Gå til innhold

whitespace

Medlemmer
  • Innlegg

    175
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av whitespace

  1. De har virkelig ikke tenkt gjennom dette godt nok. Virker som om de forsøker å innføre en lisensieringsmodell. Problemet oppstår i forbindelse med husstander osv. Når jeg har en profil og kona har sin egen profil så må vi begge kjøpe samme spillet... Det henger jo ikke på greip i hele tatt. Isåfall må vi bruke samme konto, noe som er ok i seg selv. Men da er tanken bak å bruke samme Microsoft Live-konto helt meningsløs. Da har vi Skype og Windows 8-konto hver for oss. Men på Xboxen, der må vi opprette en tredje konto for å kunne spille samme spillet på hver vår konto.. Yeah, lite gjennomtenkt.

     

    I artikkelen står det at "...hvis du kjøper et spill og installerer det på din Xbox One, kan både du og alle andre i husholdningen spille spillet. Det vil si at alle som har brukerprofiler på konsollen din, kan bruke spillene du har kjøpt på den."

     

    Selve spillet vil altså bli knyttet til en konsoll og en brukerprofil.

    Din kone vil da ikke ha mulighet til å spille på en annen konsoll hvis spillet er tilknyttet din bruker, men du vil slippe å dele bruker/passord hjemme i stua.

  2. De så veldig behagelig ut, men ser ikke ut som de tåler så mye. Må testes når de kommer i butikkene :)

     

    Jeg har hatt P5 med/på meg nesten daglig i snart et år nå, og har ikke noe å si på kvaliteten. Den største svakheten er nok kabelen, men den er lett å bytte.

    Når det gjelder lydkvalitet så er det ikke bare umulig å se på spesifikasjonene, det er også individuelt. Jeg vil anbefale alle som skal bruker 1000kr eller mer på headsett å ta med mp3-spiller med egen musikk til en butikk og teste selv før man gjør et valg, såfremt det er mulig.

  3. Jeg misliker prinsippet med å redusere kvalitet for å oppnå hurtighet. Kvantitet over kvalitet har aldri vært min greie.

     

    Hvis du skal sammenligne med tapsfrie filer, ja. At det kan forbedre eksisterende komprimeringsteknologi er da bare bra.

    Lik kvalitet = mindre plass, eller lik størrelse = bedre kvalitet. En god nyhet for folk med begrenset båndbredde for eksempel...

     

    Det jeg lurer på er hvordan man "oppdager" en algoritme. Snublet de over den ved en tilfeldighet, er det et tilfelle av industrispionasje, eller har de funnet et kræsjet romskip med alien-teknologi?

    • Liker 2
  4.  Jeg erstattet nettopp min litt slitne Razer Diamondback med en Logitech G9x, og det jeg først og fremst vil anbefale deg er å dra til en fysisk butikk (med godt utvalg, hvis det finnes nær deg) for å prøve forskjellige modeller. Jeg hadde litt lyst på et par stykker, men de satt ikke så godt i hånda. Kjipt å kjøpe en mus med 10 00 dpi og hundrevis av høyteknologiske finesser, for så å ende opp med senebetennelse fordi den ikke passer deg.

     

     

     

     

    Edit: typo.

     

     

  5. Forresten... du har kanskje peiling. Har du peiling på hvorfor iPoden min ikke vil spille av mange låter? iTunes spiller de uten problemer, får ført de over på iPoden, men de vil ikke spilles. Er noen låter her og der... har en iPod Classic 160GB, og er utrolig misfornøyd pga dette.

     

    Nå har jeg aldri hatt en iPod, og kommer sannsynligvis aldri til å kjøpe en heller, men det høres ut som om det er et codec eller DRM relatert problem. Kan du oppdatere til en nyere firmware?

     

    Mediamonkey er ganske fælt til daglig bruk synes jeg, selv om det har noen nyttige funksjoner for å rydde i samlingen. Her hjemme går det mest i WinAmp med ClassicPro og Foobar til tider. Itunes gir meg frysninger nedover ryggen....

  6. Jeg regner med at det er Adobe Dreamweaver det siktes til her. Det er dyrt for et lite studentprosjekt hvis dere ikke laster det ned ulovlig, og litt vel avansert hvis dere ikke har noe erfaring med HTML/CSS eller lignende programvare fra før...

     

    Jeg vil som Occi anbefale Wordpress, Blogger eller lignende hvis dere vil ha det enkelt, det er ikke mye verre enn å lage seg en Facebook profil, men det er begrenset hva dere kan gjøre.

     

    Hvis dere er interessert i å lære dere litt HTML/CSS så er det veldig enkelt og det er lett å finne guider, kodesnutter og maler på nettet. Bare google "how to build a website" eller noe lignende (evt søk på youtube) for å lære det grunnleggende. Googler dere "free html templates" så kan det hende at dere finner en ferdig designet nettside som passer deres behov etter litt leting og evt. tweaking.

     

    Skal dere absolutt bruke programvare så er kompoZer en gratis WYSIWYG editor som er enklere enn Dreamweaver, men alt dere egentlig trenger er notepad (evt. Notepad++) og en nettleser.

     

    Lykke til.

