Gå til innhold

kfet

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kfet

  1. Hei

     

    Er det noe eget forum for bærbare? Mener å huske at det var et før...?

     

    Vel, har en HP/Compaq nx7010 som brukte å være svært så stille av seg (Alle tester jeg har lest berømmer den for dette) - vifta gikk kun et par sekunder under oppstart og ellers bare ved svært tung prosessering.

     

    Nå går den minst 50% av tida og starter opp bare jeg klikker på en weblink eller åpner et lite filledokument. I tillegg til dette starter den opp med jevne mellomrom, f.eks mens jeg skriver dette.

     

    Reformaterte disken for bare et par mnd siden og alt skal være ryddig og greit. Mener bestemt at vifta har gått like ofte helt siden dag1 etter reformatering. Jeg mistenker derfor at problemet kan ha kommet etter at jeg oppdaterte til siste BIOS (anno 15.07.2005).....? Selve pc'en kjennes faktisk betydelig varmere ut når jeg tenker meg om (det er en grei lunk over hele tastaturet og spesielt oppe rundt bunnen av skjermen)

     

    Høres dette sannsynlig ut? Noen som har vært borti lignende problemer? Kan det rett og slett være støvansamling i viftesystemet/kjøleribbene?

     

    Maskina har stått på skrivebordet mer eller mindre konstant det siste året...

     

     

    Håper noen kan komme med et tips!

     

    Kristian

  2. Mozilla thunderbird er vel ikke toskete om det fungerer!

     

    Må nok trekke tilbake min siste melding om at ting fungerer igjen... Fikk riktignok lasta ned mesteparten av mail fra serveren, men har enda ikke klart å SENDE noe... og drøvtygge gjør den fortsatt, til tross for at jeg har stengt av alt som heter scanning og antispam!

     

    Har forsåvidt alltid vært temmelig misfornøyd med outlook, i og med at det er så ustabilt. Har ofte vært tvungen til å restarte programmet når det slutter å sende/motta av uforklarlig grunn. En annen merkelig ting er at linker i f.eks annonsevarsel fra finn.no ikke er klikkbare hvis microsoft photo editor er åpen! Lukk photo editor og vips, så kan du klikke på linken!

     

    Om Thunderbird har samme funksjoner som outlook og kontakter og foldere kan importeres ser jeg ingen grunn til å kjempe videre med outlook....

     

    Er Thunderbird så bra?

  3. Hmm... Kan det være et slags virus mon tro?

     

    Jeg har "samme" problemet virker det som. Men jeg har ikke gjort noen innstillinger i det hele tatt, send/motta sluttet rett og slett bare å fungere!

     

    Programmet står bare og drøvtygger på "send/receive Status 0%" i timevis uten å komme noen som helst vei... alt dette mens jeg surfer på nettet og laster ned/opp filer osv.

     

    Har prøvd å sette inn kontoinformasjon på nytt men ingen hjelp i det. Ikke har jeg noe spyware som spybot klarer å finne heller...

     

    Har brukt webmail i en halv uke nå i håp om at det skulle gå over, men ser ikke slik ut.... Litt hjelp her hadde vært kjærkomment!

     

    Takker,

     

    Kristian

     

    PS. Det er IKKE et problem som kun omfatter broadpark tror jeg. Er nemlig i Australia og benytter lokal email og smtp i tillegg til å laste ned mail fra broadpark. Ingenting fungerer! :no:

  4. Godt å høre at jeg ikke er alene med WD problemer. Og bra at det negative også kommer frem. Da jeg gjorde research for å kjøpe ekstern HD var det WD som var bra og maxtor noe dritt... så det ble icybox og WD 200GB.

     

    http://forum.hardware.no/index.php?showtopic=313101&hl=

     

    Nå funker jo disken forsåvidt greit, men er litt engstelig for å legge inn all musikken min der når jeg snart reiser utenlands.

     

    Problemet med å ta CD-backup av mp3-filer er jo at ISO/JOLIET-systemet kun tillater en viss lengde på fil- og foldernavn, noe jeg ofte overskrider... Er det samme begrensningene ved brenning av dvd? Er jo uansett mer hensiktsmessig, da det ville blitt EN DEL cder for å få backet opp hele musikksamlinga....

     

    Er ellers ikke helt sikker på om jeg fikk reddet alle data når den krasjet.... det mangler blant annet en bildeserie som jeg er 90% sikker på at ble lasta ned fra kameraet. Men kan så klart ha glemt det...

     

    Men, kan selvfølgelig ikke la dette skje igjen! Må få på plass et backupsystem her skjønner jeg!

