Gå til innhold

Bizardo

Medlemmer
  • Innlegg

    606
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Bizardo

  1.  

     

    Skulle ønske han hadde brukt litt mer tid på å sande ned delene før han malte de. Konseptet er jo veldig forseggjort, men det gjør noe med totalinntrykket når du kan se åreringer, sagmerker etc. i treverket. Når det er sagt, veldig kul mod :dremel:  

    Treverket?

    Så sånn ut, spesielt på skulderen, så gikk vel utifra at noen deler var laget av treverk. Trodde 3D printere skrev gjevnere enn som så. Dog mener jeg fortsatt det burde vært sandet ned før det ble malt.

     

    3D Printere kan skrive jevnere, de merkene du la merke til er ifra Raft + at den er skrevet ut med lavest kvalitet. likevel med lavest kvalitet tok det 500 timer å skrive ut, hadde jeg skrevet ut med beste kvalitet hadde det ca tatt 1400 timer å skrive ut, likevel ville det blitt merker der Raft hadde vært, da delene ikke er optimalisert for 3D printing. , men jeg burde brukt litt bedre tid på pussingen, selv om jeg håndpusset i 100-150 timer. selve skuldrene er veldig tynne, hadde jeg pusset mere ville det ha blitt hull på plasten da skuldrene har bare 5% infill og 2 layers. noe av treverkmønstret du ser er pga jeg ikke er alt for flink å male.

     

    Hvis jeg skulle ha gjort samme prosjekt igjen ville jeg ha printet alt i ABS og ikke PLA og deretter behandlet det med aceton for glatt finnish og deretter maskert og fått noen til å paintbrushet hele modellen, men har ikke ABS printer for øyeblikket og ble litt for kort tid å bli ferdig til TG da jeg brukte 8 måneder på å bli ferdig :)

     

    Men jeg er fullstendig enig med deg at mange av delene burde blitt gjort mye bedre samt at jeg burde ha designet det bevegelig leddet mellom over og underkropp bedre fordi den sitter veldig dårlig

    • Liker 6
  2. Sikkert blitt nevt, men en 3 dB økning er en merkbar økning av lyden, ikke en fordobling. 10dB derimot er en fordobling av lyden. Så du halverte lydtrykket.

    Der tar du vel feil.  Desibelskalaen er slik at for hver 3. desibel, så dobles/halveres lydenergien. så hvis en vifte gir ifra seg et støynivå på 20 desibel, er 23 desibel en fordobling av støyen

  3. Har nettopp starta å "samle" på Absolutt vodka flasker jeg også- har ikke mange, men et par. blir så mye å samle på atte, starta egentlig med energidrikker, så starta med jack daniels og jim beam- men tenker jeg må ha en vodka samling og :D slenger med et par bilder. har noen flere rundt omkring i leiligheten :p

     

    attachicon.gif794ea97f-9eed-4bd9-b317-4b608c038ebe.jpgattachicon.gif6728c742-33ce-4b8a-bdfd-28b883dbec9a.jpgattachicon.gifb36c5e01-5ed3-4bc4-b46e-a15d3aea3b4f.jpg

     

    legg meg til som venn på facebook, så kan jeg legge deg til i gruppene jeg er medlem i så får du fort mange flasker, i disse gruppene er det kjøp,salg og bytte av absolut flasker :) mitt navn er "Jan Erik Vangen"

  4. Tull, min harddisk tok kvelden med statisk eletrisitet. Etter jeg hadde tatt den ut av pc'n la den på bordet, gikk deretter ut en tur, da jeg kom inn igjen og skulle sette den i pc'n igjen så smalt det en liten gnist ifra den ta jeg tok den opp ifra stuebordet.. etterpå ville den ikke lengre dukke opp i bios, men heldigvis byttet jeg bare kretskortet så var den oppe å gikk igjen.

