Gå til innhold

Kasp0me

Medlemmer
  • Innlegg

    1 036
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kasp0me

  1. Dubious skrev (På 11.1.2021 den 7.44):

    Hvilket hovedkort og hvilken slot er M.2 i?

    Mener å ha lest at M.2 må stå i slotten nærmest CPU for at det skal fungere med OS

    M.2 slotten som jeg bruker ligger rett under CPU. Er en Asus (husker ikke navn i farta), men er av nyere årgang. Fikk oppdatert BIOS via BIOS, uten hell der også. 

  2. Radford skrev (På 11.1.2021 den 1.01):

    Har du forsøkt å lage reinstallere Windows installasjonen på minnepinnen? Kanskje prøvd en annen minnepinne om du har en tilgjengelig?

    Du sier du har forsøkt å koble til en annen harddisk, kan du utdype? Hva slags disk var det snakk om? Hvordan var den koblet til? 

    Om mulig kan du gjerne liste opp systemspesifikasjonene dine.

    Jepp. Prøvd på både vanlig hdd og m.2 med samme resultat. Har også prøvd på 2 forskjellige minnepenner (w10) men maskina ender i å gå i sirkel da minnepenn står i. Fjerner jeg minnepenn da installasjon teller ned til omstart så blir jeg sendt til BIOS etter omstart.. Har prøvd å kjøre shift+f10 med diverse kommandoer uten hell. 

  3. oyoygard skrev (1 time siden):

    Får du mulighet til å velge "boot options" eller lignende ved oppstart? Se om du får startet Windows den veien.

    Hva er valgt som oppstartsdisk i BIOS. Godt mulig du har vært inne der for å få den til å boote automatisk fra USB

    Hei, takk for svar. Har prøvd å endre boot priorities til harddisk, men den nekter å boote på disk. Har også som du tipser om, å boote via bios. Får samme problem. Har nå prøvd å koble til en annen harddisk, med akkurat samme utfall. Aner ikke hva jeg skal gjøre. 

  4. Heisann! 

    Prøver å installere w10. 

    Kjører installasjonsmediet via USB, lar windows installeres og da den starter på nytt igjen så begynner installasjon av windows på nytt! 

    Prøvde å nappe ut usb etter installasjon er ferdig men da blir jeg sendt til BIOS. Så virker ikke som windows er installert på M.2-disken i det hele tatt. 

    Noen som har noe tips eller løsninger? 

  5. Heisann!
    Har nå fått en tilbakekalling på bilen min med produksjonsfeil og trøbbel med airbag på min Honda C-RV 2012. Nærmeste merkeverksted er 2 timer unna og jeg må ta meg fri fra jobben for å få skiftet dette. Spurte de om de kunne sende det til der jeg tar service på min bil, men dette var uaktuelt.

    Kan jeg kreve å få tilbakebetaling på dette?
    Skjønner jo at det er valgfritt og gjøre denne servicen, men også en sikkerhetsløsning som burde fikses.
     

  6. Såvidt jeg vet er har dere ikke bare lov, men er tvunget til å motta betaling i cash om kunden ønsker det.

     

    https://lovdata.no/dokument/NL/lov/1985-05-24-28

     

     

    Om man legger til loven til Ståle over så vil dere bli kriminelle om dere tar imot kontantene, og dere vil bli kriminelle om dere ikke tar imot kontantene.

     

    :)

     

    Men hvis kunde setter penger inn via bank må de da ha alt på det tørre vel? 

    • Liker 1
  7. Kan forstå tankegangen din, men hva med å la han lese de du skrev her? Det her er jo helt perfekt å ta over en samtale da alt er som normalt. Hvis du holder ting som det her inne så blir jo ikke ting bedre. Kan tilogmed bli verre over tid for din egen del da du går å tenker på dette. 
    Bare å si at hvis han skal få sin del av kaka, må han fortjene den. Går ann å gjøre det til en leken ting, som at du faktisk er mer " hard to get" i senga. Ta over styringa istedet for at du gir etter hans krav. Jeg synes det piffer opp veldig da dama tar kontrollen, for det viser selvtillit. 
    Det at det blir skjeldnere med sex over tid er en normal ting for alle forhold. Spørsmålet er hvor pågående man faktisk er. Man trenger ikke å legge til ting i forholdet for at det skal bli spennende, det er bare å endre på strukturen i hvordan dere gjør ting. Hvordan dere oppfører dere mot hverandre i en seksuell sammenheng endrer ruta masse! 