  5. Hadda WD i mitt kabinett (brukte det på bærbar PC), og dette bråket uutholdelig i forhold til min rolige og gode Centrino PC ;)

     

    Det er nok en centrino jeg har koblet den til ja.....

     

    Hmmm, det er altså såpass forskjell mellom merkene.... kanskje derfor denne disken har vært ukens tilbud hos flere webshops i lange tider nå?

  6. :!:

     

    Men da høres det jo ut til at disken fungerer helt som den skal da....

     

    Irriterende pipelyd høres ut som disken min.. veldig høyfrekvent vel og merke!

     

    Du som fikk korruptert disken i icybox, funka den bare du satte den inn i pc internt?? Eller måtte du formatere først?

     

    Hos meg var disken uleselig også når jeg kobla den til på IDE-kabelen inni den stasjonære... kan takke getdataback-programmet for at jeg fortsatt har alle dataene mine!

     

    Måtte formatere disken begge gangene den ble korrupt. Lurer forresten litt på om disken fikk et "arr" da det skjedde. Eller er det normalt at en nyformatert disk har noe (husker ikke hvor mye, GB eller om det "bare" var sånn ca 70MB) "brukt" kapasitet på den kaka under properties?? Det fantes jo ikke data på den da, hadde trodd at den skulle få 100% kapasitet fri......?

  7. Har hatt endel trøbbel med denne disken/(kabinettet?).....

     

    Ustabil, har blitt "korrupt" to ganger, mer eller mindre uten grunn. Og isted forsvant den fra windows under analyse før defragmentering. Måtte skru strømbryteren av og på før den kom tilbake. Prøvde add hardware først og fikk til svar at windows hadde stengt den av fordi den rapporterte feil.....

     

    Og så er det lyden da... den bråker betydelig mer enn den stasjonære pc'en min, og den bråker såpass mye at jeg ikke kan sove i samme rom dersom den står på....

     

    Noen som har erfaring med den samme kombinasjonen? ICYBOX skal jo være "supersilent" ifølge produsenten, men det er jo ganske åpenbart ut fra konstruksjonen at lyddempingsegenskapene må være minimale....

     

    Det er en ganske skjærende lyd som vanskelig vil la seg overdøve av laptopens innebygde høyttalere (JBL Pro på nx7010)...

     

    Kan det være at disken har produksjonsfeil og at lyden er enda en indikator på dette? Eller er Western Digital generelt bråkete? Er jo 7200rpm, men det skulle jo være ganske vanlig nå til dags....

     

    Har hatt lyst til å returnere disken siden den slo seg korrupt for andre gang, men så har den egentlig fungert helt fint siden... frykter at de skal teste den på mpx og finne ut at den er helt ok. Dessuten har jeg produsert endel data siden jeg kjøpte disken, noe som ville blitt et utall cd'er ved brenning....

     

    Nevner for ordens skyld at analyseprogrammene fra WD ikke finner noe umormalt ved disken....

     

    Hmmmm.... hva tror folk? :hmm:

  8. Noen som har erfaring med å få ut bilder som "ikke lenger er tilgjengelige"..?

     

    Med det mener jeg at jeg har et 128MB CF kort som nå har en kapasitet på kun 11 bilder i 4Mp på ixus 400... Kortet kan brukes med denne kapasiteten, og de elleve bildene kan lastes ned til PC og slettes fra kortet vha "slett alt"-funksjonen.

     

    De resterende bildene ligger "fastlåst" på kortet... skulle gjerne hatt tak i disse bildene!

     

    Ser for meg at det kunne funke med dette eller et lignende program (getdataback?) hvis jeg satt kortet i en kortleser (ixus støtter ikke USB Mass storage....).

     

    Noen som har vært ut for slikt og fått ut bildene fra kortet??

     

    Kjøper glatt en CF-kortleser dersom det kan være mulig å få ut bildene på denne måten!

  9. last good known configuration gjorde susen!

     

    Bøygen lå i det å finne ut om F8 under oppstarten.....

     

    Måtte resette endel ting og program som var installert hadde forsvunnet fra start-menyen....

     

    Men men, er opp og går igjen, ikke verst det!

     

    Det var en mystisk ASP.Net limited passordbeskyttet brukerkonto som jeg ikke kan huske å ha sett før bare.... slettet den uten at dette skapte noen uregelmessigheter. Antageligvis ble denne opprettet da jeg satte nytt passord ved hjelp av ERD-commander....

     

    Vokter meg for windows update i fremtiden! :mad:

  10. Aha!!

     

    Så om jeg skaffer en cd (media pack e.l.) med xp pro så er det ikke sikkert at denne funker med OEM-lisensen min??

