     

    I tillegg til å søke jobber på "vanlig" måte - Lag deg LinkedIn hvis du ikke har det. Følg anbefalte steg, så dukker du opp i søkeresultatene oftere for rekruttører. Ikke nødvendigvis at dette vil ha en effekt, men det skader ikke og det kan potensielt gi gevinst for deg. (Dette ledet til flere "gratis" muligheter for meg)

     

    Du kan bli kontaktet ut av det blå av rekuttører fra bemanningsbyrå via linkedin. På intervjuer med dem bør du prøve å fremstå at du er åpen for det meste slik at de kan ringe deg også om eventuelle andre jobber dersom det dukker opp. Har du spesielle interesseområder, enkelte ting du er spesielt flink i? En bacheloroppgave som er veldig relevant innen et område? Nevn slike ting, Bemannignsbyråer noterer og husker på slike ting dersom du gir et greit inntrykk ellers. Hvis prosjektet ditt på GitHub er av en grei/god standard så bare ta med det også.

     

    Nå vet jeg ikke om det er å bli innkalt til intervjuer eller å få jobbtilbud som er problemet ditt, men uansett når du skriver "Jeg føler meg bare som søppel fordi jeg ikke har fått meg jobb etter 1 år. Fullstendig verdiløs". Selv om du føler deg dritt - på intervju gjelder det å fremstå med et smil, avslappet, selvsikker i tonen og fremheve de positive sidene dine. Kanskje enklere på papiret enn i praksis, men prøv!

     

    Lykke til!

  7. Går en "egenreklame" at TV3 skal vise alle Jason Bourne filmene i helgen. Jeg vet at sangen ble brukt på Viasat 4 for "Action på Viasat 4" i høst/vinter, men jeg kan ikke navnet på sangen... Det er instrumental ihvertfall, noen som kan navnet? :)

     

    Om noen andre lurer, så er det Kasabian - Underdog, fikk svar på epost fra TV3

×
×
  • Opprett ny...