Gå til innhold

Osturn

Medlemmer
  • Innlegg

    154
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Osturn

  1. Hørte en kul sang på Green Day-konserten på Ullevål 30. juni, det er Kaiser Chiefs som har låten.

     

    Jeg fikk ikke fatt i navnet, men hørtes ut som at vokalisten sa at det var på det nyeste albumet denne befant seg. Flere ganger i sangen var det partier hvor vokalisten lo høyt "HAHAHAHAHAHAHAH!", pluss at gitaren ble spilt sammen med trommeslagene. Skilte seg veldig ut fra de andre sangene som de har.

     

    Jeg finner ikke sangen på Spotify, så håper det er noen her som kanskje har navnet på låten :)

  2. Hei hei!

     

    Jeg holder på å kjøpe meg ny racer, og sitter med to valg:

     

    Basso Laguna Ultegra (svart)

    http://www.sykkelsenteret.no/sykler/racer/basso/basso-laguna-ultegra/

     

    og

     

    Trek Madone 3.5

    http://www.boasykler.no/display.aspx?menuid=2401&prodid=850

     

    Jeg er usikker på hvilken av disse jeg skal gå for. Jeg heller mot Basso sin sykkel, og tror jeg nok får litt mer for pengene på denne, men Trek har jo også et godt navn og leverer gode sykler.

     

    Jeg har meldt med på Bergen - Voss, og trenger en god karbonsykkel som hovedsaklig blir brukt til trening.

     

    Har dere noen tips? :)

  3. Ta og les guiden "lukker, blender, iso og sånt", da forstår du konseptet bedre.

     

    Har lagret denne på skrivebordet, så den er på plass. Veldig bra skrevet. Men lagde denne tråden for å få litt mer detaljert mot min type fotografering :)

     

    Prøv å få tatt bilder i knestående, eller relativt lavt i hvert fall. Da får du med mer av bakgrunnen og (ikke bare gress) for tribune og publikum.

     

    Har fotografert litt med BA på Brann Stadion, og har fått anskaffet meg en liten turstol som jeg bruker, bildene blir så utrolig mye bedre når man er på samme høydenivå som fotoobjektene :p

  4. Ja, de to førstnevnte linsene jeg har er ikke veldig lyssterke, men det har økonomiske grunner til at jeg ikke har fått på plass gode nok linser ennå :p

     

    Henger igjen i fra det første kameraet jeg skaffet meg (Nikon D40) for 4-5 år siden.

     

    Prøver meg på å ha mer fokus på lukkerprioritet, så ser vi hvordan det ender opp.

     

    Takk for gode innspill, det hjelper på læreviljen :D

  5. Takk for raskt svar!

     

    Da skal jeg ta å prøve rådet ditt om lukkerprioritet på neste shoot.

     

    Måten jeg har croppet på så langt har vært med tanke på å få en helhet med i bildet, men samtidig være noenlunde tett på spillerne. Derfor jeg har med litt gress, og gjerne noen spillere som er tett på situasjonen. Men prøver å croppe tettere på neste redigering.

     

    Hvor tett pleier du å croppe?

  6. Hei hei!

     

    Jeg har holdt på med fotografering i et drøyt år nå, og har fotografert hovedsaklig fotballkamper. Jeg arbeider per i dag kun på hobbybasis og har en samarbeidsavtale med FK Fyllingsdalen om å fotografere på deres hjemmekamper.

     

    Jeg har til nå brukt en del automatikk på fotograferingen min, og vil nå lære meg å bruke kameraet mitt skikkelig. Jeg har et Nikon D300s kamerahus, og en Tamron-linse 17-50mm og en Sigma-line 55-200mm. I tillegg har eg en telelinse av Sigma 50-500mm.

     

    Jeg lurer egentlig mest på hvilke innstillinger som er mest hensiktsmessig og som gir mest mulig skarphet i bildene når jeg fotograferer på kamper. Av en grunn føler jeg at jeg får mest klarhet i bildene med høy ISO, men det syns jeg er rart siden lav ISO gir mindre støy på bildene. Når jeg har hatt lav ISO opplever jeg at det blir uklart og at objektet jeg har fokuset på blir skurrete.

