Gå til innhold

AnjoEntertainment

Medlemmer
  • Innlegg

    866
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AnjoEntertainment

  1. Kunne du ikke bare skrudd ned musikken der det er tilfelle? :p

    Hehe! Jo, forsåvidt, men det er noe med at når man redigerer timer etter timer så blir man veldig obs på hva som blir sagt og tror derfor at alle andre også vil høre det like tydelig i ettertid. Slik blir da ikke alltid tilfelle dessverre.

     

    Håper fortsatt at de (relativt få?) stedene det er litt utydelig dialog ikke ødelegger helheten av en video jeg ellers er veldig stolt over. :)

  2. Lord of the Rings | The Middle-Earth Saga

    Et prosjekt jeg startet for godt over ett år siden er nå endelig fullført. Etter å ha laget mang en tributes og trailere oppigjennom årene, derav Breaking Bad og Harry Potter, er det alltid Ringenes Herre som vil ha min plass som beste film- eller tv-serie.

    Målet med denne tributen er å ta deg gjennom alle de tre filmene inkludert Hobbiten, med slik en spenning og nostalgi at hvert minutt holder deg fengslet og vekker de mangfoldige gode minner igjen til liv. Etter sporadisk klipping i over ett år, føler jeg at det målet er nådd. Se selv!

    Klikk her for å se videoen!

    NB! Videoen inneholder mangfoldige soundtracks og lydeffekter som har blitt brukt timesvis på å ha blitt satt sammen. Ha god lyd, og se i HD!

    • Liker 1
  3. AnjoEntertainment, oversatte du en artikkel direkte fra engelsk? Det var VELDIG mange tvilsomme norsk-engelsk ord og setninger der..

    Nei? Det er min stil, og hvert eneste ord er direkte ifra meg. Faen for en absurd ting å stille spørsmål ved.

     

    Takk for tilliten!

  4. THE HOBBIT - THE DESOLATION OF SMAUG

    "If this is to end in fire, then we will all burn together".

     

    The_Hobbit_-_The_Desolation_of_Smaug_the

    FORORD

    Selv er jeg en iherdig fan av filmatiseringen av Ringenes Herre og Peter Jacksons spektakulære arbeid med dem. Trilogien er gull verdt for meg og mange, mange andre! Og jeg har ikke en gang lest bøkene...

     

    Men det folk aldri helt forsto - meg inkludert, da den første filmen i trilogien, "An Unexepcted Journey", kom til våre lokale filmteatre, var at dette var en helt ny eventyrfortelling fortalt med en mye mer fantasifull neve.

    Dette blir påpekt allerede i introen så snart ikonene til Warner Bros og New Line Cinema dukker opp, ikledd gyldengule og rene farger – akkurat som filmens fargepalett, i kontrast med Ringenes Herres mørkegrå og mer realistisk og jordnære framstilling. Denne trilogien er mer fantasi enn hva Ringenes Herre noensinne var, og det er akkurat det som er meningen! Og det er først nå at jeg forstår hvorfor... Dette skal jeg komme tilbake til.

     

    Fortsettelsen på Eventyret

    Desolation of Smaug er en mørkere og langt mer interessant fortelling enn forgjengeren, og akkurat det gleder meg noe voldsomt. Dette kapittelet er mye mer selvsikkert, og vet å ta sjanser. Store sjanser!

     

    Bilbo Baggins og dvergene i ledelse med den staute Thorin Oaksenshield, og vår elskede, hasj-røykende trollmann Gandalv den Grå, er i stor fare så snart filmen begynner å rulle, og slik fortsetter det til siste sekund. Nye, voksende trusler viser seg til stadighet, og Middle-Earth er ikke lenger det det var. Bilbo må manne seg opp og vise den heroismen Gandalv alltid har antydet bodde i ham, Thorin må kontrollere sitt sinne og sin grådighet, Gandalv må konfrontere ondskapen inni dets selve røtter, Balin prøver å holde gruppen sammensveiset og alvene så vel som dvergene viser sitt sanne jeg. Alt dette i konflikt med Saurons voksende makt, Orkenes tilnærmelse, Middle-Earths uhyre farlige landskaper (Mirkwood dekket av spindelvev og dets beist, elven til Erebor, Laketown) og ikke minst Erebor selv og dets konge under fjellet, den ufyselige og egoistiske dragen Smaug, perfeksjonert ned til hver minste detalj og like fryktinngivende som Nazgûlene tilbake i «Ringens Brorskap».

