Gå til innhold

SciBirg

Medlemmer
  • Innlegg

    135
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SciBirg

  1. Arrrrgghhh!!! Jeg jobber som oversetter/korrekturleser. Akkurat nå korrekturleser jeg en oversettelse gjort av en som er "ekspert" på ord deling. :whistle:

     

    Han/hun vet heller ikke forskjellen på firmware og software, så det blir en del ekstrajobb på meg.

     

    Dere som ergrer dere over skrivefeil på forumet bør ikke ta jobb som korrekturleser. Det er ikke bra for blodtrykket.

  2. ...og du lager flashside til meg! :cool:

     

    Jeg er oversetter på deltid og er i ferd med å gå over til fulltid og trenger dermed en proff webside, helst med flash-meny (ikke flash intro).

     

    Det dreier seg om ca 4-5 sider, mest tekst men også et par bilder og en side med form mail for bestilling av websider. Det hadde vært fint å kunne tilby betaling med kredittkort med tiden men det er ikke noe som haster akkurat for øyeblikket. Jeg har hosting og domene allerede hos bluehost.com.

     

    Til gjengjeld får du gratis proff oversettelse av websiden din.

     

     

    Er du interessert? Skriv til brukernavnet mitt @gmail.com

  3. NetBSD spesialiserer seg på "alternativ" maskinvare, så det kan nok være et godt valg. NetBSD er heller ikke kravstor.

     

    Merk at NetBSD ikke akkurat er det enkleste å bruke ...

    7897132[/snapback]

     

     

    Ok, det er jo et viktig poeng... men HVOR vanskelig er det? Har en del erfaring (1.linje Unix/Linux support etc) men ikke kjempemasse. For å si det sånn, fikk til å ha dobbelskjerm på Ubuntu men det tok meg 3 dager...

  4. Har fått en Sun SPARCUltra maskin som skulle kastes og tenkte jeg skulle installere noe annet enn Solaris (yuk) på den.

     

    Specs er:

     

    270 MHz 64-bit sparc cpu

     

    256 MB RAM

     

    4.3 GB Hdd

     

     

    Men hva er mest hensiktsmessig/effektivt på den?

    En Linux for SPARC eller *BSD?

     

    Tenker med tid og stunder å sette den opp som webserver (kjempestabil! :dribble: ) men vil helst ha X installert da jeg ikke føler meg helt sikker på bare kommandoer enda.

     

    Noen forslag?

     

    Har sett på NetBSD og Debian men tror i hvert fall Debian blir for massivt på stakkars maskinen.

  5. I Suse er det et program som heter Sax2 som du bruker for å stille inn oppløsning etc på skjermen.

     

    Her:

     

     

    "try booting to failsafe,log in as normal user.then,su to root.once at the prompt,type sax2 & presss enter.you should be able to configure your graphics from there.once configured & you are back at the prompt,type reboot & press enter.you should now be able to log in with your new resolution"

  6. Kortet mitt støttet bare 5.1, men ja jeg fikk det til å fungere. Driverene følger med kernelen så de trenger du ikke å bry deg om.

    5864904[/snapback]

     

    Det høres bra ut! :) Da blir det Suse 10 tror jeg. Har brukt Suse før og liker det veldig godt. Prøvde Ubuntu Live-cd men hadde ikke helt sansen for hvordan det var satt opp. Støtter Suse avi og mpg eller må man fikse det etterpå?

  7. Prøver for tiden å overbevise mannen min om å bytte til Linux. PC'en hans er ikke så begeistret for WinXP, en måned etter reinstall går det urtreigt uansett hva man gjør med den.

     

    Derfor tenkte jeg at han kunne ha Linux på den i stedet. MEN, han vil bare ha Linux på dersom han får 7.1 Surround sound fra Creative Audigy2 kortet sitt og TV-ut med rimelig bra bilde (trenger ikke være helt perfekt) fra ATI Radeon 9200 kortet. Det er også viktig med støtte for avi og mpg filer.

     

    Er dette i det hele tatt mulig? Hvilken distro vil dette være enklest å oppnå på? Drømmen hadde jo selvsagt vært en distro som tok seg av dette helt selv slik at jeg fikk mer kvalitetstid med gubben enn med pc'en, men jeg kan knotte litt om jeg må. :cool:

  8. Ja, det er mye mer laidback og simmene klarer seg for det meste på egenhånd når det gjelder spising, soving og toalettbesøk. Men det som er i stedet er at Simmene er styrt av Wants and Fears. De har ønsker som du kan oppfylle og da får du belønninger, f.eks pengetrær eller solbriller som gjør deg uimotståelig. De har også ting de frykter, f.eks at ektefellen/barna dør, at de kommer for sent på jobben etc. Hva de vil ha og hva de er redd for kommer an på hvilken type sim det er.

     

    Det er 5 typer: Romantikk, Familie, Penger, Popularitet og Kunnskap.

     

    Jeg gleder meg en hel haug!

  9. GIMP er gratis og den finnes for Windows også. Så vidt jeg har sett er det det mest avanserte grafikk programmet som er gratis tilgjengelig.

     

    Sjekk på gimp.org

     

    Da slipper du piratkopier...

     

    Ellers leter jeg fremdeles etter en god WYSIWYG webeditor som er freeware for Windows...

     

    Selv sliter jeg ikke med design, men med hva som skal være innholdet! Jeg er litt lite meddelsom er jeg redd. :roll:

  10. Har full forståelse for at du er skuffet over antall spill som kan kjøres på Linux, og nei, Wine har et MEGET begrenset bruksområde for spill så det ville jeg ikke stolt på.

     

    Bruk 2 partisjoner og velg ved bootup om du vil starte Windows (og spille) eller om du vil starte Linux (og jobbe/lære).

     

    Det kan bli litt mye å bare ha Linux i begynnelsen og da trenger man å slappe av og spille litt, men jeg ville ikke holdt meg helt borte fra Linux. Det er bare en annen type moro! :D

     

     

    Hilsen

     

    SciBirg

×
×
  • Opprett ny...