Gå til innhold

okolbu

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av okolbu

  1. Grr..

     

    Har nettopp fått koblet opp min nyinnkjøpte Syvio 200. Har satt en 500GB SATA disk i den, installert den webserver/torrent klienten. Greit nok. Har også lastet inn siste firmware og oppdatert dette, men Syvio´en klarer ikke å spille av lyden på x264 .MKV filer

    Vanlig XviD går som det suser med lyd og bilde.

     

    Er det noen som har en idé hva som kan være galt?

    Har forsøkt med flere .mkv filer, samme på alle. Spiller rett fra HD.

     

    Hei

     

    Flere ting som kan være galt her. Har du koblet Syvio'en til noe som klarer å dekode digital lyd (som feks en receiver), eller har du feks koblet den rett i TVen? En MKV fil kan inneholde flere typer lydformater, til og med samtidig.

     

    Du har typisk tre vanlige varianter her:

     

    1. Den komponenten du har koblet audio-utgangen på Syvio'en til takler "alt" av formater. Da behøver du normalt ikke å gjøre innstilleringer på Syvio'en.

    2. Komponenten takler "noen" formater, type Dolby Digital og et par andre gamle formater. Men kanskje feks ikke DTS. Da kan man i oppsettet til Syvio'en si at den skal konverere DTS til analog lyd (PCM) slik at du får lyd. Syvio'en har støtte for nedkonvertering av de 4-5 mest kjente eldre lydformatene.

    3. Komponenten takler bare analog lyd. Typisk en TV eller lignende. Da kan du sette Syvio'en opp til å konvertere alle de formatene den klarer til analog lyd.

     

    Men nyere formater, som DTS HD og Dolby TrueHD, vil den uansett bare sende rett igjennom og forvente at du takler et annet sted i anlegget ditt. Så hva som egentlig er problemet ditt kommer litt an på hvilket lydformat det er i MKV-filene dine og hva du har av komponenter for konvertering av digital lyd til analog.

     

    Pluss/minus litt mixup med analoge og digitale utganger, så burde du klare å få det til nå. Sliter du fremdeles så post litt info om MKV-filen og hvordan du dekoder digital lyd i ditt oppsett så får vi se videre på det.

     

    OK

  2. Kan du bruke FW fra Popcorn Hour til Syvio'en??

     

    ...

     

    Han var og imponert over start tiden, men den står kanskje i Stand-by??

     

    Du kan ikke bruke FW fra PopcornHour nei, må vente på Syvio sin. Men har grillet de litt på viktigheten av å være raskt ute med nye firmwares så det bør ikke ta alt for lang tid.

     

    Og ja, boksen står i standby hele tiden. Så bruker du den som en NAS e.l. så vil det fortsatt fungere selv om den er "skrudd av" slik at det ikke vises noe bilde på skjermen.

     

    OK

  3. Hei!

    Hørselsproblemer som følge av høy lyd er vel et rimelig godt kjent fenomen som ikke nødvendigvis behøver å nevnes i hver eneste anledning. Jeg nevnte heller ikke at for høy lyd på øret kan være farlig på andre måter, feks at man blir mindre oppmerksom i trafikken eller at man overdøver lyder det er farlig å ikke høre (utrykningskjøretøyer, trikken, e.l.). Eller at det kan være asosialt eller plagsomt for folk i nærheten. Slikt synes jeg folk må få lov til å ta stilling til selv. Spesielt med et slikt produkt som dette, da lydforskjellen med og uten bruk av produktet ikke er så stor at du noen gang vil gå fra kategorien harmløs til ødeleggende.

     

    Ang. FiiO (som jeg først visste at eksisterte nå etter å ha lest kommentarer her ;-) så vil jeg anta at de er identiske. Utseendemessig er de ihvertfall fullstendig like, bortsett fra at den ene er sort og den andre er hvit. Samme form, samme LED, samme ikoner og samme tekst på utsiden. Utfra et tilfeldig review jeg googlet meg frem til (http://www.anythingbutipod.com/archives/2008/07/fiio-e3-headphone-amplifier-mini-review.php) så fungerer den også på samme måten. Hvorvidt Insignia'en er en kopi eller rebrandet OEM versjon er derimot uvisst, men jeg ville anta det siste siden den er så lik.