     

     

  7. Virker som om alle supernerder som når toppen tror de kan gi utløp for det gigantiske egoet sitt som Tony Montana. Eller må du i dag være datanerd for å være f.eks sjefsutvikler innen spill?

     

    Sjefene for et prosjekt (produsent, regissør, lead programmerer, designer ect.) har ofte bakgrunn i spillutvikling selv, men på toppen av hierarkiet (firma ledelse/eiere) så sitter det ofte business-folk i dress også, så nei, du må ikke være nerd for å herske over nerder :)

     

     

    Jeg tror det var hos IGDA at jeg leste at gj.gjennomsnittlig fartstid i bransjen var under 10 år. En karriere innen spillutvikling kan sammenlignes med en karriere som fotballproff: det blir sett på som et privilegium, noen få kan tjene veldig mye (mange gjør det ikke), man må se seg om etter noe annet å gjøre etter noen få år.

     

     

  8. ser ganske ut som win7 bare at er win8.....money for patches?

     

    Et nytt GUI for W8 har ikke blitt implementert i den versjonen du ser bilde av i artikkelen, det kommer senere.

     

     

    ser du et konsept Microsoft har jobbet med, men det er ingen garanti for at W8 vil se slik ut. Jeg regner med at det blir en relativt liten forskjell mellom desktop versjonen av W8 og W7.

     

    Hvis man ikke er redd for å leke litt med explorer.exe så finnes det mange muligheter for å endre på utseendet til W7 før W8 slippes: link.

     

     

  9. Det vi imidlertid reagerer litt på er at for at stabling i det hele tatt skal fungere, må vi først trykke på selve fanen, holde musepekeren nede, for deretter å bevege musepekeren under fanelinjen (det vil si ikke på selve linjen), og opp igjen for å legge fanen oppå en annen fane. Dersom vi holder musepekeren på selve fanelinjen hele tiden, kunne ikke fanene stables.

    Nå har jeg ikke prøvd ut denne funksjonen, men jeg synes det gir mening at man må dra fanen ut av fanelinjen, slik at man unngår å stable faner når man bare skal flytte faner i fanelinjen. Når jeg tenker meg om, er det egentlig mange som flytter på fanene? For min del går det i hurtigtaster så om Sak 1, Sak 2 og Sak 3 ikke er plassert kronologisk etter hvordan jeg ønsker å lese dem er det en ikke-sak.

     

    Det virker for meg. Det er bare å dra en fane til den overlapper litt av en annen man vil kombinere den med, drar man for langt vil de bare bytte plass. Mine faner feilstables bare en sjelden gang, da er det verre med mouse gestures...litt for mye skjelving på hånden en søndag morgen kan lett resultere i kaotisk og ukontrollert browsing :p

     

     

    Dette er da vel noe som kan gjøres med alle programmer i Windows 7?

    Med IE9 vil en fane som dras til skjermkanten åpnes i et nytt vindu automatisk, dette må gjøres manuelt i andre nettlesere.

     

     

     

  10. 450.000 synest eg var overaskende lite. Hvor lang utdanning må til for å bli programmerer f.eks?

     

    Det blir vel gjerne 3 år for bachelor eller 5 år for master hvis man skal utdanne seg innen progging. Det går også an å ta kurs, eller bare lære det på egenhånd.

    I spillbransjen har det tradisjonelt vært større fokus på talent enn utdanning, det er hva du kan, og ikke hvordan du har lært det som er viktig.

     

    Det er mye mer penger å hente hvis man jobber med utvikling av "vanlig" programvare, så lønnen bør være det siste man ser på hvis man vil lage spill. Heller ikke trygghet og mye fritid. Det er en jobb hvor man ofrer mye for å gjøre noe man elsker. Gjennomsnittlig levetid på en karriere i spillbransjen er på under ti år, så det er mange som ikke takler livsstilen over lang tid.

     

    Vær obs på at 450.000 er snittlønn, det finnes noen som tjener mye mer, og andre som tjener mye mindre. Du kan jo søke på noen ansatte i funcom, artplant og ravn for å se hva lønnen ligger på i Norge.

  11. Ellers er den enkleste løsningen to billige skjermkort[...]

    Det er nok den billigste løsningen også, hvis du har plass til to kort.

     

    Jeg gjorde et kjapt søk og det billigste quad-dvi kortet jeg fant var et ATI FirePro til ca 2000kr. Billigste fra nVidia var et Quadro kort til 3700kr, og et quad-dvi fra matrox koster over 5000kr...

     

    Du kan jo også kjøpe et eyefinity kort og bruke en displayport adapter...?

  12. Jeg tok en titt på et annonse element på vg.no og så at annonsene er egne html dokumenter inne i iframe tags på hovedsiden. Når musepekeren er over en iframe så forsøker opera å scrolle i reklame dokumentet, og ikke hovedsiden. Et lite søk på opera sine support sider avslører at dette et problem som kom med 10.10, de kjenner til problemet, og du må bare leve med det til det kommer en fix, evt bruke en annen nettleser/eldre versjon av opera. Kjipt, men sånn er det å være opera-fanboi slik som oss. ;)

×
×
  • Opprett ny...