Gå til innhold

6Bravo2

Medlemmer
  • Innlegg

    129
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 6Bravo2

  1. Har du en speedvinge liggende og klarer å ikkje fly den? steike!

    her sprang vi rundt på hver en knaus og prøvde å overtale oss selv til at det ikkje gjorde noe at takeoffen var å springe nedover en steinur, med 6 sekundmeter bakvind og ett par høyspentledninger som måtte flys over eller under alt etter som... for så å nå en landing som strengt talt ikke burde kunne nås, der eneste mulige innflygingen var mellom to trer som gav oss en 20 cm klaring til skjermen på begge sider... :hmm::ph34r:

     

    Men fra spøk til alvor, er snakk om å få til en utsjekk sommerstid i vossatraktene, var bare å få samla nok folk som var intresert..

  2. Polli er da strengt talt en del hakk over..

    proxi tracking er en klasse for seg selv, og er langt mer krevende enn ws. Selv om WS unektelig ser langt bedre ut i form av laange fine linjer.

     

    sjekk ut Karr sine proxi tracking videoer.. det e d sykeste :p

     

    forøvrig trenger man ikke så mange hopp for å begynne med base,

  3. Jeg vet ikke hvilke innstillingsmuligheter E-M5 har i videomodus, men hvis mulig: Liten blender og manuell fokus på uendelig (eller rettere sagt hypofokalavstanden hvis du vil være veldig nøyaktig). Lav nok ISO til at lukkertiden blir nærmest mulig 1/(2*fps) sekunder.

     

    Takker!

    Noen som vet hvordan i svarte man får redigert .MOV filene kameraet lagrer filmene i?

    Bruker pinnacle studios 15 ultimate.

  4. når purken tar blodprøver av deg så tester de deg for benzo for å se om du har tatt tabletter.

    det gjorde de med meg sist jeg satt inne og jeg fikk utslag pga ritalinen jeg går på, og de forklarte det veldig nøye til meg.

     

    Ok. Desverre så er politiet de siste du skal høre på når det gjelder rusmidler, eller legemidler.

     

    Ritalin kan gi utslag på urinprøve, enkelt og greit.

    ,

    Fra legemiddelhåndboken om benzoer

    http://legemiddelhan...egemidler/51335

  5. Er det noen som vet hvor mye de 2 mp som skiller canon og nikon har å si? Har forstått det slik at man fint kan printe 1x1,5m så lenge man har normal avstand til bildet og det er oppskarpet for print..

    Jeg har flere bilder hjemme på rundt 1*1 meter som er fra mitt olympus e420 som har fattige 10 megapixels. Så ikke bekymre deg for pixler.

     

    Kunne du tenke deg å halvere størrelsen på systemet uten å gjøre noe med kvaliteten så er Olympus E-M5 Verdt en titt,

     

    sitat fra testen:

    mer kompakt optikk og bildekvalitet som ikke står noe tilbake for speilreflekser som Canon EOS 7D, Nikon D7000 eller Pentax K-5. Men her får man også mye bedre videoegenskaper, raskere autofokus, værtettet kamerahus (som på K-5), og et meget høyt funksjonsnivå.
  6. Har lagd en film med Pinnacle 15 utlimate, Filmen er en typisk Gopro-film med musikk lagt på isteden for mikrofonstøy...

     

    Ville redigere slutten på filmen, og åpnet et nytt prosjekt og la filmen på tidslinjen.

     

    problemet er da at plutselig så stemmer ikke klippene med musikken lenger, det ligger en ustabil, merkelig forskyvning på enten filmen eller musikken..

     

    dette er jo ganske tragisk, det er jo ikkje noe annet en en vanlig film. Og filmen i seg selv spilles helt fint av utenfor programmet.

     

    ka kan eg gjøre for å få redigert litt mer på denne?

    Prosjektfilen har forsvunnet, så kan ikke åpne det gamle prosjektet slik det var før det ble laget film.

     

    ??

    :)

  7. Liker du å gå på tur så klarer du deg sikkert helt greit i GSV. Tjenesten etter de første 6 månedene er verdt alt slitet. Attesten du får etter tjenesten er ett stort avsnitt om hvor krevende den tjenesten er, og at det bare er spesielt skikkede personer som havner på grensa.. En del propaganda akkurat der vil eg si, men det ser jo jævli bra ut til din neste arbeidsgiver..

