Jump to content

Lomeus

Medlemmer
 • Content Count

  667
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

36 :)
 1. Takk for raskt svar. Hvor lenge burde memtest kjøres? Setter det på over natte evt (selv om PC'en mest sannsynlig skrur seg av og starter på nytt ila den tiden.
 2. Hei. Bygde meg ny PC like før jul. Den startet opp bra uten problemer, men har et problem med plutselige restarts. Her går alt helt plutselig i svart, og deretter starter maskinen opp på nytt. Ingen blue screen eller feilmelding. I event viewer kommer det opp kritisk/feil beskjeder, tok et raskt bilde av eventvwr her: https://imgur.com/jw6u75A Tenkte først at det var pga varme, men har stirra på HWMonitor og får ikke ordentlig høye tempraturer selv under relativt høy load. Og selv når bare enkle programmer som nettleser er oppe så oppstår problemet, dette er andre forsøk i å skrive dette innlegget. Har selv gått igjennom alle enheter under enhetsbehandler å sjekket drivere, hvor ingen nyere drivere var å finne. BIOS er også oppdatert til nyeste tilgjengelig. Alle komponentene i PC'en er nye untatt en eldre HDD og GPU. Specs: Asus Rog Strix z390-F Corsair RM750X G.Skill f4 3200c16 32gb 2xIntel 660p NVME 1TB Samsung 850 EVO 250gb Seagate 3TB HDD Intel i7 9700K NZXT Kraken x62 Noen som har forslag til feil, eller noe jeg kan feilsøke? Dette var den første PC'en jeg har bygd på litt over 5 år, har noe begrensa kunnskap, men er villig til å prøve alt ^^ På forhånd hjertelig takk for all hjelp! Hilsen B
 3. Delte opp lånet på hver av oss, og regna utifra det. Satt opp en tabell for hver, hvor det står tydelig hvor mye vi skal betale i renter/fradrag per mnd osv. Tror vi gjør det på denne måten, om hun har dårlig økonomi pga noen nye sko så gjør ikke det noe for det vil betales ned automatisk til slutt uansett. Ønsker hun derimot å betale inn 50k av lånet hennes, så minsker også dette hennes månedlige avdrag. Takk for hjelpen Horge.
 4. Takk for svar Horge. Tanken er at lånet skal utlignes ila de neste 5 årene, men at vi skal finne en rettferdig løsning mtp betaling av lånet frem til den tid (det vil bli betalt inn uregelmessig). Så kanskje trekke de faste omkostningene ut av regnestykke, og bare regne med salgsbeløp da?
 5. Hei. Jeg og min samboer kjøpte leilighet for en kort tid siden. Vi ble enige om at jeg skulle gå inn med mer egenkapital en henne, men at vi skulle ha 50/50 hos kartverket. Nå prøver vi å finne ut hvor mye hver av oss skal betale per mnd for at det skal bli rettferdig. Den EK'en jeg spytta inn over henne skal hun betale inn fortløpende ettersom hun får spart opp penger. Da går vi inn i samboerkontrakten og endrer eierbrøken deretter. Totalt kjøpspris: 3 076 500 kr Lån: 2 541 500 kr EK: 535 000 kr. 335 000 fra meg og 200 000 kr fra henne. Eierbrøken blir vell da 52.2% for meg og 47.8% for henne. Hvordan er det mest rettferdig å dele betalingene. Hun har jo da 1 338 250 kr i lån og jeg har 1 203 250 kr. Tenkte å bare ta betalingene og regne ut disse med eierbrøken, men dette blir vell skeivt? Eksempel: Regning på 10 000 kr - 5280 kr for henne og 4780 kr på meg? Vi (letter sagt meg) sitter her å klør oss i hode for hvordan vi skal gjøre det mest mulig rettferdig, håper det er noen her ute som kan hjelpe oss i riktig retning På forhånd tusen takk! Mvh: B og M. EDIT: Ser nå at jeg burde lagt denne under privatøkonomi. Om en mod kan flytte, så hadde det vært topp.
 6. @LMH1: Takk for forslag, skal lese litt på G3 @Newman: Hehe, det verktøysettet var en julegave, så det har jeg allerede kjøpt ^^ @Sveibuen: Jeg har allerede CPU kjøler, kabinett, GPU og harddisker. Tenker derfor jeg går for en ny build med disse komponentene, litt av sjarmen mtp at man gjør det så sjeldent (hvert femte år ca) er jo å bygge den selv. Ingen tanker om komponentene jeg har lagt til, eller svar på en av de x-antall andre spørsmålene ?