     

    OK

  4. Livat her gitt! Men lite konkrete spørsmål, så har ikke steppet inn. WDTV gidder jeg ikke diskutere lenger enn akkurat dette innlegget, ser man ikke fordelen med nett så gjør man det ikke og klarer seg fint med en WDTV. Uansett hvor mye innhold det er der ute som man ellers kunne sett (streamet TV, enten normale kanaler via (HT/MC/QR/AW)PC med tuner-kort eller internett-basert), streamet musikk (last.fm, P4, ...), youtube, flickr, spill (tenk poker, ikke HL3...), info-sider type vær, oddsen, flyavganger eller hva man nå måtte finne. Ja, klart man kan se dette andre steder og på andre måter, men det er ikke akkurat poenget.

     

    Jørgen. Nei, den støtter ikke Powerpoint presentasjoner direkte. Men ihvertfall PP 2007 har en "export to jpg" hvor du veldig lett kan eksportere alle slidene dine til individuelle jpg-bilder som du så kan legge i en katalog og bruke NMT slideshow-funksjonaliteten til å vise i rekkefølge (til evig tid om du setter den på repeat). Evt "export to html", men visningen av det hang A-100'en min ganske hardt så anbefaler jpg'ene. ;-) PopcornHour har forøvrig en S-210 som faktisk er spesiallaget for å vise pene bilder i et butikkvindu. Ikke satt meg inn i hva forskjellen fra en normal A-110 er, da jeg ikke har vært i det markedet. :-)

     

    fishlake. Ja, den har en liten data-terskel som kan være tøff for noen. Som nevnt i testen så bør man ha litt kunnskap, men ikke all verden. Kan du høyreklikke på en disk i Vista og trykke velge Share (eller hvordan nå man gjør det) så bør man være i mål. Har ikke testet A-110 selv, men A-100 firmwarene er jevnt over ganske bra synes jeg. Det er rimelig mange beta-releaser mellom hver standardutgave, og bra dialog med Syabas om bugs på beta-forumet. Neste firmware for A-110 er i Release Candidate 1, så er ikke mange dagene/ukene til den går ut døra tipper jeg.

     

    OK

  5. På han igjen. :-)

     

    Fruktkake. Nei, den lagrer veldig lite i minne siden den har veldig lite minne. På mp3 og andre små formater klarer den et lite buffer, men på filmer så er minnet for lite til at det monner. Sliter du med dårlig WiFi-dekning så bør du nok over på kabel.

     

    Phax, du har helt klart fått et mandagseksemplar. Jeg ville gå så langt som å si at boksen rett og slett var ødelagt. Har ikke merket noe av det du nevner, og det har heller ikke noen jeg har pratet med. På NMT-forumet som har rundt 20000 medlemmer så har jeg heller ikke sett spesielt mye klager i den retningen.

     

    XanderZ. Nå har jeg lest spesifikasjonene, brukermanual og release notes for de siste firmwarene til WDTV. Såvidt jeg kan se så er forskjellene i WDTV sin favør at den har et pent grensesnitt, at Media Library-funksjonaliteten lar deg sortere innholdet på disken du kobler til på litt ymse måter og at den støtter HFS. I motsatt favør støtter den ikke ISO, den mangler dekoding DTS/etc til PCM for de som faktisk ønsker å koble den rett på TVen. Den har ikke HDMI 1.3 støtte, så der ryker både sortere enn sort og støtte for de nye HD lydformatene som Dolby TrueHD, DTS-MA og DTS-HD selv i pass through. Den støtter heller ikke feks ekstern USB DVD-spiller skulle du ønske å koble til det. Og den har ikke nett. Samt at den nyeste firmware-oppdateringen fikk støtte for ting NMT har hatt i et års tid eller noe slikt. Så jeg lurer fremdeles på hva som er så spesielt med WDTVen, bortsett fra prisen da.

     

    thehunger. Status, manøvrering, organisering o.l. er nettopp det jeg nevner som den store forskjellen på disse produktene. NMT sin tilnærming her er at de har laget noe som er rimelig primitivt. Men som vist kan du gjør mye selv med litt jobbing. Jeg skulle helt klart ønsket at de hadde lagt seg litt mer i selen der, men ville ikke byttet bort all funksjonaliteten for litt pynt.

     

    Opp og nedskalering går helt greit. Du har valg for hvilken oppløsning TVen din takler, så skalerer den alt du hiver etter den opp/ned til det formatet. Evt så kan du også be den vise det i "normal" størrelse på skjermen.

