Gå til innhold

Ljóseind

Medlemmer
  • Innlegg

    1 669
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Ljóseind's innlegg in Puste under vann med syntetisk gjelleteknologi. ble markert som svaret   
    De hevder ikke å splitte H2O ned til hydrogen og oksygen. De ser ut til å hevde å filtrere ut oppløste oksygenmolekyler i vannet (det er dette oksygenet fisker puster gjennom gjellene).
    Ifølge denne siden ser det ut til at mennesker puster inn ca. 18mg O2 per pust ifølge min utrolig pålitelige kilde her, (som igjen har brukt wikipedia som kilde) :
    http://biology.stackexchange.com/questions/5642/how-much-gas-is-exchanged-in-one-human-breath
    I sjøvann er det mellom 10-35 mg O2 per liter vann ved 20 grader C, i trykk mellom 1 og 4 bar (1 bar ca. lik atmosfæretrykk, 4 bar. er ca. 30 m. nede i vann), ifølge denne siden.
    http://www.engineeringtoolbox.com/oxygen-solubility-water-d_841.html
     
    Så en skulle jo ledes til å tro at man må filtrere i størrelsesorden 1-4 liter vann per innpust (og med minst 50-100% effektivitet) for å få nok oksygen til dette her. Det tviler jeg på at er mulig med den lille tritonsaken her.
    Men her lurer jeg på om det de sier om en kompressor kan komme inn i bildet. Kan det være at de filtrerer utpusten din også? Og lagrer den bevarte oksygengassen i de små tankene, i komprimert form?
    De sier i videoen "It's a connector that blends the oxygen with compound by chemical way". Fryktelig bra engelsk her altså. Denne "compound"-en som de snakker om er vel fyllgasser som skal virke på samme måte som nitrogen gjør når vi puster til vanlig. Å føre rent oksygen ned i lungene er vel farlig.
    Og de snakker om at dette her er en "Re-breather", så her kommer også dette med å gjenbruke oksygen inn. Dette kan jo kanskje stemme bra, iom. vi bare bruker omtrent 5% av de tilgjengelige 20% oksygen i et vanlig innpust. Dette legger jo an til gjenbruk.
    Eventuelt så forutsetter teknologien at du tar med deg rent komprimert oksygen ned i vannet, og dette så blandes med et stoff før de føres i gassfase inn i respirasjonssystemet...
  2. Ljóseind's innlegg in Hjelp: Potens og kvadratrot på texas bi 2 plus ble markert som svaret   
    Du kan prøve (0.03125)^(1/5)
     
    Når du opphøyer noe i 1/n finner du n-te roten av tallet.
×
×
  • Opprett ny...