Gå til innhold

sanyar

Medlemmer
  • Innlegg

    243
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sanyar

  1. Jeg ser etter laptop for samboeren min.

     

    Hennes behov:

    - Skole/kontorarbeid

    - God batteritid

    - Relativt lett (ikke superliten, men ikke en 3kg+ koloss. Rundt 2kg?)

    - Numerisk tastatur er noe hun gjerne vil ha. Om det gjør laptopen veldig dyr eller veldig tung er det kanskje noe hun dropper / kjøper en å koble til usb.

    - Så billig som mulig, men vil ikke ende opp med minneproblemer eller at den blir moden for utbytting etter et år. Har satt et tak på kr 6000.

    - Helst stillegående

    - Helst en som ikke så lett blir glovarm

    - Skjermen kan ikke være for liten. Bør være minst 13", helst større. Men 17" betyr vel at laptopen blir over 3kg?

     

    Har tittet litt før jeg postet, men vanskelig å finne frem til en som passer alle kriteriene. Regner med at det blir litt kompromisser.

     

    Dell Vostro Notebook 3460

    http://www.dell.com/no/bedrifter/p/vostro-3460/pd?refid=vostro-3460&baynote_bnrank=0&baynote_irrank=1&~ck=dellSearch&isredir=true

     

    Acer Aspire V3-571G 15,6"

    http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=746305#extra

     

    Asus K55VM 15,6"

    http://www.ps.no/ArtDtl.aspx?i=245810&model=&salg=

     

    Fujitsu Lifebook UH552

    http://www.dustinhome.no/product/5010653393/fujitsu-lifebook-uh552-ci5-1-7-4gb-500-13-3-w7p/#intcmp=searchProvider_dacsa

     

    Setter stor pris på innspill! :)

  2. En Lenovo høres midt i blinken der:

    https://prisguiden.no/product.php?productId=102851

     

    Ellers har Hardware.no en anbefalning-guide:

    http://www.hardware.no/artikler/baerbar_pc/1627

     

    Takk for tipset!

     

    Men når sant skal sies så ser jeg ikke på guiden som en oppdatert og god kilde til laptop-tips. Man kan ikke forvente at disse er 100 % oppdatert, og da blir den beste løsningen å høre med ekspertisen - slik som det tipset du gav :)

     

    Må vel plusse på en 1-3gb ram til her kjenner jeg, men men. Det er ikke en helt ny modell, men gjør sikkert susen. Ser ut til å ha spesifikasjoner som vil passe kjæresten.

     

    Flere som har noen tips? Setter stor pris på hjelp :) Tusen takk så langt!

     

    Edit:

    Hva med Inspiron 15 til Dell?

    http://www1.euro.dell.com/no/no/hjem/Dell-...&~ck=anavml

    (den til kr 5 190,-)

  3. Kjæresten min skal ha en laptop, og da trengs det hjelp.

     

    Må lese meg opp grundig for å ha forutsetninger til å velge noe - det går jo så lang tid mellom hver gang at jeg er blitt helt blank så fort som utviklingen går.

     

    Jeg vil gjerne ha tips for hva som bør anskaffes.

     

    Hennes tanker rundt laptop er:

    -Brukes til word, musikk, browsing - litt mer en "kontorpc".

     

    -Ikke filmredigering, spill eller andre ting som krever mye juice.

    ->Dermed er det altså ikke nødvendig med noe satsning på GFX.

     

    -Hun vil ikke ha en sånn mini mini laptop, men vil ikke ha en skriverbordserstatter heller. Hun vil kunne ta den med seg rundt om kring, til café, parken, jobben etc. (i disse dager er det kanskje ikke en issue med "for tunge" laptoper?).

     

    -Pris var hun usikker på, men i disse dager får man vel mye for en 4-5000? Likevel er dette noe som må tilpasses ut i fra hva ekspertisen på forumet mener passer.

     

    Jeg takker i forkant aller hjerteligst for all hjelp :)

  4. Det er en bug i programmet, som er kjennt. Jeg husker ikke hva som faktisk lager feilen, men du kan sikkert google det.

     

    Jeg mener å huske at programmet dog fungerer helt som normalt om du bare overser feilen. Du må huske at det programmet er utrolig gammelt, og sikkert ikke har blitt oppdatert, så at det blir forvirret på et nytt system er ikke så rart i grunn. Knaksje du bør laste ned noe bedre gratisprogram for lydbehandling dersom du skal gjøre mye arbeid i det. sound reorder er tross alt utrolig begrenset i sin funksjonalitet og det finnes mange bedre alternativ.

