Gå til innhold

Sk!ppy

Medlemmer
  • Innlegg

    3 738
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sk!ppy

  1. Ser ut som dere er enige i min tolkning også.

    Fikk nå svar fra SATS, og de har generøst utsatt betalingskravet til 16.mai før det går tilbake til inkasso. De har nok fått med seg at jeg har sagt opp, for de forklarte at det er derfor jeg ikke har fått tilbud om andre kompensasjoner enn den automatiske med gratis trening når de åpner opp, i tilsvarende lengde som de har vært stengt.

    Sånn sett har jeg igrunn oppnådd det jeg ønsker; å ikke betale før de faktisk er istand til å levere.

    Neste problemstilling, om så på generelt grunnlag, er hvor lenge må tjenestetilbyder være ute av stand til å levere tjenesten før kunden kan kreve kontrakten hevet?

    Ser for meg at forbrukerkjøpsloven kapittel 5, §23 Heving kan komme til anvendelse her?

    Sitat

    § 23.Heving

    Har selgeren ikke levert tingen i tide i samsvar med § 6, skal forbrukeren oppfordre selgeren til å levere innen en rimelig tilleggsfrist for oppfyllelse. Dersom selgeren ikke leverer innen denne tilleggsfristen, kan forbrukeren heve avtalen.

    Første ledd gjelder ikke hvis selgeren har nektet å levere varene, hvis levering innen avtalt tid er avgjørende for inngåelsen av avtalen, eller hvis forbrukeren før inngåelsen av avtalen har underrettet selgeren om at levering innen eller på et bestemt tidspunkt er avgjørende. Har selgeren i slike tilfeller ikke levert i tide i samsvar med § 6, kan forbrukeren umiddelbart heve avtalen.

    Er tingen levert, må kravet om heving gjøres gjeldende innen rimelig tid etter at forbrukeren fikk vite om leveringen.

     

    Sitat

    § 6.Leveringstiden

    Tingen skal leveres uten unødig opphold og senest innen 30 dager etter kjøpet, hvis ikke noe annet er avtalt.

    Er det avtalt et tidsrom for levering, har selgeren rett til å velge tidspunktet om forholdene ikke viser at valget er forbrukerens.

    Har selgeren ved hentekjøp rett til å velge tidspunktet for levering, skal han eller hun i tide gi forbrukeren melding om når tingen kan hentes.

     

  2. Hei,

    Generelle medlemsvilkår sats: https://www.sats.no/legal/generelle-vilkar-sats/
    Aktuell del av medlemsvilkårene, slik jeg ser det:

    Sitat

    9.1. SATS er ikke ansvarlig for hindringer eller begrensninger som reduserer SATS´ treningstilbud til Medlemmet, når forholdet ligger utenfor SATS´ kontroll og SATS ikke kunne forutse eller overvinne følgene av forholdet (Force majeure).

    SATS har da sendt treningsavgiften min for april mitt til inkasso, og inkassoselskapet påstår at force majeure betyr at jeg må betale selv om treningssenteret ikke har anledning til å levere tjenesten. De har sendt ut en e-post med alternativer for kompensasjon, som jeg ikke har mottatt, og heller ikke sett noen sted jeg kan velge ønsket kompensasjon. Jeg har heller ikke aktivt tatt kontakt med senteret før inkassokravet kom.

    Jeg ble medlem i februar, sa opp medlemskapet i Mars, og hadde dermed medlemskap ut april, som jeg antar er årsaken til at jeg ikke har mottatt noen kommunikasjon.

    - 22/02/2020 ble jeg medlem hos SATS. Dette ble sagt opp i mars, etter angrefristen, og jeg har da oppsigelse ut april.
    - 12/03/2020 stenger SATS
    - 20/03/2020 stopper jeg betaling til SATS for april måned.
    - 20/04/2020 får jeg første kommunikasjon fra SATS med betalingspåmindelse
    - 20/04/2020 tar jeg kontakt med SATS per e-post for å bestride kravet. (ubesvart)
    - 29/04/2020 får jeg inkassovarsel fra Lowell Norge AS, og bestrider kravet til dem

    Inkassoselskapet påstår at force majeure betyr at SATS ikke må levere tjenesten, men jeg må betale fullpris for april måned. Jeg er innforstått med at SATS har et krav på treningsavgift for en måned, men først når de har anledning til å levere tjenesten igjen.

    Jeg regner med at force majeure ikke er veldig gjennomprøvd i rettsystemet, men allikevel lurer jeg på om noen har noen tanker på sannsynligheten for gjennomslag (i forliksrådet) på mitt krav om at betaling utsettes til de har anledning til å levere tjenesten?

    Er det rimelig av meg å kreve tilbakebetalt treningsavgift for perioden de i mars har vært stengt? (13. - 31. mars)

    Hva er rimelig tid de må være stengt før jeg kan kreve kontrakten hevet?

  3. Mistenker vakuumfeil, ja.

     

    Får vridd den, men ingen utslag på lås, eller noe veldig til motstand. Det er bilde av en lås på bagasjerommet, men det er ikke noe lås der. Har prøvd å løfte og dra i steder det kunne vært, men finner intet.

     

    Prøvde låsen da jeg kjøpte bilen for 6 mnd, og funket da. Nå funker den ikke.

     

    Spørsmålet er egentlig hvordan jeg får åpnet bilen når låsen ikke funker, og jeg ikke vil knuse et vindu?

×
×
  • Opprett ny...