 7. Hei. Jeg søker ekspertisen til dere titt og ofte, spesielt når det kommer til valg av komponenter. Så da prøver jeg igjen. Skal bygge en ny PC ila januar når jeg overtar ny leilighet. Har en del ting jeg skal bruke fra min nåværende pc, men trenger virkelig ny CPU, HK og RAM. I tillegg til komponenter så tenker jeg at mitt nye kontor fortjener 2 nye monitorer også, som jeg skal bruke som sideskjermer sammen med Predator - XB271HUA. Burde jeg prøve å ha samme oppløsning og oppdateringsfrekvens (Hz) på sideskjermene som senter skjermen, dvs 1440p og 144 Hz? Forslag til skjermer? Og greier mitt 1080 kort å drive disse 3 skjermene uten noen problemer? PC'en brukes hovedsakelig til gaming, men også noe streaming, redigering og annet kontor arbeid. Har lest og tittet en del rundt og har satt sammen en liste med komponenter jeg mener burde holde seg bra i en del år fremover. Budsjett rundt 20k (med 2x skjermer) 15k bare for komponenter. Komponenter jeg skal ta med meg fra min nåværende build: Fractal Design R6 2x Samsung Evo SSD'er NZXT Kraken x62 MSI GTX 1080 Mitt forslag til komponenter: https://www.komplett.no/wishlist/shared/001eaf1a-ef22-49b2-a6b8-4098d152dad8 Veldig usikker på 9700k vs 9900k? PSU valgte jeg bare fordi den har fått god omtale, finnes det gode PSU'er som er rimeligere? Tenker å bruke ML140 til AIO radiatoren og plassere denne i fronten (etter tips fra forumet her), trenger jeg mer en 1 vifte bak? Må jeg kanskje ha eksos på toppen også? På forhånd takk, og god jul
 8. Takk for tips. Jeg kan sette radioatoren foran (der er det også støvfilter) og trekke luft inn. Kan jo evt fjerne det lokket på toppen og ha 2 vifter der og 1 vifte bak for utlufting. Forslag til vifter, gjerne med RGB (første gangen jeg har vindu på pc'en)? Kanskje kjøpe 6 ML140 evt da. 2 til radiatoren, 1 ekstra for intake, 3 til eksos. Men liker å litt mer luft inn sånn at jeg får et positivt trykk. Så er muligens nok med bare 2 på radiator og 1 som eksos eller? Ellers så har jeg mange fractal design GP-14 140mm vifter liggende Er delene ellers bra sammen?
 9. Hei. Skal bygge en ny PCm å gjøre min gamle om til en server, noen av delene i min nåværende PC skal jeg ta med videre til den nye: - GeForce GTX 1080 - 2x Samsung Evo SSD'er - NZXT Kraken X62 - Fractal Design R6 Nye deler: - ASUS ROG STRIX Z390-F GAMING - Intel i9-9700k - Corsair Vengeance RGB DDR4 3200MHz 32GB - Corsair RM850x - Intel 660p 512GB M.2 SSD - Corsair LL120 RGB 120mm 3-pk (Tenkte 2 foran med luft inn, og 1 bak for luft ut. Fester AIO radiatoren i taket som blåser ut) Noen anbefalinger, eller endringer? Er 3 år siden min forrige build, så litt usikker på ram/HK og CPU. Min nåværende PC har DDR3 ram og i5 -4690k som jeg skal bruke videre til server PC. På forhånd takk - Bjarte
 10. Da kjøpte jeg meg en Kraken x62 og installerte den nettopp, betydelige tempraturforskjeller ihvertfall! Mulig jeg bare kunne tatt på ny pasta og testa, men veit at jeg ila det neste året kommer til å oppgradere PC'en. Da er det nesten like greit å gå for en vannkjøler siden jeg veit jeg skal ha det i neste build Edit: Med denne kjøleren er tempraturen på 78gr under stresstesting.
 11. Jobber denne helga så har ikke fått gjort så mye annet en å ta Asus sin automatiske klokking for å videre ta nye stresstester på 4.3 gHz, 1.2v ca. Den går opp til 100 grader etter ca 25 minutter nå også, så jeg tipper det er kjølern som ikke holder mål. Har enda ikke rukket å installere OS på nytt, men har en USB klar med W10. Kjørte 1 runde PUBG og 2 runder fortnite fortløpende nettopp for å se om jeg fikk problemet igjen, men kan hende det ikke var nok med de rundene. Høyeste temp målt var da 77gr på CPU og 83gr på GPU. Var også en runde rundt med trykkluft rundt i kabinettet, men kan nok ikke ha gjort store forskjellen. Kan godt hende jeg har vært litt hardhendt i montering av GTX 1080 for 6 mnd siden, men veldig rart at utslaget kom først nå. Lurer på om jeg skal kjøpe meg Kraken x62 og prøve å montere denne (like greit å oppgradere når jeg uansett skal ha vannkjøling neste build). Står at Fractal r5 skal ha plass til: Topp: 140 mm viftemontering x 3, så da burde ikke 140mm x2 være noe problem. Kan si at etter jeg har tulla med testene, vært å skrudd opp vifte prosentene på både CPU og GPU (de kjører nå på 100% på 70gr og 75gr) så har støyen blitt merkbart høyere
 12. Takk igjen for knallbra svar. Jeg kom nettopp hjem fra jobb, og tenker å begynne nå med testene for å utelukke de andre komponentene. Jeg også heller litt mot i7-8700k, det har fått utrolig bra score på alt som er å finne av reviews og benchmarks. Har aldri hatt vannkjøling, men er det litt samme hva man tar her, sålenge det er 240mm++? På ram tenker jeg fort det blir Vengeance 3200mhz, evt 3600mhz om jeg finner det et sted på lager. Angående PSU (som jeg selv føler er ansvarlig etter din forklaring ), Seasonic Focus 650W eller Cooler master V650 kanskje? Ønsker en ålreit PSU som ikke bråker for mye! Setter pris på at du deler kunnskapen din Gabri3l Edit: Memtest og Prime95 virker bra. Men CPU'en gikk helt opp til 100 grader nettopp, så tror 212 evo'en min ikke gjør en god nok jobb med å holde CPU'en nede desverre. Veit ikke hvor lenge jeg skal la Prime95 kjøre CPU'en min så hardt som det her. Vært på i 25 min nå, og den ligger stabilt på 90-100 grader. Så skrudde den av, kan det potensielt være noe galt med kjøleribben/vifta til Evo'en. Når CPU'en jobber så hardt skal den begynne med throttle speeds tror jeg, så gir den godkjent (men ikke kjølinga).
