Gå til innhold

Økotufs

Medlemmer
  • Innlegg

    219
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Økotufs

  1. Hei. 

    Noen som har forslag til en kul gave jeg kan gi til en god kompis? Han blir 27. 

    Hans interesser er:

    - Historie (2. verdenskrig opp til den kalde krigen, og roma)
    - Spill (zelda, meste fra nintendo, metal gear soild), alt av tv-spill. 
    - Film (Lord of the rings!) 

     

    Kompis er leieboer hos oss, men skal iløpet av året flytte ut av hybelen sin og inn i egen leilighet, så kanskje noe husholdningsting? Synes dette er vanskelig siden jeg ikke vet hva han har fra før, da han fikk masse til jul, men har det lagret hos foreldrene sine inntil videre.

     

    Tenkte å bruke maks 300 kr, eller 500-600kr dersom samboeren min vil spandere. Ellers har jeg ennå god tid til å bestille fra f.eks. eBay.   :)

  2. Disse regningene måtte jeg også betale. fram til du sier opp abonnementet ligger ansvaret på den som arver. De fleste ville ha kopi av dødsattest var min erfaring. Eneste problemet som dukket opp hos meg var Netcom pga nedbetaling og bindingstid, så det kostet meg 3000kr + 3 måneders abonnement for å bryte avtalen med dem. De fleste andre var veldig samarbeidsvillige og forståelsesfull.

    Lånekassen stryker all gjeld ved dødsfall dersom det er utestående gjeld der.

     

    Dessverre arver en alt når en først arver. Ikke bare hus og goder, men også lån og gjeld. Dersom en arver mer gjeld enn noe annet kan en fraskrive seg arven.

     

    Tror nok du bare må ta kontakt med selskapet å høre om de kan komme med en løsning.

     

    Har selv vært igjennom denne prosessen. Den er lang, slitsom og krevende. Men skal du ha ting gjort må du gjøre det selv (eller hyre en advokat).

    • Liker 1
  3. Håper noen er tilgjengelig med litt akutt eksperthjelp. Skal ha gjester i kveld på hjortestek, med passende tilbehør. Alt er egentlig planlagt og tilrettelagt, helt til han som kom med kjøttstykket har glemt å ta opp kjøttet i tide, og det er frossent inni. Det har tint ytterst, men kjernen i steika er frossen. Hadde tenkt å surre den å steke den i oven med termometer, men nå blir jeg egentlig bare veldig usikker med den frosne steika. Har noen vært borti dette tidligere, med noen god tips på lager??  :hmm:  :)

    Ca mellom 1,5 - 2 kg kjøtt det er snakk om, lårstykke hvis det er av relevans. Er utrolig godt kjøtt dette her, så har ikke lyst det skal bli tørt og seigt. 

     

    Takk på forhånd!

    Hvordan gikk det med steika? :) Ble den bra?

  4. Dette varierer litt. Nå er det tross alt årevis siden jeg tok eksamen som privatist, men kan vel fortelle om min erfaring. 

    Når du tar privatist er det enkelte ting som er annerledes fra videregående:
           Da jeg kom opp i sosiologi og sosialantropologi som privatist fant jeg eksamens-dato, tid og sted på privatistweb 3-4 uker før eksamen. Annen beskjed ble ikke gitt. 

          Oppgaven fikk jeg vite når jeg møtte opp, og fikk rundt 30 minutter på meg å forberede et 20 minutters foredrag. Dette innebar å svare på 5 spørsmål samtidig som jeg flettet dette inn i et tema jeg skulle snakke om. Jeg følte jeg ble tatt litt på senga ettersom jeg trodde jeg skulle få oppgaven, så gå hjem å jobbe med oppgaven i 2 døgn før den skulle framføres, slik som på videregående. 

          Jeg hadde med meg boka og fikk lov til å bruke den mens jeg jobbet. Jeg ble plassert alene inne på et rom (med en stol, pult, skrivepapir og en penn), så kom de å hentet meg når tiden var over. Før jeg gikk inn måtte jeg vise legitimasjon på at jeg faktisk var den jeg utga meg for å være, samtidig som jeg ble fratatt alt som kunne brukes til å jukse, f.eks. mobiltelefon, mp3-spiller og slikt. Det eneste jeg fikk ha med meg inn var skoleboken og en penn. 
           Selve eksamen gikk veldig bra. Jeg hadde lest hele skoleboken to ganger, og tatt egne notater i boka med markørtusj, penn og post it-lapper for å gjøre ting enklere å finne, eller skrevet en forklaring på en enklere måte ved å søke opp på nettet det jeg egentlig ikke forsto ut i fra boken. Utrolig god hjelp når du har dårlig tid. 
           Når foredraget mitt var over stilte de en rekke spørsmål, og flere fagord ble tatt opp. Der slet jeg litt og ramlet fra en 5-er til 4+. Jeg kunne beskrive et fagord uten problemer, men husket ikke ordet før det ble sagt. Deretter fikk jeg beskjed om å gå ut på gangen å vente mens de diskuterte i rundt 20 minutter før jeg ble bedt om å komme inn igjen for å høre resultatet. Dersom jeg synes det var uenig fikk jeg lov til å si ifra og hvorfor, men jeg var egentlig storfornøyd med karakteren så jeg klaget ikke. 