     

    -Stigma

    Sant. Men jeg har alltid digga det - enkelt å bruke, og kan klippe og lime superkjapt :). Har mange timer med arbeid på den. Men jeg kjørte det bare over på laptopen, og der funka det fett.

     

    Takk for info.

     

    Jeg burde vel forresten uansett kjøre memtest et døgn eller mer for å sjekke minnet... selv om det ikke har noe med programmet å gjøre, så er det jo greit å være føre var. Kan vel ta lang tid før en eventuell feil på minnet manifesterer seg i blåskjerm?

  5. Jepp. Tenkte på å prøve det.

     

    Hvordan er det med dual-kanalene da? Vil den ene av de tre gjenværende brikkene få dårligere ytelse siden den ikke får utnyttet dualkanalen, eller vil alle tre lide?

     

    Jeg gikk ut i fra at Vista 32-bit kunne bruke 4GB også, men det kan den vel ikke da nei siden det er 32-bit teknologien :p

     

    Takk for tilbakemeldingen!

     

    Edit: niks, funka ikke. Samme problemet etter å ha tatt ut 4'er-slot brikken. Setter den tilbake igjen.

     

    Har ikke problemer i spill heldigvis. Bare i sound recorder virker det som.

     

    Noen andre som har peil?

  6. Jeg kjøpte og bygde akkurat ny pc. Den har 4GB RAM av god kvalitet.

     

    Jeg kjører XP frem til Vista 64 sp1 eller 2 kommer, men jeg sikra meg en haug minne bare sånn for moro skyld.

     

    Jeg vet at XP ikke utnytter alle 4GB'ene; til det trengs Vista. WinXP allokerer 3,25GB RAM ifølge system properties.

     

    Det er helt greit for meg; mer enn nok.

     

    Men så har jeg opplevd et par småproblemer som muligens er en liten bug fra windows sin side. Det er jo ikke laget med tanke på så mye RAM ser det ut til.

     

    Problemet er at f.eks. sound recorder (du vet, den lille recorderen som følger med i windows og ligger på startmenyen under programmer\entertainment) etter å ha tatt opp noen få sekunder og når jeg trykker på stopp, gir melding om at det er for lite ledig minne. Det er jo bittelittelittebittegranne rart spør du meg :p. Men det funka bare jeg trykka på ok. Forsøkte så å slette noen tideler av et sekund på begynnelsen og på slutten av lydklippet. Den første klippingen funka, selv om den også gav melding om for lite minne. Den andre gav også en slik melding, men da gikk det ikke an å få utført slettingen.

     

    In the quiet words of the virgy Mary: come again?

     

    Hva i alle gjør jeg for å fikse dette da? Noen som har aning om hva dette skal forestille? Detta ligner ikke grisen.

     

    På forhånd takk!

     

    -Sanyar

  7. Jeg har nå satt sammen min nye pc. Jeg satte i gang med å sette opp raid på mine to samsung 500gb harddisker. Men jeg hadde jo avskrevet floppy, og det var jo litt dumt siden jeg jo måtte kjøre cden til Gigabyte der et lite program sørget for å kjøre over sata/raid driverne. Duste winxp må jo absolutt ha en floppydisk for å installere dette under winxp-installasjonen.

     

    Jeg har Gigabyte P35-DS3R hovedkort.

     

    Jeg fikk skaffet en floppy fra brodern, og kjøpte to disketter der jeg fikk kjørt over driverne (jeg passet på at jeg fikk de riktige driverne og fulgte guiden i manualen til punkt og prikke).

     

    Men da jeg forsøkte å få det til å funke, fikk jeg melding om at det var en feil på disken. Jeg har forsøkt å bruke begge diskene jeg kjøpte, i tillegg til en annen disk jeg lånte av naboen. Den jeg lånte lot ikke til å lide av noen feil da jeg kjørte over filene gjennom naboens pc.

     

    Jeg forsøkte å lage en ms-dos bootdisk også, men når jeg booter på den får jeg melding om at det er en I/O-feil.

     

    Hva i alle dager gjør jeg? Er det noe galt med floppyen? Eller er alle tre diskettene herpa? Eller er det noe jeg har glemt bort her?

     

    Jeg får jo selvfølgelig ikke kjørt diskene single (uten raid) heller - samme problemet oppstår. Hvorfor i svarte skal det være så vanskelig å få sata-disker til å funke >.< Irriterende!

     

    Hjelp mottas med takk.

