Gå til innhold

Tweety_

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tweety_

  1. Har sett at når Statens Veg Vesen setter opp gjerder/levegger/støyskjermer på slike plasser, så setter de opp disse med glass øverst for å kunne gi fri skit. I deres tilfeller så vil det også dessverre føre til at dere får innsyn, men tilgangen til eiendommen deres blir jo ikke like enkel.

     

    Det gir i hvert fall mindre støy og tilgangs mulighet til deres tomt, selv om innsynet ikke blir skjermet. Vet ikke om dette kunne vært en løsning for dere?

  2. Hei. Nå håper jeg at noen kloke hoder kan hjelpe meg. Vi har satt opp tett gjerde langs vår eiendom for å skjerme mot innsyn og svært støyende trafikk. Tomten grenser til fylkesveg. Flere andre i nabolaget har også gjort dette, og vi bygde det i den tro at det var ok. I ettertid har vi fått klage fra kommunen og blitt bedt om å søke. Vi har søkt, og nå fått pålegg om å rive store deler av veggen. Statens vegvesen har uttalt seg i saken og refererer til Sykkelhåndboka V122, der det er krav om 8 x 8 meter frisikt i krysset mellom gang- og sykkelveg. Gjerdet må derfor senkes til 50 cm høyde fra terreng. Dette gjelder også hekk i siktsonen. 

     

    Vi forstår at deler av veggen må senkes og at det må lages slik at det blir fri sikt for syklende og gående. Men 50 cm??? Vi kan like gjerne legge rød løper inn i hagen vår og invitere alle som går forbi inn. Det vil også gjøre det farlig for barna våre som kan løpe rett ut i vegen som er svært trafikkert og med fartsgrense på 50 km/t (som svært få overholder). Vi er fortvilet og lurer på om det finnes noen måte å få beholde veggen noe høyere enn 50 cm? Det er helt absurd etter hva jeg kan forstå. Det er virkelig ingen i nærheten her som har gjerder eller hekk som er 50 cm lavt. 

    post-185412-0-98756000-1495655721_thumb.jpgpost-185412-0-92100200-1495655739_thumb.jpgpost-185412-0-01512200-1495655747_thumb.jpgpost-185412-0-48856900-1495655754_thumb.jpg

  3. Du kan reparere disken. Dette gjør du ved å putte inn OSX cden og dobbeltklikke på installer Mac OS X. Deretter trykker du på verktøy. Da restarter macen og du kommer til installasjon. Velg språk, men ikke gå vidre. Da får du opp en oppgavelinje over. Velg verktøy og diskverktøy. Og velg deretter reparer. Hvis den ikke greier det er det en mekanisk feil og da må den byttes. Men ble ikke noe bedre, selv om den sier at den er i orden. Bytter min nå ;)

     

     

    Tusen millioner takk for hjelp! :) Har gjort det nå, så nå gjenstår det å se om det funka for meg.. Synd det ikke gjorde susen for deg da :(

    Men igjen: Tusen takk for hjelp! :)

  4. Det kan lønne seg å tømme bufferene til Safari(den lager mye for å åpne internett sider raskere, ved å ha noen ting lokalt på macen.)

     

    Klikk på safari på menylinjen og velg tøm buffer.

     

    Hadde samme problem på macen min jeg også. Men det viste seg at det var harddisken som begynte å ta kvelden. Du kan jo sjekke harddisken din samtidig. Du går inn på diskverktøy(søk opp via spotlight) velg Macintosh HD og trykk verifiser disk. Da får du beskjed om disken er i orden eller ikke.

     

    Takk for svar :) Det var en feil på harddisken ja.... Vet du hvordan jeg retter opp i dette? Jeg er ikke så flink med data, så jeg trenger alt inn med teskje. Kan noen forklare meg steg for steg hva jeg må gjøre?

  5. Heisann! Jeg har problemer med Safari. Det henger seg opp flere ganger til dagen, når Safari åpnes igjen tar det en eeeevighet før sidene lastes inn igjen. Får frem badeballen hele tiden også.. den "tenker, tenker og tenker"... Nå er jeg lei, det var jo ikke slik før. Dersom jeg er kjapp når jeg ser badeballen kommer og bruker "tvungen avslutning" slipper jeg all den ventetiden når jeg åpner den igjen.

    Er det noen som kan hjelpe? Jeg er så å si helt "grønn" så vær vennlig å forklare meg det på en forståelig måte ;)

  6. Heisann alle dere som har svart, og takk for så mange svar :) Jeg hadde helt glemt ut at jeg startet denne tråden jeg :blush: Er ikke så ofte innpå her, så jeg beklager det...

     

    Jeg har også vært hos øre/nese/hals spesialist, men de gjorde ikke noen funn som var unormale. De ba meg om å la være å tenke på det, og sa jeg skulle fokusere på andre ting heller... Jeg syns ikke det er så lett å la være å tenke på det når andre mennesker kommenterer dette. Fordi det er såpass høye klikke-lyder. Jeg har alltid vært en person som prater høyt i forsamlinger og jeg har hatt lett for å ta ordet... Men det siste året har jeg blitt mer og mer stille. Jeg er så redd de andre skal synes det er sjenerende.. Det har i alle fall gått ut over livskvaliteten min.. :( Trist.....

