Gå til innhold

grovetussen

Medlemmer
  • Innlegg

    1 974
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av grovetussen

  1. J-Å skrev (14 timer siden):

    Med en slik tydeliggjort mangel på kompetanse både hos myndigheter, arkitekter, konsulenter og leverandører, hvor man "tror" ditt og datt, er det på tide å innføre prøvebelastning med en overlastfaktor for broer slik det kreves for heiser og kraner hvert 5.år.  Gjerne en vintertest og en  sommertest ved laveste og høyeste praktisk mulige temperatur.

    Helt enig. Har vært med på testing av traverskraner, sist jeg var med på det var det to stk på max 15t (7,5+7,5),de testet disse med 25t, kjørte frem og tilbake og diverse så det knaket i bygget, men det gikk bra og kontrolløren var fornøyd med testen.

    • Liker 1
  2. The Very End skrev (På 5.2.2022 den 8.40):

    Men snakker vi ikke her økonomi? Hvis ikke er det greit nok det, men da må man være ærlig at det kun er egne følelser som er grunnen og ikke sidestille det med økonomisk lønnsomhet. 

    Altså, det er jo betraktelig mer økonomisk lønnsomt med en trillebår enn en elbil, men de har ikke akkurat samme funksjoner. Man kan jo frakte ting og personer med begge.

  3. Kevin Enger Morønning skrev (4 timer siden):

    Hvordan kan jeg vite om en aksje er ASK godkjent eller ikke i Nordnet?

    Vet ikke om det står nøyaktig foruten generelt nordiske og europeiske aksjer. Om du er i tvil får du opp en feilmelding (og kjøpet går ikke igjennom) dersom du prøver å kjøpe en ikke godkjent med ask konto. 

  4. mobile999 skrev (10 timer siden):

    Kan du ikke fortsette å bruke pc'en som plex server med filene lagret på den nas'en?

    Jo, det "fungerer" jo til dels, men må ofte gå ned i bildekvalitet, det ligger bare på grensen eller akkurat foran i oppdatering. PCen er treg å bruke, og det er også nas'en, usikker på hvor flaskehalsen er.

    Alt er kablet og ved rene overføringer får jeg veldig god hastighet så tror ikke det er nettverket.

    Edit. Tror jeg skjønte hva du mente. Skal prøve å ta diskene ut av nasen og sette de inn i PCen og se om det hjelper. 

  5. Hei, jeg har en nas som jeg bruker til lagring av mye forskjellig, men den er for gammel/svak til at den kan kjøre plex server, og så har jeg en eldre pc som jeg bruker til plexserver og furtebu-pc til småting (ikke spill osv). Så alternativet er enten ny (6000kr uten disker) nas eller oppgradere/ny pc, ser for meg at jeg kan få mye god maskin for det en synology 920+ koster.

    Så jeg heller mot å ta diskene ut av NAS'en, og sette de inn i kabinettet til pcen, og bytte hovedkort/prosessor alt etter hva som behøves, og da ha en kombinert nas/plexserverløsning, ser for meg at det blir rimeligere og mer funksjonelt enn ny nas. Så er spørsmålet, hva trenger jeg, passer eksisterende strømforsyning til et et nyere hovedkort? Er en stund siden jeg bygget pc, men mener jeg bygget denne selv. Håper noen har tid å hjelpe meg?

    • Strømforsyning er corsair VX550W
    • Hovedkort er MSI 970A-G43
    • Prosessor er AMD Phenom(tm) II X4 965 Processor   3.40 GHz
    • Ram 4gb
    • Skjermkort AMD Radeon R7 200 series

    Dette sitter i et romslig cooler master kabinett. Er det noe av dette som kan brukes? Har tenkt å enten shoppe deler på finn, eller om det blir for mye klur, finne en grei brukt pc.

     

  6. Ano__Nym skrev (5 minutter siden):

    Er vel ingen som kan gi "et godt råd" om å kjøpe en SUV med bakhjulstrekk. Se hvor lett det er å få solgt en BMW X1 X3 uten firehjulstrekk på bruktmarkedet... Av brukte Tesla på finn er det 200 brukte med bakhjulstrekk og 1200 med firehjulstrekk. Selv BMW med alt som er på finn så er det 50/50 og fra 2015 og nyere er det stor overvekt av BMW med firehjulstrekk.

    I følge den statistikken kan det jo se ut som det er vanskeligere å få solgt 4hjulstrekk, når det er 200 usolgte bakhjuls og 1200 usolgte firehjuls, så det kan virke som folk sliter med å bli kvitt de, eller er det lagd veldig mange flere firehjulstrekk ? Det som ligger på finn er jo ikke solgt.. 

  7. Vi gjorde sånn at når vi kjøpte, si for 3 mill, husker ikke nøyaktig sum, da gikk hun inn med 1,3 og jeg 1,7. Da skrev vi noe sånt som at jeg gikk inn med 400k mer EK, sånn at ved evt salg skulle det deles likt men +400k til meg, men med verdistigning er ikke 400k så mange % av totalen og forskjellene blir mindre etter hvert.

