Gå til innhold

JZA

Medlemmer
  • Innlegg

    717
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JZA

  1. Er det ikke litt tidlig å bestemme seg for å kjøpe en mobil som ikke kommer før om et år? Selvfølgelig vil den få en viss grad av status som også Ipod har hatt, uten at det nødvendigvis er den beste mp3-spilleren på markedet.

     

    Noen som husker Neonode som også alle skulle ha, som viste seg å være helt avleggs når den først kom på markedet. Tror man skal vente og se an litt, er nok en rekke aktører som kommer til å gi ut nye og spennende nyheter. Selv om disse ikke heter Aplle, og det er nok kanskje det viktigste for mange av de potensielle kundene.

  2. OK, ryktene er fra de som har fått lisens til å selge Blackberry sine telefoner i Norge. Eneste grunnen for at det ikke var lansert tidligere var fordi Telenor/Netcom ikke ønsket å åpne for det tidligere.

     

    Det er vel flere fordeler enn de som allerede er nevnt. Er vel konstant epost ja, som noen nevner, i tillegg til konstant internettoppkobling.

  3. Hei.

     

    Er det noen som har mer informasjon om Blackberry? Går rykter om at nettet åpner og telefoner vil være i salg i løpet av oktober/november. Disse telefonene går bare under navnet Crackberry i finans-miljøet i London fordi dem er sterkt avhengighetsskapende.

     

    Syntes også at amobil bør lage en artikkel der man presenterer blackberry og mulighetene nærmere?

  4. Jeg har store problemer med nettverket. Skjer vel nesten på annenhver mld at jeg må sende den to ganger. Ofte mister jeg plutselig forbindelsen med den andre parten når jeg allerede snakker i telefonen, dette er utrolig irriterende. Telefonen går også varm hvis man snakker i den samtidig som den står til lading. Min neste telefon blir Nokia N80 tror jeg. Håper i alle fall at D600 er bedre enn D500. Er ikke veldig imponert over D500. Synes heller ikke at designet er noe videre. Da er E730 finere synes jeg.

  5. Brightpoint sier 24/2, så det virker som om starten av mars er forventet levering. Telefonene er kommet til Norge men ligger hos importørene for å få inn norsk programvare.

     

    -snubbel

    5626077[/snapback]

     

    En kamerat som jobber hos Lefdal hadde fått inn en i går eller noe. Var visst en veldig bra telefeon. Mindre enn W900i også.

  6. sms teller, så mener du at den har oversikt over hvor mange sms du har på simkortet og telefonen?

    5450335[/snapback]

    Lol, nei.. Antall sendte og mottatte sms... noen gang.

     

    Nyere SE og Nokia vet jeg har det.. Og flere har også en teller servicefolka kan nå med 'stjerne-firkant'-koder...

    5450451[/snapback]

     

    Hva mener du med nyere Nokia, jeg har hatt en del Nokia-telefoner. Antar at disse må ha kommet etter 6230?

  7. Har nå prøvd mobilen litt til. Kan tilegne egne snarveier på navigasjonstasten ja. Et annet problem er nye ord du legger inn i ordboka. Dem blir lagt inn i sin absolutte form, og ikke med fritt valg av tegnsetting. Betyr at du både må legge inn ordet med små og store bokstaver, unødvendig tungvint.

     

    Lurer på hvorfor ingen har sms-counter? Dette må være så enkelt å fikse.

  8. Synes derfor Nokia bør slanke antallet nye modeller, og heller begynne å konsentrere seg om helheten. I stedet for at en telefon skal kunne vise tv-signaler, en telefon skal ha et veldig bra kamera. En telefon skal kunne fly, en skal kunne mixe drinker.

    Tror du ikke at nokia, med alle sine milliarder og markedsanalytikere, har bedre greie på hva de bør gjøre enn noen andre her?