     

    Alt dette er snurret sammen til en spektakulær dynamitt i 160 minutter orkestrert av Peter Jacksons til stadig imponerende fortellerstil som enda holder deg godt fastlenket, slik den har gjort helt siden 2001. Kudos, min venn - kudos!

     

    Vi får også noen gledelige, men relativt korte, øyeblikk med en gammel kjenning – vår alv Legolas, og en fantastisk vakker skogalv som til stadighet overrasket meg. Du kan bare gi opp å gjette hennes rolle i historien!

    Disse to karakterene vil nok være med på å bestemme mang en skjebner, inkludert deres egen, i «There and Back Again», det siste kapittelet i Hobbit-trilogien neste desember.

     

    Følelsen av en ny Milepæl

    Så hva sitter jeg igjen med? Jo, følelsen av vidunder og bekymring – følelsen av at hva enn jeg nå nettopp bevitnet i dette kapittelet, vil føre til katastrofale konsekvenser for alt det vi verdsetter i våre karakterer, og en ekstremt skummel overgang til Ringenes Herre.

     

    Det jeg vet at jeg vil komme til å se er en overgang til Ringenes Herre som er så brutal og emosjonell at filmen vil knuse så vel som elske oss, men følelsen av det jeg nå sitter igjen med – oppladningen til denne finalen som snart kommer, den følelsen er ubeskrivelig. Men én ting vet jeg; denne filmen må du la synke en dag eller to før du oppgir en mening. Jeg snakker av erfaring! Uten tvil! Det er så mange impulser, så mange retninger… Og ikke minst alle valgene som blir tatt. Den første følelsen jeg satt med var «faen.. dette var bra, men savnet mer – mer Ringenes Herre».

     

    Men det er først nå når jeg sitter her og reflekterer i øst og vest at jeg innser hva Peter Jackson både vil og skal med denne trilogien, og dette kapittelet. Hvorfor denne trilogien er så mye mer fantasifull og spektakulær! Og jeg skal fortelle deg det.

     

    Overgang & Ødeleggelse

     

    Hobbiten er ikke lenger en barnefortelling, og har aldri vært ment som det i Jacksons visualisering. Denne trilogien er en prolog – en prolog til Middle-Earth slik vi kjenner den, da verdenen enda var dekket av vidunder, gull, alver og magi – en verden så fantastisk at selv trærne kunne snakke og omgås hverandre, at man fortsatt kunne møte en så utdødd rase som det av en drage, og leve i fred uten å frykte for sine liv. Denne trilogien er det siste fantastiske kapittelet i Middle-Earths historie, før det er dekket i et ondsinnet slør av Mørkets Herre – før døden var mer normalt enn liv, og før vinmangel var et større problem enn det å vokte sine hjem. Det er derfor dette eventyret er så fantastisk, så gyldent og lyst og så annerledes enn det av Ringenes Herre.

    Dette er Peter Jackson som forteller historien om et gammelt Middle-Earth – historien om et fantastisk ett, og en Hobbit. En Hobbit og hvordan hans møte med en ring og et udugelig vesen nedi en grotte førte til en skjebnesvanger utvikling for alt og alle, i Middle-Earths siste friske pust. Dette er overgangen mellom det levende og det døde. «There and Back Again» vil bli nettopp denne overgangen. Koblingen mellom denne trilogien og den neste; koblingen mellom liv og død. Peter Jackson er et geni, og det er det jeg forstår nå! Hans visualisering overgikk mine villeste visualiseringer!

     

    Mang en folk har spurt på internett hvorfor Hobbiten er så lys og eventyrlig i forhold, og grunnen er meg først klar nå. Nå gir det hele mening, og jeg kan forstå Jacksons visualisering av eventyret. Han lager denne overgangen, og med dette kapitelet – the Desolation of Smaug – beviste han nettopp det. Og han gjør det praktfult! Til geniet Jackson gir jeg:

     

    10/10

    • Liker 5
  5. Nå som serien har endt håper jeg det blir enda mer klart hva jeg prøvde å gjøre med tributen min.

