Gå til innhold

Moosehead

Medlemmer
  • Innlegg

    109
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Moosehead

  1. Har prøvd forskjellige varianter av sw-raid og fakeraid og er ikke i tvil om at du burde velge sw-raid på Linux dersom du virkelig har behov for dette.

     

    Men jeg ville kanskje heller vurdert noe helt annet. Da jeg skulle sette opp serveren min på nytt for en tid tilbake oppdaget jeg FlexRAID (http://www.flexraid.com/2011/09/02/what-is-flexraid/). Det er et slags software raid, men bruker vanlige partisjoner. Du får ikke RAID 5, men RAID 4 eller 6 som gir samme eller bedre beskyttelse. Har kun testet det i Windows, og der funker det utmerket.

  2. Jeg jobber som utvikler og begynte etter noen år å merke spenninger i musearmen min. Musklene i den høyre underarmen ble stive og ømme. For å ikke få større problemer gikk jeg radikalt til verks. Jeg flyttet musen til venstre side! Dette var rart og vanskelig i begynnelsen, men etter en tilvenningsperiode på en ukes tid begynte det å gå greit. Nå har jeg ingen problemer med å bruke venstrearmen, og merker lite til musesyken :-)

     

    Hjemme har jeg hele tiden brukt høyrearmen, og dermed får jeg avlastning for venstrearmen også.

  3. Jeg har også BKK-bredbånd og har samme problem som deg med å koble til egen ekstern ip. Løste det med å legge serveren inn i hosts filen på arbeidsstasjonen.

     

    En alternativ løsning, som vil fungere bedre for bærbare maskiner, er å sette opp din egen DNS-server. Den settes da opp til å returnere lokal ip til serveren din, mens alle andre dns-forespørsler videresendes til din ekstere DNS-server. DHCP-serveren din settes så opp med din private DNS-server som eneste DNS.

  4. I en dokumentar, sendt på NRK 20.01.2007, om kunstneren Ron English. Hvor moren hans forteller om da han var ung så  sydde hun ham en Evel Knievel drakt, som han brukte mens han hoppet over "Matchbox cars" på sykkel.

    Dette er en Matchbox car, altså lekebiler. Oversettelsen var fyrstikk biler, hva nå enn det måtte være.

    Vet ikke om denne her var så ille? I min barndom ble ihvertfall sånne lekebiler kalt for stikkebiler, som ikke er så langt unna fyrstikk biler. Stikker er en vanlig forkortelse for fyrstikker i Bergen. Matchbox er et leketøysmerke, men direkte oversatt betyr det jo fyrstikkeske, som vel henspiller på størrelen på lekebilene de er kjent for.

  5. Kan jeg gjette at du har lagt inn en del addons til WoW? Jeg hadde i hvertfall et lignende problem, der maskinen plutselig restartet etter å ha spilt WoW en stund. Fikk tips om at jeg burde slette alle addons, og etter å ha gjort det har jeg ikke opplevd problemet flere ganger.

     

    Her er kort forklaring på hvordan du sletter addons:

     

    If you really want to be sure that every old stuff is gone:

    0) Backup your WTF\account\<account>\SavedVariables and WDB folders.*

    1) Delete your WTF\account\<account>\SavedVariables and WDB folders

  6. Til alle dere Firefox fanatikere:

     

    Firefox Myths

     

    Vennligst ikke start noen flamewar mot meg, jeg går ikke god for noe av det som står på siden, men ønsker bare å vise at det kan lønne seg å stille de samme kritiske spørsmålene til alle alternativene, også ens favoritt.

     

    Bruker Opera selv, men har ingen ting mot hverken IE eller Firefox. Blir bare litt sliten av alle fanatikerne. Brukte IE før men har aldri opplevd problemer som kan skyldes browseren.

  7. Som det står på siden til Komplett for dette kortet:

    NB ! Dette kortet er kun for sendinger via Digitalt Kabelnett for TV og Radio.

     

    Har du digital kabel (f.eks Canal Digital), skal du ha et slikt kort. Har du derimot vanlig analogt signal (noe jeg regner som "vanlig" kabel) skal du bruke det andre. Du må altså finne ut hvilken type kabelTV du har.

  8. Når det gjelder RAID som backupløsning så vil jeg ikke anbefale dette. Grunnen er at hvis du (eller andre) skulle komme til å slette musikkfilene dine, så vil de bli like slettet på alle diskene i RAID'et. RAID hjelper kun ved diskkrasj, (og kun dersom bare den ene disken krasjer). Jeg ville heller anbefale deg å bruke et backupprogram som tar backup av filene dine til en annen uavhengig disk, eller et kopieringsskript som du setter opp til å kjøres automatisk.

  9. Lovlig men frivillig. Du kan nekte å gi det fra deg, men da kan du heller ikke kreve å få kreditt...

     

    Sitat Datatilsynet: Link.