     

    Jeg tror det har med innstillingene på kamerahuset mitt å gjøre, så derfor henvender jeg meg til de som er mer erfaren enn meg.

     

    Jeg har lagt ut en del av bildene mine på min Flickr-konto:

    http://www.flickr.com/photos/bjnesse/

     

    Sånn at dere kan bedømme dem her i forhold til tips.

     

     

    På forhånd takk :)

  7. Jeg hørte ingenting om at man skal ha fysio før man opereres. Men jeg trente ved å først belaste foten gradivs, og deretter spe på med sykling og jogging. Jeg fikk vite at Ove Austgulen at jeg burde ha tatt fysio, men at jeg hadde trent såpass bra at han opererte likevel. Var like bra utgangspunkt sa han.

     

    Men da vet eg det til neste gang ;)

     

    Det som jeg har merket at ikke jeg kan gjøre lengre er jogging på asfalt. Etter 2-3 km merker jeg at kneet hovner litt opp og blir stivt. Men det har nok mye med at ytre menisk er betydelig redusert, og at støtdempingen ikke er like god som før

  8. Da er du inne i den "gøye" perioden med trening på bøy og strekk... :p

     

    I denne perioden merket jeg at det var noen ganger at jeg tenke om dette kom til å ordne seg, for følte at det var for ubehagelig til å bli så mye bedre. Men FY så det endret seg da jeg begynte med fysioterapi. Da eskalerte det virkelig, spesielt med bøy. Full strekk tok flere måneder, det var de siste gradene før full strekk som tok lengst tid.

     

    Men her er det viktig å ha god tålmodighet, det trenger man her, for man blir grundig lei av å trene fysio etterhvert, selv om det er utrolig viktig. Men stort pluss at flesteparten av de på treningssenteret var helt ok damer som trente og spankulerte rundt ;)

  9. Når eg spiller så bruker eg en sånn blå knestøtte (som håndballspillere bruker), mest for trygghetsfølelsen. Men i går på treningen så merket jeg på slutten av jeg var ganske varm på kneet. Tenkte ikke så mye over det, annet at det sikkert kom fra den støtten. Men det kan jo også være noe annet også, har du samme opplevelser der?

     

    Jeg er av det synet at kneet mitt aldri blir 100% friskt, friskt nok til at jeg i det daglige er symptomfri, men at det alltid vil være litt forskjell fra det friske. Fra medisinsk ståsted fikk jeg vite at det å ryke korsbånd og menisk tilsvarer en invaliditetsprosent på totalt 6%. Så da er jeg egentlig 94% medisinsk frisk :p

     

    Jeg var også ganske heldig i uhellet, for på jobben har vi en fritidsskadeforsikring med dekning på men, og denne skaden sørget for drøyt 99.000 kroner i erstatning, så var sånn sett flaks. Pluss de 18.000 kronene som kommer med fra fotball-lisensen. Har jo ennå et friskt kne, så samme prosedyre der og om det skulle skje igjen :p

  10. Bra jeg fant en slik tråd, så slipper jeg å lage en ny en :D

     

    Jeg tar kortversjonen:

     

    21. mars 2011 fikk jeg en vridning av venstre kne på fotballtrening som førte til at jeg røk fremre korsbånd, ytre menisk samt et lite brudd u lårbenet (det lårbenet møter kneet). Ble operert 2 måneder senere (20. mai 2011) på BKS i Bergen av Ove Austgulen. Fikk gjort dette såpass kjapt da jobben min har en veldig god helseforsikring.

     

    Nå har det gått ca. 9,5 måneder og jeg har begynt å være med på treningene med laget igjen så mye som jeg klarer. Fullførte faktisk en hel trening i går med skikkelig spill, det var knallkjekt.

     

    Sånn per i dag merker jeg absolutt ingen ting til selve korsbåndsskaden, som er veldig bra, for da vet jeg at fysioenperioden min har virket som den skulle. Det som jeg derimot legger merke til er en slags nummenhet på området hvor ytre menisk ligger. Legen min fjernet ca. 8mm av den (husker ikke hvor stor en menisk egentlig er). Den nummenheten er litt rar, for det kjennes ut som et litt rart press på den siden av kneet. Det er ikke vondt, eller gjør at eg halter - den er liksom bare der når eg går. Den dukker som oftest opp etter treninger.

