Gå til innhold

pumaen

Medlemmer
  • Innlegg

    589
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pumaen

  1. Pumaen: Da har du fått en svært ensidet opplæring om Islam :p

     

    På skolen lærte vi ingenting negativt om Islam. Eneste jeg husker er de fem søylene. Alt det krigerske, kvinneundertrykkende, diskriminerende og hatefulle blir konsekvent luket vekk. Det er først etter at jeg gikk ut av skolen at jeg har lært hva Islam virkelig er. Før 11. september visste jeg svært lite om religionen, annet enn den politisk korrekte møkka vi får servert på skolen. Faktisk misunner jeg folk som går på skolen i dag og har religionsfaget. Skulle ønske jeg var militant ateist også på videregående, da kunne religionstimene blitt gøyale.

  2. Fordi vi har en moralsk grobunn kanskje? :p

     

    Du er ute og kjører i diskusjonen igjen. Alle med moral vil sympatisere mer med sivilbefolkningen i Gaza enn i Israel. Alle med moral skjønner at Midtøsten-konflikten ikke er det verste som skjer i verden.

     

    Kristne støtter Israel fordi de venter på Armageddon.

  3. Tror dere det er mulig å forbedre seg på å dø?

     

    Ganske meningsløst å bruke livet sitt på å forberede døden. Du skal være død i milliarder av år. Forsøk heller å leve mens du kan.

     

    Tror dere det er mulig å forbedre seg på å dø?

     

    Ganske meningsløst å bruke livet sitt på å forberede døden. Du skal være død i milliarder av år. Forsøk heller å leve mens du kan.

  4. Viss du får en hjerneskade og dinpersjonlighet forsvinner eller blir forandret til det ekstreme slutter du å eksistere du blir byttet ut med noe annet som ikke er det, på en måte bli en ny persjon født i din gammle kropp mens er borte.

     

    På samme måte kan man argumentere for at du skifter personlighet hele tiden, og at du ikke er den samme som du var i går.

  5. Min personlige mening er at vi er for smarte for vårt eget beste. Jeg tror at religion, all snakk om "sjelen" vår og troen på at individet er mer enn en organisme som blir satt ut av spill når hjertet slutter å slå, er et resultat av en komplisert hjerne med en så sterk overlevelsesmekanisme at den prøver å lure selv døden.

     

    Det har i så fall ingenting med smarthet å gjøre. Elller sier du at religiøse er smartere enn ikke-religiøse?

     

    Jeg er også uenig med alle som mener at religioner kan forklares evolusjonistisk som en overlevelsesmekanisme. Overlevelsesmekanismer vokser fram siden de som har best utviklede overlevelsesmekanismer har større sjanse til å overleve og dermed større sjanse til å reprodusere. Religiøse kan godt TRO at de overlever døden, men dette gir dem ikke bedre overlevelsesevne i praksis. Jeg ser mer på religion som svake mennseker sin måte å beskytte seg mot usikkerhet og frykt.

×
×
  • Opprett ny...