  8. Jeg skal skaffe meg Vista 64bit når SP1 er kommet, så jeg kjøpte akkurat ny pc med 4gb ram.

     

    Jeg kjøpte også en E6850. Bittelitt billigere enn quaden. Quad er fremtidsrettet ja, men spørsmålet er hva du skal bruke den til. Det er få som trenger å kjøre flere tunge programmer samtidig, og da får man ikke utnyttet potensialet i quad'en. Spill og slikt vil jo bli tilpasset quad etter hvert, men min erfaring er at man som regel fristes til å kjøpe den nyeste teknologien, men at den ikke blir brukt av program- og spillutviklere før det uansett er på tide med å kjøpe ny pc.

     

    Uklokket vil du - etter det jeg har lest - til normal bruk (f.eks. kjøre ett tungt program eller spille spill) få bedre ytelse av E6850 enn av quad'en, ettersom duo'en har høyere klokkehastighet. En annen ting er at det er vesentlig mindre varmeutvikling i duo kontra quad. Om du satser på quad bør du kjøpe en bedre kjøler enn den som følger med (leste noen tester som viser at den som følger med har veldig lavt støynivå og veldig bra kjøling på duo, mens det med quad'en blir litt for høy temperatur enn ønskelig).

    Altså:

    E6850: høyere klokkehastighet og dermed bedre ytelse til vanlig bruk som spilling og kjøring av f.eks. ett tungt program (forutsatt at man ikke skal overklokke). Mindre varme. Behøver ikke punge ut for ekstra kjøler slik som du bør gjøre på quad'en.

     

    Quad: lavere klokkehastighet, men bedre overklokkingspotensiale. Fremtidsrettet, men jeg er usikker på hvor mye du faktisk får brukt dette potensialet før det blir aktuelt å kjøpe ny pc/cpu uansett. Litt dyrere enn E6850. Gi det et år, og mye har sikkert skjedd. Men personlig tror jeg neppe jeg vil angre på at jeg ikke kjøpte quad.

     

    Oppsummering: du blir fornøyd med begge prosessorene. Quad blir noen hundrelapper dyrere, men du bør da også investere noen hundrelapper i tillegg på en bedre cpu-kjøler.

     

    Konklusjon: per i dag er det etter min mening best med E6850 for de som ikke skal overklokke (billigere, bedre ytelse). Man har riktignok ikke muligheten til å bruke 4 kjerner i spill når det begynner å bli vanlig, men jeg ser for meg at dette blir en naturlig oppgradering først neste gang jeg kjøper pc (evt. kan man sikkert bare bytte ut E6850 med en quad om et år eller to, som da sikkert har enda høyere klokkehastighet enn E6850 har i dag ift. quad i samme prisklasse).

     

    Det er mine to kroner ihvertfall :) - som sagt må du nok ut med en 500-1000 ekstra om du velger quad, men ytelsesmessig tror jeg ikke du kommer til å sitte og ergre deg over at du ikke valgte den andre. Du vil bli fornøyd med begge. Personlig har jeg bare gitt opp å føle at jeg "må" ha den nyeste teknologien, for det er mer gimmick; man får ikke brukt potensialet før om en stund. Min lille boikott til forbrukskulturen hehe.

  9. Ville heller gått for Corsair 520W

    Koster litt mere men har fått glimrende omtaler.

    Det taz sa :) - trenger ikke mer enn dette. Det er også en støysvak PSU, og man kan ta av de kablene man ikke trenger (*sikle*).

     

    Om du ikke skal overklokke ville jeg satsa på duo E6850 i stedet for quad. Dessuten er stock-kjøleren som følger med quad egentlig ikke god nok for kjøling av quad - og i hvert fall ikke om du skal overklokke.

     

    For øvrig ser det veldig bra ut - mye av det samme som jeg selv har valgt. Raid med de to diskene = win!

  10. Aha, skjønner...

     

    Får jeg spørre om hvorfor du tok av fronten?

    For å ta ut de metallplatene for DVD-spiller. Dessuten er det aktuelt å plukke av fronten for å få tilgang på støvfiltrene så man kan rense dem (det er jo ikke aktuelt før den har kjørt en stund, men det kommer til å bli aktuelt).

     

    Støvfiltrene ligger bak 2 luker som du bare trykker inn - de er hengslet i venstre side og spretter lett ut. Og som sagt over, metallplatene er lette å fjerne uten å ta av hele fronten.

     

    /C

    Hm... i så fall: hurra for meg! :p

  11. Da har jeg kjøpt og bygget maskinen med god hjelp fra danno_O, og jeg må si jeg er mer enn fornøyd. For det første lager den nesten ikke lyd i det hele tatt, og for det andre fungerer alt, til og med det trådløse nettet, som det skal.

     

    Jeg gikk for 2x2GB rambrikker :).

