Gå til innhold

FrankBjarne

Medlemmer
  • Innlegg

    6 661
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Innlegg skrevet av FrankBjarne

  1. Kan ikke fatte og begripe hva som tar så lang tid med dette?

     

    Det har de jo nevnt ved flere tilfeller hvorfor. WoW i vanilla og BTC er veldig forskjellig fra hvordan ting fungerer i dag. Før i tiden kunne man ikke spille med personer fra andre servere, dele AH med server groupen sin, områder var ikke instansiert på samme måte og i vidt og bredt kan de ikke bare dra wow classic verdenen inn i den nye serverinfrastrukturen. Det å sette opp igjen den gamle serverinfrastrukturen er heller ikke aktuell da de mest sannsynlig ikke har det liggende på lager noe sted og at dette er uhorvelig dyrt å sette opp igjen. Dette betyr at de må oppdatere det gamle innholdet slik at de enkelt kan bruke det i den nyere og mer stabile serverinfrastrukturen.

     

    Det virker kanskje som en lett oppgave, men det er nok ikke så enkelt at de bare kan drag-and-drop fra Classic for at det skal fungere. Jeg vil heller at de lager en "kopi" av classic i de nye systemene som fungerer klokkerent på dagens datamaskiner, enn at de rusher ut en "private server" som ikke innehar noen moderne teknikker/optimaliseringer.

  2.  

    At piratkopiering av spill til syvende og sist er et tyveri er det vanskelig å argumentere imot.

     

    Nei, det er det ikke, det er to forskjellige ting, hvorfor insisterer så mange på denne feilaktige banaliseringen?

     

    AtW

    Ta Stardew Valley, for eksempel. Én fyr satt og jobbet med det i flere år. Det var et enormt arbeid han la inn i det, og det kostet enormt mye tid og krefter, for ikke å snakke om økonomisk. Så da spillet endelig kom ut, ble det spredt på piratsider omtrent fra dag én, og fyren satt igjen uten en krone for alt strevet. "Alle" er enige om at spillet er et mesterverk, men fyren som lagde det får ingenting igjen for det. Hvordan tror du han føler det nå?

     

    Nå gikk det heldigvis ikke sånn med han, og han er godt i gang med neste prosjekt. Men det er realiteten når vi snakker om piratkopiering. Samme hva man kaller det, handler det om å ta ting som ikke er ditt, og drite i å betale for det. Det får enorme konsekvenser - inkludert for deg selv, når du sitter der med always online osv. Når man leser om utviklere som går konkurs er det lett å tenke huffda, det var kjipt. Men det er også lett å glemme at dette er folk som har jobbet i årevis med noe de er svært engasjerte med, og nå sitter de der plutselig uten jobb. Og du klarer likevel å forsvare piratkopiering?

     

     

     

    Piratkopiering sprer informasjon og sørger for at flere får vite om spillet. Jeg tør å påstå at Stardew Valley ble så stort som det gjorde på grunn av piratkopiering. Om noen piratkopierer er det ingenting som tilsier at denne personen ville kjøpt spillet om det ikke var tilgjengelig utenom. Det blir heller større sjanse for at personen kjøper spillet, fordi de har hatt muligheten til å teste det ut. Om noen piratkopierer så blir det ikke som å ta spillet i butikken eller snike på kino. Det er helt greit at det moralskt sett ikke er ok, men det handler om det større bildet og hva utvikleren faktisk får ut av det. Jeg tror ikke du kan finne ett eneste spill som har solgt værre på grunn av piratkopiering, snarere tvert i mot. Det handler heller ikke om tiden personen har puttet inn i produktet, selv om jeg bruker en uke på å tegne en strekmann, så betyr ikke det at den tegningen er verdt en ukes lønn eller strev.

     

    Hele diskusjonen rundt piratkopiering er bare en moralsk fallem og enden på visa er at det alltid vil eksistere. Det finnes alltid noen som ikke er villig å betale full pris.