    Må si dette er den mest emosjonelle og betydningsfulle TV-serien jeg noensinne har bevitnet, og som en tidligere kreftpasient klarte jeg å leve meg ekstra sterkt inn i Walter's følelser og psykologiske tankegang. Jeg føler en venn har gått bort.

    Hvilke følelser sitter dere igjen med?

  6. Blir flau på vegne av min far og generasjonene før ham som har heiet på Brann siden de var ung, og faktisk opplevd Brann vinne gull to ganger og spilt godt i mange år som har vært.

     

    Og så ser vi på den dritten som er på TV nå... Det kanskje største fotballaget i Norge - utvilsomt med det stolteste publikum, og så ligger de så lavt som de gjør nå og presterer så ekstremt dårlig. Det er skrekkelig!

    Erstatt hele laget med 11 afrikanske maratonsprintere og en ny trener i form av en kasakhstansk postmann om det er det som må til, fordi slik som det er nå er det rett og slett nedvergende for hele Bergen og til og med hele fotballnorge. Vi driter oss ut på TV, til stor entusiasme for våre konkurrerende.

  7. Som enkelte her sikkert har fått med seg med mine uttalige poster (sist postet; Breaking Bad tribute), så er jeg en filmredigerer og har drevet med dette i overkant av fem år - spesialiserer meg i trailere og tributes.

    Denne gang har jeg laget en høyt actionspekket og nostalgisk tribute til Star Wars som nå har vært (med hovedfokus på originalene), og oppladningen til en ny æra som kommer nå i 2015 med splitter nye filmer.

    Se videoen her!

    For maksimalt utbytte av de redigerende evner som har vært i spill, må jeg påpeke at denne videoen bør vises i Full HD og med god lyd.

    Håper den faller i god smak! smile.gif

    • Liker 1
  8. Kon Tiki er veldig oppskrytt. Hvorfor skryter vi en så middelmådig film oppi i skyene? Nordmenn.

    Kon-Tiki var ufattelig dårlig. Den bygget seg aldri opp til noe stort - hadde ingen form for peak, og historien langflat. Den var visuelt engasjerende og godt spilt, men manglet både historie- så vel som karakterutvikling,

  9. Breaking Bad - The Demise of Walter White


    Breaking Bad er nå på vår alles dørterskel med bare to episoder igjen, og for en reise det har vært! Vi har sett Walter White - en ydmyk, relativt patetisk, men familiekjær og høyt elsket far og ektemann forandre seg til et usympatisk, skrekkelig og forvirret monster. Vi heiet på ham, vi elsket ham... nå frykter vi ham.


    Her er en ("høyst emosjonell") tribute til Breaking Bad for fem flotte, fantastiske sesonger - tusen takk - og håper dere finner fred med denne videoen:




    Husk! Se videoen i full oppløsning og med god lyd for en best mulig opplevelse!

    • Liker 7
  10. Life of Pi (2012)

    *Anmeldelse* ...

    Nei! Jeg føler seriøst synd på deg som ikke fikk sett den på kino. Kanskje den beste, visuelle kino-opplevelsen jeg har hatt!

     

    Scenen hvor Pi ser det nå dødsbelagte skipet synke ned i havets uendelige dybder med et fantastisk berørende soundtrack dundrende i høyttalerne både over og under meg, er et minne jeg sent vil komme til å glemme. Den emosjonelle tyngden og visuelle spekteret i akkurat det øyeblikket i filmen - og så tidlig i filmen, satte store inntrykk i meg. En klassiker!

     

    Se den på hjemmekino en gang for å komme nær den opplevelsen! Jeg anbefaler deg det!

  11. Husker ikke, haha. Og enda merkeligere er at denne filmen var leid, og butikken hadde satt av en hel hylle kun til den filmen. Og den versjonen de hadde av coveret der lignet veldig på coveret til hovedfilmen, så var egentlig lett å ta feil når du sto i butikken og hadde dårlig tid.

    Da var nok du neppe den eneste som lånte feil film, inklusivt butikkens ansatte, som da tydeligvis trodde det var Hollywood-filmen de også. Huffhuff! Snakk om feilsalg! Sikkert mange gode historier fra den uken der. Tenk alle klagene de må ha fått!

