Gå til innhold

Aasgaard

Medlemmer
  • Innlegg

    4 039
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Aasgaard

  1. 7 minutes ago, Dragonlove said:

    Nei, NetOnNet har ikke trukket penger, jeg avbestillte forøvrig Strix White oc fra Non, har også sendt kort reklamasjon angående ett kjøp fra Elkjøp fra tilbake til mars, blir noe rente på disse mnd, de har heller ikke lov til å holde på slik de gjør.

    Kortene er betalt.

    Vipps-statusen er "Betalt", ikke "Reservert". Vipps har trukket penger fra kredittkort, og kredittkortregning er betalt.

    • Liker 1
  2. 5 hours ago, Nizzen said:

    De forsvinner fortsatt fort. Jeg fikk nettopp 3080 strix white oc.
    Netonnet og proshop har vært meget bra på å levere ut kort jevnt og trutt.

    Venter fortsatt på 3080 Strix White OC fra 04. april og 3080 Strix OC (sort) fra 24. mars. Begge fra Netonnet. De er betalt, så de har sittet på en god del penger i de månedene. Bryr meg egentlig ikke om det sorte lenger, men det hvite skulle jeg gjerne hatt tak i.

  3. 39 minutes ago, TheKims said:

    Du bruker jo produktet utenfor sitt bruksområde. Nvidia har ikke garantert noen plass at du skal få den og den ytelsen i mining. 

    Hadde spill ytelsen gått ned på grunn av denne sperren så er det en annen sak. 

    Mining er verken et nytt eller et ukjent bruksområde for skjermkort. Mining-ytelsen er en følge av kortets egenskaper. De garanterer ikke x FPS heller. Denne sperren de legger inn er en kunstig begrensning på kortet for å ramme et spesifikt bruksområde. Nvidia vet at kortene brukes til mining, både av dedikerte minere og av vanlige kunder som vil rettferdiggjøre en høy innkjøpspris. Nvidia har tjent gode penger på det i mange generasjoner. Nå ønsker de å flytte bruksområdet over på dedikerte kort for å tjene enda mer. Det har de jo lov til, men hvis kunder får et dårligere produkt enn det de har bestilt, så er det problematisk, og de kan ha visse rettigheter. Man kan for eksempel tenke seg at kunder kan kreve prisavslag.

    • Liker 1
  4. Du trenger da ikke å spesifisere hva du skal bruke et produkt til. Egenskapene til produktet er endret etter at du bestilte det, på en måte som åpenbart begrenser funksjonaliteten til produktet (det er jo hele poenget med sperren). Hvis du prøver kortet og finner ut at det har blitt betydelig begrenset på et bruksområde, kan du selvfølgelig protestere på dette. Spørsmålet er hva du får ut av det. Strengt tatt bør du kunne kreve å få levert et kort uten sperre, men når det ikke er gjennomførbart spørs det vel om du spises av med å få refundert kjøpssummen.

    Det er klart at mange nok har rettferdiggjort en bestilling til disse prisene nettopp fordi kortene har kunnet mine tilbake mye av kostnaden, så det er jo ikke som at denne endringen er uvesentlig for kundene.

    • Liker 6
  5. Bestilte en Omen med Ryzen 9 5900X og 3080 hos Power i mars. Skal ha prosessoren og muligens noe annet fra den over i et annet kabinett. Har bestilt hovedkort og RAM andre steder, og resten av PC-en står klar her.

    For et par dager siden så bestillingen ut som dette (forventet 17.04, ordren klargjøres for sending):

    image.thumb.png.4557eed1ab9c72ac9d56a847de026038.png

     

    Så fikk jeg en mail et par dager senere at den er utsatt og "Forventet inn til hovedlager: 14.08.2021". Fra "klargjøres for sending" til forsinket med 1/3 år altså (og tilbake til status "Din ordre er mottatt). Kundeservice hos Power ser ikke noe rart eller problematisk ved det.

  6. Ser verdien både av automatisering og fjernstyring via app eller fjernkontroll. Det er ikke slitsomt å dra ned ei rullegardin, men når man har flere som skal ned samtidig og som er plassert over sofaer og lignende, hadde fjernstyring vært veldig hendig.

