Gå til innhold

gulnisse

Medlemmer
  • Innlegg

    160
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gulnisse

  1. Fradragen teller etter man har jobbet i utlandet over ett år og da ikke har en norsk adresse, for da mister man også norske trygderettigheter etc.. Så du har vel allerde funnet svaret...

    Jeg er klar over at for å ikke skatte til Norge må man jobbe utenlands i mer enn et år (+ en rekke andre betingelser). Her tenkte jeg mer på andre fradrag man har som vanlig skatteyter i Norge, av type pendler- og reisefradag o.l. Siden min jobbsituasjon er litt spesiell nå tenkte jeg at det kunne være noen mindre kjente fradrag som kunne være aktuelt som jeg ikke har oversikt over. 

  2. Hei, hei

     

    Jeg er jobber for tiden for et norsk selskap stasjonert i utlandet (sør-øst Asia). Jeg skal jobbe her i 9 måneder før jeg jeg vender tilbake til Norge (sept 2017 - juni 2018).

     

    Jeg lurer på om det er noe jeg burde være obs på når det kommer til skatt og evt fradrag? Jeg har hørt en del snakk om at det er noen lukrative fradrag knyttet til kostnader (kost og losji) man har i utlandet, men jeg klarer ikke å finne noe informasjon om dette. Det eneste jeg finner info om er 1-års regelen for skatteemigrasjon, men dette vil ikke være relevant for meg.

     

    Kort oppsumert forhold jeg regner med kan være relevant:
    - Arbeidsgiver betaler for hotell i utlandet. På grunn av familieforhold betaler jeg fortsatt leie i Norge. 

    - Jeg har noe, men begrenset, mulighet til å lage mat på hotellet, og ender med ekstra matutgifter. Dette dekker jeg privat.
    - Jeg har også ekstra utgifter knyttet til klesvask og rens, skopuss o.l. Dette er relativt små summer som jeg dekker privat. 

    - Jeg kommer til ha et par turer til Norge i jobbsammenheng dekket av arbeidsgiver (I tillegg til en del annen reiseaktivitet, rundt 40 døgn i fjor, hvor alle utgifter er dekket av arbeidsgiver).

    - I tillegg kommer samboer til å reise hit på privat basis. Utgifter til dette dekkes privat. 

     

    Setter stor pris på all hjelp og innspill :) 

  3. Hei,

    Jeg har lekt litt med tanken om å prøve å lage et nettmagasin/blogg om herremote og livsstil.
    Det finnes en overflod av engelskspråkelige sider som fokusere på dette, men utenom enkelte rene blogger virker det å finne lite rettet mot det norske markedet. For de fleste er det ikke noe problem å lese på engelsk, så tanken er ikke å bare oversette tilsvarende innhold fra andre sider. Jeg tenkte å knytte innholdet til norske forhold, ikke minst ved å henvise til norske butikker/nettbutikker, men også å kunne tilpasse innholdet etter lokale "moteskikker", årstider, osv.

    Av innhold tenker jeg ikke å finne opp hjulet på nytt, men fokusere på originalt og spennende stoff. Dette kan være relatert til aktuelle trender, nøkkelplagg, enkelte guider, tips og triks og ispedd noen litt mer personlige betraktninger.

    Hva tror dere? Finnes det interesse blant den norske herrebefolkningen for noe slikt?

    Alt av tanker og innspill taes i mot med stor takk.

     

    (Hvis dette faktisk blir en realitet vil jeg også ønske å prøve å knytte til meg andre bidragsytere som har ulike interesser, og kunne tenke seg å skrive om dette. Så selv om alt for øyeblikket ligger langt frem i tid, så skriv gjerne en melding hvis du kunne tenke deg å investere en time eller to for å bidra med innhold. Bare fantasien setter grenser for hva dette kan være: Alt fra sneakers, slips, hårstyling, til hvordan knytte en sløyfe eller barbering.)

  4. Angående oppsigelse av husleiekontrakt:
    Sendte mail til huseier den 30. juli om oppsigelse av leilighet, og skriftlig dagen etterpå. Utleier fikk da ikke den skriftlige oppsigelsen i posten før 2-3 august. Det er tre måneders oppsigelsestid. Kan utleier nekte å telle august som første måned av oppsigelsestiden, selv om han hadde fått beskjed på mail før 1.august, og brevet var på vei?

