Gå til innhold

Mattjazz

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Mattjazz sine prestasjoner

0

Nettsamfunnsomdømme

  1. Hovedmotivasjonen min for å velge AS i stedet for enkeltmannsforetak, er å kunne investere inntektene i aksjefond før det utløses skatt utover 22%. Hvis du sier at det er like greit å gjøre det direkte fra driftsselskapet, løser jo det både problemet med krav om direkte eierskap for å kunne droppe lønn, og ekstra arbeid og utgifter med et holdingselskap. Så kan investeringer med midler tjent privat, investeres i fond via aksjesparekonto. Takk for hjelpen!
  2. Takk for svar! Hvordan defineres markedslønn? 🤔 All inntekt i selskapet er jo min faktiske lønn, så det betyr at alle inntektene må tas ut som lønn? Da er jeg jo like langt... 🙄 @HW1 Jeg trodde det var vanlig at man gjorde investeringer i aksjer/aksjefond separat fra et driftsselskap? Mtp konkursrisiko blant annet. Men det er vel egentlig ingen risiko i den type selskap jeg vurderer. Jeg antar at det du mener er at jeg starter et Helse og Invest AS, som jeg eier direkte uten holding, og investerer alle inntektene fra oppdrag direkte i aksjefond? Det hører med til historien at jeg i løpet av noen få år forventer en betydelig engangsutbetaling for salg av et ikkenotert firma som jeg eier en andel av. Så for meg at (deler av) denne summen kunne puttes inn i holdingselskapet for investering i aksjefond. Men kanskje er et enkelt Helse og Invest AS og aksjesparekonto er bedre.
  3. Jeg skriver svar her i stedet for å lage en ny tråd, fordi min problemstilling er veldig beslektet. Jeg lærte mye av de tidligere svarene, og håper at jeg kan få svar på noen ytterligere spørsmål. Jeg er helsearbeider og tar sporadisk kortere og lengre vikaroppdrag på sykehus rundt omkring i Norge. Dette er i tillegg til min faste jobb. Dette har jeg foreløpig gjort som vanlig lønnsmottaker, men leker med tanken om å heller starte et aksjeselskap med meg som eneste arbeidstaker. Lønnen som jeg mottar for disse oppdragene er "ekstra", og jeg har lyst til å investere den i sin helhet i aksjer/aksjefond. Derfor har jeg lyst til å kopiere trådstarters struktur med Jeg -> 100% eier av Holding AS -> 100% eier av Helsetjenester AS -> Jeg er eneste ansatt. Så til spørsmålene mine: 1: Kan jeg overføre alle pengene jeg tjener i Helsetjenester AS til Holding AS, og investere alt i aksjer/aksjefond? Ble litt usikker da jeg leste https://danskebank.no/private-banking/skatt/tema/loenn-eller-utbytte, hvor det står: "Er du ikke ansatt i direkte eid AS, men f.eks. i et datterselskap som eies av ditt holdingselskap , må du som i utgangspunktet ta ut markedslønn før datterselskapet kan dele ut utbytte til holdingselskapet*. Vi anbefaler at du avklarer med revisor eller regnskapsfører om du må ta ut lønn". 2: Hvis dette er mulig, bør holdingselskapet investere direkte i aksjer/aksjefond, eller bør det dannes et datterselskap (Invest AS) som gjør investeringene. 3: Jeg har altså ikke startet noe foretak ennå, er det en annen selskapsstruktur som hadde vært bedre/enklere for meg? Enkeltmannsforetak+aksjesparekonto? Da vil jo arbeidende kapital skattelegges før den investeres. På forhånd takk for alle råd og vink.
×
×
  • Opprett ny...