    Da eier vi 50/50, fant ut det ble så mye pirk om vi skulle dele 60/40 eller en annen brøk, og da om jeg skulle betale ulik eiendomsskatt, forsikring eller kommunale avgifter på 60%, det hadde bare blitt styr. 

    Og så setter vi inn fast sum på felleskontoen % av inntekt hver mnd (tror det er 12k og 15k) som går til felles ting som lån, mat, forsikring, Internett, kommunale avgifter, barna etc. Vi fant ut dette var en rettferdig og ikke minst enkel og grei måte å løse det på. 

    • Liker 1
  8. znaxss skrev (3 timer siden):

    Takk for svar.  greit å vite at det er muligheter, tenker jeg prøver å kontakte de bedriftene i nærheten av meg.  er da 4,5år i bedrift ment for de som har null erfaring i yrket?.  fordi det er det jeg har. 

    Ja, det kan man begynne på rett fra ungdomsskole. Man tar de tre vgs årene i løpet av læretiden, er vel en dag i uken eller en uke på skolen i måneden eller noe deromkring.

  9. Det er muligheter for utvidet læretid, læretid i bedrift eller hva det nå heter. I stedet for at det er 2 år vgs og 2,5 år læretid er det 4,5år i bedrift med skole samtidig. Der jeg jobber har vi hatt 2 lærlinger som har gått denne veien. Ta en telefon til nærmeste okel, (opplæringskontoret for elektrofag), eventuelt ta direkte kontakt med firma du kan tenke deg å gå i lære hos. 

    • Liker 2
  10. lada1 skrev (1 time siden):

    For å gjenta:  det er mulig å finne ut av om (automatisk) konfiskering av kjøretøy ved råkjøring vesentlig reduserer slik kjøring og så sette to streker under svaret. Så kan en avslutte diskusjonen når en vet svaret. Før en vet svaret kan en spekulere. Jeg tror at folk som Rimi Hagen ikke driver mye med råkjøring. De som driver råkjøring er vel helst unge gutter og harry folk som digger bil. For dem ville det være en skikkelig trussel å bli fratatt kjøretøyet. Nesten som å bli kastrert. En rask bil er jo nesten som en penis-forlenger for de værste råkjørerne 🙂 Å vifte med en kastrerings-kniv kunne derfor gjøre susen 🙂

    Så det *kan* hende at automstisk konfiskering av kjøretøyet ved råkjøring er det mest effektive tiltaket en kan tenke seg - kanskje bortsett fra teknologiske muligheter der det er teknisk umulig å kjøre fortere enn lovlig.

    Det er også mulig at konfiskering av bosted, barn, indre organer og alle andre eiendeler i tillegg til kjøretøy vil virke avskrekkende på kriminalitet, og det er jo bare å kalle det noe sånt som "ufrivillig donasjon" til staten, og så er jo saken grei. Men det er like fullt en krenkelse av eiendomsretten. 

  11. Det er vel en helhetsvurdering, er du "trygg nok" i trafikken, og mestrer du de ulike tekniske og sikkerhetsmessige delene "godt nok" så skal du bestå, han mente tydeligvis det var under det som er trygt nok til å la deg kjøre alene, eller kanskje det bare var en sur sensor.. 

    Hva var begrunnelsene for at du ikke skulle bestå? 

  12. Det er et spørsmål som er like lett å svare på som hvor lang er en fisk?

    Men tror tariff for fagarbeider er vel 221/time fra 2020. Så er det ansenitet som vanligvis er 2,3,4,5,6% etter antall års erfaring. Kommer også an på om det er en større by eller på landet, i byene er gjerne timelønnen høyere enn på landet.

    Å strekke kabel på bygg i et stort firma er nok de som har lavest lønn. Så ligger vel de som installerer små bolighus over det, og service over det igjen. På topp lønnsmessig er nok de som jobber for spesial/industri kunder, offshore etc, da er det ofte mer overtid også.

    Jeg vil tippe at gjennomsnittslønn er nok rundt 250-280, med utliggere oppe i 330ish. (før overtid) 

  13. ØkonomiAmatør skrev (1 time siden):

    Dårlig forklart av meg i den originale posten men vi har altså da lån på hovedbilen vår, en mazda 6, 2018 modell, som det ikke er noe galt med. Bil nr. 2 er en vw golf 2001 modell som ikke kommer til å gå gjennom EU kontroll. Den har jeg ikke lån på. 

    Ok, jeg stusset litt over dette, men det forklarer jo saken. Så lenge dere trenger to biler så må vel nødvendigvis den eldste byttes ut uansett?

    Om det bare er du som bruker den og den ikke trenger være så ny ville jeg vurdert kost/nytte ved en grei billig bruktbil mot en elbil. Du kan fylle mye bensin på en japsebil som bruker 0,5 på mila mot det du må ut med for en god elbil...

    Jeg gikk for prius, og det går svært lite drivstoff med vår kjøring. Hadde jo vært kjekt å lagt i en del kroner til for en elbil, men jeg fant ut i vårt regnestykke at vi kjører for lite til at vi ville tjent det inn med det lave forbruket på bilen. 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...