    • Liker 2
  8. Er noe enig med deg Coffeee, men synes du ser litt hardt på "matematikken" i den sosiale formelen din. Hva med de som er følelsesfolk eller de som ikke er like kalkulerte over valg i livet? For noen er dette enkelt, for andre ikke.
    Jeg er av den som kjenner meg igjen i trådstarter og skjønner sårheten. Jeg spurte en kamerat som ikke inviterte meg i bursdagsfesten sin men alle andre i "gjengen". Jeg spurte hvorfor og han sa at jeg som oftest ble midtpunktet på festene og han ønsket og være det på denne dagen. Jeg skjønte jo selvfølgelig ingenting, men lettet av svaret. Han sa også at det ikke var noe problem mellom oss, men han ville at denne dagen skulle være hans.
    Greit nok tenkte jeg, litt forvirra, men ser jeg på det nå så forstår jeg det. Sosiale erfaringer kommer gjennom hele livet. 

    Bare spør du! Ville jeg gjort. Da får du vertfall ro, kan hende de faktisk tror du er invitert? You never know, kan bare være en bagatell. 

    • Liker 4
  9. Heisann!
    Har vært plaget den siste uka med at venstre lår vibrerer, dette er så plagsomt. Det er ikke "leamus" eller muskelsammentrekninger, men kan sammenlignes med at du såvidt kjenner mobilen vibrerer i lomma. Jeg skjønner ingenting, men kjenner det så fort jeg sitter stille. Det går i puls av på i maks 2 sekunder på og av. Dette irriterer meg grønn og lurer på om noen har vært borti det samme?

    Jeg sliter med mild skoliose i korsryggen og har ofte hatt strålinger ned hele beinet, men aldri kun i lår. Dette stråler ikke.

    Håper det er noen kyndige der ute som aner hva dette kan være, eller noen som har vært borti samme merkelige symptom og funnet fasiten.

  10. Heisann! Jeg jobber fast 16,5% fast i en butikk. Gjennomsnittlig har jeg jobbet 60% i 8 år.

    Når jeg kom på jobb i dag så hadde de satt opp en ny timeliste med forslag om hvordan ting skal bli, så ingenting er satt fast på papir enda.

    Jeg jobber lite og har en del fri. De få gangene jeg møter familie/venner eller skal noe skjer dette i helgene. Vanligvis har jeg jobbet anhver helg fast.

     

    Jeg sa at dette ikke ble aktuelt for meg til sjefen og han sa han kunne tvinge meg. Har jeg noe som helst jeg skulle/kunne sagt om dette eller må jeg bare akseptere skjebnen?

     

    Takk for svar

  11. Er du fagorganisert? I så tilfelle kan du få hjelp derifrå til å både finne ut kva du har rett på, og til å kreve din rett.

    Og har du tariffavtale?

     

    Etter arbeidsmiljøloven § 14-3, fyrste ledd så har du som deltidstilsett fortrinnsrett på å få utvida stilling før det blir tilsett nye.

    I utganspunktet så hadde du krav på å få utvida din stilling før han nye starta i desember, forutsatt at det ikkje hadde medført vesentlege ulempar for virksomheita. Om du og han nye skal være på jobb samtidig så kan du openbart ikkje ha begge stillingane samtidig.

    Her burde du altså vært på ballen så fort du fekk vite om at det var planar om nytilsetting, og i alle fall gitt beskjed når stillinga blei lyst ut.

     

    Tilsvarande har du etter arbeidsmiljøloven § 14-4a rett til å få utvida din stillingsprosent i arbeidsavtalen tilsvarande den stillingsprosenten du reelt sett har jobba regelmessig dei siste 12 månedane.

    12 månedars perioden skal tellast frå tidspunktet der du retta ditt krav om å få utvida stilling. Så om du gjer det no så kan du kreve endra stillingsprosent i januar neste år.

    Ja jeg er organisert! Han nye ble ansatt fordi jeg ikke kan dekke 2 mann, men i min situasjon er jeg avhengig av inntekt, noe ikke den nye ansatte er. Han er en kamerat og i samme alder som de andre som jobber her. (40-50) jeg er 29. Jeg har alltid vært ekstrahjelp, noe jeg synes jeg burde kunne slippe. Han nye har inntekt ifra andre kilder også, han er ikke avhengig av butikken vår. Så det optimale hadde vært om han hadde blitt ekstrahjelp å jeg hadde fått resterende prosent av gamle 100%-stilling som opphører. 

