Gå til innhold

nepse

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nepse

  1. hei, jeg skal nå kjøpe meg tv-kort, og da har jeg finni to kort som jeg kunne tenkt meg Leadtek WinFast TV2000 XP Expert og TerraTec Cinergy 400 TV

     

    begge får veldig bra respons, og jeg ser at det siste korte jeg linka til er 750 x 576 oppløsning, burde jeg gå for det da? siden det har så høy oppløsning, eller spiller det ingen rolle?

     

    jeg ser også at det første korte får veldig bra på test av dinside.no

     

    så hvem burde jeg velge?

     

    PS: passer de to kortene til mitt HK? ASUS SLI

     

    EDIT: jeg skal bruke programvaren som er med på korte!

    skal ikke brukes til windows media center

    5154096[/snapback]

     

     

    Jeg har satt inn Leadtek WinFast TV2000 XP Expert i PCen til datteren min. Kvaliteten er etter det jeg kan bedømme helt OK, og det virker som en drøm. Softwaren som fulgte med er sikkert også bra, men det var litt knotete å innstallere. Så langt funker alt perfekt, og maskinen har ingen problemer med å ta opp tv programmer til disk. Har forsøkt med MPEG2 og MPEG1. Begge virker bra. Maskinen har 640MB minne og har en Duron 1200 CPU, så noen kraftmaskin er det ikke. Ønsker du et billig kort er dette et bra valg.

     

    Espen

    :):):) :)javascript:emoticon(':)') :):)

  2. Vanskelig tema egentlig. Valg av fargelaser er mer basert på bruksområde. Jeg har brukt en del forskjellige merker, og min erfaring er at det er veldig stor forskjell på resultatet. Om primærbruken er utskrift av bilder og/eller fotografier er det ganske vanskelig å velge fargelaser. Jeg har ikke sett noen som er god i forhold til blekkskrivere. En god blekkskriver med bra papir er utrolig mye bedre enn en fargelaser. Til generell bruk er det like greit å se på kostnader ved bruk. De billigste skriverene er dyre i bruk og motsatt. Akkurat som blekk-skrivere.

    Personlig vil jeg rangere skrivere slik med tanke på print av bilder:

    Xerox voks-skrivere er meget bra. Sterke klare farger. Voksen gir en varm, blank farge.javascript:emoticon(':D') Pris: javascript:emoticon(':(')

    Oki er også meget bra. Klare varme farger. De bruker voks i toneren, noe som gir bra resultater.javascript:emoticon(':)') Pris på forbruksartikler: javascript:emoticon(':(')javascript:emoticon(':(')

    HP skrivere er jevt over ganske bra. Litt tørrere i fargene, men akseptabel.javascript:emoticon(':hmm:'). Pris: javascript:emoticon(':hmm:')

    De Lexmark skrivere jeg har testet gir alle et dårlig resultat. Dårlig fargemetning, og blasse bilder. javascript:emoticon(':cry:') Pris: javascript:emoticon(':)')

    Kyocera har bare store og litt dyrere modeller. Resultatet er veldig likt HPjavascript:emoticon(':)'), men kostnadene for utskriftene er lave.javascript:emoticon(':)')

     

    Vet ikke om du blir noe klokere av dette, men da har jeg i allefall delt mine erfaringer med deg.javascript:emoticon(':hmm:')

     

    Espen

  3. Jeg er på jakt etter en fargeskriver som kan skrive minimum A2 format, helst vil jeg kunne skrive A1. Har sett på Epson stylus 3000 men ettersom denne er en blekk skriver er jeg redd for at blekket skal skli ut hvis det kommer i kontakt med vann. Jeg skal nemlig benytte den til å skrive ut plakater. Noen som har tips eller ideer? :cry:

    5122598[/snapback]

    Det er vel kun en plotter som dekker behovet her. Det finnes en del forskjellige varianter på markedet, men felles for de fleste er høy pris. Det finnes blekk som er vannfast og eller UV bestandig. Hvis du skal drive med produksjon av materiell selv for videresalg må du nok invistere. Hvis det er snakk om å lage noe av og til kan kanskje disse hjelpe deg. www swtrykk.no . De har maskiner som lager det du ønsker deg og du kan velge mellom en mengde forskjellige media å printe på.

     

    Espen

  4. Jeg forsøker å finne en god løsning på en utfordring vedr. laserprintere som står i et utsatt miljø. Tregner et skap til å ha en laserskriver inni for å beskytte mot støv og skitt. Skriveren står i et bilverksted og utsettes for mye skitt. Samtidig må det være enkelt å hente utskrifter.