  12. Så jeg drikker en TINE "post-trening" drikk etter trening; 20 g protein og 17 noe karb, om jeg ikke husker feil. Jeg husker jeg kom over en gang, for ikke så alt for lenge siden, hvorfor folk stresser med å hamstre inn dyre, dyre måltider (alla. kyllingfilér, svære proteinshakes og annet tull), når man enkelt og greit kan leve billig på næringsdrikker.

     

    Jeg, eksempelvis, trener styrke fire ganger i uken, har ikke noe fast kosthold annet enn å ete hvert 90-120 minutt - har det proteiner, i buy and eat it.

     

    I teorien skal man jo ha karb til å reparere muskelvev, og proteiner til å fylle på musklene (for å si det veldig simpelt).

     

    Ved å drikke en næringsdrikk hver andre-tredje time (og så ha noe ordentlig kvelds til slutt, noe alla. egg, mandler, fisk), vil man jo klare seg ekstremt bra (og til en viss grad også ekstremt billig) med dette.

     

    Eksempelvis oppsett:

     

    1. To egg og en næringsdrikk (TINE sjoko) to timer før trening.

    2. En halv/kvart banan fem-ti minutter før trening, så kroppen har bittelitt å fylle på med underveis på treningen.

    3. Tine sjokomelk (næringsdrikk) rett etter trening, for å fylle på med alt av hva kroppen trenger av byggestener til muskelbygging og reparering.

    4. 45 min.-90 min etter endt treningsøkt, et stort måltid (alla. middag)

    5. Og så er det å fylle på med byggestener hver 2-3 time (for eksempel i form av næringsdrikk).

     

    For meg har dette fungert ekstremt bra etter å ha lest mye om billige snarveier rundt omkring, og har funnet ut at næringsdrikker er det billigste alternativet for meg. Og jeg har fått ekstremt med resultater hva treningen angår.

     

    Så spørsmålet mitt er; hvorfor stresse så inn i helvete med proteinpulver, når det hovedsakelig skal bli brukt av de som ikke får proteiner i seg pga. allergier eller annet? Det er langt bedre proteiner ifra naturen, enn hva du finner i hvit, produsert støv. Det irriterer meg å se ungdommer poste bilder av seg selv på facebook og internett med store proteinbokser i hendene, når det er så langt bedre alternativer der ute.

  13. Independence Day

    Nå da de to neste filmene er bekreftet (igjen...) tenkte jeg det var på tide med et gjensyn med den første. Dette er på mange måter en av de beste sci-fi filmene jeg har sett på lenge, men det er samtidig en av de verste. Ikke verst, i grunnen. Det er veldig mye her som er svært bra, som effektene, skuespillerne og historien. Men det er dessverre også veldig mye som er latterlig dårlig. Alt i alt veldig underholdende på samme måte som wrestling. Dvs svært underholdende om man klarer å godta alt man ser uten å nøle.

    Vurdering: 7/10

    Men hva er latterlig dårlig? Jeg er enig i at det er mye latterlig i filmen, men vil høre deg utdype hva du syntes var tåpelig.

  14. Jeg likte videoen veldig godt, men det er vel mer et sammendrag av den første sesongen enn en trailer som skal gi noen lyst til å se serien [...]

    Ganske sant. Den begynner veldig som en trailer og sklir så over til noe som ligner mer på en tribute, og det var intensjonen. Jeg skulle ha gjort det klart i førsteposten.

     

    Hva spoiler angår, har jeg nå lagt inn spoiler-warning (forhåpentligvis ikke for sent).

  15. I fem år har jeg laget trailere nå, men aldri før har jeg laget noe for Game of Thrones - en serie som jeg har blitt helt oppslukt av, og som jeg lever meg helt inn i. Jeg lagde denne traileren like mye for dere som jeg lagde den for meg selv, og jeg håper derfor at dere vil like den like mye som jeg selv gjør! Hehe!

     

    La traileren ta deg med inn i seriens historiske og ikoniske omfang enda en gang, og ta del i storheten nok en gang!

     

     

    Håper dere vil like den, og jeg er alltid åpen for - og vil veldig gjerne ha -konstruktiv kritikk, hvis det er noe dere synes jeg kunne ha forbedret!

     

    Advarsel: Inneholder spoilers

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...