Gå til innhold

Skyggles Merina

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Skyggles Merina

  1. Google Barnet får google konto med korrekt alder satt opp med videresending av alt til foresatt.
    - Aktiver family link (lurt å starte helt på nytt på mobilen. Slett alt barnet ikke trenger først)
    - Aktiver family-pay (Alt du kjøper på din hovedkonto blir nå tilgjengelig til alle i din familie. Du setter enkelt regler så de ikke kan bruke penger uten din tillatelse)
    - Gi barnet en annen e-post adresse hos en annen tilbyder for personlig e-post. 

    Når magefølelsen sier det er tid eller om ting går galt - Slett google konto til barnet og meld den ut av familien.
    Opprett ny konto til barnet og start på nytt. Alle kjøp ligger i familiens family pay bibliotek og blir tilgjengelig så snart den nye e-posten er meldt inn i familien. 

    (Tips for E2EE)
    - Google Duo for å ringe (Få venner og familie til å bruke denne tjenesten. Så lenge man ikke benytter gruppe funksjoner er samtalene ende til ende kryptert uten relay fra Google sine servere. Kryptering de bruker er da samme som for en kjent app som heter Signal)
    Start tidlig med gode vaner for kryptert tale anrop og meldinger. 

    * For ekstra sikkerhet er det ofte enkelt å benytte et telefonnummer for verifikasjon og gjenoppretting.
    For barn er det gratis med mobil abb : ICEJunior+ 1GB
    Her kan ikke barnet ditt ringe til flere en 3 telefonnummer du definerer, men bruk tjenester som Duo eller tilsvarende.
     

  2. Bytta hele analog sticken på en av mine kontrollere i juni. Den blir brukt mye av ungene og det ser ut som kvailiteten på den nye analog stick fra 24.no er like god eller bedre. Kostet 198 NOK med frakt. Mikkemusbitt(triwing) hadde jeg fra før så jobben gikk relativt kjapt og lett selv. Skrur sikkert på små elektronikk 1-2 ganger i året max og denne var veldig lett å reparere selv. Anbefaler å reparere selv om du ikke har garanti lengre. Halv pris om det stemmer det de skriver lengre opp.

  3. frohmage skrev (47 minutter siden):

    Jeg la bare inn en ny epostadresse her på forumet (som @Gavekort også tipser om), så får vi bare håpe at den gamle er ute av systemene før VG (slangen) tar over.

    Ja jeg gjorde det også når denne saken ble kjent og spurte om de kom til å huske tidligere e-post til evig tid eller ikke her på dette forumet.

    Om de ikke husker vår tidligere e-post er iallefall vi reddet, men tenk på alle brukerne som ikke har fått med seg denne saken og som uvitende får sin anonymitet krenket 1 juli. Flere tusen konto fra tilbake til 2001.

    Et annet stort varsko er at datasettet blir overtatt 1 juli og så er det under VG sitt eierskap at brukere skal varsles, men da er det jo for sent.
    Her har vel aldri ordtaket om bukken som skal passe havresekken passet bedre.

    • Liker 2
  4. iStereo skrev (3 minutter siden):

    Hva er ikke OK? 

    Jeg har et sterkt ønske om at Mediehuset VG ikke skal vite hvem jeg er når de nå får muligheten til å sammenligne brukerdatabasen til Schibsted. Derfor har jeg allerede slettet min SPID. Jeg har vurdert å slette denne konto også, men som det blir sagt i tidligere poster er det ikke mulig å få slettet innhold man har publisert, men det kan anonymiseres. Denne muligheten vurderer jeg fortløpende...

    Jobber skift så selv en telefon midt på dagen kan være kjipt. Er av den nysgjerrige typen som aldri lærer.

    Ønsker ikke å være nesevis, men kapasitet er ikke noe diskusjon lengre da BIG data er tilgjengelig for nesten alle nå.
    Og det er i dens natur å finne ut alt det kan om alle tilgjengelige datasett. Som ref : 
    https://en.wikipedia.org/wiki/Big_data

    Jeg håper det er mulig å være anonym i dagens samfunn med tanke på hvor farlig det kan være for bandt annet VG sine kilder og ikke minst journalister som rapporterer fra innsiden av regimer som torturerer og dreper kilder og journalister som skriver det de mener.

    Har mange sosiale media kontoer og er mye flinkere nå med hvordan jeg oppretter kontoer en hva jeg var for 11 år siden.
    Tenk jeg har gått rundt å advart den yngre generasjon mot å knytte informasjon som kan knytte deres navn opp mot kontoer de har i ungdomstiden og mulige dumdristige utsagn og media som kan skape trøbbel i fremtiden å så viser det seg at jeg har tråkka i samme fella sjøl. Ikke det at jeg trur jeg har vært ubehøvlet på dette forumet bare det at jeg har gjort den tabben.

    Det er jo helt klart min feil, men det er ironisk at det ble diskusjon.no som velta lasset.


     

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  5. iStereo skrev (17 minutter siden):

    Se nå vekk i fra min tittel på forumet. Jeg er også en vanlig bruker her inne! Jeg synes nå ærlig talt i de siste sidene så er det rimelig mye paranoia ute å går. Hva er nå egentlig problemet at Schibsted finner ut hvem du er? Forventer du å få en telefon i fra de midt om natten? Jeg tror at de hverken har kapasitet eller interesserer seg på random brukere på diskusjon.no eller VGD. 