    Det bør vel være en vifte eller tilsvarende i skapet for å sirkulere luften og bli kvitt varme fra skriveren også. Det igjen betyr at det må være et form for filter for innluften også.

     

    Noen som har noen ide til hva man kan bruke, eller om det er noen som vet om noen som kan lage noe slikt?

    Blir løsningen bra, kan det være snakk om den del skap.

     

    Printeren er BxDxH 424mm 419mm 533mm

     

    Espen :hmm:

  5. Henger meg på tråden her. Mange som kjenner dette modemet. Jeg har kjøpt et brukt, men mangler brukernavn og passord for å aksessere det. Har forsøkt gjentatte ganger å resette det med powerknappen. Da skal det i følge det jeg finner på nettet være å bruke Administrator som bruker og blank som passord. Dette får jeg ikke til å funke. Er heller ikke sikker på hvilken versjon av modemet dette er. Det jeg finner av info er:

    Serienr: CP0330QZ1B9

    SpeedTouch 510i

    En liten lapp under med: LLT6AM4.230

     

    Kort fortalt. Ønsker å oppgradere med ny firm, men trenger brukernavn og passord for å aksessere boksen.

     

    Noen tips.

     

    Espen :cry:

  6. Er det noen som kjenner til om det finnes noen PCI kort på markedet som passer inn i dockingstasjonen til IBM. I denne er det plass til et Halvhøyde PCI kort.

     

    Jeg ønsker å bruke 2 skjermer samtidig med forskjellig bilde/applikasjon.

     

    Har tittet på de fleste webshops, men kan ikke finne noe.

     

    Espen

  7. Er det noen som har erfaring med denne spilleren. Har en kamerat som har kjøpt en slik i BULK versjon. Han ønsker å lage egne filmer som kan vises på standard DVD spiller. Til det bruker han Pinnacle Studio 8.

    Etter å ha laget filmen forsøker han å brenne denne til plata. Alt ser ut til å gå etter planen, men DVD spilleren vil ikke ha plata, og PC`en bare spytter den den ut etter en liten stund.

     

    Trengs det noen drivere eller programmsnutter for å få dette til å virke?

     

    I nero 6.0 kommer spilleren opp normalt. Har dog ikke forsøkt å brenne noe i nero enda.

     

    Espen

  8. Har selv kjøpt en 120 GB ekstern FW disk. Denne fungerer utmerket. Vet også at LaCie har en 500 GB ekstern disk. Da er det satt sammen 2 stk 250 GB disker i kabinettet. Disse sees som et volum av maskinen.

    Utrolig rask sak. Flytter teoretisk ca 55 mb pr sek.

     

    Kjenner importøren av diskene, og kan fortelle at det faktisk er utrolig lite tull med diskene. Det selges MYE LaCie til proffe Macbrukere.

     

    Lurer du på noe mer, så kan du jo ta kontakt.

     

    Espen Brustad

    [email protected]

  9. Jeg er på jakt etter en metode eller et produkt som kan brukes for å finne kontoer som ikke lengere brukes i Windows servermiljø. Jeg vet at Synantec har ESM, men dette koster en del. I større firmaer er det mange som slutter, eller faller bort av annen årsak. Ikke aller er like flinke med å slette disse brukerkontoene med en gang. Et annet poeng er å finne ut om rettighetene til brukerene er blitt endret den siste tiden.

     

    Noen som vet om noen produkter eller metoder.

     

    Espen :D

  10. Ærede forsamling.

    En av mine kunder spør meg om hvor mye en Compaq 510 og en relativt ny 17" crt monitor produserer av varme. Jeg ser at maskinen er utstyrt med et 175W powersupply. Skjermen finner jeg ikke ut så mye om, men regner med at de fleste skjermer er ganske like.

     

    Jeg husker fra skolen at energi er konstant, den endrer bare form. Bevegelse (HD, CD) Lys (Skjerm) og varme (CPU, og andre komponenter.)

     

    Hvor mye av tilført energi blir omdannet til varme altså. Regner da med at kunden tenker på vanlig kontorbruk.

     

    Håper på raskt og fornuftig svar.

    :roll:

    Espen

  11. Har ikke erfaring med programmene. Dette er skikkelig mursteiner i softwaresammenheng.

    Ciscoworks brukes for å få total oversikt over store nettverk. Da også helst mer avanserte nett som inebefatter lan/Wan/San osv. For de som greier seg med "management by Adidas" er det nesten bortkastet å gå i gang med løsinger som dette. Det samme gjelder HP open View. Dette er software som ligger hakket over Ciscoworks også. HPoW er et konsoll hvor du kan implementere en rekke managementverktøy i et og samme konsoll. Felles for begge: Mange og dyre konsulent-timer.

