Gå til innhold

rustflekk

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rustflekk

  1. Forundrer meg ikke. Det kopieres i enorm skala der borte. Har en kollega på studiet som har med seg bøker hjemmefra som basically er pdf-er fra nettet som er trykket billig og selges i butikk. Samme med programvaren; masse vestlig utviklet programvare som er cracket og brukes i både universiteter og bedrifter. Skal ikke se bort fra at spionasjen/ innbruddene som skjer på nett også resulterer i blåkopier av vestlig utviklede produkter og teknologi som selges under kinesiske navn. Det er trist å se at et så stort land slår seg i brystet rundt egen vekst, mens denne er en direkte følge av vesten, og at de aktivt ønsker å utgjøre en motpol ved å jukse seg til posisjonen sin og utnytte nettopp "hånden som før dem". Vesten er tross alt fortsatt kinas største marked. Så fort vi når en kritisk grense (kineserne har blitt for rike til at det er lønnsomt å handle med dem) vil det slå tilbake mot dem. Det er trist at man ikke gjør noe fornuftig sammen, spiller ærlig og samarbeider om et bærekraftig forhold i steden for maktspillet som også i kina vil føre til en stor økonomisk krise sammen med oss når det skjer. Menmen.

  2. Visst er det surt med moms, men jeg skulle gledelig betalt moms fra første krone hvis man heller kunne avskaffet fortollingsgebyret. For min del er det gjerne småkjøp på 200-500 som gjelder, og da er 135 spenn en suckerpunch jeg gjerne skulle vært foruten. Stemmer for moms fra første krone, og avskaffe (i praksis subsidiere) gebyrene (også evt. opp til en viss grense, la oss si 3000)

    • Liker 1
  3. Tenkte faktisk også på at bransjen sa nei til Vista når jeg så tommelen...

     

    Uansett; hvordan vista skulle være raskere enn XP kan jeg ikke skjønne, selv om noen her påstår det gjør det?? For å kunne bruke vista og alle dets "bells and whistles" må man ha en lynrask prosessor og masse minne, og når OS så stjeler dette går vinninga opp i spinninga. Jeg lurer på hva som er vitsen med å kjøpe en datamaskin med super-specs når all kraften blir borte etter at man installert dette super-bloatet av et OS. Jeg bruker en gammel amilo siemens laptop med en 5400rpm harddisk, 512mb DDR og pentium 4 2.6 GHz og den starter opp win XP pro på 20sekunder og loader programmer som photoshop relativt fort. Jeg har flere venner med splitter nye laptops og en ytelse i bruk som er til forveksling lik den på min gamle 256mb, P3 750MHz....

     

    Her må det MYE mindre services, effekter, og annet dilldall til for å få til noe som ihvertfall jeg aksepterer. Boikott vista til fordel for noe annet inntil videre sier jeg bare

  4. Gud så lett det blir å ripe vekk sine data!!

     

    Tviler på at en 1TB-blueray med 16 lag vil være særlig resistent mot selv et par riper. Den minste ripe vil bryte laserlyset vekk fra mange mange kilobyte! En harddisk er i det minste tilnærmet hermetisk lukket, og lese/skrive-hodet flyttes vekk fra platene når den er slått av, så dette er vel det nærmeste man kommer sikker lagring om man slår av disken når den ikke er i bruk og forvarer den unna magneter o.l.

  5. e1dandil, ingenting av det du skrev svarer strengt tatt på spørsmålet, heller ikke linken bidrar til noe som helst.

     

    Ulike organiske polymerer står for lyset. De blir "eksitert" av en underliggende diode og sender ut en annen farge avhengig av hvilket polymer det dreier seg om. Dette på samme måte som "neonfarge" som blir eksitert av feks. blacklight og sender ut en annen farge, feks neongrønn, -rød eller gul.

     

    Noen eksempler på slike stoffer brukt i OLED er

    4-hydroxypyrazolo[3,4-d]pyrimidin (blå)

    tris(4-etylfenyl)amin (grønn)

     

    Og så har vi polymerer og greier som bare får en fabrikantkode fordi det systematiske navnet blir umulig å omtale i praksis.

     

    Les mer i feks. disse:

    http://www.google.com/patents?id=3doQAAAAEBAJ

    http://www.google.com/patents?id=_JwDAAAAEBAJ

×
×
  • Opprett ny...