Gå til innhold

CookieMonsteret

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av CookieMonsteret

  1. Har ikke sjangs tror jeg, sliter med en sekser i R1 i allefall.

     

    R2 er ett fag som krever masse av deg. Viss du i tillegg til R2 har mange andre tunge realfag, kan det være lurt å velge ett lettere fag. Dersom du sliter i matte, kan R2 karakteren ødelegge snittet ganske bra, eg ville heller valgt sosiologi dersom du føler du er bedre i det.

     

    Men det er berre sånn eg tenker, du veit best ka du har kapasitet til å gjennomføre!!

  2. Jeg går mitt 1. år på VGS, og tar Studiespesialisering.

    Jeg har veldig lyst til å utdanne meg som lege senere - Derfor ser jeg at karakterene spiller en mye større rolle nå. Jeg er virkelig avhengig av toppkarakterer dersom jeg skal klare det.

     

    Jeg har lest litt rundt forbi, og sett på forskjellige sider om skole og utdanning, og jeg har fått noen tips.

    Jeg har bl.a delt 5 avgangsfag på 5 skoledager, slik at jeg etter leksene jobber med oppgaver og notater i det faget, på den bestemte dagen.

    Dette har hjulpet en del, men det kan være greit å variere litt med teknikker o.l

     

    Derfor lurte jeg på om dere kunne komme med gode forslag og teknikker som jeg kan bruke, for å gjøre skolearbeidet mitt lettere, samtidig at jeg lærer og får med meg det ? :)

     

    Du har jo allerede ein bra metode med å ta oppgaver og notater etter leksene, og det er jo veldig bra! Så lenge du unngår skippertak så får du ein masse større del av innholdet med deg, nåke som gjer lesing til terminprøver og evt eksamen ein god del lettere!

     

    Tar du f.eks notater i timene også? Da blir det ofte lettere å huske det som faktisk blei gjennomgått, og ein kan gå tilbake seinare dersom det er nåke du er usikker på.

     

    Begynn å les til prøver i god tid før den faktisk er, dårlig ide å begynne dagen før å lese, dersom det er vanskelig stoff du skal ha prøve i.

     

    Ta pauser når du leser. Dersom du berre leser for å ha gått gjennom stoffet, og ikkje får med deg innholdet, så har det ingen hensikt. Det er også lettere å miste motivasjonen til å arbeide med faget dersom leseøktene er lange og lite kunnskapsfremmende.

     

    Dette er vertfall mine teknikker, og har funka ganske bra så langt ;)

  3. Jeg skal kjøpe min første eletrisk tannbørste, men vet ikke hva jeg bør se etter.

    Regner med at pris vs kvalitet gjelder her også, men er det viktig med mange omreininger f.eks får å få renere tenner?

     

    Har du erfaringer å dele? gjerne konkrete modell forslag :)

     

    Såg på "the doctors" at de anbefalte tannbørsten var fra Sonic Care som den beste, den gjekk visst an å rense på ein enkel måte også. Har ingen erfaring selv då...

  4. For dere som kommer til å velge yrkesfaglig, tror jeg TAF er en fantastisk mulighet. Har selv en venninne som byttet til TAF etter skolestart, og tror hun trives ganske godt. For de som er lei av teori, kritt og tavle, så er det sikkert kjempemotiverende å kunne få litt hands-on erfaring.

     

    Vet ikke hvordan det er med deg, men har hørt rykter om at mange gleder seg stort til elektro, men begynner å angre som bare pokker enten under eller etter utdannelsen.

     

    Ville søkt TAF i Knarvik(elektro), men rådgiveren våres sier at man mister 300 studiepoeng om man søker utenfor hjemfylket sitt, men at man kan søke i det fylket som foreldrene dine bur i, visst dem er separert eller bor fra hverandre

     

    Du har vel ingen studiepoeng etter ungdomsskulen? Studiepoeng er et mål for kor omfattande et studie eller fag er. Altså på høgskule nivå. Når du søker i ett annet fylke så vil du stille svakere enn alle andre dersom det er ei vanlig linje. Men linjer som blir rekna som sjeldne, søker du vel på lik linje med alle andre søkere? Og TAF elektro er vel ei sjelden linje?

    Eg er ikkje heilt sikker på dette her, men ikkje stol blindt på det rådgiver seier, ofte har de ikkje peiling i det heile tatt.

  5. Matvarer med høgt jerninnhold:

     

    Magert kjøtt, mørkt kjøtt (fra storfe, får, vilt)

    Leverpostei

    Alle typer brunost og prim

    Grovt brød, mørke knekkebrød og fullkornkjeks

    Sammalt mel, kli, kim, helkorn

    Frokostblandinger, havregryn

     

    Matvarer med moderat mengde jern:

     

    Magert lyst kjøtt (fra høns, kylling, svin, kalv)

    Fisk (spesielt makrell, sild, sardiner, tunfisk)

    Skalldyr og skjell

    Egg

    Poteter

    Grønnsaker (spesielt grønnkål, spinat, erter, bønner og linser)

    Frukt og bær (spesielt tørket frukt, mandler og nøtter)

    Sesamfrø, solsikkefrø, hirse, soyamel

    Naturris, fullkornspagetti

     

    For å optimalisere opptaket av jern bør du også ha ett høgt inntak av vitamin C, som du bl.a finner i disse matvarene:

     

    Frisk frukt (spesielt kiwi og sitrusfrukter som appelsin, grapefrukt og klementiner)

    Fruktjuice (spesielt appelsinjuice og grapefruktjuice)

    Friske eller frosne bær (spesielt solbær, jordbær og multer)

    Nyper og nypeekstrakt

    Rå eller dampkokte grønnsaker (spesielt paprika og alle former for kål, som kålrot, hodekål, brokkoli, blomkål, rosenkål, grønnkål)

    Potet

     

    Kilde: http://www.nettdoktor.no/ernaering/klinisk...jernrikkost.php

     

    Dette er ei veldig grei side, der var det også forslag til dagsmeny for å få ett tilstrekkelig inntak av jern.

