Gå til innhold

Glader

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Glader

  1. Takk for et utfyllende og informativt svar. 

     

    Må si at det er ganske leit å se at det er så mye negativitet knyttet til endringen. 

    Forstår at mange er skeptiske, ser dog fortsatt bare positive fordeler knyttet til vedtaket. 
    Er win-win for alle parter. Generelt mindre forurensning, lettere trafikk, bedre fremkommelighet osv.    

     

    Har selv bil, men velger stort sett moped til og fra jobb. I mitt tilfelle kjører jeg riksvei hvor hastighetene overgår den maksimale farten en moped skal "kunne" klare. Er lite hyggelig å ligge i halvparten av hastigheten folk flest kjører på den strekningen. 

     

    Blir for dumt å måtte betale en formue og gå gjennom timer med teori/praksis for å få tilgang til 75cc mer.

    Krysser selv fingrene for dette går igjennom. Tror mange hadde benyttet seg av tilbudet. 

    Det forventes å ligge klar en innstilling fra Statens Vegvesen ca midten av april. Deretter er det avhengig av Samferdselsdepartementet som skal behandle denne og fatte vedtak. Opprinnelig var det intensjonen at det skulle iverksettes fra 1 mai, men det skal holde hardt. Dessuten må jo Trafikkskolene få tid til å lage læreprogram.  

     

    Høringsuttalelser og korrespondanse ( hvor de nevner "midten av april) ligger ute på EInnsyn. https://einnsyn.no/saksmappe?id=http%3A%2F%2Fdata.einnsyn.no%2Fnoark4%2FSaksmappe--974721104--84855--2018

     

    Dessverre er det mange som er redde for forandring, og frykter flere ulykker. Høringssvar fra Politiet, NMCU, ATL og NAF er alle negative. TryggTrafikk og Trafikkskaddes landsforbund er nøytrale.

     

    Varierende kvalitet på svarene, men de fleste som er negative har det nok som refleks at det er farlig å løsne på dette og tryggest å beholde det slik det er. Synes som det ikke er vurdert som et "voksen-alternativ til moped".

     

    Tror nok at Vegvesenet også er negative. I høringsvedlegget, viser de til at Sverige og Danmark ikke har denne ordningen, men det nevnes ikke at f.eks. Frankrike, UK, Italia og Spania har veldig liberale ordninger for lett MC-lappen. De positive samferdselsmessige gevinstene med mindre bilkjøring er knapt nok nevnt.

     

    Krysser fingrene for at det blir noe av. Jeg kunne gjerne latt bilen stå og benyttet en "tung moped" for å komme meg til og fra jobb. Bruker noe moped i dag, men det er for tregt.  Tror dette hadde løst opp mye av rushtrafikken,  som et enkelt og greit pendlerkjøretøy. De som kan kjøre moped også takler en sykkel som kan følge trafikken, etter å ha fått et godt innføringskurs.

  2. Hei, lurer på om noen der ute sitter på mer info en statens vegvesen gjør når det kommer til vedtak om forenklet tilgang til førerkort i klasse A1 (lett mc) ?

    Var mye snakk om dette før det plutselig ble helt stille. 

     

    På statens vegvesen sine sider står det: Høringsfrist: 20.02.2019

     

    Har forsøkt å kontakte de direkte, men de vet ingen ting. Virker som saken står stille.

    Er mer eller mindre bare nysgjerrig på hva som skjer da sesongen snart starter, og lett mc hadde vært et fantastisk alternativt transport middel i disse dagene. 

     

    Link til dokumenter ift høring: https://www.vegvesen.no/fag/publikasjoner/Offentlige-hoeringer/Hoering?key=2544664  

     

     

     

  3. Eksoslekkasje ja. Mener du da at det lekker ut av eksosen der uttaket er fra motoren?

     

    Bunnpakning kan jeg jo evt bytte ut.

     

    For ikke svart deg på hvilken olje jeg bruker for øyeblikket da jeg fortsatt kjører med oljen som den var fylt med når jeg kjøpte sykkelen. Lite hjelp å få av selger.