     

    Måtte bytte hd på laptopen og har siden det vært uten lisensert windows... Prøvde en tilsynelatende streit xp pro som jeg lasta ned som diskimage (ikke noe crack eller uregelmessigheter). Men da jeg skulle taste inn lisenskoden fra klistremerket på maskina så funket det ikke!

     

    Fordi det er en oem kode og jeg prøvde på en retail-cd.... eller??

     

    hmmmm...

  11. ERD commander fungerer i den grad at jeg kommer inn og får tilgang til filene mine og får endret passord for brukerne...

     

    MEN, det hjelper dessverre ingenting da det ser ut til at denne windows-oppdateringen har gjort noe med oppstartskommandoene. Når jeg skriver inn passordet får jeg denne meldinga: "The system cannot log you on due to the following error: The program issued a command but the command length is incorrect" Samme melding kommer egentlig om jeg bare trykker på den grønne pila etter passordfeltet (uten å skrive inn passord) Det virker derfor som om det ikke er passord eller mangel på sådant som er problemet... :hmm:

     

    Gjennom event-log'en i erd-commander har jeg funnet ut at problemet mest sannsynlig forårsakes av en eller flere av disse oppdateringene:

     

    KB885835

    KB886185

    KB873339

    KB885836

     

    Tre av disse ble "successfully installed i løpet av minutter og sekunder før denne loggen:

     

    17.12 10:56:08 Restart required for (de nevnte oppdateringer) bla bla i løpet av fem minutter.

     

    (samme tidspunkt, før restart): Installation successful for security update KB885836.

     

    Etter restarten skjedde altså det samme med den stasjonære pc'en som allerede hadde skjedd med laptop'en.....

     

    Kan det være den siste oppdateringen (KB885836) som er syndebukken? I så fall, er det noe jeg kan gjøre for å fikse dette?

     

    Begge maskinene kjører XP pro corporate edt med sp2 integrert.... begge maskinene er nylig formaterte og skulle være friske og raske.

     

    Kan det være denne windows-utgaven som er halvråtten? Har jo fungert prikkfritt i et par måneder inntil denne siste oppdateringen.....

     

    Setter VELDIG stor pris på om noen kan komme med et godt tips eller flere her!

     

     

    På forhånd takk!

     

    Kristian

  12. Det er noe Windows update dritt!!

     

    Har satt automatisk nedlasting og installering av oppdateringer etter hvert som de kommer.... Og i dag skjedde det samme med den stasjonære pc'en!

     

    Når jeg skrudde den på og kom inn i windows var det en stund hektisk HD-aktivitet før det kom opp en restart-boks med nedtelling... dette forklarer også hvordan det ble installert på laptop'en mens den stod på om natta...

     

    Dette skjedde selvfølgelig før jeg fikk testa det programmet! Jaja, får vel laste ned en gang til da....

     

    Takk for hjelp så langt!

  13. En CD koster 150-200 kr (kalles Mediapack). Dette skaffer de fleste leverandører.

    Det er lisensen som koster resten. OEM lisens kan du kjøpe sammen med annen maskinvare (hovedkort, cpu eller harddisk).

     

    Dersom du har lisens men har mistet den, kan du ta kontakt med Microsoft og spørre hvordan du kan løse problemet. Sitter ikke lisensen din klistret til kabinettet da - eller kjøpte du PC uten OS (evt. bygde sjøl)?

    Er selv i den situasjonen at jeg har lisens men ikke cd... min erfaring er at det ikke er så enkelt som du beskriver. Etter å ha mast på vekselsvis microsoft og HP en stund uten resultet (jeg prøvde også telebutikken og komplett bl.a.), samt prøvd flere nedlastede cd-images så gav jeg opp og kjører nå pirat....

     

    Men det er jo litt dumt i og med at jeg har dette klistremerket som er verdt et par tusen.....

     

    Kan du nevne en leverandør som kan skaffe en slik mediapack?

  14. For ordens skyld: De delte mappene er ikke lenger tilgjengelige på nettverket heller. Dette gjelder også FW disken som nå er tilkoblet igjen....

     

    Er veldig mistenksom til den disken forøvrig... har stort sett vært bare kødd med den siden jeg kjøpte den for et par måneder siden! Icy-box med WD 200GB inni... har korruptert seg selv i hvert fall to ganger med det resultatet at den må reformateres.

     

    Men er det mulig at den kan rote det til også for maskina den er tilkoblet???