     

    Jeg tipper det nok har med at jeg har mindre menisk enn før, og at kneet ikke er helt vant med fotballtrening sålangt.

     

     

    En annen ting som er litt morsomt å legge merke til er den mentale biten som man får i topplokket etter en slik operasjon. "Kommer jeg til å slå opp skaden, hvordan blir det å spille i kamp/trening igjen", samt frykten for at det skal skje igjen, for den smerten rett etter man gjør vridningen og hører smellet er helt jævlig. Helt ubeskrivelig.

     

    Det jeg merker nå som fotballspillingen er i gang igjen er at jeg holder igjen pasninger og skyting med operert fot. Jeg bruker stort sett høyrefoten til alle slike ting, men før eller siden går det nok mer automatisk hvilke føtter jeg bruker. Er glad det ikke var godfoten som røk ;)

     

    Håper noen har kjennskap til hvordan meniskskader kjennes ut i etterkant, og om det jeg føler er normalt, eller om jeg bør høre med fastlegen min for sikkerhets skyld :)

  11. Hei. Jeg var slik, gjorde ingenting hjemme. Dette var pga dårlig forhold til foreldrene mine, og deres inkompetens. For meg var alt jeg trengte å flytte ut. Tror dere kan begynne å respektere han i større grad, så kanskje han vil respektere dere. Han er tross alt 21 år, og har ansvar for seg selv og sitt eget liv. Ta dere en chillepille, det er nok helt fint med han (utifra det jeg forstår). Alt er ikke som på TV der alt har en prognose eller det er et seriøst underliggende problem. Sannsyligvis er det bare at han trenger å være litt selvstendig (det kommer ikke til å skje mens han bor hjemme).

     

    Er også passe tragisk om dere går å snakker med hverandre om hvordan dere skal hjelpe han, uten å spør han selv hva han tenker. Snakk med han, om det faktisk er et problem, og hør hva han sier. Hjelper ikke å gå rundt og nesten baksnakke han for å dra konklusjoner ut av luften etter hva dere tenker.

     

    Tviler på at det hjelper å gi ordre heller, slik som "du må gjøre det, det og det for å oppnå det blabla". På den annen side kan dere kaste han ut, da foreldrene ikke har forsørgelseplikt. Er så typisk at mødre/foreldre tenker at ungen automatisk skal ta initiativ til å ta oppvasken og rydde opp når de vokser opp, når de hele livet har oppdratt ungen sin til å være vandt til at det blir gjort for seg. Man høster det man sår.

     

    Postet av anonym: 7832527122c953a11b037984e8113793

     

     

    Nå har jeg ikke sagt noe om at jeg tror det er noe gale med han. Jeg tror, som du også sier, at det har noe med å være selvstendig, og innstilning til ting.

     

    Jeg har ikke baksnakket han på noen som helst måte, men når vår mor spør meg om jeg har noen formening om hva som gjør at han er slik som han er nå, så vil jeg bistå så godt som jeg kan. Og derfor henvender jeg meg hit for å se om det er folk med lignende erfaringer. Veldig bra at du deler ditt, og det er godt å se at dette er noe som nok går over. Men at kuren må bli at han flytter for seg selv.

     

    Men det som har skjedd her er at mine foreldre har vært "for snille" med oss, og dette har han utnyttet litt mer enn nødvendig. Straffer er ikke-eksisterende, mens gevinstene er veldig gode (men passer ikke i forhold til innsatsen).

     

    Jeg har sagt til min mor at de har vært for snille med han, og at de må være litt mer konkret når de sier ting til han. Men når det er litt betent, så er det ikke så lett å ta dette opp i plenum uten at noen parter blir irriterte/frustrerte osv.

  12. Høres mer ut som han har fått sydd puter under armene.

     

    Ingenting å gjøre før han treffer "rock bottom", og må finne ut av / ta tak i ting på egenhånd.

     

    Ja, er nok dette som er det mest sannsynlige tror jeg. Han har aldri måttet arbeide hardt for å oppnå ting, belønningene har nok kommet altfor lett for han. Og dermed så tror jeg at han ikke verdsetter belønningene. Det er stort sett meg min far spør når han trenger hjelp til ting på gården her. Han vet at jeg hjelper han og at jeg kan tingene han trenger bistand med. Har sikkert med at det er jeg som er den som arver denne gården og, at det er jeg som blir mest involvert her.

