Gå til innhold

Tablespoon

Medlemmer
  • Innlegg

    464
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tablespoon

  1. Ligger på rundt 50 poeng så stresser ikke spesielt. Skulle gjerne søkt Siviløkonom men jeg gikk media og har derfor ikke realfag. Vurderte litt å ta de som privatist men er to år siden jeg var ferdig på vgs, og jeg har blitt mektig lei av å bo hjemme i det siste.

  2. Det stemmer vel at søknadsfristen er 15. april, ikke sant?

    Om studiet ikke er fylt opp, får du trolig svar innen et par timer (i dag) om at du er godkjent. 

     

    15. som er fristen ja. Har ikke fått noe svar enda, men er vel ikke noe vits å begynne å stresse med det enda.

  3. Søkte for ett par uker siden, og sendte inn vitnemål og helseerklering idag.

    Skal inn til førstegangstjeneste på Madla i Januar, er dette noe særlig problem i sammenheng med opptakene som starter i Januar? Tenker i utgangspunktet at dette burde gå fint, men alltid fint å være sikker.

     

    I tillegg har jeg veldig svak pollenallergi (trenger ikke medisin), noe jeg nevnte på skjemaet som måtte fylles ut, er dette noe som muligens kan skape problemer? Ellers er jeg så vidt jeg vet helt frisk.

  4. Fikk min S4 på Tirsdag, knuste glasset og skjermen da jeg mistet den når jeg gikk ut av en bil på fredag. Grei nedtur det.

     

    Skal sende den inn til Quick Support Center imorgen, noen som vet ca. hvor lang tid det tar? Bor rundt 6 timer frå både Bergen og Oslo så må sende den med posten.

  5.  

    Det kan umulig skade på noen måte, så det er vel verdt forsøket. Det eneste du taper er litt tid i telefonen. Hvorvidt du har noe særlig muligheter til fremskyndelse er det kanskje værre med. Høstinnrykket er jo utvilsomt det mest attraktive.

     

    Men et synspunkt fra en gammel mann, er at dette året som så mange stresser med å ikke "gå glipp av" i ungdommen spiller fint liten rolle senere. Voksenlivet kommer fort nok uansett. *Tar av lesebrillene og finner frem posen med kamferdrops :p

    Joda, det går nok bra til slutt, men jeg er jævlig lite gira på å måtte sitte hjemme i et halvt år før og etter i tilfelle jeg ikke får meg jobb, og når jeg bor på en såpass liten plass og i tillegg kun kan arbeiede et halvt år om gangen er jeg sannsynligvis ikke ekstremt attraktiv på jobbmarkedet.

     

    Får vel ta en telefon til om et par ukers tid å høre om noe er mulig.

  6.  

     

    Ring VPV 03003 med en gang og hør om det er mulig.

    Gjorde det nå, der var det tydeligvis stappfult. Kan det ha noen effekt å ringe igjen på et senere tidspunkt, da muligens flere har droppet ut/fått utsettelse?

     

    Får vel bare begynne å lete etter jobb…

  7. Er det mulig å få innrykk til førstegangstjeneste tidligere enn det jeg er innkalt til? Skal i utgangspunktet i luftforsvaret på Madla i Januar, men har i det siste innsett at jeg heller vil inn nå i September, slik at jeg forhåpentligvis kan starte med videre utdanning om ett år, isteden for to.

  8. Har tenkt det ja. Skal inn i førstegangstjeneste i Januar, så jeg vurderer å gjøre det mens jeg er inne der, spesielt dersom jeg da får det dekt av forsvaret. I følge min far var dette mulig når han var inne, men er usikker på om dette fortsatt er tilfellet. Skal etter planen deretter til USA på trafikkflygerutdannelse når den tid kommer.

    • Liker 1
  9. Når åpner flygeskolen for søknader igjen? Har tenkt å søke nå til vinteren.

    Hvordan er det forresten med førstegangstjeneste og flygeskolen? Skal i Luftforsvaret i Januar, må jeg da gjøre ferdig denne før jeg kan starte på flygeskolen, eller kan jeg ta flygeskolen som en del av førstegangstjenesten?

     

    Enda en ting, viss jeg til slutt kommer inn og ender opp i F-16 (evt. F-35), hvordan er det å gå over til karriere innenfor sivil luftfart etter plikttjenesten?

  10. Noen som kan dele litt erfaringer med å ta fag fra vgs under førstegangstjeneste?

    Blir det gitt undervisning, eller må man stort sett pugge på egen hånd?

    Skal i luftforsvaret i Januar, og dersom ting går som planlagt skal jeg studere medisin etter dette, men jeg går nå MK på vgs og har derfor ikke realfagene jeg trenger (R1, Kjemi 1+2 og Fysikk 1.).

  11. Etter MK hadde jeg et snitt på 4,8. Men jeg hadde rent 6er snitt i matte og naturfag og 5 i de fleste fellesfagene. Jeg var bare dårlig i media, ironisk nok. :D

    Hehe, er i ganske lik situasjon, og jeg tror jeg ender opp med snitt rundt der også.

     

    Uansett hva som skjer har jeg i alle fall god tid til å bestemme meg på hvor jeg skal studere. Kan ikke starte studier før om tidligst 2 og et halvt år uansett.

    • Liker 1
  12. Du har full alderspoeng året du fyller 23, selvom du fortsatt er 22. Så du må ikke vente til du er 24 i alle fal :) Om du dumper et år eller to i utlandet så har du plutselig ikke spart noe tid og du sitter igjen med et stort lån. Jeg har heller tatt opp fag (gikk også media opprinnelig, kommer inn på medisin dette opptaket - er 22 år).

    Ut av nyskjerrighet, Hvilket snitt/hvor mange poeng hadde du når du var ferdig med MK?

  13. Du får ikke førstegangsvitnemål da, som vil si at du kommer til å trenge en del adlerspoeng. Med andre ord kommer du antagelig til å måtte vente mer enn et år uansett, - om du vil i militæret hvorfor ikke ta fagene året etter?

    Hovedsaklig fordi jeg ønsker og studere rett etter militæret, ettersom jeg har gledet meg til å studere lenge. Har nesten bestemt meg for å studere i utlandet, ettersom jeg som du sier sannsynligvis må vente til jeg er 23-24 for å komme inn i Norge.. Det er selvsagt en mulighet det også, men jeg har i hovedsak ikke lyst å vente så lenge.

  14. Er det mulig å ta realfagene en trenger for medisin når en er i militæret? Går idag siste året Media og Kommunikasjon, og jeg har i løpet av de siste 6-7 mnd innsett at jeg har svært lyst å prøve meg på den gamle drømmen om å bli lege, men ettersom jeg har gått MK har jeg ikke realfagene jeg trenger. Jeg skal i millitæret i Januar (luftforsvaret), og dersom det er mulig vil jeg gjerne ta realfag samtidig som jeg er inne.

  15. Hei!

     

    Har nettopp skifta til Canal Digital, men har et lite problem. Visse nettsider som f.eks www.imgur.com og www.speedtest.net vises kun som tekst på høyre side. Own3d.tv virker heller ikke, her virker ingenting som er laget i flash.

    Tror problemet ligger i routeren (AL1000g). Har åpnet NAT og alt slikt, eneste jeg ikke har gjort er å oppdatere firmware, da jeg får opp at det er feil filformat når jeg prøver å oppgradere med siste firmware fra ¨http://www.jensenscandinavia.com/. Har prøvd både .zip filen og .bin filen som ligger inni, ingen funerer.

     

    Noen som har noen idé om hvordan jeg kan fikse dette?

×
×
  • Opprett ny...