    Så bra :)

     

    Venter fremdeles på den siste forsendelsespakken før jeg får bygd min >.<

    2x2gb er noe dyrere så jeg gikk for 4x1. Ser ikke for meg at jeg trenger å få mer enn 4gb ram før jeg begynner å tenke på å kjøpe ny pc uansett.

     

    Ha det gøy med den nye PC-en! Gleder meg til å få bygget min, men det blir neppe denne helgen som jeg hadde håpet :(

  12. XobiN: Nei, dere får vente å se :p

     

    sanyar: Jeg fikk thumbscrews med mitt P182, og jeg fikk ikke med noen "klype-greier".. Bilde?

    Var litt dårlig forklart av meg.

     

    Jeg sikter til selve fronten, altså den som du må klemme inn disse "hakene" som klamrer seg til selve metallkonstruksjonen i kabinettet.

     

    28.jpg

     

    Det du trodde jeg mente var kanskje sideplatene? Der har jeg thumbscrews på den ene siden og vanlige skruer på den andre. Men disse har jeg ingen problemer med.

     

    Håper det var bedre forklart i denne runden :)

  13. Jeg har akkurat fått inn P182. En ting irriterer meg stadig over kabinetter, og dette er ikke et unntak: fronten på kabinettet er festet med de små klype-greiene, og de knekker alt for lett, akkurat som om de skulle ha vært iskalde og sprø.

     

    Burde være mer forsiktig kanskje, men de sitter såpass knotete til, er små og sitter godt fast, at uhellet raskt er ute. Den øverst til venstre knakk bare minutter etter at det komm inn i leiligheten min :(.

     

    Det er noen små plastplugger som stikker ut rett under disse, så jeg kilte fast en metallbrakett så det sitter godt fastklemt mot kabinettet. Bare i tilfellet vibreringsstøy, selv om jeg ikke tror det blir et problem.

     

    Er kanskje andre der ute som irriterer seg over det samme, og sikkert en hel del som tenker at jeg burde ha vært mer forsiktig :p. Hvorfor ikke bruke en mer tilgjengelig låsemekanisme som thumbscrews eller noe?!

  14. Logitech har sviktet... det ser ut til at de bare kjører det Ultra Flat-keyboardet som har liten enter-tast og alle tastene komprimert sammen så det f.eks. ikke er rom rundt piltastene og de andre tastene. Jeg er nødt til å finne en erstatning for det herlige tastaturet deres! (Ultra X https://prisguiden.no/product.php?productId=25087 er veldig sjeldne nå, og det er bare mamoz og multicom som har serien. Multicom har faset det ut nå, og mamoz venter på å få det inn - og det er dessverre engelsk og ikke norsk versjon).

     

    Noen som har testet Targus Slim Internet keyboard?

    https://prisguiden.no/product.php?productId=48314

     

    Kanskje Fujitsu Slim MF?

    https://prisguiden.no/product.php?p...iew=productinfo

     

    Jeg vil ha et som er i samme stil som det Logitech-tastaturet jeg har hatt i så mange år nå: uten lcd-skjermer, forhøyninger og alt mulig tullball.

     

    På forhånd takk!

     

    -desperat

  15. Ja. Men det er ikke lovelig og bruke... Så hva er vitsen med og diskutere dette her da! Og bestiller du en fra Storbritania så er det nok ganske stor sjangse for at du blir stoppet i TOLLEN, og når de ser hav det er så spørs det om du får den inn i landet uten tilatelse til det!

    Hvorvidt det er "vits" i å diskutere det... har du kanskje en spesiell moralsk motforestilling mot dette ettersom du ser ut til å ha lite til overs for dette? Jeg synes det er et interessant tema, og det er en god nok grunn synes nå jeg.

     

    Det kan tenkes at den blir stoppet i tollen. Men de tar stikkprøver; de åpner ikke absolutt alle pakkene som sendes over landegrensen. Da måtte de nok ha fått et litt høyere budsjett. Om de stanser den, så tror jeg egentlig ikke at de vil stanse den. Det er grenser for hvor mye de gidder å bry seg, selv om du kan ha uflaks og en svært pliktoppfyllende toller sjekker pakken din; primært ser de på mer alvorlige gjenstander slik som ulovlige håndvåpen, men i praksis er det vel primært for å sjekke om det er et forsøk på å omgå tollreglenes verdigrenser.

     

    Om den mot formodning stanses (det er ikke klarlagt så vidt jeg kan se at det er ulovlig å kjøpe eller å eie en), så er det bare noen få hundre kroner. Den duppeditten er så kul at det er verdt risikoen.