     

    Allikevel virker det inprentet hos de fleste forretningsfolk at Nokia er bedre telefoner/ gir mer status.

    "De fleste forretningsfolk" er en saftig generalisering. Hva mener du med forretningsfolk? Tenker du på de som selger mobiler eller de som driver forretninger?

    Mine erfaringer tilsier at sistnevnte bruker P800/900/910. Riktignok bruker sjefen min en Nokia 6230i, men det er neppe pga statusen :p

    5426874[/snapback]

     

    Jeg tror at Nokia også gjør feil, i og med at deres posisjon ikke er like dominerende i dag som når de slapp ut 5110 og 6110, samt 8810.

     

    Når jeg snakker om forretningsfolk snakker jeg om typiske dressmennesker. I mitt arbeid møter jeg ganske mange fra både finans, advokat og konsulentbransjen, og det virker som veldig mange av dem sverger til Nokia.

  9. Var da veldig subjektive meninger det der.

     

    Tror største forskjellen mellom Nokia og SE er at Nokia har et mye mer komplett modellutvalg tilpasset alle forbrukere. SE selger veldig mye av sine high-end modellene sine mens Nokia selger veldig godt i alle segmenter. Det er tross alt ikke alle som har lyst til å kjøpe seg en mobil til 4000kr.

     

    Men Nokia har "alltid" vært størst, slik at folk velger gjerne det de er fornøyde med, eller at alle andre har det. Kan ikke si at Nokia har skuffet i det siste med modellutvalget.

     

    PS, har aldri eid Nokia før men syns bare at de gjør det meget sterkt for tiden.

    5420509[/snapback]

     

    Greit at du mener at de meningene var subjektive. Men at Nokia og SE har inntatt to helt forskjellige strategier er du neppe uenig i. Da prøvde jeg å påvise hva jeg mener er forskjellen i deres strategier, uten å si at det ene eller det andre er korrekt. Men når det gjelder å lage den "BESTE" mobilen pleier vel Siemens som oftest å vinne.

  10. Det virker som de to selskapene tar forskjellige retninger når det gjelder å produsere telefoner. Når Nokia lanserer en ting skal den være best på et spesielt område, de lager på en måte nisje-telefoner. Tenker på N90, N70, N91 og også kommende modeller.

     

    Men når SE lager telefoner virker det heller som de prøver å lage markedets beste telefon. Det har de vel klart helt siden T68 kom ut. Så fulgte T68i, T610 og deretter K700i. Etterfulgt av K750i og W800i. Det har altså vært toppmodellen som har vært fokuset, mens de andre modellene har vært light-utgaver av disse.

     

    Synes derfor Nokia bør slanke antallet nye modeller, og heller begynne å konsentrere seg om helheten. I stedet for at en telefon skal kunne vise tv-signaler, en telefon skal ha et veldig bra kamera. En telefon skal kunne fly, en skal kunne mixe drinker.

     

    Allikevel virker det inprentet hos de fleste forretningsfolk at Nokia er bedre telefoner/ gir mer status. Tror nok feks at 6230 har solgt langdt bedre enn K700 og K750. Selv om sistnenvte nok er bedre telefoner.

  11. Hei. Ser at flere reagerer på hvordan arehai opptrer som moderator. Regner blant annet med at han kommer til å stenge denne posten. De fleste forum blir bedre ved at de får styre seg selv, og ikke noe nazi-regime som det han legger opp til. Virker dessuten som han elsker å se navnet sitt på trykk, så han svarer i alle poster han har noe interesse av. Beit meg særlig merke i en tråd han stengte og kommenterte at det er unødvendig å svare med kun en smiley. Selvfølgelig har vedkommende som har skrevet innlegget interesse av å vite at noen andre er enige med ham. Håper dere kan skjerpe inn dette og ikke gi denne mannen frie tøyler. Da er jeg redd for at de fleste kommer til å forsvinne fra forumet.

×
×
  • Opprett ny...