Gå til innhold

jarah

Medlemmer
  • Innlegg

    262
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jarah

  1. Hei kjære medsammensvorne moteelskere.

     

    Det har seg slik at jeg tilbrakte sommerferien i statene, og i den anledning kom jeg over veske- og skinnvaremerket Coach (COACH). Jeg falt helt pladask overfor deres messenger- og totebags. Imidlertid fikk jeg aldri tid til å kjøpe noe av deres sortiment, slik at jeg nå har bestilt en totebag til skolebruk. De sender kun innen USA og Canada, men her kom JetCarrier til stor nytte.

     

    Lurer på om dere andre overhodet har hør om dette merket, da et norsk Google-søk ga ekstremt sparsommelig informasjon og erfaringer generelt rundt merker. Se forøvrig htttp://www.coach.com/

     

    Og nei, jeg er ikke ansatt i Coach :p

  2. Hei!

     

    Ikke skyt meg. Svaret for hvorfor ESTA-godkjenningen ikke går gjennom slik den vanligvis gjør momentant, kan være på bakgrunn av navnene til kona og sønnen din. Når du registrerer deg gjennom ESTA, sjekkes navnet opp mot diverse lister over lugubre individer. Noen ganger kan det være at folk har navn som ligner eller er identiske med diverse personer som ikke ønskes på amerikansk jord. Likevel, det er et vanskelig spørsmål som du nok aldri vil få et konkret svar på.

     

    Så vidt meg bekjent, er visum nødt til å være i orden før avreise. Du bør ringe ambassaden og mase. Hvis alt skulle være i orden, husk forøvrig å fylle ut APIS-informasjon på nettstedet til SAS, Norwegian, Icelandair eller hva det nå er slags flyselskap dere har valgt for reisen!

  3. Hei.

     

    Det er enkelte ting som jeg ikke klarer å forstå knyttet til trafikken. Jeg er en 18 år gammel gutt som har hatt mopedlappen i to år, samt billappen i to måneder. Jeg har aldri brutt noen alvorlige former for trafikkregler eller fartsgrenser +/- 5 km/t, kan vel si at jeg kan gå gjennom prøvetiden på førerkort klasse B ganske problemfritt.

     

    Undertegnede er en normal gutt som går videregående skole som lever et normalt ungdomsliv.

     

    Jeg kan ikke si at jeg er noe spesiell paragrafrytter, men jeg klarer ikke forstå hvorfor venner og bekjente klarer å kjøre med for høy promille i blodet, bryte fartsgrenser med flere titalls km/t over grensa. Hvorfor? Er folk så egoistiske at de klarer å gjøre slike ting?

     

    En kompis av meg kjørte i 100 km/t i 50-sonen i byen forleden og mistet førerkortet til kr 25 000,- etter to uker. For å være ærlig håper jeg han får en sperrefrist på minst ti år.

     

    Bare mine tanker..

  4. I dag kjøpte jeg en del klær på Volt. I tillegg kom en pakkeleveranse fra Nudie Shop som jeg har ventet en stund på :wee:

     

    post-180248-0-30867400-1340200874_thumb.jpeg

    These Glory Days: The Lasse Jacket

    850 kr, 30% off

     

    post-180248-0-26490200-1340200916_thumb.jpg

    Penfield Dunstone Charcoal

    700, 30% off

     

    post-180248-0-89168300-1340200971_thumb.jpg

    879 kr inkl frakt + 35,7% toll moms + 107 kr i tollgebyr

    totalt 1300 kr

     

    Måtte nesten kjøpe den Nudie buksa fra Nudie selv siden det ikke er mulig å oppdrive 30" lengde på jeans i Norge. Hva syns dere? :D

  5. En ting du skal merke deg om Canada Goose er det faktum at de ALDRI selges på salg - du får kanskje 100-300 kr rabatt hvis du er stamkunde, ellers ikke. Satser du på å kjøpe en original jakke anbefaler jeg å kjøpe de over disk i Norge.

     

    Her er en liste over Canada Goose sine egne lister over fake utsalgssteder: http://www.canada-goose.com/counterfeiting/

    Edit: Å hei, dette var litt av en bump Cathrine. Vel vel..

  6. Hei.

     

    Jeg er da en gjennomsnittlig nordlending som skal på tur til Oslo - kan ikke si meg særlig kjent når det kommer til hvilke butikker jeg må innom for å få kjøpt det jeg vil ha.

     

    Leter etter en butikk som selger:


    •  
    • Tiger of Sweden jeans (herre)
    • Skikkelige solbriller til langrenn, rundt 300-400 kr
    • En god v-hals og en grå cardigan (disse trenger ikke være i øvre prissjiktet - ps kraftig overkropp, ikke noe taiwan-størrelser)
       

    Håper det er noen innfødte sjeler som gidder svare :-)

     

    På forhånd takk!

  7. Du må nesten se det an litt. Hvis det står om liv og død er det nok en skjønnsmessig vurdering basert på geografi. Hvis du bor i en by som Oslo og onkelen din får hjerteinfarkt ringer du ambulanse og får de til å plukke ham opp.