  6. Hehe, det gav meg nytt håp også! Det blir lit greiere å jobbe mot nåke som faktisk kan være oppnåelig ;)

    Ja, ikke sant. :D

    Det er ikke sikkert jeg havner i Norge da. Ikke nødvendigvis fordi jeg ikke kommer inn, men rett og slett fordi det virker som en spennende opplevelse å studere i utlandet. ^^

     

    Eg satser mest på å komme inn i Norge, men gjer eg ikkje det, så drar eg nok utenlands eg og. Hørt masse bra om Lublin i Polen, så det blir nok alternativet.. Har du tenkt på kor du vil dra?

  7. Hei! :)

     

    Ser på samordna opptak at poenggrensa for å komme inn på medisin, start høst med primærvitnemålet i Oslo er 65,2. Hvordan er det egentlig mulig å få så mange poeng på primærvitnemålet? Såvidt jeg vet er poenga på primærvitnemålet snittet*10 + maks 4 realfagpoeng. Altså kan man maks få 64 poeng? Hvor kommer da de siste 1,2 poenga fra?

     

    Den linken viste poenggrensene i 2008, før reglene blei erstatta av nye i kunnskapsløftet. Medisin start høst primærvitnemål har poenggrense 58,8 for varaopptaket og 59,2 for hovedopptaket. Her er den korrekte linken:http://www.samordnaopptak.no/dok/poenggrenser_vara_hoved.html

    Ah, da ble det plutselig mer logisk. Og ikke minst en stor lettelse, i og med at det ikke er så vanskelig å komme inn som jeg frykta.

     

    Takk for raskt svar! :)

     

    Hehe, det gav meg nytt håp også! Det blir lit greiere å jobbe mot nåke som faktisk kan være oppnåelig ;)

  8. Skal du feire veldig, eller skal du berre ha ein liten markering? Skal det være mange gjester eller berre nåken få? Stort budsjett eller lite?

    Kan jo begynne å foreslå de mest vanlige då:

    Kino, teater, middag ute, vennefest, paintball, skitur, hyttetur, filmkveld? Kommer veldig an på kas person du er då, så litt vanskelig å komme med gode forslag....

  9. Hei! :)

     

    Ser på samordna opptak at poenggrensa for å komme inn på medisin, start høst med primærvitnemålet i Oslo er 65,2. Hvordan er det egentlig mulig å få så mange poeng på primærvitnemålet? Såvidt jeg vet er poenga på primærvitnemålet snittet*10 + maks 4 realfagpoeng. Altså kan man maks få 64 poeng? Hvor kommer da de siste 1,2 poenga fra?

     

    Den linken viste poenggrensene i 2008, før reglene blei erstatta av nye i kunnskapsløftet. Medisin start høst primærvitnemål har poenggrense 58,8 for varaopptaket og 59,2 for hovedopptaket. Her er den korrekte linken:http://www.samordnaopptak.no/dok/poenggrenser_vara_hoved.html

  10. Jeg synes ikke det er nevneverdig mye vanskeligere å motstå nikotinsug enn sjokoladesug. Gjør det til en liten triumf hver gang du lar være å kjøpe selv om du kunne ha lyst på. Når jeg er i ferd med å kjøpe sjokolade, tar jeg meg selv ofte i å ha funnet på en grunn til at akkurat nå er det lov. Da spør jeg meg selv hva pokker anledningen skulle være, og svaret er at det ikke er noe spesielt som skulle tilsi at akkurat nå kan jeg skeie ut. Etter noen sekunder er "behovet" gått over til triumf over fristelsen og sparte penger.

     

    Ikkje dumt, kanskje det funker for meg og.. Lurt!

  11. Eg er langt i fra nåken ekspert, og spesielt ingen idrettsjunkie, men eg leste på iform.no at ved høgintensitetstrening så vil kroppen bruke energilagrene som er raskt tilgjengelig, dvs glukoselagrene. Ved lav intensitetstrening vil ikkje kroppen ha behov for energipåfylling så raskt, så den bruker energi fra fettlagrene i kroppen. Derfor har ein lenge trudd at lavintensitetstrening er det aller beste for fettforbrenning. Nyere forskning viser derimot at ved intervalltrening vil restitusjonsfasen i kroppen vare lengre enn den ville etter lavintensitetstrening, og at kroppen vil i lengre tid bruke energi fra fettlagrene i kroppen etter ein effektiv treningsøkt, derfor er intervalltrening ein god måte å forbrenne fett på.

    Intervalltrening er dessuten ein ålreit måte å få opp pulsen på uten at du sliter deg ut etter ein liten stund.

  12. Kor i landet bur du? Veit vertfall at Knarvik vgs har TAF- elektro. TAF med data har eg egentlig aldri hørt om, så tviler igrunn på at det finst, but you never know... Opptakskravene til elektro er eg heller ikkje sikker på, men dei er nok ganske høge,elektro er nok det TAF- løpet som har høgast inntakskrav. For å velge TAF i det heile tatt bør du vere ganske stabil på realfagene som matte og naturfag for å klare å følge med i undervisningen. Men stikk innom http://www.taf.no/

    Der står det ei liste over skuler med TAF, og kas linjer dei tilbyr.

×
×
  • Opprett ny...