Jump to content

uheldig2009

Medlemmer
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nå har jeg pratet med et pr advokater som jobber innenfor dette feltet - og de sier det motsatte. Så har jeg også lest dette: Ifølge Høyesterett, Rt. 1990 side 901, som er landets øverste domstol, er det uttalt at: «Dersom det er frembrakt faktisk opplysninger om eierforholdet, kan namsmyndighetene ikke uten videre bygge på at boliger som er anskaffet under samlivet, vanligvis blir eid av ektefellene eller samboere med en ideell halvpart hver, men ta stilling til eierspørsmålet på grunnlag av det faktum som er opplyst». Utgangspunktet er derfor at du eier det du eier og skal man bli sameiere (at begge eier) så må man ha blitt enige om det eller at det er andre ting som sier at det er overført eierskap i boligen din til din samboer eller ektefelle.
 2. Nå har vi en samboeravtale som viser begge våres gjeld (som ikke er felles), eiendeler som ikke er felles (inkludert huslån og andel i borettslaget (jeg eier ingenting).
 3. Som jeg skrev, er det trekk i lønn fom desember. Men dette vedtaket klaget Lindorff på.
 4. Ja vi bodde og bor sammen enda..
 5. Kjøpt i 2008. -banken som eier, lån av hus ble fullfinansiert.
 6. Jeg har vært samboer siden 2007 på samme adresse. Har to barn. Jeg har ingen eierandel i boligen (borettslag). Min samboer eier denne 100%. Men jeg betaler samboer fast sum for å kunne bo (dekke deler av husleie, huslån, strøm, utgifter barn osv). I utgangspunktet er denne summen lavere enn de faktiske utgiftene. Jeg har en økonomisk situasjon som tilsier at Namsmannen er i bildet. Jeg har nå mottatt en klage fra en kreditor (Lindorff). De ønsker at Namsmannen foretar en ny vurdering på deres sak. Det ble tatt trekk i lønn fom 01.12.21 - 01.03.23. Gjelden er på underkant av 160.000,-. Basert på opplysningene om hvem som er eier, og hvor lenge vi har bodd - så mener de det er grunnlag for pant i ideell andel av eiendommen (ber om å ta utlegg). Nå har min økonomiske situasjon vart i mange år, og første gang en slik klage/grunnlag er mottatt. Hvor sterk/svak svak har jeg/min samboer som eier av hele andelen i dette tilfellet? Hva kan/bør gjøres i så tilfelle? Vi har inngått en husleiekontrakt for meg som leier, og samboer som utleier hvor leieavtalen gjelder enebolig, bofellesskap med utleier. Så lenge jeg ikke har en eierandel i boligen - trodde jeg dette ikke var mulig? På forhånd takk!
×
×
 • Create New...