Gå til innhold

sandydandy

Medlemmer
  • Innlegg

    178
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sandydandy

  1. Hun ene som var inne, som også var kandidat. Begynte å gråte når de spørte om språkhistorie og sa absolutt ingenting. Hun strøk ikke?

     

    Hun kan da ha svart bra på andre ting selv om hun ikke fikk til det med språkhistorie.

    Jeg har selv opplevd å få blackout og angstanfall under muntlig tentamen, men jeg fikk likevel en femmer på grunn av at jeg svarte perfekt på alt annet.

     

     

    Det er helt vanlig at sensor og eksaminator vet litt forskjellig om kandidaten når det gjelder muntlige eksamener. I fag som er fulgt på vanlig måte (ikke privatist) er det jo faglærer som er eksaminator, og h*n vet jo litt av hvert om kandidaten. Det er faktisk nyttig fordi en som vanligvis ligger på treer slipper å bli stilt totalt i et hjørne med veldig vanskelige spørsmål.

  2. Matematikk T1 og R1 gikk egentlig veldig greit. Jeg lå nært opp til 6 i begge disse, og jobbet svært lite utenom timene. R2 har vært mye verre, men en del sykdom har nok spilt en rolle for meg, og jeg ligger fremdeles på en sterk femmer. Jeg hadde 6 på uskolen.

     

    Biologi 1 var pisslett, for å være ærlig. Fikk glatt 6 uten å jobbe spesielt hardt. Biologi 2 er verre, med mye mer drøfting og vurdering og sånt, men jeg ligger på 5 tross omstendighetene. Hadde 6 i naturfag på uskolen.

     

    Fysikk 1 var sånn passe. Jeg er overhodet ikke interessert i astrofysikk eller kjernefysikk, men jeg fikk en sterk femmer med litt skjerpings. Fysikk 2 har jeg ikke, men det virker litt verre.

     

    Kjemi 1 var egentlig veldig greit. Lå på en veldig sterk femmer som vippet mot 6 hele tiden. Kjemi 2 har heller ikke vært så innmari fælt, men det er litt vanskeligere.

     

    Det er en stor fordel om du er i stand til å se sammenhenger og trekke linjer mellom disse fagene, og du bør være litt interessert i slikt. Du bør også like å tilegne deg kunnskap fra andre kilder enn lærebøkene.

     

    Jeg har aldri vært blant de som har vært nødt til å jobbe hardt for å få gode karakterer, men det viser seg at det hadde vært like greit for meg om jeg hadde vært vant til å gjøre lekser og jobbe litt, for de aller fleste trenger det i disse fagene, meg selv inkludert.

  3. Jeg må virkelig spørre : 

     

     

     

     

     Er det der en stortå eller en tommel?  :hmm:

     

    OT men: Se på bildet, spesielt det nederste... Kan du gjøre sånn med en av dine tær?

     

    Fortsatt OT, men svaret er ja.

    Har jeg stortåa på en bordkant, og de andre tærne utenfor bordkanten, lar det seg fint gjøre å legge tåa ned mot bordet på den måten.

     

    Jeg er enig i at det må være en tommel, tho.

     

    Edit: eller, som Raude påpekte: papir mellom :p

  4. Dette bryter fullstendig med mine tidligere forestillinger om ananas, men siden det sto på butikken, får jeg vel bare tro på det.

    Er du nå helt sikker på at dette sto på butikken og ikke på ananasboksetikettene? I så fall hvor på butikken?

     

    Det sto på butikken, på utsiden av veggen. Du vet, sånne plakater med tilbud?

     

    Men joda, det står på ananasboksetikettene også.

     

    Du trodde kanskje du hadde meg nå?

  5. Registrer deg på http://cuoresportivo.no/ og forhør deg litt der, det er vel det lureste du kan gjøre. Ellers er det ikke noe mer vrient å skru på disse enn noen annen moderne bil. Deler kan man som vanlig skaffe billig fra det store utlandet - eller betale "normal" pris i Norge. Mekonomen fører det meste av slitedeler forøvrig. Vær obs på at dette er biler som krever godt vedlikehold av deg som eier. Her må du være nøye med oljeskift og følge med på oljenivå. Pass også på registerreim, den skal byttes hver 60.000km eller 3 år.

     

    Ellers er vel prisen der den bør være, ikke for billig og ikke for dyr. Såvidt jeg kan se, så har ikke bilen AC, kun takluke?