     

    Jeg håper og tror at han får seg en åpenbaring en morgen, og at han ser hva som må gjøres. Han må ha struktus i livet, og det får han nok når han flytter ut for seg selv.

     

    Ikke lett dette...

  13. Hei hei!

     

    Jeg skriver dette innlegget da jeg er usikker på hva jeg kan bidra med for å få min bror på riktig sti igjen. Han virker per i dag å ha mistet respekt for mine foreldre og virker å ikke ha noe ork/motivasjon til å gjennomføre utdannelsen sin.

     

    Han er en 21 år gammel gutt som har gjort det bra på skole, har et godt nettverk på vennefronten, og har en kjæreste. Han bor hos sine foreldre ennå i en kjellerleilighet. Dette rommet er rotete av en annen verden, og jeg trodde jeg var rotete, men han er i en heeeelt annen liga. Glass, fat, matrester, klær henslengt på gulv/sofa/seng, og dvder og cder overalt. Han eier ikke system i hverdagen, og har ikke noen interesse av å holde det ryddig. Dette er noe som mine foreldre ikke syns er noe kjekt og de ønsker at han tar seg sammen her. Han bidrar ikke med noe klesvask (av egne klær), må bes om at legger frem klær, og hverdagslige ting som han kunne hatt i oppgaver gidder han ikke bidra noe særlig på. Han får månedslønn av mine foreldre, men han fortjener de ikke særlig.

     

    Skolemessig går han på høyskole på studier om landmåling. Dette vil han få en ingeniørstatus på når han er uteksaminert, men her går det ikke særlig bra. Det jeg har fått ut av han går på at han må ta opp ett år ekstra for å få på plass alle fagene, og det er visst en del. Det kan tyde på at han har gjort et feilvalg av utdannelse. Men han ønsker å bl ferdig, men det er ikke lett når man sliter og man kanskje ikke har motivasjonen. Pluss at det er tungt å se studiekompisene bli ferdige før han. Det positive er at han ikke har noe studielån etter dette, så han har ikke det presset på seg. Pluss at han bare er 21 år, og det er fremdeles mye tid igjen å prøve seg på noe annet. Det som er dumt med den tanken er at da blir de siste 3 årene i teorien bortkastet (siden han ikke har vitnemålet med seg).

     

    Gjennom hele oppveksten hans og for min del har vi hatt foreldre som har vært der for oss hele tiden, og alltid hjulpet oss om nødvendig. Mamma spurte meg i dag om hva hun gjør galt med han. Hun er veldig fortvilet over at uansett hva de gjør, så får de bare negativitet tilbake fra han. Min teori er at han har fått gevinster altfor lett, og dermed ikke ser verdien av det. Han har kanskje heller ikke fått et skikkelig voksent syn på livet, og kanskje det å flytte ut ville vært lurt. Ikke godt å si. Personlig opplevde jeg det å flytte ut som en god erfaring, for man vokser med ansvar og dette hjelper en videre i livet.

     

    Min lillebror er en gutt som ikke eier et fnugg med noe vondt i, han virker bare å være litt ute av kurs, og jeg ønsker å få han inn på riktig sti igjen. Kan dere gi meg noen forslag om hva som kan hjelpe han her? Det beste som hadde skjedd han var at han fikk vitnemålet, og kom seg i jobb. Eller begynne på noe nytt. Så lenge han har papirer på utdannelsen sin, så står han så mye sterkere.

     

    Any ideas? :)

  14. God kveld folkens!

     

    Skulle sette meg ned og spille GT5, også dukker denne smått teite meldinge opp på skjermen:

     

    Insufficiant free space on hard drive(HHD). Atleast 32MB required. Please exit and free up some space

    0x00000001[201]

     

     

    Det første eg begynner er å slette filer som eg ikke bruker lengre, også sjekket om det var oppdateringer som lå på vent. Alt dette var på stell, men likevel får eg opp samme melding.

     

    Jeg har bare hatt dette spillet i vel 2 uker, og syns det virker litt rart at dette skulle skje nå. Har jo spilt spillet et par ganger og har lagret lite i forhold til det jeg føler at jeg kommer til å lagre fremover.