     

    Jeg håper dette hjelper selv om jeg ikke hadde samme faget. Jeg antar at det ikke er store forskjellene på de forskjellige muntlige eksamenene. 

    • Liker 1
  5. Legg kjøttstykket i en tett pose å legg den i vasken med varmt vann (ikke så varmt at du brenner deg, men godt over lunket) for å få den tint så mye som mulig før du setter den i ovnen. 

    Så lenge kjernetemperaturen under 70 grader, så holder du fortsatt på safene i steken selv om den kanskje begynner å mørkne litt pga det varme vannet. I teorien i hvertfall, personlig kan jeg ikke garantere noe som helst. 

     

    Har akkurat lest om dette da jeg selv har en stek i ovnen på langtidssteking i skrivende øyeblikk. :)

  6. Du kan jo ganske enkelt ta kontakt med en apputvikler hvor du foreslår en app med det du leter etter. Det koster nok endel, men dersom du tar patent på ideen og legger den ut for salg i appstore kan du jo gå i null (kanskje til og med pluss?). 

    Jeg var selv den som hadde ansvaret for mine besteforeldre som begge er dement. Hadde jeg kunne hengt en tablet på kjøleskaper med merknader, kalender og alarmer de måtte trykke på hadde det gjort hverdagen mindre bekymringsfult for min del. Jeg ville definetivt brukt den appen, hvertfall så lenge de hadde mulighet til å fungere selv hjemme. Nå har hjemmetjenesten tatt over, men de kan fortsatt legge inn avtaler slik vi som må stille opp når de ikke er der fortsatt har kontroll. 

  7. Den var faktisk veldig lekker. M9 var et steg i feil retning, men denne kan faktisk gjør at jeg bytter ut min M8.

    Enig. Aldri vært så fornøyd med en telefon som jeg var med M7. Har nå M9 og har hatt små irriterende plager fra første stund. Nå er mikrofonen sluttet å fingere, og tastaturet forsvinner plutselig mens jeg skriver. Men siden jeg var så fornøyd med M7-en er sjangsen stor for at jeg ender opp med å kjøpe M10 :) 

  8. Så neste gang blir det to fingre i halsen? Mindre ubehagelig enn å bli pumpet, kanskje...

     

    ... jeg klarer ikke framprovosere brekkninger på egenhånd, å da hvertfall ikke hvis jeg allerede begynner å bli tett. Å få ut alt før det blir mye værre kan jo være en fordel. 

  9. Jeg er svært allergisk mot enkelte mattyper, og ofte litt for sulten til å lese etikketter. Lurer på om det finnes brekkningsmiddler på apoteket? Eventuelle erfaringer? 
    Dersom jeg får i meg disse mattypene kan jeg i verste fall havne på sykehus, noe som kunne vært unngått dersom jeg får ut disse. Hadde en nesten episode i helgen hvor jeg måtte på legevakten, å de endte opp med å pumpe magesekken for å redusere skadene før jeg ble sendt hjem samme kveld. Var veldig ubehagelig, og jeg tenker det kan være greit å ha som "backup" i tilfelle det skjer igjen.

    edt: i mitt tilfelle var det paranøtter fra en veldig god kake, å ble pumpet siden jeg trengte flere shoter av epipenner. 

  10. Jeg har lastet ned en gratisversjon av et antivirusprogram; i mitt tilfelle har jeg fulgt denne tråden til punkt og prikke; for å bli kvitt et virus. Når denne gratisperioden går over ønsker jeg å bytte tilbake til avast (idiotfeil gav meg viruset, ikke avast sin skyld her); vil det det viruset komme tilbake på pcen når jeg sletter antivirusprogrammet? De skal være slettet nå, men noen holder dem jo bare under "karantene"

     

    Takk for svar. Er litt n00b på dette som dere sikkert skjønner! :) 

  11.  