     

    Er fødselsnummeret taushetsbelagt?

    Fødselsnummer er ikke taushetsbelagt. (Se forvaltningsloven § 13). Fødselsnummeret er heller ikke ansett som en sensitiv opplysning etter personopplysningsloven.

     

    Geir :)

    Var ikke snakk om bare fødslesnummeret her som med andre ord er fødselsdatoen din ;)

     

    Sikkert enkelt for både de og deg å ta det over internett, men vær forsiktig....

    Vet ikke om jeg har misforstått deg, men her kommer ihvertfall en presisering:

    Fødselsnummer=Fødselsdato+Personnummer.

     

    Datatilsynet refererer til fødselsnummer, altså fødselsdato+personnummer.

     

    Selv om dette ikke er en sensitiv opplysning blir den likevel ansett som sensitiv av mange.

  10. .NET rammeverket kan sammenlignes med Java runtime library. Det er et rammeverk som applikasjoner kompilert til CLR kode kan kjøre på. Neste generasjon OS fra Microsoft vil ha dette innebygget, og det er ingen problemer forbundet med å installere dette (regner med du har XP eller Win2000). Det har ingen prosesser som kjører i bakgrunnen.

  11. Det andre avsnittet sier at skal man kalle brudd på åndsverksloven for "å stjele", så blir det i overført betydning, altså er det ikke språklig korrekt.

     

    Det tredje avsnittet sier at hvis man bruker "å stjele" om noe, så er det for å bruke sterke ord om noe for å få det til å høres verre ut.

    Så det er altså ikke språklig korrekt å bruke overført betydning? Det vil ihvertfall jeg si meg helt uenig i, da vi ville få et veldig fattig språk uten.

     

    Grunnen til at noen bruker ordet "stjele" om piratkopiering er slett ikke å få det til å høres værre ut enn det er, men snarere å prøve å sammenligne det med andre kjente begreper som man allerede har moralske prinsipper knyttet mot.

     

    Så når de bruker ordet "stjele" sier de noe om sitt etiske forhold til saken. Når du bruker "kopiere" sier du også noe. "Piratkopiering" er et ord som ligger litt imellom. Dette skjønner de som leser innleggene. Det er uinteressant å diskutere ordene og ikke meningen bak dem. Alt må tolkes likevel.

     

    Dette er (skulle ihvertfall være) en debatt om etikk, så la debatt om lover og tolkning av ord ligge.

  12. Syns en del av debatten bærer preg av -Jo! -Nei! -Jo! -Nei! Jeg ønsker for min del å komme med et innlegg som tar opp det etiske rundt piratkopiering uavhengig av hva man kaller det.

     

    Det piratkopiering dreier seg om er retten til åndsverk. I følge norsk lov: "Den som skaper et åndsverk, har opphavsrett til verket." Loven lister videre opp hva som kan regnes som åndsverk, blant annet musikk, film og dataprogrammer. Denne paragrafen syns jeg gir et godt grunnlag for en etisk debatt rundt piratkopiering.

     

    Piratkopiering vil si å nyte en fordel av et åndsverk andre har skapt uten at opphavsmannen får noe igjen for dette. Dette skader ikke opphavsmannen direkte, men til en viss grad får opphavsmannen redusert sitt potensiale til å få noe igjen for sitt åndsverk. Dette kan ikke bestrides. At piratkopiering kan gi den bieffekten at det faktisk selges _mer_ musikk totalt, eller at folk blir kjempegode i photoshop og krever at bedriften kjøper dette endrer ikke dette hvis man ser på hver enkelt sak for seg, hvilket jeg mener man må, fordi man ikke kjøper _alt_ man laster ned.

     

    I dagens kapitalistiske verden er man avhengig av penger for å leve. Også de som skaper åndsverk, lager filmer, spiller inn musikk og skriver dataprogrammer og spill trenger dette. Her holder det ikke med ære. Men det er også sånn at det sjelden er enkeltpersoner som står bak, som regel er det store selskaper som sitter på rettighetene. Dette kompliserer det etiske da det er vanskeligere å forholde seg til selskaper enn personer. Du piratkopierer ikke platen som bestekompisen nettopp har gitt ut. EMI er derimot lett å mislike med sine patetiske kopibeskyttede plastskiver. Men bak plastskivene som EMI gir ut står artister og andre som er med på å lage og gjøre det hele tilgjengelig for deg og meg. Disse hadde neppe gitt ut musikk om de ikke hadde sett muligheten for å leve av det. (Men, ja! Det er alt for mye penger og grådighet involvert.)

