Gå til innhold

Ørjan Olsen

Medlemmer
  • Innlegg

    75
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ørjan Olsen

  1. Da har ICE bekreftet at man ikke får beholde EU+, så da kan dem se langt etter meg som kunde. Voldsomt som komplett ødelegger seg selv for tiden. Nettbutikken var veldig konkurransedyktig før dem satte opp prisene for et års tid siden. Apoteket demmes var billigst men er nå 50% dyrere enn konkurrentene. Banken demmes har fjernet fordeler i smug, blant annet fjernet dem 50 dager rentefri minibankuttak i utlandet uten å informere om det, noe jeg dessverre fant ut av på den dyre måten. Det eneste som var igjen som var bra var mobilabonnementene, men nå selger dem det til en av de verre operatørene og fjerner fordelene der også. Skulle nesten tro at komplett-konsernet har ansatt en av disse udugelige konsernsjefene som skal skaffe rekordoverskudd på rekordtid men med konsekvensen av store tap i mange år etterpå som følge av at kundene forsvinner.

    • Liker 7
  2.  

    Hvilken SSD er det som koster 35K?

    Ingen. Samsung 860 EVO 4TB koster 10K. Selvfølgelig må du ha bedre kontroller osv for å få den opp til en høy hastighet PCIe SSD. 960 EVO er ca 2x prisen til 860 EVO. Så da ville en 960 EVO 4TB kostet 20K. En del mindre enn 35K likevel. Det å selge litt ekstra lagring for absurde summer har alltid vært en måte Apple tjener mye penger på.

    Samsung 970evo finnes i 2TB og leverer vell bedre resultater enn ssd i macbook pro, og den koster 7000kr for 2TB, altså 14000kr om man skulle hatt 4TB.

  3. Har montert et Dlink DWA-556 trådløs kort i pc'n i dag, windows fant automatisk kortet og installerte driveren og oppgir at "enheten fungerer som den skal". Men når jeg skal prøve å sette opp nettverk, og skal søke etter trådløse nettverk, så får jeg bare opp at det har oppstått et problem, når jeg kjører diagnose, får jeg opp at det er et problem med driveren. Har nå prøvd nyeste driver fra d-link,orginale windows driveren, samt siste driveren fra windows update, men samme problemet med alle. Når jeg kjører <ipconfig /all> så dukker heller ikke kortet opp. Dioden på kortet lyser/blinker grønt som den skal, og systemet finner kortet, men det er et eller annet problem.

     

    Noen forslag?

    Kortet står i pci-e1 port 2 på et gigabyte ga-x58a-ud5, og kjører win7 ultimate x64 norsk.

    Har ikke installert noe tilkoblingsprogram eller slik, har heller ikke hatt noe annet trådløskort i pc'n før.

  4. Skal bygge meg ny pc, og bytte ut mitt nåværende antikke socket A system :)

    Skal ha trippel kanal ram 6GB, men veldig usikker på hva jeg skal gå for. Dette er oppsettet ellers:

    Kabinett: Corsair 800d

    PSU: Thermaltake 750w

    HK: Gigabyte GA-X58A-UD5

    CPU: Intel 930

    Kjøler: Noctua NH-D14

    Hardisk: Intel 80GB ssd gen2

    WDC Black 2TB

    dvd-r: Liteon s-ata

    GPU: HD4550 (midlertidig siden jeg må ha s-video frem til det blir ny tv på høsten)

  5. Har desktopen min tilkoblet tv, for å kjøre filmer og slikt over til tv'en. Men siden jeg ikke orker å springe ut og inn av stuen for å forandre ting så tenkte jeg å fjernstyre desktopen via laptopen som står i stua. Dette fungerer helt fint, bortsett fra at video overlay ikke vil fungere. Kjører xp pro sp3 på desktop, og vista ultimate sp1 på laptop. Desktopen har et radeon 9800pro(antikk?) grafikk kort, samt nyeste drivere. Det fungerer perfekt dersom video startes fra desktop men ikke når det startes via laptopen. Det virker som at når jeg kjører remote desktop(windows sin integrerte) så slutter ati control panel å fungere, den klager noe om at den ikke finner noe ati maskinvare, virker som om den leter etter ati maskinvare på laptopen.