    Det er flere faktorer som spiller inn. HSV-1 og HSV-2 går litt på tvers om hverandre på hvor de holder til, varierende fra person til person. Men en av disse virusene vil alltid dominere kroppen din.

     

    Kun oral kontakt på tvers av personer, ikke deg selv, kan smitte.

     

    Nei. Som sagt så kan du ikke smitte deg selv. Du kan smitte andre med oralsex på tvers av herpes, men ikke deg selv. Ihvertfall ikke ved å bare ta deg på underlivet. Les mitt tidligere innlegg.

    Det er tilfeller hvor smitte kommer fra uhygenisk håndvask og f.eks onanering..

     

    Har selv hatt forkjølelsessår-varianten siden jeg var bitteliten, og ALLTID fått beskjed, av samtlige leger om å være veldig nøye men håndvask når det kommer til plukking på sår og skorper. Vaske fingra før man går på do så man ikke smitter seg selv. Det forekommer kanskje oftest slik du forteller det, men sjangsen for å smitte seg selv er jo apsolutt til stedet.

     

    På en måte har du kanskje rett, men jeg mener det er naivt og stole blindt på dette. https://www.onlinelege.no/svar/_smitter-munnherpes-til-underlivet_ref:baddeff42

  12. Kjæresten (28år) har ikke utdannet seg til noe fordi han ikke har funnet noe han ønsker å utdanne seg til. Det eneste han kan tenke seg er noe innenfor profilering, lesing av kroppsspråk eller noe i den duren. Å lese kroppsspråk er noe han virkelig brenner for.

    Finnes det noen utdanning hvor man lærer dette? Psykologi? Eller kanskje enkelt emner?
    Han ønsker ikke å jobbe som en typisk psykolog, men heller noe hvor han kan hjelpe f.eks politiet i avhør, vitnepsykologi og slike ting.

  13. Husk at alle fag på PRIVATSKOLE koster penger. Apsolutt kalle kan melde seg inn der. F.eks på sonans. Du får studielån etter hvor mange fag du har (det er et minstekrav) og noe av lånet kan omgjøres til stipend dersom du består. Du kan også velge å ikke ta studielån om du har mulighet til det.

    Dersom du vil melde deg opp som privatist UTEN undervisning, meld deg opp på privatistweb.no.

    Du har ingen krav på å gå offentlig videregående omigjen når du har brukt opp åra dine, men du kan alltids søke om å gå året på nytt. Du kan også ta faget som privatist, men spørre læreren din om du får følge undervisningen (dersom det er plass) selv om skolen ikke kan godkjenne faget. Selv tok jeg opp sosologi. Fulgte undervisninga på skolen, og tok privatisteksamen.

    Har jeg forstått spørsmållet ditt rett nå? :)

  14. Hei!
    Har tatt privatisteksamen, men lurer på hvordan jeg får den karakteren over på kompetansebeviset? Hvor bestiller jeg nytt? Det står nemlig under karakterutskriften at dette arket ikke er et gyldig dokument ved søk av stuider.

    Har også nå fått dokumentert arbeidsmengden og skal sende alt inn etter 23/5 regelen for å få generell studiekompetanse. Men skjønner ikke hvordan jeg skal få dette til.

    Skal jeg sende det evt. nye kompetansebeviset (som jeg ikke vet hvordan jeg ordner) sammen med arbeidsbeviset til universitetet jeg søker meg inn på?


    Eller må jeg først ordne et dokument hvor det står Generell Studiekompetanse, for så å sende dette inn til universitetet?

  15. Ja, du kan smitte deg selv!
    Hvis du har herpes (ikke kjønnssykdommen) rundt leppene, tar på det. så tar du deg i underlivet uten å vaske henda. Vips, så har du fådd herpes kjønnssykdommen. Den kan du videre smitte andre med. Det samme gjelder vorter..

  16. Du nevner ingenting om du har gamle eller nye automatsikringer.
    Jeg kan nevne at jeg har de gamle! Og de smeller som bare det! Problemet vårt er at oppvaskemaskinen står på samme sikring. Dersom denne er avslått kan vi bruke alle 4 platene også stekeovnen...på en god dag. Men hvis vaskemaskinen, vannkokeren eller noe annet står påslått ryker sikringen med engang! Vi merket også at dette ble vesentlig bedre etter at vi kjøpte ny komfyr med merknad A+++ noe vi gjorde bevist for å spare strøm. En stund hadde vi også 20A på denne sikringen. Idag bruker vi 16A og det går greit helt greit. Vi skrifter sikringen hver 4-8 uke.

×
×
  • Opprett ny...