    I dagens samfunn så er man definitivt ikke anonym, hvis du da ikke har; FB-konto, Instagram, Snapchat, Google-konto, TikTok, Google Chrome nettleser, mobiltelefon, bombrikke, bankkort, smartklokker, beveger deg i områder som har overvåkningskameraer eller er på Internett mv. 

    Du blir sporet over alt, alltid!

     

    My two cents.. ? 

    Dette er ikke OK

    • Liker 5
  6. Gavekort skrev (21 minutter siden):

    Anonymitet forsvinner ikke. Vi har flere grader av innlogging allerede i dag, men minstekravet er kun epost og passord.

    Hører du sier det, men jeg tror min anonymitet forsvinner så snart Mediahuset VG sammenligner e-postkonto i SPID og diskusjon.no
    En funksjon det ble reklamert ville komme så snart ferien er over....

    Worst case : SPID sammenligner automagisk og foreslår tilknytning med sin påloggingstjeneste

    Best case : SPID tilknytting må manuelt aktiveres og hjelper ikke seg selv til å sammenligne pålogging informasjon mellom tjenestene.

     

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 1
  7. Påstand . Alle firma har planer eller benytter allerede BIG data og sikler etter AI som skal gi dem et overtak på sine konkurrenter.

    Skal jeg sitte å tro at forsøk på å knytte SPID mot diskusjon.no ikke kommer til å skje en gang i fremtiden.
    Det jeg sitter å tenker på nå er hvor dum jeg var da jeg åpna konto her med en e-post konto jeg også benyttet for SPID.

    Det kosta meg SPID konto og min salgs historikk på FINN.no 
    Leser at det skal komme opp en dialogboks hvor man kan knytte konto sammen og hva dette vil si etc.
    Men det som bekymrer er at noen allerede har mulighet til å sammenligne e-postkonto benyttet på SPID og diskusjon.no fra og med 1 Juli. Krysser bare fingere for at min SPID er slettet innen da siden jeg fikk melding om at slettingen er i prosesss og ikke fullført!

    Lovlig har jeg sikkert bare meg selv å takke for at jeg benyttet samme e-post på begge stedene og burde ha tenkt at et oppkjøp hvor en utilsiktet mistet sin anonymitet til den andre part. Dette ble en sinnssyk svær lærepenge for meg.

    I hodet mitt svirret tankene med spørsmål om er dette mulig.. er dette lovlig .. vi ble jo lovet anonymitet når vi åpna konto her.. 

      

    • Liker 5
  8. Opprettet SPID og diskusjon.no konto under samme e-post konto.

    På SPID hadde jeg ingen intensjon om å være anonym da jeg opprettet konto, men det hadde jeg når jeg opprettet min konto på diskusjon.no

    Har ikke lyst til å miste historikken min på diskusjon.no så for meg ble valget å slette SPID konto. (Denne hadde ingen abb. etc så lett valg for meg) Er ikke 100% sikker, men SPID samler persondata da de ikke lar deg poste om ikke navn stemmer med mobil abb. Så denne må jo være underlagt GDRP i den forstand at min rett til sletting bør bli ivaretatt.

    Videre endret jeg e-post adressen min på diskusjon.no konto, men jeg lurer litt på om tidligere e-post konto blir husket til evig tid ... noen som vet ?

    • Liker 4
    • Innsiktsfullt 1
  9. Hei

    Jobber skift. Når jeg har tid og anledning til å kommentere på saker som det skrives om på VG er det som regel stengt for kommentarer. (Ref til mitt utsagn tidligere at på VG er det åpningstid på ytringsfriheten) Når man nå en gang har mulighet til å si noe eller som i mitt tilfelle stille et spørmål om akkurat denne saken så føles det ekstra sårende å bli sensurert. Så to ganger på samme dag blir jeg sensurert av VG. Sjekk denne meget listige metoden de benytter på nok et innlegg.

    Sitat
    Kommentaren din vil være synlig etter moderasjon.
    for seks timer siden

    Er kanskje litt imponert over hvor effektivt de styrer og ikke minst hvordan de ikke ønsker å styre debatten inn på denne tråden fra VG sitt kommentar felt. ( Er vel litt for tidlig ?....)

     

    TL;DR - Sensur i form av behandlingstid. I dette tilfellet 6 timer...

    Du svarte for 6 timer siden.jpg

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  10. Først må vi lære oss hvilke kommentarer som trigger brukers dopamin. - Maskinlæring som analyserer unike brukere som kommenterer på vår platform vil over tid gi oss det vi trenger.

    Neste skritt er å lære opp roboter som skal skrive kommentarer med jevne mellomrom på offentlige poster som vi vet trigger dopaminet til bruker eller bare løfte opp de kommentarer som får god dopamin score.

    Målet er å aldri miste en bruker i det vi introduserer mer reklame for produkter eller låner ut vårt "talerør" til de som vil betale for å ha sin innflytelse på våre brukere.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...