Gå til innhold

circa

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av circa

  1. Hei

     

    Man kan få generell studiekompetanse hvis man fullfører en grad på minst 60 studiepoeng, og ifølge https://www.samordnaopptak.no/info/opptak/generell-studiekompetanse/hoyere-utdanning/ gjelder dette også for "andre unntaksordninger". 

     

    Ønsker bare å få bekreftet eller avkreftet om at forkurs går under "andre unntaksordninger" og at man da får generell studiekompetanse via forkurs og bachelor?

     

    Takk på forhånd.

  2. Hei folkens!

    Kjenner jeg blir litt stresset når jeg ikke har Alt klart før jeg søker høyskole til sommeren så tenkte å få litt hjelp til å få klarhet.

    Jeg søker høyskole med 23/5 reglen til sommeren å vet hvordan dette fungerer men det jeg er usikker på er hvordan det fungere når man tar opp fag som privatist i slutten av mai? Rekker jeg å få karakteren min, levere den til VGS for å oppdatere vitnemål før eventuel vurdering til studiet?

     

    Mvh stresset blivende student :)

    https://www.samordnaopptak.no/info/tidsfrister/1-juli-ettersending.html

     

    Du kan ettersende karakterer frem til 1 juli. 

  3.  

    Når ble det en greie at volumet på iphonen er lik som på macen og at man kan styre volumet på macen via iphonen?

    Det er ikke spotify connect som spiller deg et puss?

     

    Hmm, virker som om det er det. Heldig at jeg satt hjemme , fordi jeg la ikke merke til før etter en stund at alle snapsa mine ble spilt av med max volum på høyttaler på tlf, mens jeg hørte på musikk på macen.

  4.  

    Hvordan hadde du tenkt å synkronisere venstre og høyre side?

     

    Hva hvis det ikke funker på mac?

    Nei. Enkelt og greit ser jeg etter et program som lar meg se på to ark samtidig og skrive på begge, uten at jeg trenger å åpne to uavhengige dokumenter. Men jeg får inntrykk av at et slikt program ikke eksisterer

     

     

    Nærmeste jeg kommer på er OneNote hvor du kan ha flere tekster gående samtidig i samme notat.

  5.  

    Er det denne slags notater du ser etter? (Boksene til høyre.)

     

    Nei, men takk for at du spurte! Burde ha presisert det mer. 

    Når jeg skriver, lager jeg vanligvis en veldig "røff" skisse, som blir ganske lang og dårlig formulert. Jeg vil gjerne ha to ark ved siden av hverandre, hvor den ene er den røffe skissa, og hvor jeg skriver en mer "refinert" versjon av skissa på det andre dokumentet. Se for deg to word-dokumenter som er satt side ved side. 

     

     

    Er det denne funksjonen du har brukt? 

    https://support.apple.com/en-us/HT204948

  6.  

     

     

    Man lærer ikke matematikk pensum på to måneder på Y-veien? Man har to fag over to semester som dekker R1, R2 og fysikk.

     

     

    Da har jeg kanskje misforstått, men jeg vet at det finnes eller i hvert fall har gjort det, et opplegg hvor man tar R1 og R2 over en intensiv sommer og så tar man Fysikk 1 første semester. Trodde det var Y-veien.

     

    Mulig det er det som heter TRES.

     

    Uansett tror jeg rådene mine står. Matematikk er et modningsfag som de aller fleste trenger tid på og når ingeniørstudiet i seg selv og fagene forøvrig er tungt er det greit å ha lært mest mulig på forhånd.

     

     

    På Gjøvik er det slik du beskriver som er Y-veien. Veldig uheldig hvis Y-veien betyr forskjellige ting.

     

    Her er den definisjonen for Y-vei som jeg går etter:  https://www.ntnu.no/studier/bidat/alternative-veier-til-teknologi-og-ingeni-rfag

  7. Om jeg går forkurs først, har jeg da tatt noen av fagene jeg må ha når jeg går Y-veien? Eller må jeg ta opp akkurat samme fagene på nytt? 

     

    Når du har gått forkurs, kan du søke deg inn på vanlig ingeniørutdanning med forkurskvote. 

     

    Y-veien og forkurs er basically det samme.På forkurset tas fagene som mangler for å gå ingeniørutdanning over ett helt år, mens i y-vei er disse fagene bakt inn i selve bachelorutdanningen+sommerkurs.

     

    Å ta forkurs først, og deretter ta Y-vei vil være unødvendig.

     

    I din situasjon kan jeg anbefale forkurs og så ta vanlig ing. utdanning. Da slipper du å tenke på overføring og alt det der.  Forkurset gjør også at du har flere valg når det gjelder valg av skole  samtidig som det forbereder deg veldig godt for høyere utdanning.

  8. Hei

     

    Kjøpte meg ps4 i helga, og kom borti noen knapper jeg ikke skulle ha vært borti tror jeg.

    Får opp "Midlertidig opptak har blitt stoppet" eller noe lignende når jeg starter spill. Er det normalt? Eller driver jeg å recorder alt jeg driver med?

     

    Også, hva er sånn ca størrelsen på ett spill? Har veldig dårlig linje hjemme, så jeg lurer på om å kjøpe spill fysisk eller i store.

  9. www.soundcloud.com

     

    her legger artister ut uoffisielle og offisielle låter hele tiden. Alltid noe nytt. Lag bruker og trykk Tracks --&--#62; Explore Tracks, så har du de mest populære sangene der. Oppdateres ofte.

     

    edit: mye bra "amatør"-musikk også. Mesteparten er elektronisk, men er så mange sjangre der at du definitvt finner noe du liker.

×
×
  • Opprett ny...