    • Liker 1
  3. Forskjell på en situasjon hvor noen pusher gambling på barn under 18 år, og når noen kaster litt dritt i en Discord. Dette har ingenting med gaming å gjøre, og alt med drama og clickbait å gjøre. En twitter melding og noen linjer fra Discord er da strengt talt ikke noe form for nyheter. Det eneste jeg fant i denne artikkelen var spekulasjoner og antagelser, ikke et snev av faktisk journalistikk. Spesielt ikke når denne artikkelen i bunn og grunn er en kopi av reddit posten om det samme.

     

    Men slapp av, jeg tror de fleste forventer at ihvertfall 20% av artikkelene på Gamer.no er vås og irrelevanse, så det går helt fint :)

    • Liker 6
  4. Massive har gjort en enorm tabbe, men man kan ikke forvente noe annet fra en utgiver som Ubisoft. Spillet var på vei nedover fra dag en.

     

    Problemer med TD hittil:

     

    - Talent som gir bullets på headshots glitcher ut våpen, dukker opp i samme patch som incursions.

    - Weapon/Gear talents som ikke gir noe effekt eller som er alt for mye bedre enn andre talents.

    - NPCer dytter meg ut av cover, andre spillere dytter meg inn i terreng.

    - Mobile Cover er fortsatt i spillet, selv om det kun blir brukt til glitching.

    - Incursions tok 6 uker for å slippes, består av ett stort rom hvor fiender kommer i waves. Kun en incursion sluppet.

    - Incursions er mer bugget enn resten av spillet, føles ut som en trøstepremie.

    - DZ blir bare exploited og alle løper rundt med 100% uptime på signature skill, samt en haug med andre exploits og hacks.

    - DZ meta består av face-to-face kamper hvor man trykker våpenet opp i ansiktet på fienden.

    - Multipliers for enkelte stats fungerer motsatt! av det de skal(protection from elites gjør at du tar mer damage fra elites).

    - Unit testing eksisterer ikke og de slipper content updates uten noe testing. Mon tro om de tester spillet kun slik de mener at det skal spilles.

    - De straffer legit spillere som ikke bruker exploits samtidig som de straffer de som bruker exploits.

    - Alt som kan endre spillet til det bedre kan ikke gjøres i hotfix, noe som hinter til et horribelt system på patching, osv.

     

    Dette er kun det jeg kommer på, og alle problemene er store nok til at de skal dukke opp under vanlig intern testing. Noe som Massive helt klart ikke har gjort. De har ikke en gang sjekket om matematikken bak hovedmekanikken fungerer som den skal.

     

    Vi får se hvordan det utvikler seg i løpet av de første 6-12 månedene. Mest sannsynlig går det samme retning som D3 og vi vil nok ikke se noen massive oppgraderinger før om 12 måneder, om spillet fortsatt lever.

  5. Reaksjonsevne er viktig i souls-spillene, men du kan fint gå en tower shield turtle build og fortsatt ha muligheten til å fullføre spillet. Fokuser mer på defensive stats som Vigor(HP), End og Vitality(hvor tungt utstyr du kan bære) og gå rundt med et skjold som blokkerer 100% physical damage. Start med en class som fokuserer på dette(Knight).

     

    Eller du kan øve deg på fiendene i starten av spillet. Ikke slå de direkte, men unngå angrep ved hjelp av dodge roll og bevegelser. Når du klarer å unngå disse vil du forstå grunnprinsippet av spillet. Etter det må du lære deg bossene og vite når og hvor du burde dodge-rolle for å yte mest mulig skade mot bossen uten at du selv tar skade. Dette er selvsagt lettere om du har spilt noen av de forrige souls spillene, men du vil nok lære deg det meste etter første gjennomspilling. Etter dette kan du begynne å utforske andre spillestiler, noe som vil være lettere når du har basics under kontroll.

  6. Jeg vil si det er umulig å vite kvaliteten på "surround" lyden i disse hodetelefonene, men jeg har ikke troa på at det er noe nytt og utrolig. Mest sannsynlig en over-engineered hodetelefon som ofrer alt for mye for å opprette en "surround-følelse". Ingen andre hodetelefoner har fått bedre lyd av å dytte flere høyttalere inn i noe på den størrelsen. 