     

    For å konkludere. I det øyeblikket du kopierer har du ingen mulighet til å vite noe om konsekvensene, kun at opphavsmannen får redusert potensiale for inntekt. Du kopierer er et åndsverk du _kunne_ ha betalt for. Dette mener jeg gjør det etisk galt.

     

    Åndsverksloven er til for å sikre rettigheten til opphavsmennene slik at de kan fortsette å skape og være noenlunde trygg på å ha muligheten til å tjene penger på dette sånn at de kan lage Ringenes herre, Frances the Mute og World of Warcraft. Syns likevel loven burde være som idag, og ikke strammes inn.

     

    Er det så etisk greit å piratkopiere musikk? For meg er det ikke det. Men jeg gjør det likevel...

  13. Har prøvd dette med 192.168.0.30 som ip, men kommer fremdeles ikke inn:(

    Hmmm...

     

    Fikk inntrykk av at dette med ip 192.168.0.30 var standard. De tillater nemlig som du sier ikke konfigurering av routeren. Jeg har ihvertfall kjørt både FTP-servere og diverse p2p-programmer med åpne porter inn (azureus, emule) uten problemer. Syns du klager litt vel mye på BKK. De har en policy om å ikke tillate konfigurering av routeren og hvis du ikke liker den så får du velge en annen leverandør. Du kan jo høre med dem om forwarding til denne ip'en er satt opp hos deg. I så fall er det ingen tekniske hindringer for å få til det du prøver på.

  14. Det er en D-Link 604, mener jeg.

    Jeg har ikke noe bestemt VPN program som jeg skal bruke, det skal jo være mulig og bruke denne Remote Desktop i XP..?

     

    Har tenkt på dette med DynDNS.org konto, så jeg skal ta og sjekke det.

     

    De er jo et problem med at jeg ikke får åpnet portene i D-Linken, BKK nekter og gi meg brukernavn og passord. Riktig nok så kan vel de gjøre det for meg da..

     

    Har rotet med dette problemet en god stund nå, har kontaktet BKK og de har faktisk vært her og sett på det, men de sier at de ikke kan gjøre noe. Eller som jeg sier: De vet ikke hvordan de gjør det!

    Jeg har også bredbånd fra BKK og har noen kommentarer:

     

    Først ang VPN: Remote desktop har ingenting med VPN å gjøre.

     

    Så til sakens kjerne: BKK har som policy at de ikke tillater konfigurering av porter. De nekter også å konfigurere dem for deg. De gir heller ikke statisk ip-adresse, da henviser de til bedriftsabbonement. Men det de heldigvis har gjort er at alle porter automatisk forwardes til ip 192.168.0.30. Hvilket betyr at hvis du setter ip'en på maskinen din til denne, så vil du kunne nå maskinen din fra internet. Du er ikke avhengig av dynamisk dns, så lenge du vet hvilken ekstern ip du har. Erfaringen min er at det er ekstremt sjelden at denne endres. Men det er jo kjekt å kunne bruke et navn, da.

     

    Ellers må du være obs på at hvis du bruker denne ip'en, så er maskinen din vid åpen mot internet. Anbefaler at du bruker en firewall av et eller annet slag. I så fall må du huske å åpne de portene du ønsker å nå utenfra.

  15. Jeg har selv en slik Shuttle, og er ganske fornøyd. Den støyer mer enn jeg hadde forventet, men har planer om å bytte viftene.

     

    Så til spørsmålet: Det er forholdsvis liten plass til skjermkortet i denne boksen, så pass på at du velger et uten overdimensjonert kjøler. Selv har jeg et 9600XT, og det fungerer bra.

     

    Hvis du har mulighet til å kjøpe prosessoren uten vifte så gjør det, da du uansett må bruke viften som er innebygget i Shuttle'n.

  16. Typiske feilkilder ved oppsett av IDE er:

    - IDE kabel feil vei. Dette kan lett skje dersom du har en IDE-kabel uten "hakk" og med alle pinnehull åpne. Det som pleier skje da er at alle vifter surrer men ingenting annet.

    - Feil i Master/Slave oppsett.

    - Sjekk at den ene virkelig står på Master og den andre på Slave. Det som pleier skje dersom dette er feil er at den henger i BIOS oppstarten under oppsett av IDE.

    - Dersom du har Western Digital harddisk alene bør den stå på Single.

    - Dersom du skal sette opp nyere harddisker (ATA-66++) så bør du ha 80-pins IDE kabel. Jeg har også fått anbefalt å bruke Cable select i dette tilfellet (tror det var i Seagate's instruksjonsmanual...). Plasser da disken du vil ha som c: ytterst på kabelen og den andre på midten.

     

    Hvis ikke noe av dette hjelper er gjerne IDE-kontrolleren eller en av IDE-devicene ødelagt. Prøv å feilsøke ved å koble til en og en ting, samt evt bytte IDE-kanal.

×
×
  • Opprett ny...