Gå til innhold

heh115

Medlemmer
  • Innlegg

    662
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av heh115

  1. Såvidt jeg har sett (anekdotisk) har pressen anledning til å operere innenfor sperringer på offentlig område, f.eks. ifbm. ulykker, demonstrasjoner og lignende. Men da er de der for å dekke det som foregår innenfor sperringen, altså i utøvelse av sitt yrke.

     

    Hvis veien er sperret pga. ulykke, og denne pressepersonen ønsket å passere sperringen og ulykkesstedet for å dra videre, og ikke for å dekke hendelsene på ulykkesstedet, så stiller det seg vel litt annerledes. Da er h*n ikke innenfor sperringen for å utøve sitt yrke som medlem av pressen, men snarere en trafikant på vei til et annet sted. Om så er tilfellet gjelder vel sperringen også denne personen. Det er mulig andre har noe nærmere info om lovene på dette.

     

    Takk for svar. Slik jeg forsto det, skulle journalisten til ulykkesstedet for å dekke denne hendelsen. Jeg forsto det også slik at politiet hadde pålagt trafikkdirigenten å stoppe all trafikk. Dette for å unngå mye folk på ulykkesstedet. 

  2. Hei,

     

    Sto i kø her en gang i forbindelse med en ulykke. Grunnet omstendighetene, var veisperringen ca 2mil fra ulykkesstedet. Veien var helt sperret og ingen skulle slippes igjennom. Mens jeg sto å snakket med personen som stoppet trafikken, kom det en journalist og sa at det var straffbart å hindre journalister i å komme frem.

     

    Stiller meg meget undrende til dette utsagnet. Vet fra tidligere at hvis en person stopper trafikken etter "ordre" fra politiet, må samtlige etterfølge personens signaler. Satt på spissen så må faktisk utrykningskjøretøy med blålys også forholde seg til dette. Dette er sagt av en kompis av meg som jobber som ambulansesjåfør. 

     

    Har noen peiling på dette? Var journalisten bare en spydig drit som kom med tomme trusler, eller er det faktisk straffbart å holde de igjen? Gjerne referer til lover om du kan det. 

  3. Ikke dumt spørsmål det.

    På min skriver er det settings-->service-->Cleaning Page. Det kjøres på normalt ark. Bare pass på å ha nok a4 ark i skuffen.

    Min skriver også er brukt til mye svart/hvitt utskrivninger.

    Min printer er 3 år gammel og jeg har aldri heller hatt den til service.

    Er det lenge siden du bytta svart toner?

     

     

    Er helt sikkert lenge siden den var byttet. På bildet lengre opp. Er hele klumpen tonerkassetten eller er dette to deler der den ene er for toner og den andre er ruller?

  4. Jeg hadde et eksakt likt problem på min skriver.

     

    Jeg kjøpte ny svart toner til min hp printer tilbake i februar og siden da begynte problemene. jeg fikk som deg, svarte streker/prikker på tonern. Det kom i tillegg en veldig skrapelyd når jeg skrev ut eller når printern kalibrerte seg. Jeg trudde det også kunne være trommeln som måtte byttes,men det var det ikke.

    Når jeg skrev ut test sider så fikk samme ark som du fikk,da mener jeg den svarte streken

     

    Det viste seg at tonern lakk svart toner i hele skrivern min, men jeg ringte til en kamerat som jobba hos hp.

    Han anbefalte meg å kjøre cleans flere ganger for å se om det kunne hjelpe.

    Til slutt så viste det seg at var defekt svart toner kassett, jeg ringte inn til HP kundeservice og fikk tilsendt en ny toner.

     

    Etter mottatt toner kjørte jeg cleanse page noen ganger og prøvde å skrive ut, etter dette var svarte streken borte.

    Så prøv det før du bestiller trommel, men det kan også være trommern. Det funka for meg hvertfall.

     

    Mulig dumt spørsmål, men er cleanse page et program man kjører eller et spesielt ark? Tipper det aldri har vært tatt noe service på den siden den var ny. Ganske mye brukt til svart hvitt. 

  5. Hei,

    Har planer om å kjøpe meg en drone for filming. Har erfaring innen modellfly og har en Futaba T8J fra før. 

     

    Ellers er jeg helt blank på droner. Vurderte å kjøpe meg en phantom 3 advanced, men vil heller prøve å sette sammen min egen. Tanken er å bestille fra hobbyking eller lignende.

     

    Noen punkter jeg vil ha oppfylt er:

    • Skal bære kamera av størrelse GoPro.
    • Gimbal
    • Trygg rekkevidde på 1-2km +
    • 4 motorer
    • Return to launch point
    • FPV

    Prøver å få det så billig som mulig uten å kjøpe søppel.

    Har som sagt en Futaba T8J med blant annet en R2008SB mottaker. Computerlader for blant annet lipo. 

  6. mange ssd'r som viser feil temp, det er ingenting å tenke på, når det gjelder minnetesten så er det ikke nokk å kjøre den en gang, kjør den hele natten f.eks

    Får kjøre en runde til i natt. Plagsomt å måtte kjøre programmet 15 ganger for å kunne sjekke alle 32Gb. 