     

    På spørsmål #2, så er svaret: Ikke kjøp PCH 100, det er forrige generasjon. Aldri kjøp forrige generasjon av noe digitalt, verden går for fort fremover. :-) Når det gjelder valget mellom PCH 110, Syvio, HDX og de andre NMT-baserte produktene, så er det rimelig hipp som happ. Ønsker du å få beta-firmware og lyseblå bakgrunn på menyene så kjøper du en 110. Trenger du WiFi så går du muligens heller for en Syvio som legger ved en USB WiFi-dongle for en billigere penge enn PCH. Har du tid og penger, og ønsker ALT så kjøper du kanskje en HTPC isteden. Det er umulig å anbefale det samme til alle.

     

    For tilsvarende løsninger med innebygget Blu-Ray så se på feks Israelske DuneHD (hdi.il.co). Vet lite om den. Visstnok var den basert på NMT firmwaren fra Syabas og skulle vært på markedet for et par år siden, men så bestemte de seg for å skrive firmware selv isteden og har først nå fått den ut døra. Hadde vært en artig maskin å teste.

     

    Hvor mange av HTPC gutta her har TrueHD/DTS-HD som ikke er downsamplet pga AACS? Det har jo ikke vært på markedet i mange ukene...

  6. Multiflex. Mange av BD-spillerene bruker nok samme chip'en som Syvio'en, da Sigma selger den til slike også. Lurte litt på den nye BD-spilleren til Oppo som snart lanseres, så om jeg går for en slik så kan jeg ihvertfall sammenligne med den. Når det gjelder hakking så har jeg ikke merket noe når filmen er oppe og kjører. På flipping mellom spooling og avspilling så hender det at den bruker et par sekunder på å komme seg, men det er stort sett det.

     

    kanneolje. Enig i det. Som sagt, bruker du bare HTPCen din til streaming av lyd/bilde fra nett eller disk kan du like godt gå for en sånn her. Det er forsåvidt ikke noe i veien for at den også kan være en frontend for en HTPC som står et annet sted, slik at du får pose og sekk eller slipper å ha to HTPCer. Så lenge HTPCen din klarer å streame ut innholdet sitt over nett. Flere som feks bruker MythTV som backend og forer NMT'en sin med data over nett via UPnP.

     

    Mozze fant selv ut at boksen har vanlig nettverk også, bra. Lurte på en faktaboks, man fant ut at det var så lett å surfe etter slikt.

     

    Åsmund, dårlig med pc spill og emulatorer ja. Men husk at det primært er et alternativ for folk som _ikke_ gidder å dille med en HTPC.

     

    ATWindsor. Det finnes allerede en del skins ute som du bare kan laste ned. Sjekk Skins/Theme kategorien på www.networkedmediatank.com Mitt er nok litt vel tilpasset lokale forhold til å bli gitt ut sånn umiddelbart, men det henter all info over nett ja. IMDB-info, subtitles, cover-art, posters osv. Mye av ideene og grafikken har jeg rappet fra www.treasure-cove.net/moviejukebox.htm , selv om måten de gjør det på er helt forskjellig.

     

    OK

  7. Multiflex, glemte det andre spørsmålet ditt. Nei, bruker du veldig lang tid på å tune HTPCen din dit du ønsker og du vet hva du driver med så får du nok noen prosent ekstra der. Muligens placebo som følge av mye innsats, men den er nok der. Ideen her er at du får 98% av opplevelsen for 2% av innsatsen. Ellers støtter den HDMI 1.3a, så fargespekteret og mørke detaljer skal være omtrent på nivå med det spesifikasjonene der definerer. Ikke gjort noen sammenligning, men det hadde jo vært litt kult på neste avforum-meetup eller noe slikt. Men kan du beskrive hva du legger i tuning av lydkvaliteten på en HTPC? Spesielt kanskje med tanke på digital overlevering av tapsfrie formater som WAV og de nye HD formatene fra Dolby og DTS.