  5. Første gang jeg prøver meg på noe særlig HDR redigering. Jeg ønsker å få til en viss dramtikk og omfang i bildene mine, men fortsatt beholde realismen. Føler jeg har kommet til et punkt hvor jeg har sett meg blind på egne bilder, og kunne trengt litt input utenfra.

    Har to versjoner av samme bilde, et som er kun er redigert i lightroom, men utgangspunkt i den best eksponerte råfilen, og et som er satt sammen av 9 eksponeringer (-4 til +4 EV) i Nik HDR Efex Pro, men klarer ikke å bestemme meg for hvilke jeg synes er best, og om det egentlig er noe særlig å hente på å kombinere flere eksponeringer i dette tilfellet.

     

    Vil gjerne ha tilbakemeldinger på hvilke av de to dere synes er best, og generell tilbakemelding på redigeringen :)

     

    8723509682_0ec2afc1a3.jpg

    Utøya memorial I by Magnus photo, on Flickr

     

     

    8723527858_428c3c39d8.jpg

    Utøya memorial II by Magnus photo, on Flickr

  6. Skal blitsen være montert på kameraet eller stå selvstendig eller håndholdt ?

     

    Det glemte jeg å si! Blitsen skal for det meste stå av kameraet på stativ, så softboksen trenger ikke å passe når blitsen er montert på kamera.

    Har lyst til å leke meg litt med potretter og lysetting, og ser på dette som første steg.

  7. Hva er egentlig den beste fremgangsmåten mtp på lightroomkataloger og eksterne disker? Har tenkt meg ut et system hvor jeg først overfører bildene til PC'en. Her blir hele bildesamlingen speilet til to ekstra disker. Den ene er ren backup, mens den andre har jeg tenkt til å ha som en bruks disk. Etterhvert som harddisken blir full hadde jeg tenkt å slette de eldste bildene, og heller ha med "bruks" disken når jeg vil se gjennom/jobbe med bildene. Hvordan burde jeg gjøre det med lightroom katalogen, så denne er oppdatert, og reflekterer bildenes relle plassering, og ikke bare viser at filene ikke lenger er tilgjengelig på PC'en?

  8. Er jo også forskjell på tastur. Har aldri hatt en en PC med tastatur som gir så mye etter som det virker som de på UX32VD gjør, og er usikker hvor stort problem dette vil være.

     

    EDIT: Er det forresten mulig å manuelt skru det dedikerte skjermkortet helt av, og hvor mye ekstra batteritid kan man da forvente?

  9. Jeg holder til i trondheimsområdet, og lurer på om noen vet om en fysisk butikk som ux31a og/eller ux32vd?

     

    Hvorfor fysisk butikk?

     

    Jeg er veldig usikker på hvilken av de to modellene jeg skal gå for. Den største grunnen til å velge ux31 er for meg formfaktor og størrelse, og dette synes jeg det er vanskelig å vudere utifra bilder/video på nettet.

     

    Jeg holder til i trondheimsområdet, og lurer på om noen vet om en fysisk butikk som ux31a og/eller ux32vd?

     

    Mamoz har en butikk i Trondheim. I følge nettsidene deres fører de UX31A, men denne er ikke på lager i butikken. Ellers vil jeg sett en videoanmeldelse av PC-en og dersom du bestiller og ender opp misfornøyd, husk at du alltids har angrefrist.

     

    Anmeldelse av UX32VD av Lisa fra Mobiletechreview.com (Tekst + video)

    http://www.mobiletec...rime-UX32VD.htm

     

    Anmeldelse av UX31A fra samme dame: (video + tekst) http://www.mobiletec...Prime-UX31A.htm

     

    Har sett begge videonen du linket til, men har ikke klart å ta en avgjørelse på grunnlag av de ;) Ser også at digital impuls har en butikk i trondheim, og selv om de ikke har noen av modellene inni tenkte jeg å ta meg en tur og høre om de har tenkt til å ta de inn, også kan jeg eventuelt gjøre det samme hos Mamoz. Takk for tips :)

×
×
  • Opprett ny...