     

    Jeg skal jammen meg prøve magnesium!! Takk for tipset.. Banan spiser jeg sjeldent, så det er ikke noe problem.

     

    Noen andre som har funnet andre løsninger?

     

    Jeg har hatt det slik i 4-5 år, vet ikke hvordan det startet, men det har blitt verre og verre det siste året.

  7. Heisann! :) Håper jeg ikke gjør noe feil ved å legge dette spørsmålet inn her.. Jeg lurer på om noen kan hjelpe meg? Jeg har nettopp fått ny Mac, har aldri brukt mac før. Jeg er student og bruker data mye. Jeg skrev alle notatene mine og oppgavene mine i Pages og syntes det var et greit nok program, men andre klarte ikke å åpne mine dokumenter på sine pc'er da jeg sendte til andre medstudenter. Jeg eksporterte dokumentene til word, men da kom det alltid med en annen linjeavstand enn hva jeg hadde brukt, overskriftene mine stod hulter til bulter og det var bare problemer.

    Det jeg lurer på er om jeg skal skaffe meg office-pakken? Eventuelt hvilken? Håper noen kan hjelpe meg.... Ingenting er så frustrerende som å måtte sitte å rette på oppgaver jeg har skrevet fordi det ser helt anderledes ut når jeg har sendt det fra meg... :thumbdown:

  8. Heisann! :)

     

    Jeg har nettopp fått en MacBook Pro i gave.. er heeelt grønn på den, men har bestemt meg for å gi den et forsøk. Får gi det litt tid så kommer jeg nok inn i det.

    Det jeg lurer på er hvordan jeg kan få åpnet dokumenter jeg har skrevet på macen i pages på en vanlig datamaskin i word?

     

    Jeg skriver endel skoleoppgaver og de andre i gruppa som bruker word får ikke åpnet dokumentet når jeg har skrevet det i pages..

     

    Noen som kan forklare på en enkel måte?? :p

  9. Nei det er ikke knasing i kjeven.... vet hva du mener der, men dette er mer små klikkelyder når jeg snakker. Andre beskriver det som om jeg har luftbobler i spyttet som sprikker når jeg snakker. Jeg opplever lyden nærmere øret, oppe ved tinningen. Det er utrolig irriterende hvertfall. Hadde håpet at noen andre også hadde det, slik at vi kunne utveksle erfaringer. Har snakket med legen min om det, men han sier at det er lite å gjøre med det, men etter å ha søkt litt rundt på nettet har jeg sett at det finnes behandling. Diagnosen er objektiv tinnitus eller øresus.

  10. Heisann!

    Jeg plages med klikke-lyder øverst i kjeven ved øret. Denne lyden er hørbar for andre, men andre sier det høres ut som små luftbobler i spyttet som "sprekker". Har søkt litt rundt på nettet og funnet ut at det kan være objektiv tinnitus Noen andre med samme problem som kan hjelpe meg? Det er plagsomt for meg, og er blitt enda mer plagsomt nå som andre har kommentert at de også kan høre det....

    Håper noen kan hjelpe.... :blush:

  11. Mener å tro at oppsigelsen gjelder for begge parter om jeg ikke tar feil(?):

     

     

    http://www.vg.no/dinepenger/artikkel.php?artid=576851

     

    Ja, men jeg kan jo ikke bare uten videre si opp vedkommende. Jeg må da han en gyldig grunn og det er enten at andre i husstanden skal bruke leiligheten (dette kan leieboer kreve å få dokumentert), og dersom leiligheten skal pusses opp eller bygges om kan leieboer kreve dokumentasjon på dette også.. Blir ingen enkel sak dette!

  12. 3 måneders oppsigelse er vel standard. Lever en skriftlig oppsigelse og skift lås når han er ute hvis han ikke er ute innen oppsigelsestiden. Deretter dump sakene hans på gata. Kanskje allvitende krikkert stikker innom og forteller hva som er riktig, men det er slik jeg ville gjort det.

     

    Ja, men er nok ikke så enkelt. Man må ha gyldig grunn for å kaste ut leieboer... det virker så og si umulig.... H*n er en skikkelig kverulant også, så vedkommende gir seg nok ikke i første omgang.

  13. Hei!

    Har en leieboer jeg så inderlig skulle vært foruten... har sjekket litt å skjønner at det er så å si umulig å bli kvitt leieboer. H*n krangler om det meste og røyker inne, selv om det ble opplyst muntlig ved innflyttelse at røyking ikke var tillatt. Desverre ble det ikke skrevet i kontrakten. Har jeg rett til å endre/fornye kontrakten? Noen med noen lure tips til hvordan jeg kan bli kvitt vedkommende?

  14. Beklager dersom jeg poster feil her, men er ikke så inne på dette data-greien... :ermm: Mitt problem er at jeg ikke får åpnet noen av programmene i office-pakken.. Jeg blir snart gal!! Har prøvd å fjerne programmene fra pc'en for så å installere det på nytt, men det går ikke. Kan noen være så snill å hjelpe? Det er krise da jeg bruker pc'en på skolen og er avhengig av å kunne bruke power-point og word..

     

    -Daniela-

×
×
  • Opprett ny...