    Skal faktisk kjøpe ny olje i dag da jeg ser set begynner å gå tomt.

  4. Thor - hadde nylig demontert eksosen for å rense den hvor jeg da i samme slengen vasket rent der du ser på bilde. Tok ikke lang tid før den ble slik igjen. Passet på å få den montert ordentlig på plass.

     

    Sedsberg- har vært slik siden jeg kjøpte den for ca 1 mnd siden.Ikke blitt byttet noen gasswire/heller ikke justert oljepumpa.

  5. Hei har en Yamaha tzr 50 som jeg lurer på om jeg må bytte toppakning på. Hver gang jeg kjører skvetter det bittelitt olje på høyre foten min. Og kan se at det lekker bittelitt ved det jeg antar er toppakningen. Se vedlagte bilder.

     

    Vil bare bekrefte at det faktisk er toppakningen.

    post-178868-2488955_thumb.jpeg

    post-178868-1311891_thumb.jpeg

  6. Nei du kan ikke bare fylle på sånn ca eller til det renner over. 

    Det vanligste å gjøre på girkasser på franske biler er at det er en tappeskrue i bunn av girkassa. 

    Først tappes hele girkassa for olje, også må det etterfylles ved hjelp av egen påfylling o.l i toppen av girkassa. 

    Da fylles det på den riktige mengden som blir oppgitt av bilprodusenten, så da må du finne ut via Peugeot forhandleren din hvor mye olje det går på den girkassa. 

    Endte opp med å gjøre det i dag. Kjøpte ny olje og erstattet den gamle i samme slengen. De mekaniske lydene kan sies ble 95% borte, var alt for lite girolje(epic fail med første etterfylling, skulle gjort det ordentlig første gangen). Kommer dog en veldig liten rar lyd når jeg slipper gassen, uansett gir. For se etter en god stund kjøring.

     

    Takk for svar.  

  7. Hei, for litt over en drøy mnd siden byttet jeg i sammheng med eu godkjenning diverse deler på bilen.

     

    Mens jeg jobbet med å bytte ut fjærene og stag klarte jeg desverre å løsne driv-akselen ved et uhell på en av sidene på bilen. Dette resulterte i at det rant ut gir-olje. Det rakk å renne ut litt før jeg fikk dytta inn akselen igjen. (Umulig å estimere hvor mye som rant ut, kan være halv liter, 1 liter, 1 og en halv. vanskelig å si når det bare ligger svær flekk på gulvet)

    Monterte alt ferdig etc, gikk på biltema og kjøpte en 1 liter girolje til min Modell og fylte på. 
    Skal nevnes at jeg ikke hadde noen form for anelse på hvor mye jeg skulle fylle da det er umulig å si hvor mye som rakk å lekke ut. Noe sier meg at jeg bare skulle ha fylt på hele literen/fylt til det hadde rent over. 

    Dog ble jeg ikke anbefalt dette, men ble fortalt at jeg skulle prøve å fylle ca nøyaktig det samme som det lakk ut. 

    Så nå kommer spørsmålet mitt, nå har det begynt å komme relativt "kraftige" mekaniske lyder som klart kan høres at kommer fra girkassen. Har hørt tidligere at dette skyldes lite girolje. Kan gire helt smertefritt, ikke noe slark, eller noe andre problemer. Fungerer fortsatt like bra som dagen jeg kjøpte bilen, sett bort ifra de mekaniske lydene som kommer.  

    Har ikke lyst til å kjøre bilen mer slik da det virker som lydene bare blir mer og mer kraftige. 

    Lurer da på om det faktisk er så enkelt at jeg kan kjøpe mer girolje og peise på til det sier stopp /renner over?

    Kjører en Peugot 307 2005 Mod gått 120 000 Km  
    Aldri vært noe feil med girkassen siden den rulla ut fra fabrikken til jeg tulla det til med driv-akselen. Bilen har ikke hengerfeste heller, så kan ikke se for meg at girkassen allerede sier takk for seg. 