     

    Noen av dere som har forslag på hvordan jeg kan ordne dette problemet? det er kun video som er problemet, lyden fungerer som den skal.

  6. Har akkurat installert vista ultimate, og hadde ca. 4.5-5.5 i score på grafikk kortet(radeon 9800pro). Men når jeg installerte nyeste ati driverene(7.9), så detter resultatet ned til 1.0, og Aero osv vil jo da ikke fungere.

     

    Vil tro at problemet ligger i at windows ikke likte at jeg installerte driverene, mangler vell kanskje noe signatur fra dem eller noe. Men er det noen av dere som har en løsning på hvordan windows kan finne en fornuftig score med nye drivere? Er det noen av dem eldre driverene(fks 7.8,7.7 osv) som windows godkjenner?

     

    Og går det ann å få windows til å overse resultatet på disse testene av grafikkkort,prosessor osv?

  7. Det som er tingen er jo at dersom dem sender en ny harddisk med en gang som dem har lovet, så skal dem ha tilbake den dem allerede har testet uten å finne feil på. Og finner dem ikke feil på den neste gang heller, så kommer den i retur igjen, med enda et gebyr for testing samt en regning på den nye harddisken, noe som er en kjangse som frister lite.

  8. Fikk for 4 uker siden fikk jeg problemer med en harddisk jeg hadde kjøpt hos mpx, jeg sjekket opp litt og fant ut at jeg fortsatt hadde garanti på den. Så jeg sendte inn returskjema hos mpx, noe som tok hele 5 dager å få tilbakemelding på. Når jeg så sendte inn harddisken, så tok det 16 dager fra dem mottok den, til dem hadde testet den. Og når det endelig ble gjort, så testet dem den så lite at dem ikke fant feil, uten å ta kontakt med meg, så sendte dem disken i retur med en regning på 242kr!

     

    Jeg ringte fly forbannet ringte jeg til mpx å sa at jeg ikke fant meg i den elendige service'n, men fikk da vite at dersom det var feil på den når jeg fikk den igjen, så skulle dem sende meg en ny en før jeg hadde sendt inn harddisken igjen. Jeg satte harddisken nettopp i maskinen, nøyaktig 34 minutter fungerte den i stanby før den begynte å lage den start/stopp lyden noe som resulterte i systemkresj. På wdc sitt testeprogram fikk jeg med en gang den lyden kom følgende feilmelding: Error 0135 DRQ Timeout. For meg virker det som om at dem over hodet ikke har noen som helst erfaring med å teste harddisker, er en harddisk nær døden(slik som min) så kan det skje med en gang den starter at problemer kommer, men det kan også ta flere timer.

     

    Det frister jo ikke mye å ta kjangsen på at dem sender en ny harddisk før dem får den gamle, er dem så store amatører at dem ikke finner problemt første gangen så er jo kjangsen stor for at dem ikke finner problemet når den kommer i retur andre gangen. Mandag 1 august sendte jeg inn returskjemaet, i dag den 27 august, kom den igjen, og er like ubrukelig som den var for 4 uker siden.

     

    Blir aldri mer mpx for min del, jeg har nå bestilt meg ny harddisk fra et annet firma, det har allerede gått nesten 4 uker, resultatet er at jeg er fattigere enn hva jeg var for 4 uker siden, og sitter igjen med den samme fordømte ødelagte harddisken som jeg hadde garanti på.

  9. Har fått et problem med win2k, det går ikke å slette kataloger eller gi dem nytt navn, hver gang jeg prøver på det, kommer meldingen "brudd på delingstillatelse" "kilde eller målfil kan vere i bruk" selv om ingen filer er i bruk. Dette gjelder alle partisjoner. Er ikke så veldig lenge siden jeg reinstallerte win2k, og den fungerte helt fint helt til jeg oppdaget dette i starten av uken.