     

    Husker jeg hadde akkurat samme problem selv en stund, fikk denne merkelige lyden og på en måte gikk hele maskina i slow-motion noen sekunder...

     

    Litt usikker på åssen jeg fiksa det, men sjekk om "Slot power limit, w" er satt til "195" i BIOS for den PCI-e-porten som GTX 680 står i (ettersom dette er max antall Watt skjermkortet ditt kan suge til seg)... :)

     

    Edit: Ser ikke ut som at din BIOS har samme innstilling som min, så da vet jeg ikke helt ass...

    Noen som vet hvordan jeg sjekket dette på mitt kort? Er på litt dypt vann når det kommer til BIOS.

  7. Kjørte "Memtest" nå. Fant ingen error. Temperaturer good. 

    Lastet ned Acronis Drive Monitor. Den sier at SSD disken har temp på 100grader noe som umulig kan stemme. Power on time: 632 days. HDD viser reell temperatur på 24-26grader. Power on time: 600 days. CPUID HWMonitor viser 25-26grader.

     

    Ta en titt på hendelseliste og se om du har noen feil ID der.

     

    41 - 43 kan være indikasjon på PSU.

     

    Hvor finner jeg denne loggen?

  8. Kjørte noen runder IntelBurnTest nå. Merket ingenting. Lå stabilt på 3.64-3.67 [GHz] selv på "very high". Tempen lå på stabilt på 56-. Peaket til 60. Kjørte først standard, high og kjørte en very high til slutt. Dette ble ca 20 min konstant maksing av CPU. Ser ingen tegn til at det er CPU som er problemet her. Kjører harddisktest og ev. minnetest ila kvelden/natta. 

     

    post-178810-0-60620900-1462899755_thumb.png

    post-178810-0-93626800-1462899760_thumb.png

     

  9. Klarte faktisk å fremprovosere hakkingen med en benchmark test. 

     

     

    FPS: 86
    GeForce GTX 680
    Graphics: 1202 MHz
    Memory: 3004 MHz

    Temperature: 70

    Time: 142.8s
    Frames: 12021
    Min FPS: 31.1

    Max FPS: 159.1

    Scene: 14/18

     

    Så langt kom jeg første gangen i testen. Pcen har da stått i hvilemodus og ikke vært avslått på noen dager. 

    Prøvde igjen 2-3 ganger, men klarte ikke fremprovosere hakkingen igjen. Fullførte med ca samme resultatene som over. Tempen høy?

  10. Det er jo umulig å vite at det er fra høyttaleren når du ikke skriver noe som helst om hvor lyden kommer fra. 

    skjer det hele tiden at lyden er som på filmen? Eventuelt, hvor ofte inntreffer den? Er det noen sammenheng med hvor mye CPU/GPU belastes? 

    Trodde det skulle være ganske enkelt å høre at dette ikke var en mekanisk lyd. Det skjer ikke altfor ofte og vil ikke si at det har en sammenheng med belastningen på CPU. Kjørte shadowplay i bakgrunnen så GPU var kanskje litt belastet? Klarer dog ikke fremprovosere dette med tung belastning av GPU. 

  11. Hei,

    I den siste tiden har jeg hatt problemer med en stasjonær pc som jeg kjøpte brukt i fjor høst. Jeg har win10 og sliten med "bluescreen" og at den henger seg i den forstand at lyd og bilde lagger. Hva er feilen? Er det en komponent som begynner å ta kveld? Software? Temperaturene er nokså greie. GPU og CPU rundt 40 ved normal bruk. 

     

    Fikk filma det sist gang. 

     

    Hovedkort: Asus SABERTOOTH X79

    Prosessor: Intel Core i7 3820
    SSD harddisk: Kingston HyperX 3K 240GB Kit
    Harddisk: Western Digital® Desktop Green 3TB
    Vifte: Cooler Master Silent Pro M2 850W
    Kabinett: NZXT H2 Midi Tower Sort
    Skjermkort: ASUS GeForce GTX 680 2GB PhysX CUDA
    Minne: Kingston HyperX blu DDR3 1600 8GB (4 stk, totalt 32 GB RAM).
    Kjøler: Noctua NH-D14 SE2011 CPU Kjøler
  12. Redusert bemanningsbehov som følge av redusert ordreinngang er gyldig grunn til oppsigelse, uansett hvor flink og flittig arbeidstaker man er. Se for eksempel Tekna sine sider om temaet, og les avsnittet 'Oppsigelse begrunnet i virksomhetens forhold'.