     

    Ikke ser jeg for meg at noen kommer til å bruke så store hodetelefoner ute blant folk. Litt for mye "ooh, what a revolution" gående i den kickstarteren til at jeg får troa. De får det til å virke som om alle kommer til å bruke disse uansett hvor de befinner seg. En sammenligning mot "generic gamer headphones" er ikke akkurat et fortrolig utgangspunkt og sier svært lite om kvaliteten på lyden. Om de brukte G35 som generic gamer headphone så vil jo lyden være utrolig bra i forhold, nesten uansett hva de finner på.

     

    Dårlig batteritid på AUX er det som gjør at disse er usannsynlig for min del. 10 timer batteri om man ikke bruker USB. Hva jeg tror dette kan passe til er de som nå bruker "generic gamer headphones", og som kun er ute etter gimmicks.

  7. Tror alle var der de første gangene. Så blir man oppslukt fordi man alltid blir bedre, og plutselig har man brukt 200+ timer i spillet. Jeg hadde vel 300-400 deaths + 90 timer i DkS2 på PS3 før jeg runna det, før jeg i det hele tatt startet på NG+. DkS1 har jeg alltid funnet lettere pga. dodge-roll fungerte så mye bedre da, noe de har tatt tilbake i DkS3. DkS3 virker så langt som det beste spillet i serien.

     

    Bloodborne ble ødelagt for min del først gangen jeg spilte gjennom det. Etter at PS4 sto på mer enn 12 timer ble bossene lettere, så nightmare bossen, osv. aldri phaset.  Noe som gjorde at totalopplevelsen ikke ble like god. 

  8. Creative(selskap kjøpt av creative) hadde vel noe Binaural HW løsning ute på markedet rundt 2000 tallet, men det ble borte. Om jeg husker riktig sitter de samtidig på patenter som gjør det vanskelig for andre å lage en lignende løsning. Det finnes, men det er ikke kjent nok for folk flest til å bli brukt. Vi er mer fokusert på bilde enn på lyd.

     

    Binaural er veien å gå om man vil ha realistisk surround lyd i hodetelefoner. Simulerte høyttalere er ikke akkurat noen optimal løsning og passer ikke inn for hodetelefoner. Jeg tror Unreal 1 tok i bruk binaural teknologi, noe som resulterte i mye fyldigere og "ekte" lyd.

  9. oh my god.

     

    Tror jeg hadde en bug eller noe, fordi jeg har gått over den shrinen i Firelink shrine hundrevis av ganger, og kunne ikke aktivere den med sverdet.

     

    Så eneste jeg trodde jeg måtte gjøre var å drepe han katana fyren, som jo er drit vanskelig, og døde vel en 20 ganger, og enda ikke klart det.

     

    Men plutselig fikk jeg lov til å putte sverdet der, og da åpnet neste zone seg. Dette var veldig uklart spør du meg!

     

    Rotet rundt selv en stund, slik som alle de forrige spillene. Forskjellen er at jeg løp rundt i firelink shrine med coiled sword i bonfire, uten å se at jeg kunne fast-travele derfra. Lenge siden jeg har spilt DkS2, så glemte helt bort funksjonen. Liker at de har hentet de beste elementene fra både DkS1+2, DmS og Bloodborne og samlet de i DkS3. Bottom line er at DkS og DmS er litt kryptiske, noe som øker vanskelighetsgraden betraktelig. Du kan velge å få hjelp til hvor du skal fra internet, men de vil fjerne litt av gleden. Det finnes ikke noe bedre enn å fullføre et DS spill helt uten hjelp fra internett.

     

    Husk å snakke med alt du ser, helt til de repeterer det forrige de sa. Følg med på hva alle sier og prøv å tyde hva de mener. Ofte gir de deg rett-frem forklaringer gjemt bak spesielle setningsoppbygninger.

  10. Herald er grei å starte med.

     

    putter noen tips i spoiler

     

     

    Husk at du kan blokkere og angripe samtidig med spyd.

    Ikke stol for mye på skjoldet ditt.

    Husk å rulle/dodge.

    Bruk miracle til å heale utenfor boss-kamper.

     

     

  11. Fins det en muzzle mod som gir 6-8 crit chance og 30-39 crit hit damage?

     

    Det finnes de med CC og CHD + random stat, så det skal vel være mulig å rolle CC+CCD på muzzle. Om det blir lett å skaffe er noe helt annet.