    Hva er det som kan vere feil?

    På forhånd takk for all hjelp.

     

    Eksempel på Feilmelding:

    http://www.orjan.net/bilder/feilmelding.png

  10. Når jeg bodde hjemme hadde vi en 28" 4:3 og så kjøpte en 32" widescreen, og jeg syntes nesten at den gamle 28" 4:3 var større enn widescreen tv'n. Og når jeg ser på målene på den nevnte 52" så er jo ikke den stort større enn en 32" med tanke på plassen den trenger.

  11. Har sittet og sett litt på tv, og vurdert 32" widescreen for det mest, og dem fleste i den størrelsen hvis det skal vere litt kvalitet ender jo på ca. 8000-11000kr. Så jeg kikket litt på elkjop.no og fant 52" widescreen til 20000 på tilbud. Det er jo en del penger mere, men hvis kvaliteten er så og si den samme som en 32" til 10000kr så er det jo ikke så ille. Men hvordan er egentlig kvaliteten på disse? Hvordan blir det fks. å se divx og andre komprimerte filmer i full størrelse på en slik skjerm? Og vil det vere noen svakheter med tanke på vanlig tv sendinger, dvd og vhs fremvisning?

    Skjermen jeg kikket på var en THOMSON 52JW642S . Er det noen sider som tester slike tv'er (gjerne 32" tester og for den del)?

    På forhånd takk for alle svar.

  12. Kjøpte meg en ekstern western digital 250GB usb2/firewire disk. Denne har jeg koblet til usb2 på maskinen, men jeg vil at den skal skru seg av automatisk når jeg skrur av windows. Når maskinen går i windows kan jeg helt fint skru den av ved å klikke på powerknappen, men etter maskinen er skrudd av så nekter den å skru seg av ved å trykke på powerknappen. Leste litt i manualen til den, men fant ingen ting om hvordan jeg kan få den til å automatisk skru seg av når windows avsluttes. Noen som vet hvordan jeg kan ordne dette?

  13. Hei

     

    Er ute etter å kjøpe meg et lite mini-hifi anlegg for å ha i stua. Det vil vere tilkoblet tv/dvd/video og må ha magasin for minst 3 plater, må støtte mp3, lydeffekt minst 2x120W samt spille bra lyd. Helst skulle det ikke kostet mer enn 3000, men kan strekke meg til 4000 dersom dette trengs for å få det nevnte ovenfor. Har sett litt på Philips fwm567. Men denne skulle elkjøp har 4000kr for, så det ble litt dyrt. Håper noen kan gi meg anbefalinger, merket har ikke noe å si så lenge det er bra kvalitet og har funksjonene jeg ønsker.

     

    På forhånd takk.

  14. Sitter og vurderer om jeg kanskje bør satse på ati likevell. Dette kortet http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=122901&s=sc virker jo bra til prisen. Eneste er at jeg har kjøpt tvtool og det fungerer bare med nvidia, og det synes jeg er veldig fint, bare klikke ctrl+f1 og det går over til tv, ctrl+f2 og dem går tilbake, og så bare dobbelklikke på video filmen og det går over til fullskjerm perfekt på tv'n. Men det med å dobbelklikke for å få full skjerm, går det bra på ati med standard programvare/driver? Grunnen til at ati ble aktuell er litt fordi en person i denne tråden sa at nyere nvidia har problemer med tvtool, og fungerer ikke det nye nvidia kortet på tvtool, så kan jeg jo like greit gå for ati.

  15. Er ute etter å kjøpe meg et nytt grafikkkort, siden mitt geforce2pro ikke er så bra som det var lenger :) Jeg er egentlig ute etter det beste kortet til akseptabel pris, og det må ikke vere for mye støy. Det jeg er ute etter er, 1 skjermutgang, 1 s-video og lite støy. Siden det går mest i video og lite spill så trenger jeg ikke all verden, og det må vere et nvidia siden et tv-ut program jeg bruker støtter kun nvidia.