     

    Uansett. Har man tid til å sette seg inn i verktøyene vil man snart se nytten i de, men er det verdt prisen og innsatsen.

     

    Espen :smile:

  12. En kolega har brukt Ghost på maskinen. Når man starter maskinen med den nye disken, får han melding om at det er lite virituelt minne i maskinen. Svarer ok og blir sendt tilbake til logon. Det samme skjer i safemode.

    Det viser seg at Ghost ikke får med seg Swap/pagefile. Har forsøkt å opprette filen i DOS, men det virker ikke.

     

    Noen smarte forslag?? :grumpy:

  13. Kjøpte meg i går denne spilleren på Elkjøp (Grøss),fikk stappa den i boksen og var i gang i løpet av 5 minutter. Eneste skåret i gleden var at Nero ikke støttet denne uten å oppgradere. Nero fulgte med, men jeg måte fjerne den gamle versjonen før jeg fikk innstallert den nye. Uansett så skulle jeg mene at spilleren er verdt de 495,- jeg betalte. Eneste skåret i gleden er at den bråker som en radiatorvifte til gammel SAAB. Har prøvd å finne noen tester eller noe omtale om denne på nettet. Har så langt ikke lykkes. Er det noen andre som har denne brenneren, og som vil dele erfaringer?

     

    Espen

  14. Det er nok riktig det dere sier. For å være ærlig så merker jeg så godt som ingen forskjell. Tanken med å oppgradere maskinen var å kode om DIVX til SVCD for å kunne se filmer på DVD`en i stua, men denne prosessen ser ut til å ta samme tiden etter oppgradering. Mener det var på tomshardware.com jeg leste det med reinnstallasjon a OS. I og med at Duron 1200 har en annen kjernearkitektur skulle denne kreve reinnstallasjon. Jeg har ganske mye sw på boksen, så det frister ikke å bruke 2-3 kvelder på å teste ut om det er løsningen.

     

    Uansett så takker jeg for kjappe svar.

     

    Espen

  15. Det har vært mye snakk om diverse løsninger her. Prioriteringen ser ut til å være pris fremfor noe annet. Om dette er riktig prioritering må ledelsen i firmaet ta stilling til.

    Du må ført spørre ledelsen:

    Hvor viktig er våre data for firmaet.

    Sannsynligvis er disse helt kritiske. Det er vel ikke nødvendig å fortelle deg konsekvensen av at et firma mister kritiske data.

    Dernest må man spørre seg om hvor lang tid man kan greie seg uten systemene. Backup tar tid, men restore er enda viktigere. (Mange i forumet har påpekt dette)Det hjelper lite å ha dataene sikret hvis det tar vinter å votter å få de tilbake. Husk at det også tar tid å legge inn OS osv ved en disk-kræsj.

    Ta også med i regnestykke hvor du er om 1 år. Husk at en bedrift normalt dobbler sin datamengde som skal backes opp ca hvert år. (Mange har en mer aggresiv vekst)

     

    Når disse spørsmålene er besvart kan man begynne å se på hvilken teknologi som dekker behovene. Hva slags software som er mest hensikstmessig osv.

     

    Normalt vil jeg ikke anbefale at man surrer med så viktige saker som backup selv, med mindre man virkelig har greie på dette. Husk at det er firmaets viktigste aktiva man "leker" med.

     

    Så til en anbefalt løsning.

    Om du velger LTO/SLR eller DLT er ikke viktig. De er omtrent like raske. Husk at det ikke er spesifikasjonene på driven som bestemmer backup-hastighet. Det er det de ytre faktorene som bestemmer. Du bør tenke på plass du trenger i dag og i morgen. Ved å velge en LTO har du plass til 100 GB på en tape, og slipper å leke TJ. (Tape-Jokey)

     

    Helt til slutt vil jeg også poengtere det med gode rutiner. Det å ta med backup ut av huset er et must. I det minste arkivere dette i et vann/brannsikkert skap.

     

    Ønskes mer info, så bare ta kontakt!

     

     

    Espen Brustad [email protected]

  16. Jeg har "oppgradert" min gamle boks fra en duron 600 til en 1200. Mener å ha lest at man da må oppgradere OS`et. Kjører i dag 2000. Maskina startet helt fint etter at jeg putta inn CPU`en og fikk en større kjøler. Jeg føler imidlertid at maskina ikke kjører optimalt. Den burde greie å dra rundt bedre med dobbelt så mange hester under dekslet.?

     

    Anyone????

×
×
  • Opprett ny...