     

    Takker for svar! 
     

     

  8. Hei, kom nettopp hjem fra TG16 hvor pcen underveis begynte å oppføre seg merkelig. (Mus og tastatur koblet seg random ut, restarter pc og får masse rare feilmeldinger osv) 

     

    Når jeg nå skulle starte pcen gikk det fint en så lenge, til den helt tilfeldig skrudde seg av igjen. Når jeg nå skulle starte den på nytt gikk den i en loop hvor den crashet med en gang man nådde windows 10 startskjermen. 

     

    Til slutt begynte det å gnistre fra pcen og strømmen ble tatt ut fra pcen, hvor den deretter sto i et døgn. 

     

    Koblet så ut hardisker og skjermkort og lot kun RAM, HK, CPU og slikt stå igjen. Testet å skru på pcen igjen for å se om dette hadde noe innvirkning, men kom kjapt røyk/gnister fra HK igjen. Skrudde umiddelbart av pcen igjen og koblet ut strøm, slik har den stått siden. 

     

    Legger til bilder under om dette kan hjelpe med å gi noe form for svar på hvorfor dette skjedde helt plutselig. 

     

    Noen ideer på hva som har skjedd ? Noe å reklamere på ?

    post-178868-0-76608100-1459195671_thumb.jpg

    post-178868-0-24788300-1459195677_thumb.jpg

    post-178868-0-90773600-1459195683_thumb.jpg

  9. Glemte å oppdatere, ingen av delene fungerte. Bytta hdd fra en annen defekt ps4, formaterte, lasta ned opperativsystemet til Sony. som var på type 700 - 800 mb. Installerte, fungerte ikke. Ps4'en MÅ kobles til nett, med en gang dette skjer starter konsollen selv etter byttet hardisk å laste ned demo filene. For ikke valgt/gjort noe som helst med dette.

    Går utifra at konsollen må noen måte er chippa til å være demo. Kommer vel en eller annen guide i fremtiden som forklarer hvordan fjerner dette.

    PS: Før dette prøvde jeg også med en 2.5 hdd, funka ikke.

    Takker fortsatt for all hjelp

  10. Hei! Fikk en ps4 fra jobben i dag da den er i demo modus og uansett skulle kastes. Men med litt googling finner jeg absolutt ingen ting på om det går ann å fjerne demostrasjons moduset fra konsollen. Står masse om hvordan man gjør det på ps3, men som sagt finner jeg intet på ps4.

     

    Noen som har noen ide om hvordan dette kan fjernes, evt om det i det hele tatt kan fjernes ?

    Og om dette er tilfellet, kan bare bytte ut hdd'en innvendig ? Gjort det 1000 ganger på ps3, veit bare ikke om det er samme jobben på ps4.

    Takker på forhånd for svar, fungerer det så har jeg en ny ps4 konsoll! Hvis ikke så blir det tear down.

     

  11. Det går i teorien, og det vil bli lyd, men spilleren din yter kanskje 4x20w rms hvis den er av et bra merke, og når du da seriekobler med høyttalerne, så havner du på 10ohm, og da yter ikke spilleren mange wattene, så bare glem det der. Ble det mye bedre med høyttalerene foran, så dropper du høyttalere baki, og kjøper en liten sub og en 4 kanals forsterker når du får råd ;)

    Takker for svar! Men ettersom at det ikke ble noe svar før så sent tok jeg å satt igang bare. Ombestemte meg halvveis i prosessen. Stock høyttalerne er så forferdelig dårlig (og lagd av noe slags papp materiale) Så bare klippet av "klip" on kabelen til høytaleren og festet så høyttaler kabelen fra bilen direkte i mine høyttalere med en kabelsko i mellom. Så skjulte jeg det hele innvendig i døra. Stikker jo selvfølgelig en kabel ut et spesifikk sted. Men står ikke i veien/ser stygt ut på noen måte.

