Gå til innhold

SitraX

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SitraX

  1. Noen som har planer om å ta tog til og fra Trondheim i påsken? SitraX?

     

    Jeg gidder ikke stresse med å bestille meg biletter enda, men om det er flere som skal samme ruten så hadde det jo kanskje vært mulighet for å spleise på NSB Sove. :)

     

    NSB SOVE

    * - Det koster kr 850 per kupé.

    * - Reiser du alene får du kupeen for deg selv.

    * - En sovekupé har 2 senger à 75 cm.

     

    Jeg skal ta toget til og fra trondheim. men har bestilt vanlig billett jeg da :p komfort der det er mulig da. synes det ble sykt dyrt for kupe. men hvis man skal spleise går det vell ann. hvis jeg får refundert billetten :p

  2. går flyet ditt fra værnes den 24. mars rundt kl. 12 eller noe?

    isåfall skal vi ta samme fly ;)

     

    Jeg fikk fly 25. Mars kl. 12.10 fra Værnes.

     

    Da drar du nøyaktig et døgn etter meg ;) ikke lenge igjen nå :)

     

    vet noen om det er MP5 vi får utdelt som våpen eller om det blir gamle AG3? det var snakk om en del alergi tilfeller med MP5'en.

  3. Hmm... kan vel si det sånna at bilen min, når jeg skal kjøre så er den skam sløv! det er så vidt den klarer å rive seg løs fra snøen! Men når jeg har kjørt i ca. 5 min. så våkner den til live... Men så er det at den klarer ikke å rive seg løs fra asfalten...

     

    Før jeg tok knekken på motorene, (august) så revi og røska det som f***!!! Den dro opp på bakhjula som ingenting, og en sjelden gang så snurra den forrover når jeg bremsa... :scared:

     

    Edit: (for de som ikke vet hva som er i bilen min)

     

    Motorer: 2x Titan 550 (23-turns/14 volts)

    Fartsregulator: Traxxas EVX2 (E-maxx) 6-14 celler

    batterier: 8,4volt 7celler 3800mah

     

    før du tok KNEKKEN på motorene? kjøpte du nye motorer da eller? hvis du kjøpte nye motorer, er de av samme dype (550) som du hadde før? kanskje den ene motoren er gåen slik at den andre trekke rundt både bilen og den ene motoren?

  4. Er det noen her som kjører el-bil?

     

     

    jeg kjører både nitro og elektro. har en el touring og en elektrobuggy. holder meg til nitro ute på viteren da esc'en min (VFS-1) ikke er vanntett. :p

     

    kjører touring inne på bane da :D kjører 19t inne. 12t og 10t går alt for fort inne. :p

  5. Skal selv inn 23 mars sjø.

    Bor i trondheim, koster 661 elns med tog til stavanger, billigste bilett.

     

    Er selv 88 modell, virker som det er en del "eldre" som skal inn i mars.

     

     

    når du bor mer enn 10 timer reise, med tog eller buss, får du dekt fly uansett.

     

    er selv 88er å skal t fly fra trondheim 24.

  6. Var ute og prøvde å få liv i bilen igjen. Guess what? It didn't start ><

     

    Det er et par skruer på forgasseren. Den ene (hovedskruen) stikker litt ut, mens den andre (tomgangskrue) sitter inni. Kan man "kjenne" på motoren om skruene er bra eller dårlig justert når man drar?

     

    Vet noen om pluggen tåler det om man kjører 2 batterier (2,4-3V) inn på den? Er like før jeg får lyst til å gjøre det, for virker som den gløder litt dårlig ute i kulda. :p

     

     

    d høres ut som du bør skaffe deg en varmere plugg. tror ikke det hjelper med mere volt. bare større sansynlighet for at pluggen går t h... .

     

    hvis det er når du drar i snorstarten du mener er det vell vanskelig og høre noe. og store justeringer på motoren er det ikke lurt å gjøre når motoren er kald. da bør du heller prøve å få start me ny, varmere, plugg og justere når du har kjørt en stund.

     

    hovednåla stiller du hvor mye fuel som kommer inn i motoren. jo mere "urent" og eksos det kommer ut av motoren betyr det at den får mye fuel. går motoren rent og lite eller ingen eksos får motoren lite fuel. motoren skal ALDRI gå helt rent. da blir den alt for varm og slites fortere.

     

    tomgangsnåla skal stilles veldig lite av gangen. når motoren er varm hører du om den har for høy tomgang og om den holder jevn tomgang, så stiller man alt ettersom "symtomene".

     

    motorne er ikke like og må stilles forskjellig. og noen kan være mer vrange enn andre. noen er rett og slett laget i et matriale som ikke tåler tempraturen og blir alt for varm og stopper. i disse tilfellen kan man prøve en fuel som inneholder mere olje. det funket på en motor jeg hadde tildigere. jeg brukte en fuel som traxxas produserte for monstertrucker. den ble ikke helt bra, men den ble ikke fult som varm. (i disse tilfellene må man også kjøre bilen mere urent, mere fuel)

  7. Hvis du leste på opptaksbrevet så står det et telefonnummer du skal ringe for flybestilling. Jeg skal fly fra værnes. Skal ikke kjøre buss fra Trondheim til Stavanger :p

     

     

    skal fly fra værnes jeg også. skal inn 24. mars jeg da, men ikke før kl. 19.00 så flyr nedover på dagen 24.

  8. jeg har en HK AVR 355 reciver og tenkte på å biampe frontene (JBL studio L890) mine på grunn av at jeg har hørt at det blir bedre lyd.

     

    spørsmålet er da om jeg må kjøpe effektforsterker for å få til dette, i å med at d er bare en inngang på vær høytaler i reciveren?

  9. løp å kjøp RB C6 motor og startboks. løser alle problemer. har C6-en i en inferno (sport) nå, sugen bil så må kjøpe nytt chassi snart:P bilen å motoren går som en klokke og fort som f...

     

    men har problemer elektronikken. failsafen på th-servoen slår seg på hele tiden selv om d er helt nye batteri.

    noen som vet ka dette kan være? kulde eller noe?

     

    rb_c6bb.gif

×
×
  • Opprett ny...