  5. På tide med en STOOOR oppdatering, i går var det helligdag og fri ifra jobb, perfekt dag for å få gjort veldig mye med min casemod :-)

     

    PSU Brakett :)
    pic000099.jpg

     

     

    Bunnplate til bunnen over PSU

     

    pic000106.jpg

    Foliert og vindu er skjert ut :)

    pic000100.jpg

    Baksiden

    pic000103.jpg

     

    Foliert på innsiden og montert platen over PSU
    pic000108.jpg


    Printet på logoer i fronten.
    pic000109.jpg

    Bunnteksten

    pic000111.jpg

    Hardware montert :D og fungerte på første forsøk.

    pic000112.jpg

    Baksiden
    pic000114.jpg

    Montert inn blå led stripes
    pic000120.jpg

    pic000119.jpg

    Kommet ganske langt på 1 dag og begynner å bli ferdig,
    Det som mangler:
    - Montere viftegrill bak,
    - Sette inn vindu i front

    - Montere 120mm vifte i vindu i front

    - Feste fast toppen til selve flasken (den ligger nå bare løs på toppen)

    - Montere powerknapp i korken (når du skrur korken mot venstre slår den seg på, vrir du mot høyre så er det reset.
    - Sette inn harddisk ramme.

     

    ellers er det noe finpuss som mangler resten kommer neste uke en gang hvis jeg får skaffet et tynnt plexiglass som kan bøyes nok til fronten.

     

    Legg til kommentarer her: Kommentarer

    • Liker 2
  6. En ting jeg glemte å nevne, hele prosjeket blir kun laget med handkraft,noe som vil si

    Ingen elektroniske hjelpemiddler som stikksag, elektrisk drill, vinkelsliper osv.

    det jeg kommer til å bruke er en Blikksaks, papirsaks, Leatherman Supertool.

     

    Blikksaksen ble brukt til å klippe lampeskjermen på toppen slik den ble tilpasset røret, holder nå på å skjere hull for å festehovedkortplaten, dette gjør jeg ved å bruke kniven på leatherman og strikke og skjere hull, deretter bruker jeg sagen på leatherman til å kappe hullet med handkraft. Hvorfor ? for å bevise at man trenger ikke fancy utstyr som sveiseutstyr, kappsag and andre verktøy som jeg har brukt på mine tidligere prosjekter. Ikke alle har sånnt utstyr, og jeg skal bevise at det er mulig å lage en fet casemod med bare ting man har i et lite verktøyskrin :) skal jeg borre hull til skruer så bruker jeg sylen på leatherman til det går hull, men husk jeg bruker kun lette matrialer som plast og aluminium og noen treplater. hadde jeg brukt stål hadde det nok blitt litt drøyt å gjort det samme.

  7. Da har jeg fått tak i et gammelt hovedkortbrett ifra en kompis til bare 50 Kr :) og så har jeg fått laget flasketoppen, den lille korken på bildet er orginalstørrelsen på en vanlig flasketopp.

    Har også kjøpt inn hvit Karbonfolie som jeg skal prøve å foliere flasken med, men blir det ikke et bra resultat lakkerer jeg flasken hvit istedet.

     

    pic000083.jpg

     

    Kommentarer legges her: Kommentarer

    • Liker 1
  8. Fått gjort litt i dag:

     

    - Fått tak i et stort plastrør

    - Skrudde ned stuelampa (lampeskjerm ifra ikea av stål)

    - fått tak i et mindre plastrør

     

    Klipte til lampeskjermen med ei blekksaks slik den passet på toppen av røret.

    det store plastrøret skal være 10 cm kortere for å passe med målene iforhold til en 0,7L flaske, dette blir gjort senere. og selve flaskehalsen må også kappes litt, men må finne noe jeg kan bruke som skrukork.

     

    Her er et dårlig mobil bilde. får tak i kamera senere for bedre bilder.

    pic000066.jpg

     

    Hele flasken skal senere dekkes i polyester og pusses ned slik alle skjøter blir dekket. DVD platen på modten skal byttes ut med klistremerket som er på selve flaskene, bare i større størrelse. så skal jeg få noen til å lage et stort klistremerke med "Absolut Computer". selve flasken skal lakkeres hvit og skriften skal være blå.

    så blir det muligens et vindu på siden eller frempå flasken. Kanskje jeg kommer til å lage dobbelt glass med vann innvendig og en liten pumpe som lager bobler, men ikke helt bestemt ennå, tiden får vise. Powerbutton blir å trykke inn den runde logoen på toppen av flasken. Cd-brenner blir nederst på flasken.

    Neste skritt i denne workloggen er å finne igjen hovedkortplaten jeg brukte på min Tux casemod og skjære hull bak for å sette inn denne, og lage hull til radiator og PSU :)

     

    Kommentarer legges her: Kommentarer

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...