     

     

    Sliter med å få noe særlig med DPS. Prøver å balansere de tre statsene, men synes likevel at DPS er helt på bånn sammenlignet med andre spillere.

     

    Firearms (2500) Stamina (1900) Electronics (1900)

     

    For eksempel på vektor har jeg ikke mer enn rundt 130 000 i dps med alt av sikter og diverse satt på.

     

    Noen gode tips til hvordan jeg kan øke dps uten å gå i bånn på stamina og electronics?

     

    DPS du ser i inventory er teoretisk DPS, ikke tenk så mye på den. Den tar med ting som accuracy for å "simulere" hvilken DPS du vil holde. Forklaringen er at ingen treff=ingen damage, om du alltid bommer på target så gjør du null damage, uansett hvor mye damage du har. Det det ikke betyr er at hvert skudd vil gjøre mer damage. Ikke gå etter attachments og equipment kun pga DPS boost, da vil du fort merke at du taper eDPS(effective dps) i lengden. Test handling på våpen i weapon range i BoO for å finne ut av hvor mye accuracy fra attachments du trenger.

     

    Firearms er egentlig ganske ubrukelig over 2400 uten en MMR(sniper), veldig få våpen får noe stor utnytte av denne staten da. Det har vel også kommet frem at det er en hidden value som bestemmer hvor godt et våpen scaler på Firearms. Dette betyr at en MMR vil få rundt 6.5 damage per Firearms og AR kun 1.5 damage per Firearm. Du er også veldig nært cappet på main stats, så det er ikke noe poeng i å fokusere mer på dette.

     

    Crit Chance og Critical Hit Damage(CHD) er veien å gå for PVP og PVE, men i PVE har du litt flere valg. Damage to Elites(gulinger) og Damage to Armor(hvite bars over HP-bar) øker skaden din mot armored elites og armored normals, Dette er veldig PVE spesifikt og vil ikke gi noe bonus damage i PVP. Kneepads og Backpack(?) har begge muligheten til å rolle CHD(15-16% per) så disse kan du tjene litt DPS på, samt at gloves er go-to DPS booster. På gloves kan du rolle SMG damage, CHD og CC, noe som øker skaden du utfører betraktelig. Ikke glem Reckless-talent på chest armor, som øker all skaden du utfører med rundt 13%(Reckless er også bugget, det står at du tar 10% mer damage, men den blir til all damage resist.)  Husk at accuracy har stat-prioritet inntil du treffer med 95-99% av et magasin på en dummy i BoO fire range.

     

    Min stat prioritet:

    - Accuracy (inntil 95% hit rate)

    - Critical Chance (inntil 40%, bytter så plass med CHD)

    - Critical Hit Damage (Inntil 40% CC, så bytte plass med ROF)

    - Mag Size (Ganske fast på alle våpen med magasin slot)

    - ROF (Round of Fire, høy ROF betyr at du kan bomme med flere skudd på kortere tid og kan være et DPS tap)

     

    Jeg har hatt 200k DPS på HE AUG'en min og gjort mindre damage enn når jeg hadde 150k DPS på den. Nevner igjen at inventory DPS på sett og vis er en løgn og at du må fokusere mer på stats, samt at Firearms ikke er noe å stacke over 2500.

  12. Hadde ikke sjans i DZ (lvl13) gitt men likte konseptet:)

    Det var under extraction ting gikk galt, om og om igjen haha...

     

    Får nok kjøre videre på storymode en stund til - godt å vite at det er mer moro som venter når den er unnagjort

     

    DZ er oppdelt i 6 deler, fra DZ01 til DZ06. DZ01 inneholder mye enklere fiender som er på ditt nivå. Drar du til DZ04+ vil du mest sannsynlig bli drept veldig fort om du ikke har bra gear, fordi fiendene er 2+ leveler over deg. Jo bedre gear du har, jo mer er det å gjøre i darkzone.

    • Liker 1
  13. Fått på plass litt gear nå så er ute etter noen å spille DZ eller Challenge mode farm med. 150-160k DPS, 60k HP er stats. Legg meg til på Uplay(@refsa) om noen er gira på noe farm, eventuelt dailies..