     

    Og det hele ga helt utrolig bra lyd!! Var 20x bedre en slik det var før. Fikk på en måte samme lyden jeg har hatt nede med de på rommet mitt.

     

    Så kommer nok til å bruke det oppsettet inntil videre ihvertfall. Var bass og lyd i en pakke :)

    Uansett takker jeg for svaret ditt. Fikk jeg oppklart det.

  12. Hei! Lurer veldig mye på en ting. Har byttet ut elementene i døra foran med 2 nye 6.5" pioneer elementer. Dette gikk feilfritt og ga mye bedre lyd en de gamle.

    Nå til spørsmålet:
    Tenker å bytte ut elementene bak også når det ikke lengre bare er støv i lommeboka.

    Lurer dog på, hjemme har jeg seriekoblet 4 høytalere sammen. Dette oppsette fungerer kjempe fint. Lurer på om jeg kan ta ut 2 av jamo høytalerene jeg har og seriekoble de via høytalerene bak i bilen.

    Altså skru ut elementene bak, og rett og slett koble på +/- på jamo høytalerene på +/- kablene til elementene som sitter i døra. Og da evt feste høytalerene bak i bilen.

    Om dette ikke skulle være mulig, fungerer det evt å koble ut bakre elementene koble på en lengre +/- kabel og rett og slett ikke ha noen elementer der og heller bruke høytalerene istede ?

    Er det fortsatt vanskelig og forstå hva jeg vil så legger jeg ved bilde.


    PS: Er relativt sikker på at spilleren min yter 4 ohm. (nettopp kjøpt ny)
    På høytaleren bak står det 6ohm. Har dette mye å si?

    Takker for all hjelp da det sikkert er tydlig at jeg er noob på det her.

    post-178868-0-66541400-1399306235_thumb.jpg

  13. Hvordan kommer du til antatt markedsverdi på 52k når bilen ligger på finn til 28k?

     

    7700 for en som er 20 år gammel høres faktisk ikke så galt ut. Om du kjører skadefritt i et halv år kan du vel bytte forsikringsselskap og automatisk gå opp til 30% bonus istedetfor 20% som du har startet på. Om du ikke bytter selskap så må du vente i ett år på å gå opp i bonus.

     

     

    http://www.finn.no/finn/car/used/result?carmodelmake=0%2F796&carmodelmake=1%2F796%2F7138&YEAR_MODEL_FROM=2005&YEAR_MODEL_TO=2005&MILEAGE_FROM=80000&MILEAGE_TO=100000&sort=0

     

    De ligger en del høyere enn 52k også.

     

    Men den bilen du har kjørt er jo bulket og skrapet i øst og vest, mon tro hvordan standen er ellers.

     

    Ville ringt gjensidige, du får bedre tilbud over telefon enn via nett kalkulatoren.

     

    Som 18 åring hadde jeg forsikring på 6700,- som 19 6000,- som 22 5400,-

     

    Alle på forskjellige biler, men med gjensidige.

    http://www.dinside.no/104523/hva-er-bilen-din-verdt/?id=104523&kalk2=&merke=1185&modell=1303&kjoerelengde=93500&aarsmodell=2005&type=10&fritekst=

     

     

    Takker for svar, brukte kalkulatoren på dinside. Se link ovenfor.

    @E.C: Det var det jeg også tenkte, at det ikke var så alt for verst. Og som du selv sier var det nogonlunde det som var planen.

     

    @Sampson: Vet det virker slik, kjørt av en gammel mann før jeg kjøpte den. Kan leve med riper/bulker her og der, var nærmest ingen rust. Og det fikser jeg evt selv.

    Men sier du da at jeg bør vente med å bestille forsikringen på nett i kveld og heller ringe i morgen?

  14. Hei! Kjøpte min aller første bil i dag og må da tegne forsikring. Er 20 år gammel og tenker å ha en delkasko forsikring.

    Har sjekket litt rundt og fått med meg at det å være medlem i norsk turist forening gir meg en relativt god rabatt. Altså selv om jeg melder meg inn nå og betaler for det får jeg mer en det igjen på rabatten på forsikringen.

