Gå til innhold

swinge

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

swinge sine prestasjoner

3

Nettsamfunnsomdømme

  1. Vel, kan bekrefte at telenor.hbm og telenor.hbm.mgmt ikke fungerer med andre mobiloperatører som leier hos Telenor. Er det mulig at et SIM-kort kan overstyre APN instillingene på NR7101 fra Telenor, med siste firmware fra Telenor? Vurderer å kjøpe en brukt NR7101 fra Telenor, for å spare noen lapper istedet for å kjøpe en "ulåst". Ville du anbefalt OpenWrt på disse?
  2. Nei, hverken Telenor eller Altibox lar deg bruke deres SMTP-server som relay lengre, så du må gå til andre tjenester som Mailjet, Sendgrid og Amazon SES for å bruke SMTP relay.
  3. Vet du hvilken APN Telenors Trådløse Bredbånd bruker?
  4. Men Talkmore og Plussmobil bruker jo telenor.smart som APN, når jeg sjekker APN instillingene på telefonen. Endret også til telenor.fwa og det fungerte uten problem. Vil ikke SIM kort fra disse mobiloperatørene også fungere da i Zyxel NR7101 med Telenors firmware? Edit: Ser en på Finn.no som selger en Telenor Zyxel NR7101 som har installert orginal Zyxel (100ABUV8C0 (Build date 2023/05/15) firmware på den, og selger den som "ulåst". Noen som har erfaringer?
  5. Noen som vet om man kan bruke Telenor NR7101 med f.eks. et vanlig data sim fra mobiloperatører som bruker Telenor sitt nett som f.eks. Talkmore, Happybytes og PlussMobil?
  6. Utgående port 25 må være åpen om du har egen mail server for å sende uten SMTP Relay. Derimot kan du konfiguere e-post klienten din til å kommunisere over port 587 til mail serveren, men mail servern vil alltid sende ut e-post på utgående port 25.
  7. Ja, samme tilfellet her. Er egentlig uansett hvilken ISP du bruker når du bruker SMTP relay. Mailjet fungerte fint i mitt tilfelle også, men gikk over til Amazon sin da man får 50k e-poster daglig gratis, DKIM signering får man også der. Administrerer over 10 domener også. Skal teste ut GlobalConnect og NextGentel over nyttår, for å sjekke status der.
  8. Riktig. Poenget mitt var at Telenor eller Altibox endrer ikke PTR om du har privat abonnement. F.eks. om du gjør en nslookup på telenor ip 80.213.2.2 vil du få domenenavn ti0004a400-3829.bb.online.no og Altibox ip 80.203.3.3 vil du få domenenavn 3.80-203-3.customer.lyse.net. Disse vil du ikke få endret med privat abonnement hos Telenor og Altibox. Store selskaper som Equinor bruker jo gjerne Microsoft Office (Enterprise) sin løsning, og da må PTR i mange tilfeller kunne endres. Men uansett er det ikke er problem å kjøre en egen mail server uten å endre PTR da det ikke er et krav å endre det, bare at de matcher allerede. Uansett til de som tenker å ha egen mail server hjemme med privat internett abonnement: Altibox har stengt utgående port 25, så du får ikke sendt e-post her uansett, kun motta. Telenor har åpen utgående port 25, så her får du sendt e-post, men alle Telenors dynamiske ip-adresser er registrert i 2 spam filter, SORBS DUHL og Spamhaus ZEN, så du må avliste ip-adressen din hver gang du får ny ip hos Spamhaus. SORBS DUHL får du ikke avlistet ip-adressen. Så om du sender med dynamisk ip fra telenor, så får du bare håpe at mottaker ikke bruker SORBS DUHL spamfilter. Min anbefaling er å bruke SMTP relay. Selv bruker jeg Amazon Simple Email Service, gratis, enkelt og har aldri hatt problemer med å få levert e-post fra min mailserver stående hjemme. Om du har utgående port 25 stengt, er vel SMTP relay den eneste måten å få sendt e-post fra egen mail server på privat internett abonnement.
  9. Regner sterkt med at dette er en funksjon i et spamfilter som ikke er default. Som sagt, hoster jeg selv egen mail server med dymaisk telenor ip, og har ikke opplevd at e-post jeg sender ikke blir levert på grunn av rDNS. Har derimot opplevd at noen mottakere bruker SORBS DUHL registeret, og at mailene mine ble market som spam/ikke levert. Dette er på grunn av dynamisk ip hos Telenor. Edit: Her kan du lese litt om rDNS
  10. rDNS er bestemmelsen av et domenenavn som er knyttet til en gitt IP-adresse. Noen selskaper som AOL vil avvise alle meldinger som sendes når rDNS ikke matcher domenet du sender ifra. Stemmer det. Det må ikke matche, men gir bedre leverbarhet om rDNS matcher domenet ditt.
  11. Husk å bruke riktig DomainKey Selector. F.eks. dkimkey._domainkey.domene.no TXT v=DKIM1;t=s;p=LANG NØKKEL hvor "dkimkey" er DomainKey selector, og denne må også føres inn i mail server software for å få DKIM til å fungere. Tror nok reverse DNS er forbehold bedriftsmarked. Hverken Telenor eller Altibox gjør dette for sine privat kunder. Selv hoster jeg egen mail på privat Telenor fiber abonnement, og har ikke opplevd enda at mailer jeg sender ikke blir levert, så lenge du har riktig konfigurasjon, samt DKIM, SPF og SSL-sertifikat. Telenor sine private ip-adresser er dog svartelistet i SORBS DUHL registeret, men er nok svært få som bruker dette registeret. Altibox sine ip-adresser er ikke svartelistet i SORBS DUHL registeret, så det eneste du mangler når du hoster egen mail server på Altibox privat abonnement er reverse-DNS. Er nok svært få som har konfigurert SMTP servern til å ikke motta mail hvor domene ikke matcher reverse DNS, så egentlig tror jeg at dette ikke er et problem. Siden Telenor sine ip-adresser er svartelistet i SORBS DUHL registeret, kommer jeg nok til å flytte min mail server fra Telenor til Altibox når svigermor har fått Altibox på plass😅
×
×
  • Opprett ny...