     

    Dessverre ser disse gardinene bare ut til å komme med 20 cm intervaller på bredde. Så virkelig frem til å benytte disse i et rom med flere vinduer, men siden noen av vinduene er 10 cm smalere enn de andre, har jeg ikke klart å finne noen god løsning med IKEA sine gardiner. Blir ikke pent å ha gardinene inne i karmen på noen av vinduene og utenfor på de andre.

    • Liker 1
  7. Det er jo ikke noe vanskelig å forstå hvorfor Apple og andre ønsker en slik dreining. Det er ikke dermed sagt at forbrukerne uten videre bør godta det. Det er heller ikke åpenbart hvordan dette vil arte seg på litt sikt. Mange vil nok fort nå taket for hvor mye de synes det er ok å ha i løpende utgifter på slikt. I alle fall dersom månedsprisene skal ligge i nærheten av hva man har sett på abonnementstjenester så langt.

  8. Ser ut til at det finnes firmware til Xiaomi M365 som begrenser toppfarten (i begge modus) til lovlig toppfart. Er det innafor da tro? Det er jo fortsatt mulig for brukeren å bytte tilbake til raskere firmware, men hvis man skal følge den logikken fullt ut er det mye som må forbys fordi det kan flashes raskere...

  9. Jeg bruker ofte mobilen liggende på skrivebordet. Da er det uhendig med fingeravtrykksleseren på baksiden. Uansett hvordan man bruker mobilen har man gjerne en finger på displayet, så å flytte leseren dit vil aldri være en ulempe.

    Det er bare dine egne preferanser. Selv foretrekker jeg å ha den bak på en plass hvor det er naturlig å holde fingeren. Da låser jeg for eksempel enkelt opp telefonen på vei opp av bukselomma. Det første jeg gjør etterpå er ofte å forholde meg til notifikasjoner, som ligger på toppen av skjermen. Fingeravtrykksleser på bunnen av skjermen føles bare som en omvei for tommelen. For meg. Du skal få lov til å ha andre preferanser, men din siste påstand er direkte feil.
  10. Priser settes ikke basert på hva man må ha for å gå med nødvendig overskudd, priser settes til det nivået hvor man regner med at de gir størst fortjeneste. Altså basert på hva folk er villige til å betale.

     

    Er det noen som har ei mobilvekse (med kortholder på innsiden) kombinert med skjermbeskytter som fungerer godt? Sist jeg hadde en slik ble det riper på mobilskjermen etter kanten på korta...

  11. Var akkurat på chat med Elkjøp. Det var en spesiell opplevelse. Kortversjonen fritt etter hukommelsen:

     

    De har oppgitt usikker leveringstid, så folk får skylde seg selv. De synes det er ok å trekke penger uten at de aner når produkter kommer. Telefonen min var det først umulig å si når skulle komme, men hvis jeg var heldig kom den snart. Deretter påstod vedkommende at telefonen stod som sendt 27.10 (altså to dager før jeg bestilte den). Så fikk jeg en ny leksjon om at man må forvente leveringstid. Deretter så hun plutselig at den sendes i dag. Jeg påpekte at jeg ikke bad vedkommende trylle, men at jeg bare ville ha et svar på om telefonen var rett rundt hjørnet, eller om Elkjøp har for praksis å låne penger av kunder uten å vite noe om levering. Jeg takket for at hun hadde besvart spørsmålet. Så fikk jeg en full kopi av kjøpsvilkårene i chatten, og noen sure kommentarer om at Elkjøp har regler å forholde seg til. Samtalen ble avsluttet med en (mistenker jeg) sarkastisk "du får ha en god helg."

    Fortsatt ingen endring på status (reservert), så da er det jo fristende å tro at vedkommende i support-chatten på Elkjop.no rett og slett bløffa. Det overrasker meg egentlig ikke siden hun i samme samtale sa følgende (kopiert fra log):

     

    "Er du heldig vil du motta denne snart, det er ventelister og dem som har bestilt først får selvfølgelig utlevert først."

     

    "Denne pakken ble sendt 27.10 til deg" (jeg bestilte den altså 29.11)

     

    "Jeg ser at denne pakken sendes i dag 3.11"

     

    Det er egentlig ikke veldig hastverk for meg å få telefonen, men det her er rett og slett ikke kundebehandling jeg føler er aksepterbar.

×
×
  • Opprett ny...