 13. Tusen takk for svar Gabri3l! Jeg må nok som du sier ta noen ekstra tester for å få tilbake et stabilt system, og da muligens oppgradere om jeg finner en feil. Men alt har kjørt helt fint nå i 3 år, så syns det virket litt merkelig at det ble så vanvittig ustabilt under load selv om jeg satt OC tilbake til det den har kjørt på tidligere. Jeg stilte BIOS tilbake til default etter at OC gikk i dass, for å deretter klokke den opp minimalt, enda ikke stress testa den med disse innstillingene. Det første jeg tenker å gjøre er å ta noe trykkluft og se om det er støv eller rusk i PSU (muligens skru den opp og se?) eller andre komponenter. Forstår ikke problemet helt, skjermen går bare i svart, men hører viftene fremdeles går, før den skrur seg av og deretter rebooter seg. Hadde ikke hele PC'en skrudd seg av om det var PSU'en som var problemet, eller kan det være at de ikke greier å gi riktig V ut? Neste steg blir muligens en fersk installering av W10 (har W8 nå). Da blir jeg jo også kvitt de gamle Nvidia driverne, og kan formatere min game disk (SSD) i tillegg for en fersk PUBG utgave. For å deretter kjøre de testene på Ram, GPU, CPU. PSU er den komponenten sammen med HK som er noe dritt å måtte bytte etter min mening Om ingenting fungerer : Hva med i5-8600k, med enten NH-D15 eller MasterLiquid 240mm? Enig i at 2666 blir et teit valg, kanskje Vengeance 3200mhz hadde vært greit? Hva syns du om et HK som Strix z370-F? Bruker nok dette som en unnskyldning for å oppgradere som min SO sier, men tullete å gjøre det om jeg kommer meg tilbake til 130+Hz i pubg på low.
 14. Hei. Bygde meg en gaming/desktop for 3 år siden som jeg har oppgradert litt fortløpende. Men har nå etter noe tulling med OC fått litt problemer med CPU tror jeg (kjører ikke stabilt lengre, skrur seg av og rebooter under load, selv om den ikke går over 75grader). Skjerm: Acer 27" Predator LED G-Sync XB271HUA Har: ASUS Z97-P, Socket-1150 Intel Core i5-4690K, Socket-LGA1150 Hyper Evo 212 kjøler Cooler Master G650M, 650W PSU Fractal Design Define R5 Sort MSI GeForce GTX 1080 Samsung 850 EVO 250GB SSD Samsung 850 EVO 120GB SSD + 2x Seagate dritt HDD for mediafiler på 4tb til sammen Siden jeg ikke får ting til å kjøre stabilt lengre og har lavere FPS en jeg ønsker i litt mer krevende spill (PUBG). Så vurderer jeg å oppgradere, men tenkte å høre her hva som er anbefalt, og om det er noe nytt på CPU/HK fronten i nærmeste fremtid? Det jeg har vurdert nytt er: i5-8600k vs i7-8700k Asus Rog Strix z370-F Gaming Hyper Fury DDR4 16gb 2666 mhz En ny og bedre CPU kjøler (kanskje prøve vannkjøling for første gang?) Noen som har noen tanker eller anbefalinger? På forhånd takk, Bjarte
 15. Har faktisk sett på overnatting i Salzburg etter Neuschwanstein og berchtesgaden, å bruke neste dag her. Vurderer å sette opp en liten tidslinje/plan, da hovedsakelig over overnattinger og estimert kjøretid mellom de forskjellige stedene. Nå er kjøringen i disse områdene en stor del av turen, også grunnen til at jeg vurderer en nokså dyr leiebil Lindau og bodensjøen skal jeg notere meg. På en tur som denne har man mulighet til å se så vanvittig mye mer en man ellers ville, man blir svært mobil, men også noe innskrenket med bil. Problemet er faktisk å velge det viktigste, ettersom valgmuligheten er så store!
×
×
 • Create New...