     

    Hvis du derimot bor i en gudsforlatt plass i Øst-Finnmark kan det nok godtas at du kjører personen selv om du har noen ekstra pils innabords. Jeg husker vi hadde en slik diskusjon med læreren i rettslære på videregående angående bruk av nødrett.

     

    Det må også tas hensyn til om personen er i en slik fare at det overhodet kan bli tale om nødrett. Det er også et spørsmål om graden av alkoholpåvirkning. Har du en promille på 0,5 og personen innehar en betydelig risiko for død er det nok godtatt at du kan sette deg i bilen og kjøre personen. Har du derimot en promille på 2 innebærer det en betydelig risiko for allmennheten og øvrige trafikanter.

     

    Redigert: skrivefeil

  8. (Jeg er usikker på om denne type tråd skal ligge i forumet Trafikk eller Bil. Jeg valgte Trafikk fordi Bil-forumet ser ut til å handle om det mer tekniske rundt bil. Moderator får ta nødvendig handling hvis det trengs.)

    Hei!

     

    Jeg har lenge lurt på om jeg er en komplett idiot som konstant tar to parkeringsplasser. Det er ikke ofte jeg er på kjøpesentre eller generelt i sentrum og parkerer av den grunnen av at jeg er livredd for travle familier og hensynsløse tullinger som slår ut bildøra i parkerte biler. De få gangene jeg er på f.eks. kjøpesentre med gratis parkering bruker jeg å ta opp to parkeringsplasser av den grunnen av at jeg ønsker en plettfri bildør. Gjør dere andre slik som meg?

     

    Undertegnede tar selvfølgelig hensyn til hvor mange parkeringsplasser som er ledige, samt kjøre opp til andre eller tredje plan i et parkeringshus fordi det ofte er lite biler der - en del kvier seg kanskje for å kjøre opp der? :hmm:

     

    P.S. Jeg er en omtenksom fyr uten noe nevneverdige egoistiske tanker, prøver derimot å ta godt vare på bilen min!

     

    Så, hva gjør dere og hva er deres tanker om dette?

    • Få nok søvn dagen før
    • Øv på betalingsversjonen til teoritentamen.no og prove.no
    • Les boka minst en gang - GRUNDIG.
    • Øv på skilt i teoriboka eller på nettet
    • Husk grunnregel §3 i vegtrafikkloven
    • Øv på parkering mtp. bussholdeplass, skilter o.l.
    • Øv i flere dager - ikke øv to timer før
    • Les godt gjennom spørsmålene når du tar den virkelige prøven - det kan være lurespørsmål.
    • Gå gjennom prøven før du leverer den - se etter feil etc !!!
    • Ro ned - du har 90 min på deg. Jeg hadde 190 i puls når jeg satt meg ned, ta det med ro :p
    • Ta noen tester og les litt over rett før du møter opp for å ta prøven :-)

     

    Her er mine tips. Jeg bestod nå nettopp med 1 feil :tease: :tease:

  9. Har da fått en samfunnsfaglig oppgave som lyder "Drøft påstanden: Mennesket er et sosialt produkt, og samfunnet er resultatet av et sosialt produkt".

     

    Jeg har prøvd å google sosialt produkt, men det er ingenting nevneverdig som forteller meg hva det betyr og er. Noen som har noen innspill om dette og eventuelle argumenter jeg kan ta med i drøftingen min?

  10. Nå går jeg litt utenfor dine preferanser, men jeg vil anbefale deg å sjekke ut eBay.com. Verdens beste handelshavn!!

     

    Selv kjøper jeg det meste av klær der (størrelser som er problemet noen ganger). Toll og moms kan du bare glemme siden de fleste kjøperne er mer enn glade for å sette ned verdien på pakka til under den velkjente 200-kronersgrensa. Det er meg et under at ikke flere av mine bekjente benytter seg av eBay :p

     

    Ta et eksempel. Rød WESC t-skjorte som koster ca 399,- i Norge ligger på den nette sum av 146,- på denne fantastiske nettsiden inkludert frakt. ( http://cgi.ebay.com/Mens-Wesc-Overlay-Skate-Surf-Red-S-S-Shirt-XL-NWT-/360383374391?pt=US_Mens_Tshirts&hash=item53e885e437 )

     

    Det kan være litt vrient å komme i gang, men du verden så verdt bryet det er.. :)

     

    edit: skrivefeil

  11. Haha seriøst? Hvor mange 0,33L går det på en liter? Ca tre. Med andre er det 5 ganger så mange i 5 liter. ca 15 0,33L mao.

     

    Nå skal vi ikke se bort ifra at TS kanskje ikke var edru under trådens oppstandelse... :p

     

    Du får 15,151 ølbokser av den tønna.

    • Liker 1
  12. Satser på å lage meg et skikkelig hefte med gramatikkregler, sjangerkjennetegn o.l til eksamen. I tillegg til f.eks kjente personer som har med dette å gjøre, filmer...

     

    Tror det kan være lurt å finne god informasjon om 4-5 yrker. F.eks alt som kreves fra dag 1 for å bli advokat.

×
×
  • Opprett ny...