Gå til innhold

DurangoRT

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

Innlegg skrevet av DurangoRT

  1. Å benekte at naturens sykler eksisterer må være religiøst, det er jo alltid 30-årige og 60-70 årige rekorder som brytes. Og Mot normalt er av WMO definert som gj.snitt over 30år. Dessuten, når en gammel rekord brytes så betyr det at det var varmere før - inntil igår.

    Og hvorfor trenger de da et 30årig snitt når didaktikeren Dahl på NRK viser at temperaturen alltid har vært flat, unntatt hockeykøllen nå? Vitenskap må samsvare med fakta, ellers er den feil.

     

    Du tenker nok på de som er over 30år gamle, de har nemlig opplevd de 30årige opp- og nedsyklene og var våte på beina i barndommen. Eller de frøs på tærne på slutten av syttitallet mens avisvarslene hadde motsatt fortegn, akkurat som i 2009-10.

     

    Står det der om de enorme snømengder som har falt nå i juni og juli, som gjorde at den sveitsiske professoren ikke så bresprekkene utenfor campen sin og falt nedi og omkom i sitt 30.år der?

    Det er vel også beleilig at satelittmålingene begynner i 1979, akkurat på en topp i isutbredelsen etter en 30årig temperaturnedgang. Tre solsykler senere er utbredelsen på bunn, akkurat som normalt. Like etter 2040 er nok isutbredelsen på topp igjen.

     

    ".. er ganske få etter hvert.": det er nok bare psykologisk som i aksjemarkedet: når den siste optimist har kjøpt er toppen nådd - og det snur nedover.

    Å sjanse på føre-var teorien om at en 0.000016- del av lufta skal rettferdiggjøre å bytte ut en uhyre lønnsom og 85% skattbar industri med en nullskatteytende subsidieaktivitet blir for drøyt for folk.

    CO2 har steget sammenhengende pga temperaturstigningen etter lille istid, kanskje med 50%, mens temperaturen har steget fra 300K til 301.5 Kelvin, 0.3%. Betalte forskere prøver å finne en sammenheng for oppdragsgiverne, som samler funnene i regjeringspanelet IPCC (I=intergovernmental). Følg pengestrømmen sies det, og man finner om svaret om CO2 skatter er troverdig.

  2. Å starte med en konklusjon er ikke å forske: "utfordringene som følger med hyppigere og kraftigere nedbør."

    Det er tildekkede arealer som er problemet. Vet de ikke at en byggesøknad krever beregning av avrenning, asfalt har avrenningsfaktor 1.0,  grusvei 0.9, singel, plen osv lavere. 

    Så kan man sammenligne arealer nå og for 30år siden og se om flom har økt like mye.

     

  3. Denne forskningen som konkluderer på høy fremtidig temperatur på Svalbard forutsetter vel en fortsatt sterk golfstrøm?

     

    Er det noe konklusjon på hvorfor det er like varm der nå som for over 70 år siden?

     

    Er det like varmt i alaska,Canada, Sibir og på Nordpolen?

     

    Det er mye å være skeptisk til, men selv cicero med sin sv-leder er enige i at naturen svinger 30år opp og 30år ned, dvs ca 3 solsykler opp og ned igjen med en periode på 60-70 år. Derfor var det like varmt da. Akkurat nå har satellitter funnet undersjøiske varmegeysirer på hver side av Svalbard som måles å gi 18 grader i vannet!

     

    Gamle dagers meteorologer var ikke dumme når de definerte "mot normalt" til å være et gjennomsnitt over perioder på 30 faste år midt i varme og kalde perioder, nemlig årene 1960-70-80 som brukes idag, og tidligere 1930-40-50. I 2020 skal de bytte til 1990-00-10-årene. Uheldigvis for de troende har gjennomsnittet for denne nye perioden vært mest i den varme syklusen slik at i 2020-30-40 blir det meste kaldere enn normalt, noe som ikke passer til forkynnelsen og vil bli forsøkt avviklet.

     

    Vi har nå passert en solsykel ned og de to neste ser svake ut med automatisk fall i temperaturen. Derfor senket regjeringspanelet IPCC målet fra 2.0 til 1.5 grad siden jordas temperatur uansett ikke vil stige 0.7% fra 288 til 290 kelvin, selv om det blir 50% økning i co2 utslipp. Og det blir det jo når Kina, India og Russland har frikort.

     

    Dersom temperaturen faller og co2 fortsatt øker bør de være så ærlige å si at de trodde på feilaktige modeller.

    • Liker 3
  4. Her må man ikke blande hva loven sier og hva som er fabrikantens oppgitte kapasitet som framkommer på finn.no. Loven gir en maksgrense som kan være høyere enn det bilen tåler, trolig har vw satt grensen på 700kg, 50kg lavere enn max. Som du ser er B96 grensene 750kg høyere.

     

    Eneste unøyaktighet var /BE siden man da kan gå helt opp til Max av hva bilen tåler, men ikke over lovens grense på 3500kg for klasse B, siden der begynner lastebil-/ minibusskravene.

     

    Synd på de som trodde på en løgnaktig reportasje for noen år siden som rådet dem til ikke å søke om gratis 7.5tonn sertifikat. Nå kan de hverken kjøre stor campingbil eller trekke stor vogn!

  5. Dette er faktisk feil. Jeg titter endel på biler på Finn.no, og sjekker gjerne bilene for når de må på neste EU-kontroll, og da sjekker jeg gjerne tilhengerkalkulatoren. Ofte får jeg lavere vekt enn 750 kg, ihvertfall på hengere uten brems.