     

    OK

  8. Theo343. Den støtter FLAC. Det ble faktisk lagt til som en firmware oppdatering for omtrent akkurat ett år siden.

     

    Keramikklampe. Det er klart du kan gjøre mer med en HTPC enn du kan med en dings som det her. Men jeg tror faktisk ikke du klarer å se forskjell på output på en vanlig TV i en skikkelig blindtest. Har du en projektor som må ha et litt spesielt oppsett for å oppnå pixel perfect output så vinner du med HTPC og Powerstrip, men Ola Nordmann er ikke helt der. Konverteringen fra tapsformater til det digitale formatet som TVen takler er klart gjenstand for tweaks for bedre resultat, men SMP8635'en ser ut til å klare det veldig bra.

     

    OK

  9. Min første test på hw, så be gentle. :-)

     

    Når det gjelder WDTV, så sliter jeg hardt med å se hva den har å komme med i forhold. Det er såvidt jeg har fått med meg akkurat samme prosessoren i begge boksene, det vil si at det eneste som kan skille mellom de to er brukergrensesnittet. Og kjøper du en mediedings til TVen din idag som ikke har nett så har du bomma stygt. Det å flytte data på USB-disk går du lei av rimelig fort, spesielt dersom du har noen MB med data... Greit har den et penere interface ut av boksen, men det er banalt å gjenskape dette på en NMT-basert boks. Spesielt det jeg har sett av WDTV screenshots. Så jeg etterlyser at XanderZ klarer å liste opp det WDTV'en har som ikke NMTen har, og inntil videre tolker jeg det som troll. :-) Jeg aner ikke hva WDTVen koster i Norge, men den skal være veldig mye billigere for at jeg evt skulle vurdere å gi opp nettverksstøtten...

     

    Spragleknas. Det å pensjonere HDTVen var en sensasjonsingress, og det så ut til å fungere. ;-) Bruker du HTPCen din for å dra inn TV så har Syvio'en såklart ikke noe å stille med, det er ikke det markedet den er i uansett. Ei heller dersom du bruker den til surfemedium. Men bruker du HTPCen primært for å se det du allerede har på disk, som du feks må gjøre om du har Get, så er arbeidsmengden betraktelig lavere med en Syvio. Been there, done that.

     

    Sigma Design chip'en klarer både digital og analog fremvisning veldig bra, men jeg hadde ikke andre dingser inne på test samtidig for en side ved side sammenligning. Det blir veldig bortkastet å sammenligne med produkter basert på samme chip, og jeg vet egentlig ikke om noen tilsvarende produkter som ikke er det. I et normalt oppsett idag så er det sluttkomponenten som får ankeretappen med å konvertere til analogt uansett, så så lenge den har nok prosessorkraft til å levere det den skal så blir det rimelig likt. Tips til bokser å teste mottas med takk, så skal vi se hva vi får til.

     

    thehunger. Tvix'en har, overraskende nok, akkurat samme chip'en internt. Det vil si at den støtter aaaaaakkurat de samme formatene som Syvio'en, med aaaaaakkurat like godt resultat. Det som skiller er primært firmware og hvor god support du får. Firmware'n kan skille på funksjonalitet, hvor fancy grensesnittet er samt container-formater. Ellers er CPU-delen av denne prosessoren så dårlig at det er fint lite den ene boksen klarer i forhold til den andre.

     

    Multiflex, 1080P Matroska-filer går generelt veldig greit. Matroska er som kjent et container-format, og ikke en codec. Vanligvis ligger det en H-264 fil i mkv-containeren, og det klarer prosessoren fint. Det bøtter flere 1080P filer her enn på en godt konfigurert PC, men jeg har bra testprosent.

     

    Phax, hva har du å utsette på PCH'en din? Gitt begrensningene som plattformen har siden den er basert på SMP8635 selvsagt, det går det ikke an å gjøre noe med.

     

    Sammendrag for folk som kommenterer på at NMT-boksene røsker hyssing i forhold til produkt Y:

     

    1. Er produkt Y basert på Sigma Design sin 8630-serie av prosessorer, så er codec-støtten fullstendig identisk med Syvio'en. Det er få konkurrenter på det markedet der, og det er ikke noe produkter basert på SMP8640 ennå. Ikke at det var veldig mye nytt i den revisjonen. Den generelle delen av SMP8635 er en 300MHz MIPS CPU som såvidt klarer å dra rundt nettverksstøtten samtidig som den viser menyer på skjermen, men det er det. Så her er det ikke slingringsmonn i det hele tatt.

    2. Se 1.

     

    OK ;-)

×
×
  • Opprett ny...