    Så langt har jeg kun sjekket på gjensidige sin forsikrings-kalkulator.

    Har kjøpt en Peugeot 307. http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=47597325&folderId=2434603


    Gått 93 500 km

    Har en antatt markedsverdi på 52 000 ,-
    Årlig kjørelenge 5000 km

    Aldri hatt noen andre skader.

    Noen som har noe forslag?

    Med gjensidige og deres kalkulator hvor jeg også da er medlem i norsk turist forening får jeg en årlig pris på 7 772 ,-

    Takker på forhånd for alle svar! :)

     

     

  15. Hei, har et spørsmål angående sesjon del 2. Da jeg var på sesjon del 2 besto jeg nærmest alle testene de gav meg, bortsett fra en. Da jeg tok helsesjekken viste det seg at jeg hadde for lav BMI. Denne ene tingen førte til at jeg ikke besto/ikke er tjenestedyktig.

     

    Betyr dette at jeg ikke kan ta del 2 på nytt igjen pga vekten min ?

     

    Å gå opp i vekt er ikke akkurat mitt største problem å gjennomføre(om det ikke allerede er gjennomført.)

     

    Begynner å gå en stund siden og har lenge lurt på om jeg fortsatt kan ta del 2 på nytt når jeg selv vil det.

     

    Takk for svar

  16. Altså, kunne du skrevet litt mer om hva du trenger hjelp til?

    En annen bra ordbok er Heinzelnisse.

     

    Trenger hjelp til alt generelt. Jeg suger i tysk for å si det mildt. Kan ikke det basice en gang. Planen i morgen er jo selvfølgelig og slå opp hvert enkelt ord for å sette sammen tekster. Problemet blir å bøye alle disse ordene så det ikke teksten blir idiotisk.

     

    For øyeblikket grubler jeg meg litt gjennom denne siden. http://www.kragero.vgs.no/analyse.html#fem

     

    Altså alt av tidligere oppgaver og det en vet om eksamen i tysk hjelper.

     

    Altså, jeg har nivå 2 av tysk nå(hatt tysk 5 år) og jeg kan en del. Jeg vet ikke hva kompetansemålene til tysk nivå 1 er, så vet ikke hva jeg kan bidra med.

     

    Kan du analysere setninger? For om du kan det, så er du godt på vei med riktig kasus også. Eller; kan du de bestemte&ubestemte artikkelene i tysk? De: der,den,dem,die,das osv?

    Og kan du bøye verbene i de forskjellige tidene?

     

    Analysere setninger er jeg veldig dårlig på. Kommer jeg til å få veldig stort bruk for det? Når det kommer til de bestemte&ubestemte artiklene så kan jeg dette i noen grad. Verb er vel det jeg holder på med å øve på nå. Anntar at hvis jeg kan det du nettopp nevte på slutten av innlegget ditt så har jeg en relativt god sjans på å ihvertfall ikke stryke igjen ?

     

    Altså, med tanke på å analysere setninger, så tenkte jeg at du får da vite hvilken kasus du skal bruke. Subjektet står i nominativ, Direke objektet (tingen) står i akkusativ osv.. F.eks. Ich fahre das Auto. Her står bilen i nominativ.

    Men om du kan det jeg nevnte, så tror jeg det vil gå bra :) Fortell hvordan det gikk når du er ferdig!

     

    Det gikk sånn nogonlunde! Tror/(håper!!) At jeg inderlig får en 2'er så er jeg ferdig med det ihvertfall. Problemet var at jeg mista alt jeg hadde skrevet i løpet av 4 timer. Var så konsentrert på å jobbe så glemte å lagre. Men men.. Rakk å gjøre det meste på nytt igjen. Skal si i fra hva jeg fikk når resultatene kommer :)

  17. Altså, kunne du skrevet litt mer om hva du trenger hjelp til?

    En annen bra ordbok er Heinzelnisse.