    På forhånd takk for alle tips.
  16. Kjøpte meg to fargepatroner til en HP Deskjet 880c for en stund siden og skulle skifte til patron to av dem. Jeg satte den inn og så får jeg ikke annet enn rød og gul ut av den selv om den også skal inneholde blå. Har prøvd å skrive ut forskjellige testsider og slikt men ingen ting hjelper, også prøvd å gni litt der fargen kommer ut uten at det hjalp noe. Er det noen som har forslag til hva jeg kan prøve?`Rød og gulfargen er jo helt tipp topp, så det ville jo vert litt rart hvis blåfargen var inntørket. Tok en "patronrens sak (program i windows), men det hjalp ikke.

     

    Håper noen kan hjelpe.

  17. :omg: Jeg har blitt fortalt at produkter de har hos webshopen har pris-garanti mot andre nettsteder. Hvorfor ikke ringe kundeservice og spørre?

     

    Men hvorfor i alle dager bestilte du den der, når du kunne spare  fra 400 kroner og oppover andre steder? (vet telefonen er fin)

    Snakket med dem i dag om prisgaranti, og dem sa at det ikke gjaldt nettbutikker. Men har dem noen gang i det siste nevnt prisgarantien i reklame? Husker at før så var det slik at det stod "finner du varen billigere noen annen plass, så får du varen til den prisen". Og hadde jeg hatt noe bevis på det, og det ikke stod nevnt noe om at det ikke gjaldt nettbutikker, så ville jeg jo kunne brukt garantien mot prisene på en nettbutikk.

  18. :omg: Jeg har blitt fortalt at produkter de har hos webshopen har pris-garanti mot andre nettsteder. Hvorfor ikke ringe kundeservice og spørre?

     

    Men hvorfor i alle dager bestilte du den der, når du kunne spare  fra 400 kroner og oppover andre steder? (vet telefonen er fin)

    Trengte ny telefon før sommern, og mpx.no har jeg forstått slik at dem ikke ville få den før 25. juli og det var bare 100 stk som var bekreftet da. Og hvis jeg skulle vente så lenge, og kanskje se om noen andre nettbutikker fikk den inn før mpx.no, så ville jo mest trolig mpx.no vere utsolgt pga. forhåndsbestillinger, og dermed mere ventetid.

  19. Bestilte meg netopp Sony Ericsson K700 fra elkjop.no, og den ble sendt i dag. Hos elkjøp koster denne 4400kr, mens hos diverse andre på nettet koster den litt under 4000kr. Vet at elkjøp hadde en 30 dagers prisgaranti, har dem fortsatt denne og gjelder den også via elkjop.no? Ville jo normalt sett kjøpt hos noen rimeligere, men siden elkjøp egentlig lovde meg å sende den onsdag sist uke, og dem andre ikke ville sikkert få den inn før slutten av juli så klarte jeg ikke å vente.

     

    Håper noen kan svare meg på dette. På forhånd, takk.

  20. Er litt usikker, men txt fila kan du sikkert bare skifte navn på så den passer til den nye pakken, men jeg tok og lastet ned alle sammen bare for å vere på den sikre siden. Jeg laster dem ned her. Der finner du alle filene, men pass på at du bruker nyeste pakkene, kompile nummeret er det siste nummeret, samba sin nyeste er 3 og openssl er 2. Jeg vil også på det sterkeste anbefale deg å oppgradere openssl også, var noen alvorlige sikkerhets greier nå nettopp, og dem ble endret i versjon c, openssl ligger i a og n katogorien. perl er også fin, er ikke sikker om det var noe sikkerhets problemer som gjorde at den ble oppgradert eller om det bare var et rykte. Men kjekt å ha nyeste. :)

×
×
  • Opprett ny...