  15. Historiens bakgrunn (før jeg definitivt assosierte med windows update...):

     

    Problemet er nemlig at jeg ikke har satt noe passord på denne maskina, som er en hp/compaq nx7010 laptop. Og passordet jeg alltid bruker funker ikke.... Er nylig ferdig med reformatering og nyinstallering av windows XP pro Corp edt, så maskina skulle jo ikke ha noen forutsetninger for slik oppførsel. Har i tillegg kjørt Norton internet security 2005 siden jeg koblet den til nettet, så skulle ikke være store mulighetene for virus heller....

     

    Jeg brukte den som normalt i går kveld, hadde tilkoblet en ekstern FW disk som jeg streamet en film fra gjennom nettverket og over på den stasjonære maskina.

     

    Etter filmen skrudde jeg av den stasjonære pc'en, samt FW-disken med bryteren på kabinettet. Den bærbare lot jeg stå på.

     

    Det første jeg gjør i dag er å nappe ut FW kabelen fra laptopen og legge bort den eksterne disken, før jeg skrur på laptopen, den har tydeligvis gått inn i standby i løpet av natten. Og DA... får jeg plutselig ikke logget inn uten passord!

     

    Nå er jeg møkklei av datatrøbbel!! Håper noen har en god og enkel idé her....

     

     

    På forhånd takk!

     

    Kristian

  16. Suverent!!! Skal sjekke ut dette programmet!

     

    Fant nettopp ut at Infolink og Vogon holder til en liten spasertur hjemmefra. Men Infolink, som ser ut til å være billigvarianten, koster snaue 4000kr + mva. Ny disk kommer i tillegg... kjedelig.

     

    Er nå ganske sikker på at det var tilkoblingen av FW-kabelen til påslått pc, like etter at disk-kabinettet ble slått på, som var tabba.... Har lest meg til at lignende ting kan oppstå dersom kabelen nappes ut mens disken er i aktivitet.

     

    Men dette har de ikke funnet det nødvendig å advare om i den lille brosjyren som fulgte med kabinettet....

     

    Dette kan jeg heller ikke huske å ha lest noe om i tester av kabinett/eksterne disker med FW kontra USB2.0. For er det ikke så at USB er hot-swapable eller noe slikt? Det gjelder kanskje ikke når det er en hd som er tilkoblet... Men i så fall burde det jo også her være på sin plass med en liten advarsel om at joda, FW er raskt og bra og alt sånt, men kommer du i skade for å nappe ut kabelen så ødelegger du disken!

     

    Vet ikke jeg... er det slik??

     

    Tusen takk for hjelp så langt! :thumbup:

  17. Nå har jeg tatt disken ut av den eksterne boksen og koblet på IDE2 - men samme resultat:

     

    D:\ is not accessible. The file or directory is corrupted and readable.

     

     

    Trodde først at jeg "kun" hadde en 30GB med mp3 + + , men nå kom jeg på at jeg også har ALT av dokumenter jeg har opparbeidet på data siden universitetsdagene på denne disken. Det inkludere blant annet ca 6GB med egne

    bilder!!!! Har ikke tatt noe backup av dette dessverre. Det hele var litt midlertidig, i og med at jeg var i ferd med å reformatere laptopen (det har tatt tid da det har vist seg KLIN UMULIG å få tak i en XP-cd som kan benyttes med min dyrkjøpte pro-lisens...)

     

    Det er derfor absolutt livsviktig at jeg får vekket liv i denne disken igjen!! Det er en Western Digital WD2000 som jeg kjøpte fra MPX for bare ca to uker siden..

     

    Hva kan gjøres??

     

    Takker for all hjelp som kan bidra til å redde disse dataene!

  18. Lite svar å få under lagringsmedier så jeg prøver her... Opprinnelig tråd her

     

    Nå har jeg tatt disken ut av den eksterne boksen og koblet på IDE2 - men samme resultat:

     

    D:\ is not accessible. The file or directory is corrupted and readable.

     

     

    Trodde først at jeg "kun" hadde en 30GB med mp3 + + , men nå kom jeg på at jeg også har ALT av dokumenter jeg har opparbeidet på data siden universitetsdagene på denne disken. Det inkludere blant annet ca 6GB med egne

    bilder!!!!

     

    Det er derfor absolutt livsviktig at jeg får vekket liv i denne disken igjen!! Det er en Western Digital WD2000 som jeg kjøpte fra MPX for bare ca to uker siden..

     

    Hva kan gjøres??

     

    Takker for all hjelp som kan bidra til å redde disse dataene!

     

    Kristian :no:

×
×
  • Opprett ny...