     

    Trenger hjelp til alt generelt. Jeg suger i tysk for å si det mildt. Kan ikke det basice en gang. Planen i morgen er jo selvfølgelig og slå opp hvert enkelt ord for å sette sammen tekster. Problemet blir å bøye alle disse ordene så det ikke teksten blir idiotisk.

     

    For øyeblikket grubler jeg meg litt gjennom denne siden. http://www.kragero.vgs.no/analyse.html#fem

     

    Altså alt av tidligere oppgaver og det en vet om eksamen i tysk hjelper.

     

    Altså, jeg har nivå 2 av tysk nå(hatt tysk 5 år) og jeg kan en del. Jeg vet ikke hva kompetansemålene til tysk nivå 1 er, så vet ikke hva jeg kan bidra med.

     

    Kan du analysere setninger? For om du kan det, så er du godt på vei med riktig kasus også. Eller; kan du de bestemte&ubestemte artikkelene i tysk? De: der,den,dem,die,das osv?

    Og kan du bøye verbene i de forskjellige tidene?

     

    Analysere setninger er jeg veldig dårlig på. Kommer jeg til å få veldig stort bruk for det? Når det kommer til de bestemte&ubestemte artiklene så kan jeg dette i noen grad. Verb er vel det jeg holder på med å øve på nå. Anntar at hvis jeg kan det du nettopp nevte på slutten av innlegget ditt så har jeg en relativt god sjans på å ihvertfall ikke stryke igjen ?

  18. du kan ingenting tysk, har ikke øvd på noe, og spør om hjelp på et forum kvelden før eksamen? herregud...

     

    Word.

     

    Istedenfor å minne meg på at jeg har gjort en ræva jobb/komme med usakelige kommentarer så hjelp meg eller la være å kommentere så enkelt er det.

     

    Å måtte lære tysk er en av de værste tingene jeg har måtte gjort i hele mitt liv og hater språket ubeskrivelig mye. Men det hjelper meg ikke mye. Og hvem har sagt at jeg ikke har øvd? Jeg har kanskje tatt i litt for mye med å skrive at jeg ikke kan noe som helst. Men det er på grensen, har fått litt hjelp av tysk læreren min i noen grad. Men det holder ikke og trenger mest hjelp når det kommer til gramatikken. Grunnen til at jeg kommer med dette på et forum så sent er at det ikke slo meg å starte en tråd før i går. Uansett her ikke her for å diskutere/argumentere. Trenger all den hjelpen som jeg få før eksamen i morgen. :hrm:

  19. Altså, kunne du skrevet litt mer om hva du trenger hjelp til?

    En annen bra ordbok er Heinzelnisse.

     

    Trenger hjelp til alt generelt. Jeg suger i tysk for å si det mildt. Kan ikke det basice en gang. Planen i morgen er jo selvfølgelig og slå opp hvert enkelt ord for å sette sammen tekster. Problemet blir å bøye alle disse ordene så det ikke teksten blir idiotisk.

     

    For øyeblikket grubler jeg meg litt gjennom denne siden. http://www.kragero.vgs.no/analyse.html#fem

     

    Altså alt av tidligere oppgaver og det en vet om eksamen i tysk hjelper.

  20. Hei har tysk eksamen i morgen altså torsdag 17/11. Strøk tidligere i sommer og skal nå ta det opp. Trenger masser av hjelp! Jeg er utrolig dårlig i tysk men håper på å sette sammen nok tekst og riktige svar til en 2'er så jeg ihvertfall får bestått og vitnemål.

     

    Er det noen av dere som har råd, hint hjelpemidler som jeg kan få bruk av ?

     

    Har allerede lagdt inn ordboken Clue på en minnepenn som jeg skal ha med. Tenker å skrive et par tekster her hjemme hvor jeg har far og internett til hjelp og ta med tekstene til hjelp på eksamen.

     

    Er kanskje litt sent og starte denne tråden 1 dag før eksamen men men..

    Takk på forhånd! :)

×
×
  • Opprett ny...