Gå til innhold

masb

Medlemmer
  • Innlegg

    552
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av masb

  1. Jeg skjønner ikke helt hvordan de velger studasser; dersom de ser på karakterer kan de umulig se på annet enn for relevante fag. Jeg ble tilbutt studasstilling i TDT4120, med en B i faget, en E i matte1 og null erfaring. ~100 søkere på 16 plasser. Jeg kan ikke skjønne annet enn at det var en viss terningfaktor her (selv om jeg ikke klager :))

     

    Er det ikke også noe rart om man prioriterer søkere med erfaring? Hvor skal da nye studasser komme fra?

     

    Skulle tro at det fantes 16 stykker med A i algdat.

  2. Om utveksling: Bruk året til å gjøre det du har lyst til. Om du vil slappe av litt i et behagelig klima, gjør du det, om du vil utfordre deg selv akademisk, gjør du det. Vil du lære deg et nytt språk drar du et sted der du kan gjøre nettopp det. Ikke tenk så jævla mye på hva andre vil tenke om det i ettertid. Så lenge du gjør et veloverveid valg du kan stå for, er det ingen som bryr seg om akkurat hvor du gikk på skole.

    • Liker 5
  3. Ja tenk å bli flydd inn av potensielle arbeidsgivere, så fælt. Økonomiskrekken til ingeniørstudenter er helt idiotisk. Gjett hva som bestemmer om du får en ny kontrakt innenfor hvilken som helst industri du arbeider i. Å tro at man "blir økonom" som indøkstudent mens man som vanlig ingeniør slipper unna sånt tull er helt feil. Indøkstudenter har vel nesten mer til felles med fysmattere (som regnes som superhardcore blant annet her inne) når det gjelder potensielle arbeidsgivere innenfor finans, optimering o.l.

     

    Vi lever i en verden hvor mer eller mindre alt er styrt av økonomi, så det er like gjerne å lære seg litt om det.

    Helt enig.

     

    Rent bortsett fra den ekstreme spesialiseringen i masteroppgaven er det ikke mye som skiller en indøker fra en regulær sivilingeniør heller. Indøk krever at studentene tar tekniske fag på masternivå der andre linjer tilbyr perspektivemner av ymse slag. En blir ikke en mye bedre ingeniør av Medisin for ikke-medisinere. Etter min mening er det veldig overdrevent at indøkere verken blir økonomer eller ingeniører. Interessen fra arbeidsmarkedet viser at linjen fremdeles er etterspurt.

×
×
  • Opprett ny...