     

    Peker på dette svaret og nikker :yes:

     

     

    Vi hadde en slik for en stund tilbake, og så vidt jeg husker hadde vi litt trøbbel med den, men det viste seg å være noe ganske enkelt. Synes alfaene generelt sett er artige biler med sjel (kjører selv en 33 clover leaf. En god del eldre, men fin å kjøre). Er registrert på cuore selv, så send gjerne en PM om du trenger tips eller hjelp:)

  6. Jeg lærte på butikken i dag at "tunfisk biter i vann", "tunfisk biter i olje", "tunfisk biter i gelé" og "ananas biter i juice". Det første var jeg forsåvidt klar over fra før, og nummer to og tre kom derfor ikke som noen overraskelse. Men heretter skal jeg jammen passe meg for ananas! Hvis jeg går ut fra at det som stemmer for tunfisken (nemlig at den biter i mange ulike substanser), også stemmer for ananasen, kan jeg med rimelig sikkerhet anta at ananas biter i luft, så vel som i juice. Dette bryter fullstendig med mine tidligere forestillinger om ananas, men siden det sto på butikken, får jeg vel bare tro på det.

     

     

    Jeg synes at varer som skal selges i Norge, med etiketter som fremstår som norske, burde gjennomgå en eller annen form for kontroll. Ikke rart folk blir tussete i hodet når de ser grusomme orddelingsfeil hver eneste gang de åpner kjøleskapet.

  7. Begge musklene blir trent, det er helt klart.

    Følelsen av å ikke ha trent biceps hvis man trener triceps etterpå er nok mest psykisk, fordi tricepsen da er mer sliten, noe som overskygger følelsen i bicepsen, som har fått slappe av litt i mellomtiden.

     

    Det blir noe av det samme hvis du spiser egg, og så en sitron etterpå. Du vil ikke kjenne eggsmaken i munnen, men du har likevel fått i deg proteinene.

  8. Jeg vil råde deg til å begynne med en sport/idrett fremfor bare å trene styrke for deg selv.

    Det anbefaler jeg også, begynn med noe sport.. Jeg gikk på Teakwondo en stund siden , men sluttet fordi det ble kjedelig.. Og har trent styrke siden den gang.

     

    Det skrives taekwondo. Men ja, been there done that. :)

  9. Jeg vil råde deg til å begynne med en sport/idrett fremfor bare å trene styrke for deg selv. Det er mye lettere å holde motivasjonen oppe når man har den sosiale biten med i treningen, det er morsommere, og du har dessuten ingen spesiell nytte av å trene superseriøst. I tillegg kan du få gode råd og hjelp av utøvere som er mer erfarne enn deg selv.

     

    Jeg er selv veldig glad i turn (i likhet med brødrene mine). Allsidig, morsom og utfordrende trening som ikke bare går på rå styrke, men også koordinasjon, balanse og smidighet.

     

    Dessuten er det drepen å begynne rett på et treningsprogram som skal "gjøre deg sterk veldig fort", for sjansen for at du greier å gjennomføre det uten noen som helst slags basis, er liten, og det vil bare gjøre deg mindre motivert og mer nedtrykt.

     

    Så var min mening sagt.

  10. Det er ikke oksygenet som "er energien" som kommer fra fotosyntesen. Energien ligger lagret i druesukkermolekylene, og oksygen er bare et biprodukt. Dette er viktig!

     

    Du kan vel forklare litt om celleånding? I fotosyntesen blir solenergi lagret i druesukkermolekylene som kjemisk energi, mens den kjemiske energien blir utnyttet i celleåndingen.

     

    Energioverføring i form av varme er vel også relevant.

  11. Morsmål: Norsk (nærmest nynorsk)

    Kan flytende: Norsk (bokmål og nynorsk, siden vi nå plutselig teller det som to), engelsk, svensk

    Kan ganske godt: Dansk, spansk, fransk

    Forstår og snakker litt: tysk, islandsk, nederlandsk

    Kan endel ord, men ingen setningsoppbygging (ergo jeg kan ikke snakke, bare gjøre meg forstått til en viss grad, og jeg er dårlig til å forstå): Finsk, Koreansk

     

    Holder på å lære mer finsk, og vil gjerne kunne spansk flytende (pluss en hel haug andre språk).

  12. Det er da helt vanlig å avlive husdyr selv, enten det er fordi dyret er sykt, eller fordi man ikke kan ta seg av det, eller fordi det skal spises. At TS her ønsker å finne den meste humane måten synes jeg er bare bra, og det går fint an å avlive dyr på en ryddig, human og grei måte uten å betale dyrlegen for det.

     

    At det tilhører fortiden er i alle fall feil, for dette er jammen vanlig i mange deler av landet.

×
×
  • Opprett ny...