Jump to content

Tale30

Medlemmer
 • Content Count

  30
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)
 1. Takk for mange gode råd. Jeg tenker at det hadde vært fint å kunne begynne på en enkel løsning, og bygge på derfra.. skal sjekke ut de alternativene du nevner.
 2. Jeg lurer på om det finnes programmer på PC for å lage animasjon. Datteren min er interessert i animé, og bruker gacha life på mobilen for å lage historier. Det er begrenset hva hun får gjort på mobil, og hun vil herme utvikle det til å bli levende bilder. Hun mente at det kunne være mulig på PC. Hun er bare 10 år, men skriver film skript på engelsk, og har en stor interesse for dette. Jeg vil gjerne tilrettelegge for at hun får illustrert historiene sine slik hun ønsker. Hun får PC til bursdagen sin, men jeg aner ikke hvilke programmer som finnes innen sjangeren. Noen som vet?
 3. Jeg må nok ta en telefon til chess i morgen ja. Jeg har IKKE blitt veiledet i riktig retning.
 4. Jeg landet etter mye om og men på iPhone som ny telefon. Venter nå på den i posten og har plutselig fått litt kalde føtter. I min jakt etter den riktige telefonen vektla jeg blant annet at den kunne ta gode bilder, og at det var god lagringskapasitet. Jeg snakket med en selger (never trust them), og jeg sa akkurat dette til ham, med spørsmål om ikke 2MP var litt vel lite for å få gode bilder. Han sa at det ikke ville ha noe å si dersom jeg ikke hadde tenkt til å blåse bildet stort opp. Men i ettertid har jeg blitt gjort oppmerksom på at det hverken finns blitz eller autofokus på kameraet. Det må jo da bli tilnærmet umulig å ta gode bilder innendørs? Noen med erfaring?
 5. Takk for tips, jeg skal sjekke ut denne blitzen. Motivet står definitivt ikke stille, da det for det meste er jenta mi på 1 år som tas bilde av
 6. Tusen takk for svar Jeg skal prøve meg litt frem! Er det en spesiell type blitz man skal kjøpe for å skape slikt indirekte lys?
 7. Jeg sliter med uskarpe bilder når de tas inne uten blitz. Liker ikke å ta med blitz da jeg syns lyset blir for skarpt. Kameraet mitt er Canon 350 D. Fins det noe litteratur om dette på nettet som ikke er alt for vanskelig forklart? Jeg tenker at det kanskje kan gå an å endre på innstillingene eller noe mht iso verdiene eller liknende? På forhånd tusen takk for svar.
 8. Nei, du må IKKE slette orginalen. De nye filene er av lavere kvalitet. I tillegg blir det dårligere kvalitet om du konverterer fra .wmv til noe annet igjen. Da kommer det til å bli plassmangel etterhvert! Bare avi filene mine sålangt tar opp 41 giga. Hvis jeg da også skal spare på originalfilene som nå heter VLC media file så vil jeg om kort tid ha manko på lagringsplass. Er det altså vanlig at man skal ha et sett med filer som lagres fra kamera og til data, og et sett med filer som konverteres til brukbart format? Bør jeg droppe å konvertere filene da eller? Kanskje bare brenne dem over på dvd i originalformat gjennom Sony Vegas? Vet du i så fall om man kan brenne dvd'er i Sony Vegas med enkeltfiler som thumbnails slik at man kan navigere mellom de ulike klippene? Jeg syns det er tungvint dersom man må smelle de ulike filene sammen til en lang fil for å brenne over på dvd.
 9. Nei, du må IKKE slette orginalen. De nye filene er av lavere kvalitet. I tillegg blir det dårligere kvalitet om du konverterer fra .wmv til noe annet igjen. Da kommer det til å bli plassmangel etterhvert! Bare avi filene mine sålangt tar opp 41 giga. Hvis jeg da også skal spare på originalfilene som nå heter VLC media file så vil jeg om kort tid ha manko på lagringsplass. Er det altså vanlig at man skal ha et sett med filer som lagres fra kamera og til data, og et sett med filer som konverteres til brukbart format? Bør jeg droppe å konvertere filene da eller? Kanskje bare brenne dem over på dvd i originalformat gjennom Sony Vegas?
 10. Jippi, jeg fikk det til Da regner jeg med at jeg bare kan slette de filene som jeg konverterte? Jeg konverterte filene til filer som kunne spilles i windows mediaplayer. De la seg i mappen til det prosjektet jeg hadde åpnet. Jeg klipte filene ut og la dem i mappen sammen med de andre videoklippene som jeg hadde konvertert i Pixela. De gamle filene til videoklippene jeg konverterte ligger fortsatt på pc'en, men de kan jeg vel bare sletter? For når man konverterer så er det vel som om at man kopierer filen og lagrer den i et annet format? Herlighet så tungt jeg har for dette
 11. Tusen takk Jeg skal forsøke. Mener dere Sony Vegas er et godt program for en novise som meg? Kan jo sette meg litt inn i det etterhvert. Hva er prisen for det? Har testeversjonen nå.
 12. Takk for svar Jeg har en haug med filer som jeg ikke fikk konvertert i Pixela før jeg mistet programmet, og forsøkte å hente en av disse inn i Sony Vegas. Det gikk greit, men da så jeg liksom ikke noe mulighet til å bare konvertere filen uten å lagre det som et filmprosjekt. I pixela var det et bibliotek med alle filene som hadde blitt imortert. Man kunne bare merke den filen man måte ønske og trykke på konverter. Vet du tilfeldigvis om et liknende program som fungerer slik jeg beskriver pixela? Syns kanskje Sony Vegas var litt i overkant avansert..
 13. Jeg har etter tips her inne fått lastet ned en prøveversjon av Sony Vegas for å se om dette er noe for meg. Det var veldig mange funksjoner der inne, men jeg vet ikke om det er mulig å konvertere en fil på en enkel måte uten å lage et filmprosjekt. Det jeg er ute etter er et program som gjør at jeg etter å ha lastet inn filene fra mitt Canon HF 100 kamera på en enkel måte kan konvertere den filtypen kameraet tar opp til en filmfil som kan spilles av windows mediaplayer ol. Pixela Imagemixer ver helt suverent, men jeg mistet CDene med programmet og det er vanskeligere å få et nytt enn å trenge seg inn på NASA.
 14. Jeg har vel egentlig ikke behov for å lage slike filmer med rulletekst osv. Jeg er ute etter noe som gjør at jeg enkelt kan konvertere filene som tas opp med mitt kamera til filer som kan leses av mediaspillere som windows. Jeg har windows moviemaker på maskinen min, men jeg syns også det ble for kronglete fordi jeg ikke ønsket å lage filmer men å lagre filmklippene som enkeltfiler på dvd'er. Windows dvd maker var perfekt syns jeg fordi der kunne man lage dvd'er med meny som viste de ulike scenene. Men det er noe galt med min maskin som gjør at thumbnailene blir svarte og ikke viser vilken video som skjuler seg bak. Problemet med windows programmene er også at jeg ikke kan importere filene som er tatt opp med kameraet mitt før de er konvertert.
×
×
 • Create New...