     

    Har stått flere saker om dette i Teknisk Ukeblad det siste året. Her er noen eksempler:

    http://www.dn.no/talent/2016/02/04/1431/Karriere/sindre-24-mistet-jobben-fr-han-fikk-begynt

    http://www.hegnar.no/Nyheter/Naeringsliv/2015/03/Mistet-oljejobben-foer-han-fikk-begynt

     

    Er ingen jurist, men det er vel mye som kan tolkes frem og tilbake innen lovverket. Var på et NITO foredrag hvor dette var tema. I slike situasjoner er det ofte en kontrakt med mangler som er grunnen til at personene blir oppsagt uten mulighet for sluttpakke. Derfor viktig med en god kontrakt som beskytter både arbeidstaker og arbeidsgiver. I dette tilfelle har jeg ikke prøvetid siden jeg allerede er ansatt i firmaet. Svarte en annen bruker over, hvor jeg begrunner mine tanker om hvorfor jeg kan stille krav til goder hvis jeg signerer kontrakten nå.

     

    Har eksempler hvor enkelte har fått sponset 2 år studie mot 2 år binding. Dette tilsvarer ca 100k i året med utbetaling av maks stipend/lån. Syns dette er mye å spørre etter, men vurderer å foreslå kurs til en verdi av 100k for 2 år binding. Hva syns dere om det? Fremstiller jeg fremdeles meg selv som en kravstor person? 

  13. Krav og goder? Av ren nysgjerrighet - hva tenker du på egentlig? Og snakker du om kompensasjon for at du sier ja, nå, eller goder etter at du har fått jobb?

     

    Personlig tenker jeg at man må vise sin egen verdi og hva man er verdt, før man stiller krav. Altså, man må være i en posisjon hvor man faktisk kan stille krav. Har selv forhandlet lønn, både i firma og som privat entreprenør, etter at jeg har vist meg som verdifull i form av mitt virke. Men egentlig har jeg vært mer oppgitt av hva jeg kan selv tilby og yte enn hva jeg kan få tilbake.   :)

     

    For at jeg signerer kontrakten nå. Har som sagt jobbet som "fagmann" for firmaet i noen år og vist en arbeidsinnsats de tydeligvis er godt fornøyd med siden de tilbyr meg fast stilling etter endt utdannelse. Jeg tar nå en utdannelse med spesialisering rettet direkte mot bedriftens arbeid og får da en god teoretisk tyngde i tillegg til den praktiske erfaringen jeg har opparbeidet til nå. Er ingen verdensmester og er klar over mine begrensninger, men ser også bedriftens mulighet til å skreddersy en fremtidig prosjektleder fra scratch. Er også veldig opptatt av å bli oppfattet som en leder man jobber med og ikke for. Vil derfor prøve å få til en "assisterende" stilling hvor jeg både kan tilnærme meg teoretisk og praktisk erfaring før jeg ev. tar en prosjektlederstilling. 

  14. Her skal du ikke være så skråsikker. Visma sa for eksempel opp en rekke nyansatte sivilingeniører sist sommer, kun dager før de skulle begynne. Jeg ser ikke hvorfor dette skal være unikt for konsulentbransjen.

     

    Da har de mest sannsynlig ikke signert en god nok kontrakt. Eller så har Visma tilbudt dem sluttpakke allerede før de har startet. De aller fleste arbeidsavtaler/kontrakter hindrer arbeidsgiver å si opp en arbeidstaker uten grove brudd på reglement. Eneste mulighet de har, er å gi arbeidstaker sluttpakke mot at vedkommende går frivillig. Et eksempel på dette er det TV2 gjør nå

    • Liker 1
  15. Med mindre noe utenom det vanlige er stipulert i kontrakten, er det ikke noe som hindrer bedriften fra å si deg opp før du begynner. Det har skjedd ganske mye i det siste med studenter som trodde de hadde sikret jobb før fullført utdannelse.

     

    Det er også en fordel for deg å ha flere tilbud når du er i forhandlinger med eventuelle arbeidsgivere.

    En kontrakt skal skåne begge parter. Skal veldig mye til før arbeidsgiver kan si opp en person på grunn av veldig smalt gyldig oppsigelsesgrunnlag.

     

    Vær glad for at du fikk tibud i det miste og ikke vær kravstor i disse dårlig tider. Gratulerer med jobb!

    Har ikke godtatt tilbudet, så ingenting å gratulere. Er ikke kravstor, men prøver å få til en avtale som gagner begge parter. Jeg tar en utdanning med spesialisering innen bedriftens virksomhet, jeg har jobbet for de over lengre tid og kan rutinene/prosessene. Å komme med betingelser, ser jeg ikke på som kravstor. 

     

    Ingen som har et konkret eksempel å referere til? Vet dette har vært praktisert mye, men sliter med å finne eksempel. 

    • Liker 1
  16. Hvorfor vil du takke ja til fast jobb etter studiene allerede nå? Er det ingen andre bedrifter du kunne tenke deg å jobbe for enn denne?

    Er en stilling jeg har hatt lyst på over lengre tid og sett på som et lite "mål" etter ferdig utdanning. Er en lederstilling. Har jobbet som "fagarbeider" i samme bransje i flere år, deltid. 

     

    Med tanke på "krisen" innen oljesektoren, vil jeg tro det blir verre og verre og skaffe seg jobb som nyutdannet ingeniør med tiden. 

×
×
  • Opprett ny...