     

    Kom med hjemmelen som forbyr salg/kjøp/besittelse/bruk så er det greit nok :). Jeg er bare forbanna på de tamme folka som maser i mobiltelefonen hele bussturen både om morgenen og på hjemturen etter arbeid. Hadde vært så deilig å kunne skru på en sånn og slippe å høre om fjortissproblemene til ... vel... fjortisser.

  16. Jeg har ingen konkret grunn til det, men selv om jeg la merke til at shg.no var ganske mye billigere enn de fleste andre, følte jeg meg tryggere på å bruke norske forhandlere som jeg stoler på. Skjer det noe vil jeg helst slippe å måtte forholde meg til utenlandske forhandlere, selv om det er snakk om våre nordiske brødre :p.

     

    Det koster meg en del hundrelapper, men oh well. Trygghetsfølelsen og den lavere risikoen er verdt prisen!

  17. Det som er ulovlig, er å jamme signalene rund om. Det er jo gode grunner for et forbud; dersom folk har lov til å gå rundt og blokkere fritt, vil man kunne blokke ut viktige samtaler som f.eks. gjelder liv og helse, eller viktige samtaler økonomisk sett.

     

    Som utgangspunkt vil jeg tro at det er tillatt å kjøpe og eie en slik dings. Dette er en vanlig måte å regulere på. Et mer aktuelt spørsmål er om det er lov å selge, og om det er lov å bruke. Sistnevnte er neppe lov. Så vidt jeg har sett er det ingen i Norge som tilbyr jammere, så det kan jo bety at det ikke er lov å selge heller. Men rent praktisk er det bare å bestille dette fra Storbritannia.

     

    PS: Ble litt revet med her så bær over med meg ...

     

     

     

    Vi var ikke innom spørsmålet under jusstudiet, men jeg fant følgende bestemmelse i straffeloven, som kan tenkes å ramme tilfellet. Likevel er dette nok mer med tanke på mer omfattende virksomhet:

     

    § 151b. Den som ved å ødelegge, skade eller sette ut av virksomhet informasjonssamling eller anlegg for energiforsyning, kringkasting, elektronisk kommunikasjon eller samferdsel volder omfattende forstyrrelse i den offentlige forvaltning eller i samfunnslivet for øvrig, straffes med fengsel inntil 10 år.

     

    Uaktsomme handlinger som nevnt i første ledd straffes med bøter eller med fengsel inntil 1 år.

     

    Medvirkning straffes på samme måte.

     

     

     

    En forseelse som dette kan også komme inn:

     

    § 352. Med Bøder eller med Fængsel indtil 3 Maaneder straffes den, som ved Forfærdigelse, Brug, Opbevaring eller Behandling af Sprængstoffe, Skydevaaben, Maskiner, Dampkjedler, elektriske Ledninger eller lignende Gjenstande gjør sig skyldig i uforsigtig Adfærd, egnet til at volde Fare for andres Liv eller Helbred, eller som medvirker hertil. Består overtredelsen i å skyte skarpe skudd med skytevåpen eller i å avfyre, antenne eller på annen måte bruke en eksplosiv vare, kan fengsel inntil 1 år anvendes.

     

    Med bøter eller fengsel inntil 3 måneder straffes den, som volder Fare for Ildsvaade ved uforsigtig Omgang med Ild eller ildsfarlige Stoffe, eller som medvirker hertil, eller som overtræder de til Betryggelse mod Ildsvaade eller Sprængninger eller lignende ved Lov eller i Henhold til Lovgivne1 Bestemmelser.

     

     

     

    § 365. Med Bøder eller med Fængsel indtil 3 Maaneder straffes den, som overtræder de Forskrifter, der her i Riget lovlig er givne til Betryggelse af Sundheden eller Sikkerheden i Fabriker, Gruber, paa Jernbaner eller Skibe, i Teatre, ved akrobatiske Øvelser eller lignende, i Gjæstgiverier eller paa andre Samlingssteder.

     

     

     

    For øvrig utelukker jeg ikke at jamming kan kvalifisere som medvirkning til visse forbrytelser f.eks. mot liv og helbred.

     

     

     

    Det jeg her har listet opp er bare mulige straffehjemler. Det er ikke 100% sikkert at jamming faller inn under én eller flere av disse. Men jeg er ganske sikker på at bruk av slike er straffbare!

     

    Uansett er det neppe ulovlig å prate om jamming og utstyret. Det er evt. omsetning og bruk som antakelig er straffbart (bruken er forutsatt straffbart på dingz.no sine sider så de har jo sikkert fått vite om hjemmelen eller forhørt seg med en ekspert på området - synd de ikke linket hjemmelen).

×
×
  • Opprett ny...