     

    Er det noe ETA på Operations? Merker at Challenge Mode er blitt for lett for en gearet gruppe og trenger noe mer å sette tenna i. DZ er øde og jeg ender alltid opp bak spawntimers. noe som gjør hele DZ området om til en hiking simulator.

  14.  

    Tror metaceitic user score ikke er sant. At en konkurrent har gjort noe for å dra det ned.

    Så det er ikke mulig at folk for en gangs skyld setter ned foten og sier ifra når dem ser dårlig håndtverk?

    Bethesda er elendige skreddere. Skjønner ikke at folk uhemmet sluker alt de selger rått, når det er så labert håndtverk på det.

    Men det er klart at folk som bruker penger på et produkt gjør alt de kan for å overtale både seg selv og andre om at det var verdt pengene.

     

    Jeg syns metacritic-scoren er som forventet når man leverer et så gjennomhastet og lite kvalitetskontrollert produkt.

    Jeg kunne holdt på til i kveld om alle manglene/feilene og så videre, men det er egentlig bare å lese reviews på metascore.com - det meste blir nevnt der

     

     

    Jeg tror det er svært få som sier at FO4 er feilfritt. Problemet er at med en gang noen argumenterer for FO4/Bethesda så er det automatisk at det er null feil ved FO4. Det er fullt av bugs og mangler og kunne helt klart hatt mange flere timer i utvikling. Det tar fortsatt ikke fra det faktum at FO3 og nå FO4 er knakenes artige spill. Bethesda har alltid levert spill som er 80% ferdig, så jeg ser ikke helt hva folk forventet.

     

    Det er greit å gi sin mening, men når mange av MC brukerkritikkene gir 1 i score på grunnlag av at spillet ikke var vanskelig nok de første 60 minuttene eller at companions er udødelige har de missforstått grådig hva en anmeldelse går ut på. Dette er bare personer som er ute etter å presse kvalmen sin ut der de kan. Jeg er helt for konstruktiv kritikk, men ett sted går grensa.

     

    Det morsomme er at alle disse som klager fortsatt ender opp med 40-50 timer spilt. Jeg ser bare tilbake på Simcity. Det er lett å skrive ord på tastaturet, men å utføre de er noe annet...

    • Liker 4
  15. Spillet er ikke en komplett Battlefield 4 reskin, men den inneholder mange av de samme trekkene. Dårlig spawnsystem, merkelig hitbox og rank-unlocking ødelegger mye av opplevelsen. Spawnsystemet gjelder både på bakken og i luften. De første 10-15 sekundene i luften har man null styring på fartøyet og ender opp som en skyteskive for andre fly. Spawner man på bakken ender man fort opp med en fiende i ryggen, explosives under beina eller en Hero/fartøy du ikke har muligheten til å ta. Hitboxen føles ikke spesielt god heller. Andre ting spillet lider av er BF4 mentaliteten. Selv om spillet er forskjellig er spillerne akkurat de samme. Er man ikke 20v20 premade ender ofte kampen opp som et spam-helvette uten sans og samling. Samme hvordan det er i filmene, dette er et spill som man faktisk skal spille.

     

    Grunnen til at jeg mener at våpen føles kjedelig er fordi alt baserer seg på det samme. Begge sider bruke samme våpen og begge sider har tilgang til akkurat det samme utstyret. Det blir ingen variasjon og det er et strev å få tak i heroes/villains. Power-ups føles heller ikke riktig ut og fører ofte med seg camping. Jeg føler ingen tilknytning til hverken utstyr eller karakter, noe jeg innser kan være meningen. Jeg nevner igjen at dette skal være et spill.

     

    Spillet i seg selv er kanskje ikke så dårlig og det er mye potensiale, men det virker som om hele grunnmuren er borte. Jeg følte jeg spilte en tidlig beta, og når full-release er satt til ~20 november har jeg ikke mye tro igjen. Jeg vet ikke hvor mye fokus de har på rank-unlocking, men dette blir den største faktoren for om jeg kjøper spillet. Samt at DLC-krav burde være minimalt. Jeg stoler rett og slett ikke på EA og markedsstrategien de har hatt gående de siste årene.

