Gå til innhold

knutae

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av knutae

  1. Jeg får visst ta jobben som den gamle grinebiteren som er uenig med alle andre. :)

     

    Dansekoreografi faller ganske klart inn under loven om opphavsrett til åndsverk, iallfall i Norge. Ref https://lovdata.no/lov/2018-06-15-40/§2

     

    Å si at dette er bare handler om å "bevege seg" er omtrent som å si at musikk bare handler om å "lage lyder". En kan selvsagt være uenig i loven, men hvis noen faktisk kan bevise at de oppfant bestemte dansetrinn så har de antagelig opphavsretten til disse. Om dette faktisk er tilfellet her har jeg ingen forutsetning for å vite.

  2. En liten kjepphest fra sidelinjen: Jeg blokkerer ikke annonser generelt, men bruker Privacy Badger (https://www.eff.org/privacybadger), og den blokkerer innhold som sporer brukere på nett. Som en sideeffekt av dette så blokkerer den det meste av annonser på gamer.no.

     

    Jeg mener at den typen sporing er kjipt mot brukerene og kommer ikke til å slå av Privacy Badger for gamer.no, selv om jeg gjerne ser spill-annonser. Denne funksjonaliteten kommer forhåpentlig til å bli innebygget i nettleserene med tiden (allerede på vei i Firefox og Safari), slik at annonsører og andre blir tvunget til å slutte med denne utingen.

     

    #endrant

    • Liker 1
  3. Kan noen si meg om FTC egentlig har noe makt når det kommer til hva PDP og andre ikke-amerikanske youtubere gjør. De kan vel umulig bøtelegge eller straffe disse direkte?

     

    Det kan de nok ikke, og det er ikke det de prøver på heller. FTC har gått etter Warner Bros fordi de har generert sponset innhold som ikke er klart merket som sponset. At PDP hadde en notis om det er bra, men det burde vært WB sitt ansvar å kreve at alle de betalte opplyste om sponsingen. Det er WB som har ansvaret her.

     

    "Under a proposed FTC order announced today, Warner Bros. is barred from failing to make such disclosures in the future and cannot misrepresent that sponsored content, including gameplay videos, are the objective, independent opinions of video game enthusiasts or influencers."

  4. Har stor tro på at Brenda Brathwaite and Tom Hall kan lage et bra rollespill, men dette var ærlig talt en skikkelig rotete og dårlig kickstarter-kampanje. De innså nok dette selv, og kom etter hvert med flere detaljer om prosjektet, og da backet jeg det, men det var nok for sent for mange. Hvis de hadde hatt en klar visjon når de startet tror jeg det kunne gått bra.

     

    Satser på at de kommer tilbake om ikke lenge med en bedre 'pitch'.

    • Liker 1
  5. Flere har nevnt Den lengste reisen, jeg vil heller si Drømmefall. Drømmefall er et flott spill med en elendig cliffhanger-slutt, men det kunne en oppfølger ryddet opp i.

     

    Ellers, Gabriel Knight 4. Håper Jane Jensen prøver å skaffe rettighetene til å lage dette.

     

    Ultima. Fantastisk serie som dessverre sluttet (som enkeltspiller-serie) med katastrofen Ultima IX.

     

    Og Thief 4. Skal liksom være under utvikling, men virker mest som vaporware. I mellomtiden koser jeg meg med Dishonored. :)

  6. Nok et tegn på begynnelsen på slutten for konsollene. Spilling fra nettskyen er fremtiden. Det å kunne sitte foran tv-en å fortsette å spille der man tidligere på dagen(f.eks.) avsluttet spillet på nettbrettet eller på en annen data/mottaker for den saks skyld er fremtiden. Sømløst og enkelt.

     

    Tja, nå er det en ny generasjon konsoller under utvikling. Er ingenting i veien for at de kan få bra støtte for spilling gjennom nettlesere, om konsollselskapene vil inn på dette markedet.

     

    Dessuten er det å lage et nettleser-spill som skalerer og ser bra ut både på nettbrett, PC og konsoll en stor utfordring. Personlig tror jeg det er rom for begge deler, og at browser-spill oftest tiltrekker andre typer spillere enn konsollspillere.

  7. Ultima 7 er et av tidenes beste rollespill, og i motsetning til en del andre klassikere tror jeg at det fint kan spilles i dag også uten å føles altfor primitivt. Det er riktignok en del ting moderne spillere vil savne, som en quest log. Og kampsystemet er ikke så mye å skryte av, heldigvis er kampene ganske lette. Men verdenen husker jeg som helt fantastisk.

     

    Koste meg minst like mye med Ultima 7 i sin tid som jeg gjør med Skyrim nå.

×
×
  • Opprett ny...