     

    Anbefaler altså sterkt å bruke app for dette når du vurderer å låne/leie deg henger. Du kan taste inn regnr for bil og henger, og da få ganske så nøyaktig opp om disse er etter reglene mulig å kjøre sammen, på den førerkortklassen du innehar. Da får du og frem hvor mye du kan laste hengeren med, når du bruker "din" bil med akkurat den aktuelle hengeren.

     

    F.eks. denne:

    https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=136323250

    https://www.vegvesen.no/Kjoretoy/Eie+og+vedlikeholde/Tilhengerkalkulator

     

    Med bare B

    795 med bremser, Maks tillatt totalvekt: 795 kg, 700 uten bremser

    Med B96

    1545 med bremser, Maks tillatt totalvekt: 1545 kg, 700 uten bremser

    Med BE

     

    2000 med bremser, Maks tillatt totalvekt: 3500 kg, 700 uten bremser

     

    NB! Har intet med aktuell bil å gjøre, jeg valgte den ut etter lavest prisede transporter, fordi jeg visste disse ville være noe begrenset av førerkortklasser.

     

    Da trenger du bare å forholde deg til å laste hengeren med maksimalt den vekten som er tillatt, og få dette balansert riktig og festet forsvarlig, slik at lasten er sikret og press på kula er innenfor riktig vekt. For lett, og hengeren kan hoppe av og skade egen bil eller andres, for tung og du kan ødelegge bil og miste kontroll på henger/ekvipasje.

     

    Husk også fartsgrensene, for wobble oppstår lett med feilpakket henger og for stor fart, og mangel på kontroll på henger og/eller ekvipasje er farlige greier.

  6. Med "juks og fanteri" mener du vel staten?

     

    Det var ikke noe "juks og fanteri" hos disse ombyggerne der borte, de var offisielle mini-'fabrikker' med WMI nummer, som også bygde conversion-vans, påbygg og ambulanser osv. Det staten gjorde var å underkjenne disse hvis de syns bilen lignet på en fabrikk-bil, akkurat som de nektet for at Chev. El-camino var en pick-up selv om fabrikken sa den var det.

     

    Og om den er en 'light truck' der borte pgs skatteregler for firmabruk, så har det ingenting å si for staten her, de ser bare på fabrikkvekt fra VIN-nummeret (ramme-nr).

     

    Og om du tar den inn som varebil med 20% avgift av 1.5 mill (røverkjøp?), så blir det under paragraf 1-15, for da slipper du krasj-test på original bil. De vil si det er ok å reg. en urørt pick-up, men de sier du må montere en grind på karmen bak kupe-vinduet. Men etterpå sier de, når du har montert grinden, at den nå ikke er original lengre! (catch 22)

     

    MEN får du den inn må da alltid være original etterpå, så hvis du lakker den om i en farge fabrikken ikke tilbød, så blir den avskiltet! Treffer du en vanskelig persom blir du også avskiltet om du setter på vinterdekk! (de har jo ikke det i Texas)

     

    Og om du kjøper en lastebil-reg her i N, husk at de plager deg med EU-kontroll HVERT år, og at det koster 3x i bomringer, dvs kr 120.- EN gang inn fra Oslo vest. Og er den 1.g.reg. (i N el. utlandet) i 2005 el. senere må den snart installere ferdskriver.

     

    Og det er ikke bare SV-byråkrater og AP som står bak dette, det var Høyre som avskaffet regelen om 5-seters lastebiler (Ford Excursion, club-cab pick-uper osv).

     

    Så lykke til, og si gjerne hva du finner ut! Det er nok lettere å bruke stemme-seddelen neste gang!

  7. Det er mulig noe av det de selger vil funke, men selger er teknisk analfabet - de vet ikke forskjell på LED-lys og infrarødt nattelys på kameraene + de reklamerer med "TV-funksjoner" på produkter: dette virker kanskje i kina, men IKKE i Norge (som har DVB MPEG4 h.264, evt DAB DMB i Oslo-området).

     

    Men det værste syns jeg er at de ikke opplyser at det tar 2 måneder å få varene! Først bruker de 3-4 uker etter betaling til å 'validere' handelen, så går det 1 mnd i frakt fra kina før du får noe!!!

     

    Kjøp da heller direkte selv fra Kina fra www.dealextreme.com (gratis frakt), eller finn en webshop i hong-kong, der har de forbruker-råd som hjelper om det er noe feil på varene.

  8. Maxima 96 med V6, høres ut som den også ble solgt i USA og er tilpasset OBDC II. Da kan du kanskje skru på / av tenningen 3 ganger, og km-tallene vil lyse opp i to sekvenser , blip-blip er 2 osv. Så søker du på nettet hva f.eks. kode 53 betyr, kanskje IAC eller TPS sensor, O2 sensor etc.

     

    Det går iallfall på de amerikanske fra 96 og opp...

  9. Når motoren slukker i rundkjøring el.l. ved lite gass-pådrag kan det lønne seg å ha på A/C hele tiden, da tvinges motoren til å ha et høyere turtall.

    1) prøv også å helle dyse-rens/ forgasser-rens el.l. i tanken før en lang-kjøring

    Når været tillater kan man så

    2) rense rundt spjeldet med forgasser-rens el.l. Det er trolig mye sort guffe i en liten kanal forbi spjeldet, der hvor tomgangs-luften må gå når spjeldet er lukket.

    3)Ellers kan man rense tomgangs-'motor' (IAC, idle air control) som har en pinne som går inn i og struper denne kanalen,

    4) evt. kan man rense trottel posisjons sensor (TPS) som står på spjeld-akselen.

     

    Jeg er kommet til steg 1 og 2 på min 10 år gamle Gr.Voyager og synes det har hjulpet litt.

×
×
  • Opprett ny...