  16. Ugh, dette var tidenes mest skuffende opplevelse. Hva har de i det hele tatt tenkt på? Nå har DICE utviklet mutliplayer shooters i 13 år og de klarer fortsatt ikke å lage et interessant spill. Spawn-systemet er helt off, egentlig akkurat det samme som i BF3-4. Man må konstant løpe i ring fordi det er en ganske stor sjanse for at en fiende har spawnet et sted bak deg. Våpnene er gørr kjedelig og det er så vidt forskjell på de. Pick-ups er helt på trynet og jeg føler ikke equipment har noe å si på hvordan jeg spiller. Rundene føles ut som spawne-løpe-skyte-løpe-lete etter pick ups-tape løpekampen til vehicle-dø-spamme space til jeg spawner. rince og repeat. De to mapene som er ute er heller ikke spesielt imponerende. Inne er det totalt kaos og ute er det 50% sannsynlighet for at man blir bombet til helvete.

     

    De har sikkert ribbet betaen for alt fullversjonen er verdt. Om dette er lignende spillet i ferdig tilstand så tror jeg dette blir atter en flopp. Som de fleste sier så virker det som en reskin av BF4.

    • Liker 3
  17. Pinelig. 

     

    Spilte betaen i helgen, og ble ikke særlig imponert. Sikkert veldig gøy om du sitter mange kompiser sammen og spiller mot/med hverandre, men med random`s på nett var det det ikke noe. Alle løp som sauer, stormet bygget, virket mer som vi spilte Counter-Strike enn Rainbow...

     

    Pisspreik. Du har virkelig ingen anelse om hvordan CS fungerer. CS fokuserer like mye på lagspill og kommunikasjon som R6. Sammenlign det med CoD om du faktisk vil såre R6: Siege sitt omdømme. Jeg har ihvertfall ingen problemer med at de unnlater enspiller. Heller en komplett flerspillerdel enn en halvbra enspiller og uinteressant flerspiller. Så lenge de holder kostnaden på selve spillet nede og unngår dyre DLC'er og mikrotransaksjoner tror jeg dette kan bli et bra spill.

     

    Betaen sin ytelse(ikke grafisk ytelse) og fremføring er helt på jordet. Tar som oftest minst 10 minutter før man er i et game. Terrorist Hunt er også tidenes mest ubrukelige mode, spesielt på høyeste vanskelighetsgrad. Dør man må man vente opp til 10 minutter før runden er ferdig. Det er ingen grunn til å bli i spillet om man dør tidlig. 

     

    Multiplayer fungerer aldri. Tar evigheter å søke selv om det åpenbart er folk i kø. Når man først kommer inn i en squad er det veldig stor sjanse for man faller ut av squaden. Mange simple funksjoner mangler også. Tiden mellom to runder er for lang i public. Attacking side har også en enorm fordel ved at de kan scoute med dronene i starten. Noe som gjør at defensive side ofte føles innestengt. Samtidig så er det enkelte etasjer som alltid blir valgt fordi det er mye lettere å defende der. Noe som gjør at valgmulighetene blir få når flere og flere får denne informasjonen.

     

    Greit at det er beta, men forventet at ting var mer på plass 2 måneder før release. Lobbysystemet alene gjør at jeg ikke vil røre R6 Siege. Jeg har fortsatt et lite håp om at det fortsatt er mye spennende innhold på lager.

  18. De kan jo begynne med og tilby 4k i alle nettlesere hvis de er så redde for piratkopiering. Skyter jo seg selv bare i foten slik dem holder på nå.

     

    Har ikke sett snurten av en 4k episode på Netflix med Chrome enda.

     

    Ikke for å stikke en hull i boblen din, men Chrome støtter kun 720P. Om du vil streame i 1080P må du bruke enten Safari eller Internet Explorer/Edge. Trykk CTRL+ALT+SHIFT+S for å åpne kvalitetsmenyen i Netflix, der kan du se maks kvalitet. 3000Kbit=720P, 5800Kbit=1080P.

     

    Samtidig blir 4k på tv streamet med H.265(HEVC) standaren som ikke er hardware-støttet på andre enheter enn TV'er akkurat nå. H.264, som er den nåværende standarden, bruker for mye linje-kapasitet til at det er mulig å anvende til 4k streaming.

×
×
  • Opprett ny...