  12. Har du jobbet 56% fast med vakter du har blitt satt opp på av din sjef, eller leder over tid (3-6 måneder) har du krav på denne stillings% i kontrakten din. Dette vil falle bort hvis du har blitt satt opp ekstra på grunn av ferieavvikling og andre normale drifts avvik.

     

    Hvis det er som jeg først nevner ville jeg tatt det opp med nåværende sjef, så slipper du å komme med "påstander" til den nye sjefen.

    Hvis ikke ikke vedkommende er interessert, så er det en sjef over h*n igjen som er opptatt av at reglene skal følges.

     

    Har jobbet for sykefravær med kontrakter, har prøvd som du skriver over å få denne stillingsprosenten jeg har jobbet via fagforbundet, men lyktes ikke pga som du skriver; sykefravær og ferieavvikling.

     

    Jeg har pratet med nåværende sjef, men han sier at han ikke har noe han skulle sagt på dette, fordi stilling til ny sjef kommer først, så utlystning etter at gamle sjef har gått av i februar. 

  13. Kunne du lagt ut et bilde av samlingen? Skulle vært interessant å se.

    Jeg kunne, men velger ikke å åpne skapet det lagres i. Har et vinskap som alt er i. Åpnes så sjeldent som mulig så jeg slipper å forstyrre temp. Har ca 40 forskjellige Absinth-flasker (noen ekstra eksemplarer for egen kos) 

    • Liker 1
  14. Heisann!
    Har jobbet i coop i 8 år på 56% i gjennomsnitt. Stillingen min er på 16,5% fast. 

    Sjefen skal slutte. En kollega av meg skal ta over som sjef, så stillingen hans blir ledig. Det vil også bli en innskjæring i stillingen han hadde som var 100%. Den vil settes ned til 70% og fordeles internt. Det begynte en ny kar i Desember i fjor og som jeg har forstått vil han få tilbudt en prosentandel av denne stillingen. 

    Sånn jeg tenker, har jeg noe jeg skulle sagt i denne sammenheng? Jeg ønsker selvfølgelig så mange prosenter som mulig så jeg slipper en veldig ujevn inntekt.

  15. Man får tak i ekte absinth i Norge jo? Får det jo direkte fra vinmonopolet! De har et partre tsjekkiske/polske e-stoff "absinther" der også, men noe ekte fra France. Disse har jeg prøvd å "loucher" greit, med grei smak, både 55% og 60%. Problemet er at den hvite absinthen som locher hvit med blåskjær fra sveits ikke er å få tak i, å det var dette jeg hovedsaklig ønsket å høre om noen hadde peil på å få tak i via lovlige kilder i Norge. De finnes ifra 50-60% så skal ikke være problem å bestille selv, men ønsker ikke betale sinnsyk importavgift på dette, så mye er det ikke verdt for meg.

     

  16. Sletta gjeld, bygd meg hus med et heftig musikkstudio. Vinkjeller... Mekka et band og toura et par tre år for morroskyld. også nevne at familie hadde fått en god slant også. Spesielt de eldre, de har det ikke så greit om dagen. Kjøpt ut huslånet til fattern, svigers ooog et par mill til søsters så hu kunne fått bort huslånet så hu kunne fokusert mer på barna sine. Annet enn det, tour-lyfe!

  17. Heisann! Har sett meg rundt ganske greit på nettet. Ser at det er lite til null miljø i Norge på dette? Vinmonopolet har kjempedårlig utvalg (finnes maaaaasse bra absinth under 60%) og det de har er 50% fake å kan i prinsippet ikke kalles absinth engang.

    Får ikke tak i Absinth "la blanche" som er hvit absinth fra sveits. Noen som vet om importører til Norge?
    Noen som vet om gode importører til Norge generelt?

    Har litt på følelsen av at absinth kan slå godt ann ettersom det vokser opp igjen etter forbudstiden. Hadde vært gøy å møte medinteresenter :)

    Jeg er selv en samler og begynner å få en grei mengde absinth, både av gode kjente varianter og litt mindre kjente. Pling på om du vil slå av en prat!

×
×
  • Opprett ny...