     

    En annen ting eg ikke syns henger på greip er at eg har en PS3 med 250 gb HDD, kun fifa11 som lagret spill, men likevel er det tydeligvis for lite plass for GT5...

     

     

    Mitt spørsmål er da: har dere vært borti samme problem, og har dere klart å løse denne? Forhåpentlig må jeg ikke slette masse filer for å løse dette, men må man så må man...

     

    Btw; hvis dette har blitt diskutert tidligere så beklager eg at eg slenger denn opp igjen, men orket ikke å lese igjennom alle innleggene :)

  15. Hei!

     

    Mine foreldre har tatt seg en langweekend i London, og de la merke til at de solgte iPad'er der. De lurte på om de skulle kjøpe en for meg. Det svarte eg jo at det hadde vært morsomt, men ble litt i stuss på hva slags toll det forekom på slike artikler. Denne saken kostet ca. 5000 kr å kjøpe der, og hvordan blir reglene på elektroniske dippedutter å ta med inn i Norge?

     

    Jeg har prøvd å lete meg igjennom Tollvesenets hjemmeside, samt prøvd å ringe dem, uten hell.

     

     

    Regner med at det er noen her som har fått folk til å kjøpe for seg og som kan forklare tollreglene for elektroniske artikler :)

     

    På forhånd takk

  16. Hallais,

     

    Har et lite problem med synkroniseringen av iPhone. Jeg ønsker å legge sikkerhetskopi av mine kjøpte applikasjoner (som er kjøpt på app store på telefonen).

     

    Nå har jeg funnet ut at jeg kan høyreklikke på iphone-ikonet i raden til venstre i itunes, men da får jeg beskjed om at det ikke går fordi maskinen ikke er autorisert. Står videre at jeg må gå på "butikk" øverst i bildet, og trykke på "autoriser datamaskin".

     

    Når jeg har gjort det prøver jeg igjen med overføring av kjøp, men får fremdeles samme beskjed, at datamaskinen ikke er autorisert.

     

     

    Hva kan jeg gjøre?

  17. Bor i Bergen, så er nok en del forskjellige alternativer å bruke her.

     

    Er ikke noe spesielt jeg ser at bør fikses på (mulig at noen filtre kan være grei å få skiftet ut), men føler at det kan være lurt å la bilen få en totalsjekk, slik at jeg er sikker på at bilen er i tip top shape :)

  18. Ser at bilen min kanskje kunne hatt godt av en tur på service nå, og siden eg ikke har hatt bilen på service før, så lurer jeg på hvor mye en slik time koster...

     

    Vet det ligger på forskjellige nivåer fra sted til sted - Har en Toyota Corolla 2003-modell, og dermed er det Jæger som eg nok kommer til å bruke

     

    Hva slags steder bruker dere ?:)

     

    Til info har jeg hatt bilen i vel ett år nå, og føler det nå er på tide med en service

  19. 25. Mars - Kvalme

     

    26. Mars - Hodejeger

     

    27. Mars - Alarmsystem

     

    28. Mars - Best in show

     

    29. Mars - Lyder

     

    30. Mars - Sofistikert overgang

     

    31. Mars - Tatovering

     

    1. April - Nemi

     

    2. April - Padde

     

    3. April - Rable

     

    5. April - Dedikert fan

     

    6. April - Dugnadsånd

    25. Mars.pdf

    26. Mars.pdf

    27. Mars.pdf

    28. Mars.pdf

    29. Mars.pdf

    30. Mars.pdf

    31. Mars.pdf

    1. April.pdf

    2. April.pdf

    3. April.pdf

    5. April.pdf

    6. April.pdf

  20. Hvordan er det med lønn når man har tatt seg ferie? Jeg skal ta ut to uker i sommer, og vil jeg da motta lønn for den perioden jeg er borte fra jobben? Eller er det feriepengene som skal dekke denne perioden?

     

    Jeg har fått beskjed fra arbeidsgiver å fylle ut timeliste på vanlig måte, så antar at jeg mottar lønn for ferieperioden også, på lik linje med vanlige arbeidsdager.

     

    Kan noen "fill me in" her? :)

×
×
  • Opprett ny...