     

    Skal være forsiktig med å si så mye om hvordan tjenesten er i panser, da jeg ikke har vert der.. Men generelt sett så er vel det mer ren soldat utdanning med en del fler våpen og utstyr. GSV er å traske i skauen med tung sekk, fulgt av ett halvår med selvstendig, skarp tjeneste på grensa.. Da opererer man i 4 manns lag og ser gjerne ikke befalet på ett par uker i slengen. Det er en del hytter og Observasjonstårn som benyttes, så man har det ganske luxus på noen oppdrag.

     

    Du får sikkert ett fett år sammafan..

     

    Er noen år siden jeg var inne, så ting kan så klart ha endra seg litt.

  8. Har en ny Asus N56V som oppfører seg rart på nett. På dagtid går det som regel greit, men på kvelden så stopper nettet omtrent helt opp. Det tar evigheter å laste helt enkle sider.. Dette er en stødig pc til rundt 10000nok. Hva faen sjer?

     

    Nei, tviler på at det er Nettforbindelsen som er problemet da andre laptoper i huset, til en brøkdel av prisen har ingen problemer med å laste som normalt.

     

    Hjelp!!

  9. Når det gjelder minusgrader så er min erfaring at de aller fleste kameraer tåler det helt greit så lenge du tar enkle forhåndsregler.. for eksempel er det en dårlig ide å ta ett kamera som har vert ute i 30 minus ett par dager rett inn foran peisen med 26 plussgrader. Med digitalkameraer så er det eneste eg har opplevd i sprengkulde at skjermen "fryser" altså at å bla i menyer kan ta en evighet.. i slik kulde så er det lurt å la kameraet ligge i sekken ute, og ta batteriet med seg inn i soveposen/hytten om kvelden..

  10. Har hatt ett Olympus E-420 siden det ble lansert for vel 4 år siden. Det er vel det minste speilreflekskameraet som er lagd, og i lag med et 9-18mm zuiko objektiv så har eg tatt en del bra bilder og er strengt talt meget fornøyd. Har også et 50-300 mm tamron objektiv som blir noe mindre brukt.

     

    Olympus har jo ett problem med dårlige lysforhold, som de har "løst" ved å lage ekstremt lyssterke objektiver for de heldige som skulle ha rundt 20.000 å legge i ett objektiv. Det har ikke jeg. Mitt budsjett er under 10.000

     

    Har nå begynt å tenke på å oppgradere, og da har eg sett på følgende muligheter:

    Kjøpe en olympus E-3 på bruktmarkedet, gjerne med en 12-60mm

     

    så da er første spørsmålet: Er det merkbar forskjell i bildekvaliteten for en fotograf som ikkje lever og ånder for denne hobbyen, men som liker å ta bra bilder når det dukker opp motiver langs reisen. og som aldri kommer til å printe ut bildet noe større enn 1*1 meter ?

    Hvor mye større er E3 huset i forhold til e420? og hvor bra er e3 sett i forhold til nyere kameraer som Pentax K30

     

    Vurderer også å droppe Olympus og gå over til pentax da K30 kombinert med 18-135 høres ut som et bra kit å ha med seg... Dere ser sikkert at jeg er ute etter ett system som tåler en støyt, er åpen for andre forslag, men kameraet er nødt til å tåle en del. Video er en ikke sak, er stillbilder det blir brukt til.

     

    Forøvrig er det litt frustrerende å se at "alle" nye kameraer har lassevis med fjas. kan ikke noen lage et kamera der jeg slipper å betale for hd video, gigantisk svingbar sjerm og tusen "kreative" filtere og så videre ??

  11. Henger meg med på denne "vektertråden". Har tenkt å søke på denne stillingen: http://www.finn.no/f...nnkode=36319249

     

    Har noen av dere hatt erfaring innenfor det områet?

     

    ja, man står og ser på at enellerannen sveiser eller sliper og lignende, 12 timers skift, lønn som ellers for vektere, det er dog ikke en vekterstilling, og man får derfor ikke et vekterkurs..

     

    Lettjente penger, men kjedelig i lengden.

×
×
  • Opprett ny...